Hyppää pääsisältöön

Euroviisut 2020 on peruttu

Euroviisut 2020
Euroviisut 2020 Euroviisut,Euroviisut 2020

European Broadcasting Union EBU on linjannut 18. maaliskuuta, että tämän kevään Eurovision-laulukilpailu perutaan koronaviruksen vuoksi. Euroviisut oli määrä järjestää Rotterdamissa 12.-16.5. Suomen euroviisuedustajaksi valittiin Aksel Kankaanranta UMK20-finaalissa Tampereella 7.3.

– Tällä on vaikutusta moneen asiaan, ja pohdimme eri vaihtoehtoja. Tottakai Suomen viisudelegaatio ja koko euroviisumaailma toivoi, että saisimme viisukevään tavalla tai toisella, joka on monelle vuoden kohokohta. Kuitenkin nykytilanteen huomioon ottaen tämä oli hyvä ja järkevä päätös. Kerromme lähiviikkojen aikana miten Uuden Musiikin Kilpailu jatkuu, UMK:n tuottaja Anssi Autio.

Euroviisutunnelmaan pääsee keväällä kuitenkin Eurovision Diaries - Viisupäiväkirjat -dokumentin myötä, joka julkaistaan osoitteessa yle.fi/viisupaivakirjat sekä Areenassa 6.4. ja esitetään Yle TV1:llä 13.4. Joukkoistettu, Ylen tuottama dokumentti kertoo fanaattisista viisufaneista ympäri maailman.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Euroviisut 2020

#euroviisut

 • Euroviisaat analysoi kappaleita kilpailun peruuntumisesta huolimatta – "Tämä tulee tarpeeseen!"

  Jokakeväinen Euroviisaat tulee tv:stä kuten aikaisemminkin.

  Euroviisutkin peruttiin, mutta jokakeväinen Euroviisaat tulee tv:stä kuten aikaisemminkin. Euroviisaat ruotii tuttuun tapaan kaikki 41 Euroviisujen edustuskappaletta kuudessa jaksossa 3.4. alkaen. Ohjelman juontavat tänäkin vuonna Eva Frantz ja Johan Lindroos. Joka viikolla mukana on myös vaihtuva panelisti ja yhdessä he pisteyttävät kuudesta seitsemään kappaletta per jakso.

 • Tänä keväänä Lordi voittaa jälleen Euroviisut! Ylen viisukeväässä takavuosien finaaleja, Europe Shine A Light ja muuta viisuohjelmaa

  Toukokuuhun saadaan sittenkin vähän viisuhuumaa!

  Toukokuuta ei sittenkään tarvitse viettää murheellisena ilman viisuhuumaa. Osana Yle Olohuonetta Yle lähettää runsaasti Euroviisuihin liittyvää ohjelmaa viisuviikonloppuna torstaista lauantaihin 14.-16.5. Odotetuin ohjelma lienee kansainvälinen suora Europe Shine A Light -musiikkishow, jossa esitetään kaikki tämän vuoden euroviisukappaleet. Lisäksi Yle esittää kolme takavuosien viisufinaalia, mm. Lordin historiallisen voiton.

 • Mikä oli Suomen paras euroviisuedustuskappale svengaavalla 60-luvulla? Äänestä omaa suosikkiasi!

  Kuka heistä on suosikkisi?

  Euroviisut perustettiin vuonna 1956, ja kilpailun tarkoituksena oli “kannustaa lauluntekijöitä ja säveltäjiä luomaan laadukasta ja omaperäistä kevyttä musiikkia kilpailuttamalla heitä keskenään kansainvälisen vertailun kautta”. Suomi pääsi Euroviisuihin mukaan 1961. Tästä pääset tutustumaan Suomen 60-luvun euroviisuedustajiin ja äänestämään omaa aikakauden suosikkikappalettasi.

 • Testaa, miten hyvin tunnet Suomen euroviisuhistorian!

  Tee Ylen euroviisutesti.

  Kuten tässä vaiheessa jo tiedetään, vuoden 2020 Euroviisut on peruttu koronaviruspandemian vuoksi. Peruuntuminen on hyvin harmillista, mutta onneksi ensi vuonna taas viisuillaan! Sitä odotellessa voit testata, miten hyvin tunnet Suomen historian Euroviisuissa Ylen leikkimielisessä euroviisutestissä.

 • "Joulu on peruttu" – euroviisufanin 7 vinkkiä viisupettymyksen taltuttamiseen

  Näin euroviisupettymys helpottaa.

  Vuoden 2020 Euroviisut on peruttu maailmanlaajuisen koronaviruspandemian vuoksi, mikä tietysti on suuri pettymys viisujen ystäville ympäri maailman. Suomen Euroviisuklubin puheenjohtaja Kati Wikström jakaa parhaat vinkkinsä, kuinka päästä yli vuoden tärkeimmän musiikkijuhlan peruuntumisesta.

 • Euroviisut 2020 on peruttu

  Eurovision-laulukilpailu perutaan koronaviruksen vuoksi.

  European Broadcasting Union EBU on linjannut 18. maaliskuuta, että tämän kevään Eurovision-laulukilpailu perutaan koronaviruksen vuoksi. Euroviisut oli määrä järjestää Rotterdamissa 12.-16.5. Suomen euroviisuedustajaksi valittiin Aksel Kankaanranta UMK20-finaalissa Tampereella 7.3.

 • Kaikki euroviisuvoittajat vuosien varrelta

  Eurovision laulukilpailu on järjestetty vuodesta 1956 asti.

  Eurovision laulukilpailu on järjestetty jo vuodesta 1956 asti. Kilpailun kaikki voittajat kautta aikojen on listattu artikkeliin.

 • Aksel Kankaanranta will represent Finland at the Eurovision Song Contest 2020

  Looking Back was victorious at UMK20

  Aksel Kankaanranta has won the Contest for New Music UMK with the song Looking Back, and will represent Finland at the Eurovision Song Contest in Rotterdam in May 2020. UMK 2021 will also be held as an open contest. The sensitive pop ballad Looking Back will be heard as Finland’s entry in Rotterdam in May 2020.