Hyppää pääsisältöön

Euroviisut 2020 on peruttu

Euroviisut 2020
Euroviisut 2020 Euroviisut,Euroviisut 2020

European Broadcasting Union EBU on linjannut 18. maaliskuuta, että tämän kevään Eurovision-laulukilpailu perutaan koronaviruksen vuoksi. Euroviisut oli määrä järjestää Rotterdamissa 12.-16.5. Suomen euroviisuedustajaksi valittiin Aksel Kankaanranta UMK20-finaalissa Tampereella 7.3.

– Tällä on vaikutusta moneen asiaan, ja pohdimme eri vaihtoehtoja. Tottakai Suomen viisudelegaatio ja koko euroviisumaailma toivoi, että saisimme viisukevään tavalla tai toisella, joka on monelle vuoden kohokohta. Kuitenkin nykytilanteen huomioon ottaen tämä oli hyvä ja järkevä päätös. Kerromme lähiviikkojen aikana miten Uuden Musiikin Kilpailu jatkuu, UMK:n tuottaja Anssi Autio.

Euroviisutunnelmaan pääsee keväällä kuitenkin Eurovision Diaries - Viisupäiväkirjat -dokumentin myötä, joka julkaistaan osoitteessa yle.fi/viisupaivakirjat sekä Areenassa 6.4. ja esitetään Yle TV1:llä 13.4. Joukkoistettu, Ylen tuottama dokumentti kertoo fanaattisista viisufaneista ympäri maailman.