Hyppää pääsisältöön

Luonto-ohjelmia Yle Areenassa

Kuobžâ
Kuobžâ Kuva: Pikku Kakkonen, Yleisradio Unna Junná ,Pikku Kakkonen,Unna Junná

Yle Areenassa on luonto-ohjelmia melkein maapallon joka laidalta. Suurin osa niistä sopii perheen pienimmillekin, mutta jotkut eläinmaailman tapahtuvat voivat olla jännittäviä. Suosittelemme, että luonto-ohjelmia katsookin koko perhe yhdessä.

Dokumenttisarjassa Tsirlipsissä vuodelta 1999 tarkastellaan kotimaisten lintujen elämää Eno-Elmerin opastuksella.

Pikku Kakkosen omat kaverit, Riku ja Rami, vaeltavat suomalaisessa luonnossa. Tie vie marjametsään, järvelle, mökkeilemään ja jopa kivikaudelle. Mutta mitä sohva tekee metsässä?

Tarinoita järviltä on täynnä ennennäkemätöntä kuvamateriaalia järviemme salaisuuksista kaikkina neljänä vuodenaikana. Sarjaa on kuvattu kolmen vuoden ajan eri puolilla Suomea: Lapista Järvi-Suomen eteläisimpiin osiin asti, lähteissä, puroissa, joissa ja järvissä.

Pikku Kakkonen: Karhun valtakunnassa -sarjassa koetaan vuoden kiertokulkuun, jossa kussakin jaksossa kuningas karhu on valtakunnan tarkkaileva hallitsija. Sarjassa käydään seuraamassa erilaisia eläimiä kuten suolammen kaakkureita, ahmaa, susia sekä syksyn tullen näemme pohjolan karhun valkoista sukulaista huippuvuorilla. Karhun valtakunnassa on katsottavana myös saameksi.

Luonto yllättää aina -sarjassa Pirkka-Pekka Petelius sekä lapset jäljittävät eläimiä Suomen metsissä, järvillä ja jopa kaupungissa. Retkiporukka etsii ja ihmettelee muun muassa majavan, hirven, siilin, kyyn, ilveksen ja erilaisten lintujen elintapoja ja asuinpaikkoja. Luonnossa on vaan se jännä juttu, että koskaan ei voi tietää mitä sattuu ja tapahtuu, eli aikamoisia seikkailuja on tiedossa!

Majava on saavuttanut kuuluisuutta metsurina ja luomalla taidokkaita pesä- ja patorakennelmia. Majavien valtakunnassa seurataan majavaperhettä monissa puuhissa.

Metsän selviytyjät näyttää metsän eläimen silmien tasolta. Suomalaisen luonnon neljä vuodenaikaa vaatii linnuilta ja eläimiltä nokkeluutta ja kekseliäisyyttä.

Huuhkaja on Suomen suurin pöllö. Miten se muuttui erakosta kaupunkilaiseksi? Viimeisten 50 vuoden aikana huuhkaja on muuttunut takametsien asukista moderniksi kaupunkilaiseksi.

Luonto lähellä -sarjassa tutustaan niin kalojen aisteista katupölyyn kuin maanjäristyksestä muuttolintuihin. Sarjassa Suomen kansalliseen hyönteiskokoelmaan, jossa arvioidaan olevan noin 9 miljoonaa hyönteisnäytettä.

Saimaannorpan turva on jää ja lumi. Saimaannorppa on uhanalainen eläin eli siihen kohdistuu suuri uhka hävitä maapallolta.

Suolla on salaperäinen elinympäristä, jonka aavoilla ja karuilla alueilla metsähanhet viihtyvät.

Areenasta löytyy luonto-ohjelmien moneen makuun.

 • Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Kasvattajat

  Kasvun seuraaminen on ihmeellistä lapsille ja aikuisille.

  Kasvun seuraaminen on ihmeellistä niin lapsille kuin aikuisille, sillä jokainen siemen on uuden elämän alku. Kun siementä ravitaan mullalla, vedellä ja valolla, siitä kasvaa taimi ja taimesta kasvi, joka aikanaan voi puhjeta kukkaan ja tuottaa satoa. Tellustajat-verkkosanomien toimittaja Hilkka Hämähäkki raportoi!

 • Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Lainaajat

  Läheskään kaikkea ei tarvitse ostaa itselle omaksi.

  Oletko lainannut ystävältäsi lelua tai käynyt kirjastossa lainaamassa kirjoja? Silloin olet osa jakamistaloutta. Läheskään kaikkea ei tarvitse ostaa itselle omaksi. Tellustajat-verkkosanomien toimittaja Hilkka Hämähäkki raportoi!

 • Ruso ja rihmalat seikkailevat metsässä

  Metsäisiä seikkailuita pikku sienten kanssa.

  Ruso ja rihmalat (Mush-Mush and the Mushables) vie mukanaan sienitason seikkailuihin, joissa neuvokkaat kaverukset Ruso, Mesi ja Sepi pitävät toistensa ja erityiskykyjensä tuella huolta metsästä ja hilpeän vauhdikkaasta kylästään.