Hyppää pääsisältöön

Raastava tunnustus – tosipohjainen brittidraama kohtalokkaasta rikostutkinnasta

Tosipohjaisen brittidraaman pääroolin näyttelee Martin Freeman.
Tositapahtumiin perustuvan draamasarjan rikosetsivä Steve Fulcheria näyttelee Martin Freeman. Tosipohjaisen brittidraaman pääroolin näyttelee Martin Freeman. Kuva: Matt Frost / ITV Global Entertaiment Limited Yle TV1,Martin Freeman,Raastava tunnustus

TV1 lauantaisin 21.3. - 25.4.2020 klo 19.40 - 20.30, Areenassa 90 päivää

Yökerhossa ystävien kanssa iltaa viettänyt 22-vuotias Sian ei saavu yöksi kotiin. Poikaystävä Kevin tekee katoamisilmoituksen. Nuoren naisen pelottava katoaminen johtaa suuriin etsintöihin, joihin koko yhteisö osallistuu. Etsinnät eivät tuota tulosta.

Uusi tosipohjainen draamasarja Raastava tunnustus (12) kuvaa poliisitutkintaa, jolla on kauaskantoiset seuraukset. Kokenut ja arvostettu rikoskomisario Steve Fulcher päättää tuoda syyllisen oikeuden eteen – hinnalla millä hyvänsä.

Tosipohjaisen brittidraaman rooleissa nähdään Siobhan Finneran.
Siobhan Finneran näyttelee Elaine O’Callaghania, jonka tytär katoaa. Tosipohjaisen brittidraaman rooleissa nähdään Siobhan Finneran. Kuva: ITV/Colin Hutton Yle TV1,Siobhan Finneran,Raastava tunnustus

Brittisarjan pääroolissa nähdään Emmy-palkittu näyttelijä Martin Freeman (Uusi Sherlock, Fargo, Black Panther). Keskeisissä rooleissa näyttelevät lisäksi Imelda Staunton (Cranfordin naiset, Vera Draken salaisuus, Harry Potter), Siobhan Finneran (Downton Abbey, Happy Valley) ja Joe Absolom (Doc Martin, Murha paratiisissa).

Kuusiosainen draamasarja sijoittuu Swindonin kaupunkiin Lounais-Englantiin.

Pitkän linjan rikostutkija Steve Fulcher ryhtyy kokoamaan tiedonmurusia nuoren naisen liikkeistä illan ja yön aikana. Fulcher haluaa toimia nopeasti – ja isosti, sillä hän uskoo naisen olevan hengissä. Jokainen viivytelty hetki voi kaventaa onnistumisen mahdollisuuksia.

Tosipohjaisen brittidraaman rooleissa nähdään Imelda Staunton.
Imelda Staunton näyttelee Karen Edwardsia, jolta on myös tytär kadoksissa. Tosipohjaisen brittidraaman rooleissa nähdään Imelda Staunton. Kuva: ITV/Colin Hutton Yle TV1,Imelda Staunton,Raastava tunnustus

Onnekas sattuma yhdistettynä pikkutarkkaan rutiinityöhön avaa uuden tutkintalinjan, jota seuraamalla Steve Fulcher pääsee epäillyn jäljille. Hän on varma epäillyn syyllisyydestä ja on valmis ottamaan suuren riskin. Rikostutkinta saa käänteen, joka vaikuttaa Fulcherin koko loppuelämään.

Sarja seuraa myös toisen nuoren, Beckyn, perhettä. Vanhemmat eivät ole nähneet tytärtään vuosiin, mutta äiti Karen Edwards (Imelda Staunton) uskoo yhä lapsensa palaavan kotiin.

Puhutteleva brittidraama Raastava tunnustus pohtii sitä, kuinka haluamme poliisin toimivan vaikeissa tilanteissa? Onko Fulcher sankari, kun hän yrittää pelastaa kadonneen naisen hengen vai onko hän ottanut lain omiin käsiinsä?

Draamasarja Raastava tunnustus perustuu laajaan taustatutkimukseen, haastatteluihin ja julkisiin lausuntoihin.

Tosipohjaisen draamasarjan rooleissa nähdään Joe Absolom.
Joe Absolom näyttelee taksinkuljettaja Christopher Halliwellia. Tosipohjaisen draamasarjan rooleissa nähdään Joe Absolom. Kuva: Matt Frost / ITV Global Entertaiment Limited Yle TV1,Joe Absolom,Raastava tunnustus

Britannian poliisi tutki vuonna 2011 Swindonin kaupungissa tapahtunutta Sian O’Callaghanin katoamista. Sarjaan on haettu aineksia myös tutkintaa johtaneen poliisin Stephen Fulcherin kirjasta ”Catching a Serial Killer”.

Sarjan on käsikirjoittanut BAFTA-palkittu Jeff Pope (Philomena, Stan & Ollie) ja ohjannut Paul Andrew Williams (Broadchurch, Murdered for Being Different).

Raastava tunnustus -sarjan muissa rooleissa nähdään Owain Arthur (Casualty), Kate Ashfield (Ketjukolari, Koukussa kahteen), Charlie Cooper (Adaptation), Christopher Fulford, Maimie McCoy (Van der Valk), Faye McKeever, Derek Riddell (Kotikylä, Hard Sun), Dominic Tighe, Peter Wight (Vaimo takaisin) ja John Thomson.

A Confession. Tuotanto: ITV Studios, Urban Myth Studios, Britannia 2019.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.