Hyppää pääsisältöön

Suosittu Eränkävijät-sarja nyt myös podcastina!

Kaksi miestä metsästysasussa matkailuauton edessä. Eränkävijät-podcastin promokuva.
Kaksi miestä metsästysasussa matkailuauton edessä. Eränkävijät-podcastin promokuva. Kuva: Tuotantoyhtiö NTRNZ / Yle Eränkävijät

Eränkävijät-podcast on uusi sarja eräkulttuurista, luonnosta, metsästyksestä ja luonnonsuojelusta. Uusia jaksoja julkaistaan Yle Areenassa aina keskiviikkoisin.

Uudessa podcast-sarjassa Eränkävijät-ohjelmasta tuttu kaksikko Manu ja Jaakko seikkailevat eräkulttuurin ytimessä. Metsästystä intohimoisesti harrastava Manu Soininmäki sekä hänen akateeminen metsästyskaverinsa Jaakko Pohjoismäki suhaavat Eräkammariksi ristityllä matkailuautolla ympäri Suomea selvittämässä eränkäynnin nykytilaa. Eräkammarin pojat tutkivat tunnettujen vieraiden kanssa eräkulttuuria, luontoa, metsästystä ja kalastusta, riistanhoitoa ja luonnonsuojelua yllättävistä näkökulmista, holtitonta huumoria unohtamatta.

Ensimmäisessä jaksossa Manu ja Jaakko aloittavat Suomen kiertueensa Oulusta ja käyvät kahdestaan syvällistä keskustelua eräkulttuurin nykytilasta. Onko nykyteknologia pilannut perinteisen metsästyksen? Voiko Suomessa enää oikeasti eräillä? Kuuluuko metsästämisen olla kilvoittelua?

Tulevissa jaksoissa pohditaan mm. Riku Rantalan kanssa Helsingissä kumpi maistuu paremmalle, mäyrä vai supikoira. Stand up -koomikko Iikka Kivi tavataan Oulussa ja keskustellaan, mitä yhteistä on lintubongarilla ja himometsästäjällä. Muissa jaksoissa mukana mm. perhokalastuksen moninkertainen Suomen mestari Jarkko Suominen Muuramesta. Järvenpäässä tavataan Luken suurpetotutkija Katja Holmala, Hailuodossa metsästävä pastori Arpad Kovacs, Helsingin keskuspuistossa muusikko Karri Miettinen alias Paleface, Käsivarressa saamelainen poromies Andte Gaup-Juuso, Oulussa tietokirjailija Jenni Räinä sekä Helsingin ytimessä keittiömestari Hans Välimäki.

Kuuntele ensimmäinen jakso!

Lue myös - yle.fi:stä poimittua