Hyppää pääsisältöön

Yle huolehtii tiedonvälityksestä poikkeusoloissa

Ylen julkisen palvelun tehtävänä on taata luotettava tiedonvälitys kaikissa olosuhteissa kaikille suomalaisille.

Laissa Yleisradio Oy:stä mainitaan, että Ylen tulee “varautua televisio- ja radiotoiminnan hoitamiseen poikkeusoloissa.” (1993/1380)

Tämä tarkoittaa, että Ylellä on kyky välittää luotettavaa tietoa suomalaisille, vaikka yhteiskunnassa vallitsevat poikkeusolot. Yle ylläpitää kykyä harjoittelemalla poikkeusolojen toimintaa säännöllisesti.

Yhtiö huolehtii, että sillä on riittävästi henkilöstöä, kalustoa ja muita resursseja, jotta sisältöjä voidaan tuottaa häiriöttä televisioon, radioon ja verkkoon. Poikkeusoloissa Ylen johtamismalliin ja normaaliin ohjelmistoon voi tulla muutoksia, sillä ajantasaisten tiedon ja uutissisältöjen tarve korostuvat.

Ylen rooli poikkeusoloissa on paitsi jakaa ajantasaista ja tutkittua tietoa kansalaisille, myös rakentaa yhteisöllisyyttä ja luoda turvallisuuden tunnetta.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua