Hyppää pääsisältöön

Yle lisää liveä ja läsnäoloa ja satsaa kulttuuritarjontaan poikkeusoloissa

Kuvaaja kraanan kanssa televisiostudiossa.
Yle Olohuone tuo koteihin livesisältöjä koko kevään ajan. Kuvaaja kraanan kanssa televisiostudiossa. Kuva: Ilmari Fabritius Tv-studio,Yle,elokuvaaja,kamerat,videokamerat,yleläisiä

Yle Olohuone -konsepti tarjoaa suomalaisille liveviihdettä joka viikko koko kevään ajan: musiikkia, urheilua ja yllätyksiä. Yle haluaa luoda yhteisiä kokemuksia ja panostaa lähetyksissä vuorovaikutukseen yleisön kanssa.

Monet viettävät nyt kotioloissa poikkeuksellisen paljon aikaa, ja siksi Yle haluaa tarjota kotikatsomoihin suomalaisia yhdistäviä kokemuksia ja positiivisia elämyksiä: viikonloppuihin lisätään yhteisöllistä ja vuorovaikutteista ohjelmatarjontaa, ja monipuoliseen kulttuuritarjontaan panostetaan poikkeusolojen aikana.

“Rakensimme pika-aikataululla suomalaisille poikkeuksellisen laajan kattauksen musiikin, kulttuurin, viihteen ja urheilun live-elämyksiä niillä keinoin kuin se tällaisessa yhteiskunnan häiriötilanteessa on mahdollista – tuleviksi viikoiksi useana iltana ja uudella tavalla kokeillen. Yhteiset hetket ovat nyt tärkeämpiä kuin kenties koskaan”, kommentoi Urheilu ja tapahtumat -yksikön johtaja Panu Pokkinen.

Yle Olohuone -konsepti koostuu muun muassa perjantaisin ja lauantaisin nähtävästä Kaikki kotona livestä, joka kerää eturivin artistit esiintymään television välityksellä suoraan kansalaisten kotisohville. Katsojat pääsevät osallistumaan vuorovaikutteiseen lähetykseen, ja koti-ilta on yksinäisen sijaan yhteisöllinen. Ohjelmaa voi seurata TV2:n lisäksi suorana Yle Areenassa.

Yle on yksi suurimmista toimijoista suomalaisella luovalla alalla ja haluaa uusilla avauksilla tukea alaa kriittisessä tilanteessa. Kun kulttuuririentoihin ei pääse paikan päälle, Yle tuo kulttuurin entistä vahvemmin suomalaisten koteihin.

”Yleisradio haluaa lisätä monipuolista kulttuuritarjontaa nyt, kun henkisiä voimavaroja tarvitaan kaikkialla. Haluamme myös tukea osaltamme taiteilijoita ja kulttuurialaa epävarmoina aikoina”, sanoo Luovien sisältöjen johtaja Ville Vilén.

Toivottuja talviurheiluhetkiä ja kokonaisia konsertteja kotisohvalle

Tulevalta viikonlopulta peruutettujen talvilajien maailmancup-kilpailujen tilalla nähdään 21.–22.3. Urheilustudion nostalgiaviikonloppu, joka kokoaa suomalaiset yhteen nauttimaan ikimuistoisista ja toivotuimmista talviurheilun klassikkokisoista.

Radion Sinfoniaorkesteri jatkaa konserttien soittamista pienennetyllä kokoonpanolla Ylen kanavilla keskiviikosta 18.3. alkaen.

Yle tekee muutoksia myös erilaisten yleisötapahtumien toteutukseen. Esimerkiksi 30.5. järjestettävä YleXPop-konsertti toteutetaan studiossa ja huhtikuun YleX Aamun Liveshow Tavastialla siirtyy syyskuulle. Huhtikuun 3. päivä radiosta lähetettävä YleX Aamun Himashow tehdään poikkeuksellisesti kotioloissa.