Hyppää pääsisältöön

Metsolat, Ryhmä Hau sekä livemusiikkia ja jumppaa koronakaranteenilaisille - Yle lisää tarjontaansa rakastetuilla ohjelmilla

Eeva Eerikäinen ja Anne Sällylä Iltajumpassa trikooasut yllään selällään, toinen jalka ylhäällä.
Koivet kattoon ja jumppaamaan! Iltajumppa luo ryhtiä etäpäiviin. Teemalla arkipäivisin klo 12. Eeva Eerikäinen ja Anne Sällylä Iltajumpassa trikooasut yllään selällään, toinen jalka ylhäällä. taukoliikunta,Iltajumppa

Yle on lisännyt ohjelmistoonsa suosittuja ja arkea piristäviä ohjelmia koronaa kodeissaan välttelevien suomalaisten iloksi. Ohjelmistoon lisätään mm. kotimaista laatudraamaa, livemusiikkia, maalaiskomediaa, taukojumppaa sekä ikimuistoisia urheilukisoja. Myös lapsille on lisätty Areenaan runsaasti katsottavaa. Osa ohjelmista on julkaistu Areenassa jo nyt.

Alati muuttuvien olosuhteiden vuoksi ohjelmistoon on jatkossakin tulossa muutoksia. Ajantasaisin tieto Ylen kanavien ohjelmatiedoista löytyy Ylen TV-oppaasta sekä radio-oppaasta.

Täällä uusi artikkeli uusista poikkeusajan ohjelmista (1.4.) »

Tietoa koronasta

Luotettavaa tietoa koronatilanteesta on saatavilla mm. Ylen Uutis- ja ajankohtaisohjelmien lähetyksissä sekä yle.fi/uutiset-sisällöistä. Ylen erikoislähetys lähetetään toistaiseksi joka arkipäivä klo 15.00-15.30 Yle TV1:llä, Areenassa ja Radio Suomessa. Se kertoo tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta meillä ja maailmalla. Sen lisäksi Yle Uutiset lähettää suorana valtionjohdon ja viranomaisten infotilaisuuksia. Yle TV1:n iltauutisten kesto myös pitenee Urheiluruudun lyhentyessä tai jäädessä pois kokonaan. Myös Urheiluradion lähetyksiä on karsittu ja lyhennetty. Lisätietoja artikkelin lopussa.

Sanna Marin ja Katri Kulmuni hallituksen tiedotustilaisuudessa.
Sanna Marin ja Katri Kulmuni hallituksen tiedotustilaisuudessa. Kuva: Petteri Bülow / Yle koronavirus,Wuhanin koronavirus,koronaviruspandemia Suomessa 2020-2021,Marinin hallitus,Sanna Marin,Katri Kulmuni,hallitus

Olohuoneessa viihdytään

Yle Olohuone tarjoaa kevään aikana musiikkia, kuvataidetta, teatteria, urheilua, luontoa, viisuja ja tuttujen ohjelmien erikoisjaksoja. Uusi lähetyspaikka torstaisin klo 19 starttaa 26.3.

Yle Olohuone

26.3. klo 19.00

Yle Olohuone starttaa torstaina 26.3. klo 19. Tässä suorassa lähetyksessä esiintyy Evelina akustisesti kitaristin kanssa ja huippukokki Jyrki Sukula valmistaa herkullista kouluruokaa etäkoululaisille. Lisäksi lähetyksessä mukana myös stand upia ja improteatteria. Mikko "Peltsi" Peltola juontaa, ja yleisö kotona pääsee osallistumaan lähetyksen kulkuun tunnisteella #yleolohuone.

Yle Olohuone -suoria lähetyksiä nähdään jatkossa kolmesti viikossa, torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin. Tulevien Yle Olohuone -jaksojen esiintyjiä ovat mm. Kasmir ja Mokoma.

Yle Olohuone: Kaikki kotona live

27.3. klo 19.00 ja 28.3. klo 21.00
Yle TV2 ja Areena

Yle Olohuone: Kaikki kotona live nähdään vielä tulevana viikonloppuna. Mikko Kuustosen juontaman ohjelman toistaiseksi varmistuneita esiintyjiä ovat Ellinoora (pe 27.3.) ja Maija Vilkkumaa, Tuure Kilpeläinen ja Maustetytöt (la 28.3.). Osallistu mukaan #kaikkikotonalive ja #yleolohuone.
Lue lisää »

Vaaleahiuksinen laulaja Evelina seisoo sinertävien toimistoikkunoiden edessä. Hän katsoo kameraan vakavana, pidellen käsiään ristissä edessään. Kuva rajattu vyötäröstä alaspäin.
Vaaleahiuksinen laulaja Evelina seisoo sinertävien toimistoikkunoiden edessä. Hän katsoo kameraan vakavana, pidellen käsiään ristissä edessään. Kuva rajattu vyötäröstä alaspäin. Kuva: Juuli Aschan, YleX Evelina,musiikki

Toivotut-klassikoita Yle Areenaan

Metsolat

Katso Areenassa

Elävä arkisto on julkaissut Metsolat uudelleen Areenaan. Suomi eli huoletonta nousukautta 1980-luvun lopussa, mutta uusi vuosikymmen nosti sinivalkotaivaalle synkkiä pilviä. 90-luku toi laman, joka oli taloudellisesti ja myös henkisesti monelle raskasta aikaa. Näistä nousukauden ja laman ajoista kertoo Suomen yksi suosituimmista tv-sarjoista, Metsolat. Metsolat kertoo kainuulaisen suvun tarinaa, jossa 90-luku tuo muutoksia melkein kaikkien perheenjäsenten elämään: kotitilan karjatalous ei elätä entiseen malliin, kuvitteellisessa pienessä Hoikan kunnassa ei löydy töitä ja yrittäjyys houkuttaa maanläheisiä mutta kunnianhimoisia sisaruksia. Samalla sarja kertoo suomalaisen yhteiskunnan kehityksestä laajemminkin 80-luvun kasinovuosina ja 90-luvun lamassa.

Metsolat on TV2 Teatteritoimituksen tuotanto vuosilta 1993-1996. Metsoloiden elämää ja yhteiskunnan muuttumista seurataan vuosina 1987-1994 ja vuonna 1996 Metsolat kokoontuvat viettämään vielä yhteistä muistojen joulua Leppävaaraan. Areenassa vuoden ajan
Lue lisää »

Metsolat-sarjan henkilöitä
Metsolat-sarjan henkilöitä Kuva: Antero Tenhunen, Yle televisiosarjat,draamasarjat,Suomalaiset draamasarjat,Metsolat

Katsastus

to 26.3.
Yle Areena, Elävä arkisto

Todellinen klassikko! - "Pikkuvikoja, heleppo korjata!"
Halipatsuippa! Katsastus kertoo kolmen suomalaisen miehen vanhenemisesta, heidän viimeisestä uhostaan tilanteessa, jossa mennyt on jätettävä ja uusi aloitettava. Tapahtumat keskittyvät pohjoiseen pikkukaupunkiin ja siellä vietettäviin häihin - ja auton katsastukseen. (Suomi 1988) Ohjannut Matti Ijäs. Pääosissa Vesa Vierikko ja Sulevi Peltola

Velipuolikuu

to 26.3.
Yle Areena, Elävä arkisto

Hulvatonta todella toivottua huumoria suoraan 80-luvulta. Vitsejä, sketsejä ja musiikkia. Tapaamme mm. Pontsan perheen, Balle Ramstedtin ja opimme, miten valmistetaan pääsiäishanukas. Velipuolikuu on TV1 Viihdetoimituksen tuotanto vuosilta 1983-84.
Lue lisää »

Etualalla Pirkka-Pekka Petelius, taustalla Kari Heiskanen, Eeva Litmanen, Robin Relander ja Esko Hukkanen
Etualalla Pirkka-Pekka Petelius, taustalla Kari Heiskanen, Eeva Litmanen, Robin Relander ja Esko Hukkanen Kuva: Kalevi Rytkölä Velipuolikuu,Pirkka-Pekka Petelius & Pedro Hietanen,Kari Heiskanen,Eeva Litmanen,Esko Hukkanen,robin relander

Aita

to 26.3.
Yle Areena, Elävä arkisto

(2001) Keski-ikäinen Late yrittää kesälomalla rakentaa aitaa perheensä omakotitaloon, mutta ihastuu päätä pahkaa perheen tyttären uuteen ystävään 16-vuotiaaseen Saijaan. Tragikomedia rakkaudesta, rajoista ja jälleenkokemisen tarpeestamme.

Harjunpää ja kylmä kuolema

to 26.3.
Yle Areena, Elävä arkisto

(1983) Laura on nuori nainen, joka kärsii selkäviasta ja ontuu. Hän asuu pienessä yksiössä Kristianinkadulla Kruununhaassa. Asunnon sijainti onkin ainoa asia, mistä ystävät ovat hänelle kateellisia. Muuten hänen elämässään ei ole kadehdittavaa eikä kukaan koe häntä uhaksi tai kilpailijaksi. Mitään selitystä ei tunnu löytyvän sille, että Laura löydetään kuolleena merestä. Ylikonstaapeli Timo Harjunpää työtovereineen selvittää rikosta valoisina kesäöinä, jolloin valo taikoo kaupungin kauniiksi, jopa lumoavaksi. Neliosainen draamasarja perustuu Matti Yrjänä Joensuun romaaniin Harjunpää ja kapteeni Karhu.

Harjunpää ja ahdistelija

to 26.3.
Yle Areena, Elävä arkisto

(1985) Helsingin yössä liikkuu mies, joka ahdistelee yksinäisiä naisia. Ylikonstaapeli Timo Harjunpää ja kollegansa Onerva Nykänen seuraavat ristiriitaisia johtolankoja ja väijyvät ahdistelijaa pimeissä puistoissa. Yksinäinen ja estynyt Jarkko kaipaisi vain naisen läheisyyttä. Väkivallan kierre ajaa hänet lopulta rikokseen ja takaa-ajetuksi. Neliosainen sarja perustuu Matti Yrjänä Joensuun samannimisen kirjaan.

Tankki täyteen

30.3. klo 15.58 Yle TV2
Areenassa nyt

Vilénin huoltoasemalla saa tankin täyteen, jos sattuu eksymään perille. Sulo Viléniä pitävät kiireisenä huoltamo, vaimo ja hankinnat. Vaimo Emmi ja aputyttö Ulla pyörittävät baaria. Aikamiespoika Juhana pyörii - ja suunnittelee itsenäistymistä. Huoltamon vakioasiakkaita ovat kyläpoliisi Artturi Reinikainen ja paikallinen rovasti. Tankki täyteen on TV2 Viihdeohjelmien komediaklassikko vuodelta 1978.

Näyttelijät Ilmari Saarelainen (Juhana Vilén), Sylvi Salonen (Emmi Vilén) ja Tauno Karvonen (Sulo Vilén).
Näyttelijät Ilmari Saarelainen (Juhana Vilén), Sylvi Salonen (Emmi Vilén) ja Tauno Karvonen (Sulo Vilén). Kuva: Antero Tenhunen / Yle. Tankki täyteen

Reinikainen

14.4. klo 16.00 Yle TV2
Areenassa nyt

Konstaapeli Reinikainen pistää niin maan perusteellisesti asiat kuntoon ja konnat kuriin. Maalta muuttaneella konstaapelilla on totuttelemista kaupunkilaispoliisin työtapoihin ja kiireiseen elämänrytmiin - muilla taas totuttelemista Artturi Sakari Reinikaiseen. Hurtti huumori ja suunpieksäntä riipivät työkaverien hermoja, mutta vauhtia riittää ja tuloksia kieltämättä tulee. Reinikainen-sarja on TV2 Viihdetoimituksen tuotanto vuosilta 1982 - 1983.

Kuusniemi-sarjojen maalaiskomediaa

Lue lisää »

Vain muutaman huijarin tähden

13.4. klo 18.00 Yle TV2

Areenassa nyt
Kuusniemen uusi kirkkoherra Matias Pohto poimii muuttomatkalla kyytiinsä sateen kasteleman liftarin. Tyttö on kunnan uusi kulttuurisihteeri Suvi Aaltonen. Suvi vaihtaa kuivaa ylle. Kyläkauppias näkee tilanteen ja huhut kirkkoherran kujeista ovat pappilassa ennen Matiasta. Miten tulokkaat selviävät maalaiskylässä? Entä kuinka luistavat Kuusniemen rakennusurakat? Kuusiosainen maalaiskomedia on TV2 Draaman tuotanto vuodelta 1998.

Maalaiskomedia Vain muutaman huijarin tähden
Maalaiskomedia Vain muutaman huijarin tähden Kuva: Harri Halonen Vain muutaman huijarin tähden,Miia Nuutila,Jarkko Tiainen

Peräkamaripojat

21.4. klo 18.00 Yle TV2

Areenassa nyt
Kuusniemen poikamiesten pyyntö maailmalle on: naisia, naisia, naisia! Tämän miehisen avunhuudon syitä ja seurauksia lähtee selvittämään tähtitoimittaja Veera Keto kuvausryhmänsä kanssa. Samana päivänä saapuu pitäjään kaksi muutakin nuorta naista: Paukku ja Hellä. Kuusiosainen maalaiskomedia on TV2 Draaman tuotanto vuodelta 2001.

Mooseksen perintö

29.4. klo 18.00 Yle TV2

Areenassa nyt
Huoltamoyrittäjä P.A. Turpeinen törmää vinttiä siivotessaan isänsä Mooseksen vanhaan kassakaappiin, josta löytyy vanhojen kalossien lisäksi testamentti. Äkkiarvaamatta P.A. onkin rikas mies. Kuusniemellä kuohuu, kun tieto rahoista leviää. Kuusiosainen maalaiskomedia on TV2 Draaman tuotanto vuodelta 2001.

PA Turpeinen ja Viola (Risto Salmi ja Tuija Vuolle)
PA Turpeinen ja Viola (Risto Salmi ja Tuija Vuolle) Kuva: Antero Tenhunen Mooseksen perintö,Risto Salmi,Tuija Vuolle

Turvetta ja timantteja

7.5. klo 18.00 Yle TV2

Areenassa nyt
Tarpeettomalta tuntuvalta turvesuolta löytyy yllättäen kimberliittiä. Kuusniemeläisten keskuudessa alkaa kiihkeä kilpajuoksu, kuka maan omistaa ja kelle jalokivet kuuluvat. Kuusiosainen maalaiskomedia on Kuusniemi-sarjojen viimeinen kausi. TV2 Draaman tuotanto vuodelta 2006.

Lisää lastenohjelmia Yle Areenassa

Ryhmä Hau

Areenassa nyt
Huippusuositun animaatiosarjan Ryhmä Haun neljännen kauden jaksot on julkaistu Areenassa. Kaikki 26 jaksoa ovat nyt katsottavissa. Pienet pentukaverukset elävät tavallista koirien elämää, kunnes pannan vastaanotin hälyttää. Silloin pennut rientävät vahtitorniin Riku-pojan luokse. Koirista tulee pelastuspartio, joka rientää hätää kärsivien kansalaisten avuksi. Pennut tuovat ryhmään omat erityiskykynsä, joiden ansiosta he selviävät mistä vain - oli pelastettavana sitten kissanpentu tai kivivyöryn uhkaama juna.

Ryhmä Hau
Ryhmä Hau ryhmä hau

Jyrkin ja Neposen hätäaputoimisto

19.3. alkaen arkiaamuisin
Yle Areena

Katso Areenassa
Pikku Kakkonen aloittaa arkiaamupäivisin klo 10.00 Areenassa suoran lähetyksen nimellä Jyrkin ja Neposen hätäaputoimisto. Lapsille tutut kasvot antavat lähetyksessä vinkkejä niille, joilla on pulaa puuhasta tai seurasta. Lapset saavat lähettää omia leikkivinkkejä ja kysymyksiä osoitteeseen pikkukakkonen@yle.fi. Lue lisää »

Stella ja Sami

Areenassa nyt

26 jaksoa. Kanadalaisen Marie-Louise Gayn lastenkirjoihin perustuva piirrosanimaatiosarja. 9-vuotias isosisko Stella opastaa mielellään 4-vuotiasta pikkuveli Samia. Isosisko löytää oikeat vastaukset Samin loppumattomiin kysymyksiin ja mielikuvituksen avulla leikeissä päädytään seikkailuihin avaruusalukselle tai merirosvolaivalle.

Mitä ihmettä

Areenassa nyt

15 jaksoa. Mistä tuntee ystävän? Miksi käymme koulua? Mitä on taide ja mikä tekee ihmisen? Maailma on täynnä tärkeitä ja joskus myös todella hankalia kysymyksiä. Tuomo kyselee rohkeasti ja ahkerasti. Kun yhteen kysymyksen saa vastauksen, uusi herää. Sarja kannustaa myös pohtimaan vastauksia itse.

Tete ja Mama

26.3. Yle Areena

24 jaksoa. Tete ja Mama kertoo energisen pikkuapinan Teten ja hänen nokkelan ja taiteellisen äitinsä Maman päivittäisistä puuhista. Tete ja Mama asuvat puumajassa keskellä viidakkoa. Usein heillä on mukanaan Teten lempilelu Superape ja muita viidakon ystäviä, kuten riehakas tiikeri Lilli, lentävä orava Tomo, virtahepo Heidi ja äksy pahkasika herra Nöf.

Postimies Pate, erikoislähettipalvelu

28.3. Yle Areena

6 jaksoa. Sinilakkinen postimies saa uusia haasteita erikoiskuljetusten parissa. Pate ajelee kissoineen punaisella pakettiautolla ja toimittaa erikoislähetyksiä Viherlaakson asukkaille. Yleensä työpäivä ei kuitenkaan suju näin suoraviivaisesti, vaan kyläläisten ongelmat vievät Paten huomion, sillä rakastettu ja ystävällinen postimies paneutuu kaikkiin tehtäviinsä huolella.

Muuta puuhaa ja katsottavaa lapsille

Areenassa julkaistaan lähipäivinä useita muitakin lastenohjelmia, kuten Tie tähtiin (pe 20.3.), Kuminakuja 19 (su 22.3.), Sasu sekä Simo.

Lisäksi yle.fi/lapset -sivun vinkit ja ideat palvelevat perheitä ja varhaiskasvattajia tulevina viikkoina. Sivulta löytyy tekemistä ja tehtäviä sekä vinkkejä Areenan katseluun. Pikku Kakkosen 100 puuhasta saa iloa ja inspiraatiota kotipäiviin ja Pikku Kakkosen suosittelemista Ylen ulkopuolisista linkeistä vinkkejä niin opiskeluun kuin rauhallisiin lukuhetkiin.

Pikku Kakkonen tarjoaa lisää ohjelmaa ja puuhaa poikkeustilankin aikana
Pikku Kakkonen tarjoaa lisää ohjelmaa ja puuhaa poikkeustilankin aikana Kuva: Pikku Kakkonen / Yle Pikku Kakkonen

Iltajumppa

Arkipäivisin klo 12.00
Yle Teema

Katso Areenassa
Oletko jumissa kotona? Onko etätyöpisteesi epäergonominen? Ota jumppatauko ja kohota kuntoa kotioloissa! Raikkaan retro, legendaarinen Iltajumppa, uniikit vintage-asut ja paras kasarimusiikki tulevat Teemalle ja Areenaan. Anne Sällylän, Eeva Eerikäisen ja muiden vetäjien kanssa palaudut stressistä, vahvistat lihaksia, notkistat niveliä, rentoutat koko kehoa ja piristät mielialaasi varttitunnissa.

Taukojumppa on tarkoitettu kaikille, mutta esimerkiksi nuoret, seisomatyön tekijät, lapset, äidit ja selkävaivoista kärsivät on otettu erikseen huomioon. Mukana on myös urheilijavieraita ja asiantuntijoita. Jumppaohjelmat tarjoavat haastetta edistyneemmällekin, mutta jokainen tekee liikkeitä oman kunnon ja kykyjen mukaan, niin kuin itsestä tuntuu hyvältä. Iltajumppa-ohjelmat ovat vuosilta 1980–1987. Iltajumppa Teemalla arkisin 18.3.2020 alkaen klo 12.00. Areenassa vuoden ajan.

Urheilustudio: Nostalgiaviikonloppu

21.3. klo 12 ja su 22.3. klo 12
Yle TV2

Urheilustudion talvikausi huipentuu viikonloppuna TV2:ssa vietettävään Nostalgiaviikonloppuun. Sekä lauantaina että sunnuntaina herkutellaan arkistojen aarteilla, kansakuntaa sykähdyttäneillä talviurheiluhetkillä ja ikimuistoisilla sankaritarinoilla. Kaikki ohjelmassa olleet talvilajien maailmancup-kilpailut on peruttu koronaviruksen takia, joten niiden tilalla nähdään katsojien toivomia talviurheilun klassikkokisoja 1970-luvulta tähän päivään.

Katsojilta on tähän mennessä tullut jo yli 2000 toivetta. Muutama urheilijanimi on noussut toiveissa yli muiden, viikonloppuna nähdäänkin mm. Iivo Niskasen, Mika Myllylän ja Kaisa Mäkäräisen ikimuistoisia kisahetkiä. Kaisa Mäkäräisen juuri päättynyttä uraa muistellaan ohjelmassa laajemminkin. Myös jäälajeista on mukana sykähdyttävä klassikko kun lauantai-iltana nähdään kooste vuoden 2016 jääkiekon nuorten miesten MM-kotikisojen kultapelistä. Kaiken tämän epävarmuuden keskellä Nostalgiaviikonloppu tarjoaa kotikatsomoihin turvallista jännitettävää, koska näissä kilpailuissa tietää käyvän lopulta hyvin.

Urheilustudio tekee viikonlopun aikana myös yhteenvetoa päättyneestä talviurheilukaudesta ja luo jo katseita kohti kesää ja Tokion olympialaisia. Studiossa ovat tutut Urheilustudion kasvot Janne Ahonen, Sami Jauhojärvi, Kalle Palander sekä juontajat Petra Manner ja Riku Salminen. Nostalgiaviikonloppu la 21.3. klo 12-19.30 ja su 22.3. klo 12-19.15.

Urheilustudion juontajat iloisessa karvalakkikuvassa.
Urheilustudion juontajat iloisessa karvalakkikuvassa. Kuva: Tomi Hänninen / Yle urheiluohjelmat,Urheilustudio

Docventures erikoislähetys

8.4. klo 21.00
Yle TV2 ja Areena

Poikkeustilanne vaatii poikkeuskäsittelyn: Docventuresin erikoislähetys käsittelee koronatilannetta ja sitä miten se vaikuttaa meidän elämäämme. Rikun ja Tunnan johdolla pureudutaan tuntemattoman virustaudin aiheuttamaan mullistukseen.

Riku ja Tunna katsoo kameraan. Riku peukuttaa, Tunna pitää käsissään videokameran ja filmirullan.
Docventuresin erikoislähetys koronasta 8.4. klo 21. Riku ja Tunna katsoo kameraan. Riku peukuttaa, Tunna pitää käsissään videokameran ja filmirullan. Kuva: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu Riku Rantala,Docventures,Tuomas Milonoff

Elliott Erwitt, mestarikuvaaja

29.3. klo 15.00 Yle Teema
Areenassa nyt

(USA/Ranska 2019) Vaikka kuukausi on päättymäisillään, saatiin Naisten maaliskuuhun laadukas lisäys. 91-vuotias Magnum-kuvatoimiston valokuvaaja Elliott Erwitt on yhä utelias kameran käyttäjä, oli linssin edessä sitten filmitähtiä, julkkiksia, presidenttejä, paaveja, newyorkilaisia ohikulkijoita tai kuubalaisia työläisiä. Tai koiria! Intiimin muotokuvan hiljaisesta humoristista ja koirien ystävästä ohjasi Erwittin assistentti Adriana Lopez Sanfeliu. Suomen-ensi-ilta.

16

19.3. klo 11.00
Svenska Yle Arkivet, Areena/Arenan

Katso Areenassa
Yhdeksänosainen musikaali-nuorisosarja, joka kertoo "Korpen"-koulun yhdeksäsluokkalaisista ja heidän opettajistaan yhden kouluvuoden aikana. Johan Finnen käsikirjoittaman sarjan jokainen jakso käsittelee yhtä aihetta, kuten rakkaus, rasismi tai raha mm. musiikkivideoiden muodossa. Vuonna 1993 julkaistu 16 muodostui kulttisarjaksi etenkin suomenruotsalaisten nuorten keskuudessa.
Lue lisää »

Gruppbild ur tv-serien 16, Yle 1993
Gruppbild ur tv-serien 16, Yle 1993 Kuva: Yle kuvapalvelu televisiosarjat,1993

Ahmalive

Katso Areenassa
Mikään ei rauhoita huolestunutta mieltä kuin söpön ahmapariskunnan puuhasteluiden seuraaminen! Yle Luonnon Ahmalive seuraa nuoren ahmaparin, Matin ja Julian elämää Ähtärin eläinpuistossa. Nuori petopari odottaa mahdollisesti perheenlisäystä. Mikäli se onnistuu, kamera näyttää ainutlaatuista materiaalia pentujen hoidosta.

Ahma talvisessa maisemassa
Ahma talvisessa maisemassa Kuva: Ähtärin eläinpuisto/Timo Ahopelto ahma,Ahmalive,Suurpeto

Tampere Biennale 2.0 Radiofestivaali

2.-3.4. klo 19.00
Yle Radio 1

Huhtikuun alkuun suunniteltu Tampere Biennale -nykymusiikkifestivaali siirtyy koronatilanteen vuoksi konserttisaleista Yle Radio 1:n taajuudelle. Radiofestivaali kuullaan torstaina ja perjantaina 2.-3.4. klo 19 alkaen. Luvassa on kolme konserttia sekä muuta ohjelmaa, yhteensä noin kuuden tunnin verran.

TampereRaw esittää Tampere Biennalen tilausteoksen, Pasi Lyytikäisen sävellyksen Taival sekä Henri Sokan, Tuomas Turriagon ja Jonne Valtosen teokset. Tampere Filharmonian radiokonsertissa esitetään Jan Lehtolan jousikvarteton Sota ja rauha kantaesitys sekä Olivier Messiaenin Aikojen lopun kvartetto. Urkutaiteilija Jan Lehtolan resitaalin ohjelmassa kuullaan Adina Dumitrescun teos I smiled to the bird on Jupiter kantaesityksen lisäksi neljä muuta teosta Suomeen muuttaneilta säveltäjiltä. Festivaalin radiofoniset teokset ovat Maija Hynnisen Aina on tänään ­− It is always today ja Jovanka Trbojevićin CreationGame. Konserttien ja radiofonisten teosten lomassa kuullaan haastatteluita. Lähetysten toimittajana toimii Ahti Paunu.

Radio Suomen lauantaitalkoot

21.3. alkaen lauantaisin klo 9-12
Radio Suomi

Radio Suomen lauantaiaamuissa kuullaan poikkeusaikana Lauantaitalkoot. Ohjelma kerää koko Suomen yhteen etsimään ja löytämään talkoohengen, jolla yhdessä kurkotamme tulevaisuuteen. Reportterimme ovat joka puolella maata ja raportoivat mitä Suomeen juuri nyt kuuluu. Lähetyksiä 11.4. saakka.

Lisää hartausohjelmia

Yle TV1, Yle Radio 1

Keväällä neljä ylimääräistä sunnuntailähetystä Yle TV1:ssä.
Tv:ssä jumalanpalveluksia on lisätty toistaiseksi niin, että lähetys on sekä juhlapyhinä että jokaisena sunnuntaina. Yle Radio 1:ssä on aamu- ja iltahartaudet uusintoineen joka arkipäivä sekä lauantaisin. Sunnuntaisin on kaksi jumalanpalvelusta, muina juhlapyhinä yksi. Yle TV1:n ohjelmistossa on normaalisti lauantaisin myös Pisara-hartaus.

Yle Areena

Yle Areena antaa tärkeää ja oikeaa tietoa aina kun sitä on saatavilla, mutta tarjoaa myös muuta ajateltavaa, kun sille on tarve.

Mies ja nainen katsovat televisiota. Nainen makaa miehen sylissä, mies näyttää keskittyneeltä.
Areenasta löytyy sisältö enemmän kuin ehdit katsoa! Mies ja nainen katsovat televisiota. Nainen makaa miehen sylissä, mies näyttää keskittyneeltä. Kuva: Kaapo Kamu Yle,Yle Areena,brändikuvat

Elokuvia, sarjoja, dokumentteja

Areenassa on tällä hetkellä nähtävillä laaja valikoima sekä kotimaisia että kansainvälisiä elokuvia, laadukkaita sarjoja sekä ajankohtaisia dokumentteja.
Areenan elokuvat
Sarjat, joiden kaikki kaudet ovat Areenassa
Kaikki dokumentit

Naisten maaliskuu

Naisten tekemille elokuville ja dokumenteille omistetun Naisten maaliskuun useimmat teokset ovat edelleen katsottavissa Areenassa, tai vasta tulossa.
Kaikki Naisten maaliskuun sisällöt

The Virtual Season Film Festival

26.-29.3. Yle Areena ja Yle Teema
The Virtual Season Film Festival on Yle Areenassa, Yle Teemalla ja Seasonin sosiaalisen median kanavissa tapahtuva elokuvafestivaali. Seasonin ohjelmistotiimi on kuratoinut Ylen Naisten maaliskuun elokuvista festivaalin pituisen kokonaisuuden. Valitut elokuvat on esitetty aiemmin Season Film Festivalilla, sitä edeltäneellä Artisokka Film Festivalilla tai Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla. Mukana on fiktiota, dokumenttia ja lyhytelokuvaa, trilleristä pukudraamaan ja kuuluisuuksista keppihevosiin.
Lisätietoja »

Etäopiskelu

Elämme varsin poikkeuksellista aikaa ja moni opiskelija on vapaaehtoisesti jäänyt kotiin tai sitten koulun ovet on laitettu säppiin. Yle Areenaan on koottu paljon erilaisia sisältöjä, joita voit hyödyntää etäopiskelussa. Sisältöjä etäopiskeluun

Ohjelmistosta tilapäisesti poistuvat

  • Yle TV1:n ajankohtaisohjelma Marja Sannikka on tauolla 27.3.- 24.4.
  • TV:n ja radion urheilu-uutisten kestoihin on tehty muutoksia. Urheiluruutu tulee toistaiseksi päivittäin Yle TV1:n pääiltauutisten jälkeen lyhennettynä 5 minuuttiin. Maanantain ja tiistain lähetyksillä säilyy alkuperäinen 5 min kesto. Lisäksi klo 21.50 myöhäislähetys loppuu, samoin lauantain ja sunnuntain klo 18:n lähetykset. Yle Radio Suomen Urheiluradiot ovat ohjelmassa toistaiseksi karsitun kaavion mukaan sekä arkena että viikonloppuna. Urheiluradioita kuullaan klo 9, 12,16, 17 ja 21 uutisten jälkeen.

Artikkeli täydentyy. Ohjelmia lisätty 25.3. klo 10:26.

Kaikki tiedotteessa mainitut ohjelmat ja paljon muuta löydät Yle Areenasta!

Lue myös - yle.fi:stä poimittua