Hyppää pääsisältöön

Strömsössä liputetaan lantun puolesta – edullinen kotimainen juures korvaa pastan maukkaassa lanttulasagnessa

Valitaan hyväksi havaittu konsepti ja ajatellaan se uudella tavalla – niin syntyvät monet resepteistämme. Tässä maukkaassa lasagnessa käytämme lanttua modernilla twistillä.

Lanttuja ja sipulia leikkuulaudalla keittiössä
Lanttuja ja sipulia leikkuulaudalla keittiössä Kuva: Carina Ahlskog/YLE lanttu,ruokaohjeet,Strömsö

Täytteeksi tulee tomaatticoncasséta (eli paksuhkoa tomaattikastiketta).

Tavanomainen juustokastike korvataan kaalista ja ricottasta tehdyllä muhennoksella. Kun tämä ihanuus vielä gratinoidaan fetajuustolla, siitä saattaa hyvinkin tulla uusi arkiruokasuosikki.

Lanttulasagne

Valmis lanttulasagne keittiön pöydällä
Valmis lanttulasagne keittiön pöydällä Kuva: Carina Ahlskog/YLE lanttu,Lasagne,ruokaohjeet,Strömsö

Ainekset, 4 annosta:

  • 2 lanttua
  • 1 pkt fetajuustoa gratinoimiseen

Toisenlainen juustokastike

Juustokastiketta kulhossa
Juustokastiketta kulhossa Kuva: Carina Ahlskog/YLE Kermakastike,ruokaohjeet,Strömsö

Ainekset, 4 annosta:

  • 400 g mustakaalia tai lehtikaalia
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 400 g ricottaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • suolaa
  • mustapippuria

Tee näin:

  1. Poista kaalista paksu ruoti ja revi lehdet paloiksi. Silppua keltasipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Paista kaalipalat sekä keltasipuli- ja valkosipulisilppu pehmeiksi tilkassa öljyä paistinpannulla. Anna jäähtyä. Sekoita sitten joukkoon ricotta.
  3. Mausta sitruunan kuoriraasteella ja mehulla, suolalla ja mustapippurilla.

Tomaatticoncassé

Padallinen paksumpaa tomaattikastiketta keittiössä
Padallinen paksumpaa tomaattikastiketta keittiössä Kuva: Carina Ahlskog/YLE Tomaattikastike,ruokaohjeet,Strömsö

Ainekset:

  • 1 keltasipuli
  • 1 porkkana
  • 1 punainen paprika
  • 1 pala fenkolia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 cm:n pala inkivääriä
  • 2 prk kuorittuja tomaatteja
  • 4 rkl kapriksia
  • 1 dl kalamataoliiveja kivi poistettuna
  • suolaa
  • mustapippuria
  • (sokeria)

Tee näin:

  1. Leikkaa keltasipuli, porkkana, paprika ja fenkoli reiluiksi paloiksi. Paista palat pehmeiksi oliiviöljyssä paistinpannulla. Silppua valkosipulinkynnet ja inkivääri hienoksi.
  2. Lisää silppu kasvispalojen joukkoon ja paista vielä 1 minuutti.
  3. Lisää kuoritut tomaatit ja ½ tölkillistä vettä, kaprikset ja kalamataoliivit.
  4. Anna hautua muutama minuutti, kunnes kastike on sakeaa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja halutessasi ripauksella sokeria.

Kokoa lasagnesi näin:

  1. Valmista ensin tomaatticoncassé ja juustokastike.
  2. Esivalmistele tomaatticoncassén hautuessa lantut.
  3. Pese lantut tarvittaessa ja kuori ne. Höylää tai leikkaa niistä noin 3 mm:n paksuisia viipaleita.
  4. Viipaloitua lanttua leikkuulaudalla
    Viipaloitua lanttua leikkuulaudalla Kuva: Carina Ahlskog/YLE lanttu,Strömsö,ruokaohjeet
  5. Esikeitä viipaleita 1 minuutti ja jäähdytä heti kylmällä vedellä.
  6. Kun kastikkeet ovat valmiita, kokoa lasagne kerroksittain uunivuokaan.
  7. Laita alimmaiseksi ja päällimmäiseksi tomaatticoncasséta.
  8. Murustele lopuksi pinnalle fetajuusto. Paista lasagnea 150-asteisessa uunissa 30–45 minuuttia.
Valmis lanttulasagne keittiön pöydällä
Valmis lanttulasagne keittiön pöydällä Kuva: Carina Ahlskog/YLE lanttu,ruokaohjeet,Strömsö

Oliko tämä mielestäsi hyvä resepti? Anna arviosi tai katso mitä muut olivat mieltä:

Strömsö

Strömsö Instagramissa

Ruudussa