Hyppää pääsisältöön

TV-ohjelmia eskarilaisten ja alaluokkien etäopetukseen

Pikku Kakkosen ohjelmia
Pikku Kakkosen ohjelmia Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen

KUUTIOJUURI

Kuutiojuuri ja sen mahtavat tehtävät paljastavat, että matematiikkaa on kaikkialla! Edes ruokaa ei voi kokata ilman matikkaa!

TIEDONJYVÄ

Tiedonjyvä on luonnontieteellisiä ilmiöitä tutkiva ohjelmasarja, jossa opitaan tekemällä. Tiedonjyvän kokeet onnistuvat kotona.

ASKARRELLAAN & ASKARRELLAAN YHDESSÄ

Askarrellaan- & Askarrellaan yhdessä -sarjoissa Vilja askartelee lasten ideoimia askarteluja. Ne ovat yksinkertaisia ja helposti kotona toteutettavissa.

PYÖRÄILLÄÄN

Leikkiminen on hauska tapa oppia hyväksi pyöräilijäksi. Pyöräillään-sarjassa opitaan pyöränkäsittelytaitoja, kuten tasapainon pitämistä, jarruttamista, väistämistä ja yleisesti pyörän hallintaa. Pyöräilyleikit auttavat oppimaan turvalliseksi tienkäyttäjäksi.

REIMA RÄISKE

Reima Räiske on 10-osainen kiukkua ja tunteita käsittelevä animaatiosarja. Sarjan tukena on Pikku Kakkosen sovelluksessa Reima Räiske -peli, jossa lapsi voi harjoitella tunnetaitoja.

TAITOSET

Taitosten talossa asuu nukkeperhe. Taitoset ovat muuttaneet vanhaan taloon, jossa riittää puuhaa. Jaksoissa valmistetaan kotoa löytyvistä, arkisista kierrätystarvikkeista tyylikkäitä huonekaluja, ihania ruokia, lemmikkieläinten tarvikkeita ja pihakalusteita nukkekotiin.

SING ALONG

Animaatiosarjassa opitaan englannin kielen alkeita laulamalla.

AAMUJUMPPA

Aamujumppa-sarjassa Christina ja lapset harrastavat sisäliikuntaa leikkien.

HISTORIA HANSKASSA, KATTI MATIKAINEN

Reissukissa Katti Matikainen tutustuttaa lapsia Suomen historiaan tuttujen arkisten toimien kautta.

LAULUDIPLOMI

Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri laulattavat lapsia.

MITÄ IHMETTÄ?

Mitä ihmettä? -sarjassa esitetään filosifisia kysymyksiä mietittäväksi ja keskustelun pohjaksi.

IHME JUTTU

Ihme juttu kannustaa ihmettelemään arkisia asioita kuten unen merkitystä ja nenän kykyä haistaa.

APUA ON TULOSSA!

Apua on tulossa! -sarjassa tutustutaan ensihoidon ammattilaisiin. Sarjassa nähdään, miten tehtäviin valmistaudutaan, mitä pitää ottaa huomioon tehtävän aikana, mitä tehdään tehtävien välillä, miksi auttaminen on tärkeää ja mitkä asiat ammattilaisia omassa työssään motivoivat ja ilahduttavat.

KATTI MATIKAINEN JA SUOMALAISUUS

Reissukissa Katti Matikainen tutustuu suomalaisiin ilmiöihin.

Lisää tekemistä löytyy Pikku Kakkosen sovelluksesta ja Pikku Kakkosen Eskari -sovelluksesta. Molemmat ovat ladattavissa sovelluskaupoissa Android- ja iOs-laitteille.