Hyppää pääsisältöön

YleX lisää kotimaisen musiikin määrää radiossa

Nostamme musiikin kotimaisuusastetta radion soittolistalla ja musiikin erikoisohjelmissa. Lisäksi YleX on mukana livekeikkoja esittävässä Yle Olohuone -konseptissa.

Otsikkokuva: YleX Tiedottaa
Otsikkokuva: YleX Tiedottaa

Suomalainen musiikkiala, artistit ja yleisö ovat ennennäkemättömässä tilanteessa. Livekeikkoja ei voida järjestää, mutta tarve kuulla ja kohdata suomalaisia artisteja sekä musiikkia on vähintään yhtä suuri kuin ennenkin.

Poikkeuksellisessa tilanteessa me YleX:llä tahdomme korostaa rooliamme yleisön ja kotimaisen musiikin yhdistäjinä entisestään.

YleX reagoi poikkeustilaan seuraavasti:

1. Nostamme YleX:n radion soittolistan musiikin kotimaisuusastetta.

Viime vuonna esittelimme yleisölle radiossa yli 10 000 eri biisiä ja joka viikko nostamme soittolistalle uusia kotimaisia artisteja. Poikkeustilan aikana lisäämme suomalaisen musiikin osuutta radion soittolistan musiikissa 45 prosentista noin 60 prosenttiin.

2. Lisäämme YleX:n musiikin erikoisohjelmissa kotimaisen musiikin määrää.

YleX:n radio soittaa uutta musiikkia joka arkipäivä Uuden musiikin X -ohjelmassa klo 10–12. Lisäksi päivittäisissä musiikin erikoisohjelmissa esitellään laajasti vaihtoehtoista ja marginaalisempaa musiikkia indiestä ja rockista konemusiikkiin sekä räppiin. Yhteensä YleX:llä on musiikin erikoisohjelmia 32 tuntia viikossa.

Nyt nostamme näissä ohjelmissa kotimaisen musiikin määrää entisestään. Lisäksi suunnitteilla on suomalaiseen musiikkiin keskittyviä erikoislähetyksiä:

Esimerkiksi uuteen rock-musiikkiin keskittyvä Teppo Vapaus soittaa tänään 19.3. pelkkää kotimaista musiikkia, kuten myös Miikka Koivisto maanantaina 23.3. indie-musiikkia esittelevässä ohjelmassaan.

Kaikki YleX:n musiikin erikoisohjelmat ovat kuunneltavissa Yle Areenassa.

3. Olemme mukana tekemässä Yle Olohuone -ohjelmaa, jossa kotimaiset artistit laajalla skaalalla esittävät live-keikkoja.

Yle Areenan ja TV2:n kautta tulevassa Yle Olohuone -ohjelmassa kotimaiset artistit tekevät live-keikkoja. Yleisö on vahvasti mukana ohjelman tekemisessä somen kautta. Yle Olohuone -konseptiin ovat jo lupautuneet mukaan muun muassa Vesala, Anssi Kela, Pyhimys, Elastinen, Evelina, Kasmir, Mokoma ja Tuure Boelius!

Ensimmäiset keikat järjestetään jo nyt perjantaina 20.3. Lisätietoja konserteista voi lukea täältä.

Kotimaisen musiikin esittely, analysointi ja fanittaminen ovat meillä YleX:n tekemisen ytimessä!

Sekä YleX.fin artikkeleissa, YleX:n Instagramissa että YleX:n Youtubessa esitellään jatkuvasti yleisölle kiinnostavia kotimaisia musiikkilupauksia.

Poikkeuksellisina aikoina kaipaamme kaikki yhteenkuuluvuutta, ja me YleX:llä tahdomme tarjota parasta suomalaista musiikkikulttuuria rakastavalle yleisölle.

Lue myös:

Myös muualla Ylessä reagoidaan vallitsevaan tilanteeseen.