Hyppää pääsisältöön

Kriminalisti, Modernit miehet, Rantahotelli – viikko 13 tarjoaa suosikkisarjojen uusia kausia!

Christian Berkel näyttelee pääroolia Kriminalistin 13. kaudella.
Kriminalistin uusi kausi alkaa! Christian Berkel näyttelee pääroolia Kriminalistin 13. kaudella. Kuva: ZDF / Oliver Feist. Yle TV1,Christian Berkel,kriminalisti

Maaliskuu lähestyy loppuaan suosikkisarjojen uusien tuotantokausien sekä uuden norjalaisdraaman 22. heinäkuuta kera!

Uusi norjalaisdraama 22. heinäkuuta palaa yhteen Norjan historian synkimmistä hetkistä. 22. heinäkuuta 2011 voimakas pommi räjähti hallituskorttelissa Oslon keskustassa. Kaksi tuntia myöhemmin alkoivat kohtalokkaat tapahtumat Utøyan saaressa. Draamasarja kertoo noista synkistä tapahtumista viiden, työnsä kautta osaksi tapahtumia joutuneen henkilön kautta.

Dekkarifanit pääsevät nauttimaan Kriminalistin uudesta, 13. kaudesta. Reilun vuoden tauon jälkeen Berliinin henkirikoskiemuroita selvittää karismaattinen ylikomisario Bruno Schumann alaisineen. Myös sarjan 14. kausi on hankittu Ylelle.

Draaman nälkää voi hellittää Rantahotellin uusilla jaksoilla. Eletään kesää 1940 ja Euroopassa soditaan. Hitlerin joukot ovat edenneet ja miehittivät Tanskan 9. heinäkuuta. On kulunut vuosi siitä, kun Amanda ryhtyi pyörittämään hotellia. Amanda ja Philip, uusi keittiömestari, haluavat toivottaa uudet vieraat tervetulleiksi. Mutta tuleeko heitä?

Viikon naurutarjonnasta pitää huolen hienovarainen ja groteski komedia Modernit miehet, joka palaa ohjelmistoon kakkoskauden uusilla jaksoilla.

Radio Suomen Kulisseissa-uutuussarjassa puolestaan päästään kurkistamaan ohjelmanteon kulisseihin. Mitä tapahtuu Pikku Kakkosen kuvauksissa, tai kuka hoitaa RSO:n nuotteja?

Naisten maaliskuu jatkuu runsaalla leffatarjonnalla, ja viikon aikana tarjolla myös muun muassa Brad Pitin tähdittämä, mustan huumorin höystämä rouhea rikoselokuva Killing Them Softly sekä Joaquin Phoenixin tähdittämä ja palkittu You Were Never Really Here.

Katso viikon parhaat tv- ja radio-ohjelmatärpit alta!

MAANANTAI 23.3.

Kaj Stenvall maalaa taulun

Yle Fem klo 19.00 ja Yle Areena
Katso ohjelma tästä

(Kaj Stenvall målar en tavla, 2019) Kaj Stenvall on Suomen arvostetuimpia elossa olevia taiteilijoita. Nyt hän paljastaa maalaustekniikkansa salat näyttämällä alusta loppuun, kuinka hän maalaa taulun. Dokumentissa seurataan myös Stenvallin meditatiivista arkea maalikerrosten kuivumisen välissä. Toimittaja: Josper Knutas. Yle Areena toistaiseksi

Historia: Kelttihaudan arvoitus

Yle TV1 klo 19.00
Katso ohjelma tästä

(Mystery Of The Celtic Tomb, Itävalta 2018) Mystisiä druideja vai raakalaismaisia sotureita – millainen kansa keltit oikein olivat? Vastaus kysymykseen piilee syvällä maan uumenissa säilyneissä 3000-vuotisissa kelttihaudoissa. Alpeilla sijaitsevasta suolakaivoksesta on löydetty yli 1500 ihmisen jäänteet. Yle Areena 31.10.2022 saakka

Lue lisää täältä!

Dokumentti muinaisten kelttien salaisuuksista.
Historia: Kelttihaudan arvoitus. Dokumentti muinaisten kelttien salaisuuksista. Yle TV1,Historia: Kelttihaudan arvoitus

Absolutely Anything (12)

Yle TV2 klo 21.00
Katso ohjelma tästä

(Iso-Britannia 2015) Ilkikurisessa komediassa kosmoksen valtiaat yrittävät päättää ihmiskunnan tulevaisuudesta ja antavat tavalliselle miekkoselle kyvyn toteuttaa kaikki toiveet kättä heilauttamalla. Alakerran ihastusta on silti vaikea valloittaa. Pääosissa Simon Pegg, Kate Beckinsale ja Joanna Lumley, äänirooleissa Robin Williams ja joukko Monty Pythoneita. Ohjaus: Terry Jones. Yle Areena 30 päivää

Mies ja koira istuvat ruokapöydässä.
Absolutely Anything. Mies ja koira istuvat ruokapöydässä. Kuva: Giles Keyte / Yle Kuvapalvelu elokuvat,Absolutely Anything

TIISTAI 24.3.

Epäonnistumisten CV – uusi sarja!

Yle Puhe klo 13.00 ja Yle Areena
Kuuntele ohjelma tästä

Epäonnistumisten cv on ohjelma, jossa tunnetut suomalaiset puhuvat kaikesta siitä, mikä ei mennyt ihan putkeen. Opiskelupaikoista, jotka jäivät saamatta. Tutkinnoista, joiden valmistumista ei koskaan vietetty. Työhakemuksista, joihin ei vastattu. Unelmien työpaikoista, joissa toinen hakija vei voiton. Muista cv-tason epäonnistumisista, joita elämänuralle on mahtunut.

Epäonnistumisten cv:n juontaa taiteilija, kirjailija Raisa Omaheimo. Vieraina epäonnistumistensa elämäntarinaa avaavat mm. kirjailija, yrittäjä ja ohjelmajohtaja Ronja Salmi sekä tutkija Saara Särmä.

Mesenaatti (S) – Naisten maaliskuu

Yle Teema klo 20.00
Katso ohjelma tästä

Kuka oli Sara Hildén (1905 - 1993)? Pia Andellin dokumenttielokuva kertoo taiteenkeräilijästä ja piinkovasta liikenaisesta muodin ja modernin taiteen maailmassa, eräästä avioliitosta, sen onnellisista hetkistä, mutta myös alkoholismista, erosta ja eron seurauksista. "Hieno pala suomalaista kulttuurihistoriaa." (HS). Uusinta. Yle Areeena 30 päivää

Kuvassa liikenainen Sara Hilden ja taiteilija Erik Enroth. Arkistokuva Pia Andellin dokumenttielokuvasta Mesenaatti.
Mesenaatti. Kuvassa liikenainen Sara Hilden ja taiteilija Erik Enroth. Arkistokuva Pia Andellin dokumenttielokuvasta Mesenaatti. Kuva: Yle Kuvapalvelu Mesenaatti,kuvataiteilijat,Sara Hildén,Erik Enroth,teeman lahjapaketti 2014

Kino Suomi: Säädyllinen murhenäytelmä (12) – Naisten maaliskuu

Yle Teema klo 22.25
Katso ohjelma tästä

(Suomi 1998) Sivistyneistön moraali on suurennuslasin alla Kaisa Rastimon ohjaamassa elokuvassa. Se perustuu Helvi Hämäläisen avainromaaniin, joka herätti kohua lyhennettynä ja sensuroitunakin vuonna 1941. Avioliiton ulkopuolinen suhde, lehtolapsi, sadomasokismi, homoseksuaalisuus, aggressiivinen dementikko – kirjan tabut ovat siirtyneet uskottavasti elokuvan maailmaan. Pääosissa Ville Virtanen ja Päivi Akonpelto. Uusinta. Yle Areena toistaiseksi

Kyllikki Forsell ja Timo Jurkka elokuvassa Säädyllinen murhenäytelmä.
Säädyllinen murhenäytelmä. Kyllikki Forsell ja Timo Jurkka elokuvassa Säädyllinen murhenäytelmä. Kuva: Yle Kuvapalvelu Kyllikki Forssell,Säädyllinen murhenäytelmä,Kaisa Rastimo,Timo Jurkka

KESKIVIIKKO 25.3.

Modernit miehet – uusi kausi!

Koko kakkoskausi Areenassa, 2 jaksoa putkeen Kakkosella klo 21.00 alkaen
Katso ohjelma tästä

Modernit miehet on hienovarainen, herkkä ja osin myös groteski komedia suomalaisista miehistä modernin ajan vaatimusten ristipaineessa. Lopputulos näiden miesten käsittelyssä on yleensä jotain naurettavan ja sietämättömän välimaastosta. Sarjan 1. tuotantokausi oli ehdolla Kultaisen Venlan saajaksi parhaan komediasarjan sarjassa. Modernit miehet oli yksi katsotuimpia sarjoja Yle Areenassa vuonna 2019 .

Matti (Iikka Forss) on pihi mies, joka uskoo järjestykseen, ennustettavuuteen ja exceliin. Jarkko (Eero Milonoff) on "ohjaaja", joka haaveilee breikkaamisesta isosti, mutta ajaa salaa taksia. Pete (Jarkko Niemi) on suvaitsevaisuuden ja maailmanparannuksen varaan itsensä rakentava mies, joka asuu kahden äitinsä luona. Tuomas (Tommi Rantamäki) on exän tossun alla oleva ylikiltti varakas herrasmies. Sarjan ovat käsikirjoittaneet Jarno Lindemark, Topi Koljonen, Sarri Schonert ja Janne Sarja. Jaksot ovat ohjanneet puoliksi Jäppi Savolainen ja Juha Pursiainen.

Kuvassa Modernit miehet -sarjan hahmot vasemmalta oikealle: Matti, Tuomas, Jarkko ja Pete.
Modernit miehet. Kuvassa Modernit miehet -sarjan hahmot vasemmalta oikealle: Matti, Tuomas, Jarkko ja Pete. Modernit miehet

Prisma: Kannabis - lääke vai huume?

Yle TV1 klo 19.00 ja Yle Areena
Katso ohjelma tästä

Kannabis on jatkuvasti otsikoissa – yhtenä päivänä sen kerrotaan olevan mullistava ihmelääke ja toisena vaarallinen huume. Dokumentti selvittää, miksi kannabis on aikamme kiistellyin lääkeaine, miten se on mullistanut useiden ihmisten elämän ja millaisia vaikutuksia sen laillistamisella on. Tuotanto: BBC. Yle Areena 30 päivää

Lue lisää täältä!

Mies valkoisessa suojapuvussa kannabisviljelmän keskellä
Prisma: Kannabis - lääke vai huume? Mies valkoisessa suojapuvussa kannabisviljelmän keskellä Kuva: BBC Studios Prisma,Prisma: Kannabis - lääke vai huume?

Akuutti: ADHD:n piilevä voima

Yle TV1 klo 20.00 ja Yle Areena
Katso ohjelma tästä

22-vuotias Ronjan Savolainen on Suomen jääkiekkojoukkueen stara ja Euroopan kakkospakki. Tie menestykseen ei ole ollut helppo. Koulu oli yhtä piinaa ja kiekkokaukalossa rajummat tunteenpurkaukset saattoivat viedä jäähypenkille. ADHD vaatii sopeutumista itseltä ja ympäristöltä, mutta tarvitaanko siihen aina diagnoosia?

Vuoteen 2017 ADHD:ta pidettiin lähinnä lasten sairautena. Sitten saatiin käypähoitosuositus ja diagnoosit myös aikuisten ADHD:lle. Toisaalta tarvitaanko aina myöskään diagnoosia? Ja kuinka monelta se puuttuu, vaikka siitä hyötyisi? ADHD:hen löytyy apua. Haastateltavana ADHD-testejä tekevä, psykiatrian erikoislääkäri Mika Määttä sekä ADHD:n kuntoutukseen erikoistunut, neuropsykologi, dosentti Maarit Virta. Yle Areena toistaiseksi

Ade Adepitanin Afrikka 1-4 – uusi sarja!

Yle TV2 klo 20.00, kokonaisuudessaan Yle Areenassa
Katso ohjelma tästä

(Africa With Ade Adepitan, Britannia 2019) Paralympialaisistakin tuttu, energiaa pursuava ja karismaattinen Ade Adepitan istuu pyörätuolissa, mutta ei anna sen haitata ekskursiotaan Afrikassa. Ade seikkailee viidakossa, kaoottisessa afrikkalaisessa liikenteessä ja lähtee jopa lentoon, vaikka ei pysty edes kävelemään. Hän aloittaa matkansa Länsi-Afrikasta, jossa matka kulkee Kap Verdeltä Senegaliin ja Norsunluurannikolle sekä synnyinmaahan Nigeriaan. Minisarja esittelee Afrikan aivan uudessa valossa. Yle Areena 17.9.2020 saakka

Kaksi miestä istuu ja katsoo kameraan.
Ade Adepitanin Afrikka. Kaksi miestä istuu ja katsoo kameraan. Kuva: BBC matkailuohjelmat,Ade Adepitanin Afrikka

Rantahotelli 1-6 – uusi kausi!

Yle Teema keskiviikko–perjantai klo 20.00 alkaen 25.3.2020
Katso ohjelma tästä

(Badehotellet, S7) Kesällä 1940 Euroopassa soditaan. Hitlerin joukot ovat edenneet ja miehittivät Tanskan 9. heinäkuuta. Amanda odottaa jännityksellä rantahotellilla. On kulunut vuosi siitä, kun hän ryhtyi pyörittämään hotellia. Amanda ja Philip, uusi keittiömestari, haluavat toivottaa uudet vieraat tervetulleiksi. Mutta tuleeko heitä, ottaen huomioon viimeaikaiset tapahtumat? Autolla ajaminenhan on kiellettyä.

Vieraita saapuu, mutta sekä vieraat että henkilökunta joutuvat myöntämään, ettei sodalta voi piiloutua edes täällä syrjässä. Kaikki joutuvat pohtimaan, kuinka asennoitua miehitykseen. Joko hallintoa voi kuuliaisesti totella tai kieltäytyä vaatimuksista, jolloin Amandan ensimmäisestä lomakaudesta voi tulla hänen viimeisensä. Suomen- ja ruotsinkielinen tekstitys. Yle Areena 90 päivää

Hymyilevä Alice Frigh sarjassa Rantahotelli
Rantahotelli. Hymyilevä Alice Frigh sarjassa Rantahotelli Kuva: Mike Kollöffel Rantahotelli,teeman sarjat

Kino: Mademoiselle Paradis – Naisten maaliskuu

Yle Teema klo 22.00
Katso ohjelma tästä

(Licht, Itävalta/Saksa 2017) Wieniläinen pianisti Maria Theresia von Paradis esiintyy vuonna 1777 aatelisten salonkien suosikkina. Menestystä varjostaa hänen sokeutumisensa, johon tohtori Franz Mesmerillä on tarjota apua. Tositapahtumiin perustuva draama, jonka päähenkilö tunsi sekä Salierin että Mozartin. Ohjaus Barbara Albert. Pääosissa Maria Dragus, Devis Striesow. Yle Areena 30 päivää

TORSTAI 26.3.

22. heinäkuuta – uusi sarja!

Yle Areena ja Yle Fem sunnuntaisin klo 21.00 26.4. alkaen
Katso ohjelma tästä

(22 Juli) 22. heinäkuuta 2011 on Norjan historian synkimpiä päiviä. Iltapäivällä voimakas pommi räjähti hallituskorttelissa Oslon keskustassa. Kahdeksan ihmistä kuoli ja 15 loukkaantui räjähdyksessä. Kaksi tuntia myöhemmin alkoi tulitus nuoria ja aikuisia kohtaan Utøyan saaressa. Saaressa kuoli 69 ihmistä ennen kuin poliisi sai tekijän kiinni.

Draamasarja kertoo tapahtumista viiden henkilön kautta, jotka työnsä puolesta joutuivat osaksi tapahtumia Oslon keskustassa ja Utøyassa. He ottivat vastaan loukkaantuneita ja lohduttivat henkiin jääneitä. He yrittivät ymmärtää. Tapahtumat alkavat alkukesästä 2011 ja päättyvät tekijää vastaan käytyyn oikeudenkäyntiin vuotta myöhemmin. Sarjan taustalla on useiden vuosien tutkimustyö ja keskusteluja henkilöiden kanssa, jotka olivat töissä iskujen aikana ja niiden jälkeen. Sarja perustuu hallituskorttelin ja Utøyan tapahtumiin, mutta siihen sisältyy myös fiktiota. Henkilöhahmot ovat täysin fiktiivisiä.

Tuotanto: NRK, 2019 /Yhteistuotanto Nordisk Film -säätiö palkitsi sarjan parhaasta käsikirjoituksesta tammikuussa 2020. 6 jaksoa. Suomen- ja ruotsinkielinen tekstitys. Yle Areena 5.1.2021 saakka

käsitelty kuva, jossa eri ihmisten kasvojen kuvia
22. heinäkuuta. käsitelty kuva, jossa eri ihmisten kasvojen kuvia Kuva: NRK draamasarjat,22. heinäkuuta

Dokumenttiprojekti: Vaalitaisto 2.0

Yle TV1 klo 19.00 ja Yle Areena 23.3.
Katso ohjelma tästä

Dokumenttielokuva Vaalitaisto 2.0 seuraa kotkalaisen Mika Hostilan eduskuntavaalikampanjaa Liike Nyt:n ehdokkaana keväällä 2019. Ilman aiempaa poliittista kokemusta Mika tukijoukkoineen päättää selvittää, mikä on menestysresepti, jolla pääsee eduskuntaan. Onko verkostomarkkinointia työkseen tekevä Mika vain hakemassa menestystä vai muuttaako kampanja Mikan elämän suunnan? Riippumatta Mikan kampanjan lopputuloksesta dokumentti kertoo, miten vaalit voitettiin. Ohjaus: Mikko Peltonen ja Pasi Riiali. Tuotanto: Dakar Oy. Yle Areena puoli vuotta

Lue lisää täältä!

Mies lavalla puhumassa mikrofoniin.
Dokumenttiprojekti: Vaalitaisto 2.0. Mies lavalla puhumassa mikrofoniin. Kuva: Jukka Koskinen Dokumenttiprojekti,Dokumenttiprojekti: Vaalitaisto 2.0

Kulisseissa – uusi sarja!

Yle Radio Suomi klo 20.20 ja Yle Areena

Kulisseissa-sarjassa toimittaja Matti Ylönen kurkistaa koko kansalle tuttujen, yleläisten instituutioiden verhon taakse. Mitä tapahtuu Pikku Kakkosen kuvauksissa? Kuka hoitaa RSO:n nuotteja? Mitä linkkitornissa tehdään ja ketä siellä työskentelee? Millainen päivä edeltää puoli yhdeksän tv-uutisia? Matti lähtee ottamaan selvää! Ensimmäisessä jaksossa päästään Pikku Kakkosen kuvauksiin Tampereen Mediapolikseen.

Bob Probert – tappelijan tragedia (12)

Yle TV1 klo 21.00
Katso ohjelma tästä

(Tough Guy: The Bob Probert Story, Kanada 2019) Intiimi henkilökuva legendaarisesta NHL:n kovasta kundista, Bob Probertista. Tappelupukarin uran aikana Detroit Red Wingseissä ja Chicago Blackhawkeissa kerättiin niin pisteitä kuin rangaistusminuutteja ja pelikieltojakin. Vankilatuomion saanut Probert tunnettiin yhtenä liigan pelätyimmistä vastustajista, mutta faneille hän oli suosikki.
Yle Areena 28.2.2022 saakka

Mafian uhri – Naisten maaliskuu

Yle Teema klo 21.00
Katso ohjelma tästä

(Mimi metallurgico ferito nell’onore, Italia 1972) Elämäntyöstään vastikään Oscarilla palkitun Lina Wertmüllerin ohjaama satiirinen elokuva sisilialaisesta kaivostyöläisestä, joka törmää mafian vaikutusvaltaan lähes kaikkialla minne meneekään. Pääosissa Giancarlo Giannini ja Mariangela Melato. Yle Areena 90 päivää

Nainen makaa, mies hänen vierellään
Mafian uhri. Nainen makaa, mies hänen vierellään Kuva: Minerva Pictures Group SRL / Yle elokuvat,Mafian uhri

PERJANTAI 27.3.

You Were Never Really Here (16) – Naisten maaliskuu

Yle Teema klo 21.00
Katso ohjelma tästä

(USA/Britannia 2017) Taksikuskin tematiikkaa skottiohjaaja Lynne Ramsayn näkökulmasta. Traumatisoitunut sotaveteraani jäljittää maksusta kadonneita tyttölapsia, kunnes erään senaattorin 13-vuotiaan tyttären pelastustehtävä karkaa käsistä vainoharhaiseksi ja väkivaltaiseksi painajaiseksi. Ramsayn käsikirjoitus ja Joaquin Phoenixin pääosasuoritus on palkittu Cannesin elokuvafestivaalilla. Yle Areena 30 päivää

Elokuvan You Were Never Really Here julistekuva, ilman tekstejä. Joaquin Phoenix suurennettuna öistä kaupunkimaisemaa vasten.
You Were Never Really Here. Elokuvan You Were Never Really Here julistekuva, ilman tekstejä. Joaquin Phoenix suurennettuna öistä kaupunkimaisemaa vasten. Kuva: Why Not Joaquin Phoenix,You Were Never Really Here,Lynne Ramsay,Naisten maaliskuu

LAUANTAI 28.3.

Blue Note Recordsin tarina – Naisten maaliskuu

Yle Teema klo 20.00
Katso ohjelma tästä

(Blue Note Records – Beyond the Notes, Sveitsi 2018) Tyylikäs dokumenttielokuva maailmankuulusta levy-yhtiöstä, jonka pelkässä nimessäkin jo soi maailman paras jazz: Blue Note.
Ohjaus Sophie Huber. Ensiesitys. Yle Areena 60 päivää

Teemalauantai: Tasa-arvoasiaa! – Naisten maaliskuu

Yle Teema klo 21.23 alkaen

Naisten maaliskuun viimeinen lauantai-ilta käytetään demokratian ja diktatuurin pohdintaan, päähenkilöinä Imelda Marcos ja siat.

Imelda Marcos, kuninkaantekijä
Katso ohjelma tästä
(The Kingmaker, USA 2019) Järisyttävä dokumenttielokuva vallasta, korruptiosta ja dynastioista. Ferdinand Marcos hallitsi Filippiinejä diktaattorin ottein yli kymmenen vuotta, puoliso Imelda rinnallaan. Sitten hänet syrjäytettiin ja perhe pakeni maasta. Nyt Imelda, lapset ja Ferdinandin ruumis ovat palanneet Filippiineille, ja leski on jälleen mukana valtataisteluissa, vakaana pyrkimyksenä saada oma poika Filippiinien valtiaaksi. Ohjaus Lauren Greenfield.
Ensiesitys. Yle Areena kaksi vuotta

Eläinten vallankumous
Katso ohjelma tästä
(Animal Farm, Britannia 1954) Animaatioklassikko perustuu George Orwellin satiiriin, jossa maatilan eläimet heittävät yltään sortajiensa ikeen – kunnes käy ilmi, että toiset eläimet ovatkin tasa-arvoisempia kuin toiset. Tämä aikuisten satu näyttää Disneyltä, mutta sisus on jotain aivan muuta. Ohjaus Joy Batchelor & John Halas. Yle Areena 30 päivää

Sikoja animaatioelokuvassa Eläinten vallankumous.
Eläinten vallankumous. Sikoja animaatioelokuvassa Eläinten vallankumous. George Orwell,Eläinten vallankumous,Teemalauantai,elokuvat,animaatioelokuvat,Animal Farm,Halas & Batchelor

SUNNUNTAI 29.3.

Hunajan maa – Naisten maaliskuu

Yle Teema klo 12.05
Katso ohjelma tästä

(Honeyland, Pohjois-Makedonia, 2019) Pohjois-Makedonian syrjäseudun jyrkillä rinteillä elää Euroopan viimeinen villihunajan kerääjä, Hatidze Muratova. Hän hoitaa varovasti mehiläisiä ja varjelee samalla koko ekosysteemiä. Mutta muutoksen tuulet puhaltavat, Hatidze ja tämän vanha äiti saavat uudet naapurit. Kaunis kuvaus ahneudesta ja katoavasta elämäntavasta voitti Sundancessa ja ylsi kaksinkertaiseksi Oscar-ehdokkaaksi. Monesti muutenkin palkitun dokumenttielokuvan ohjasivat Tamara Kotevska ja Ljubomir Stefanov. Ensiesitys. Yle Areena 2 vuotta

Hunajankerääjänainen ja mehiläisiä auringonvalossa. Kuva dokumenttielokuvasta Hunajan maa.
Hunajan maa. Hunajankerääjänainen ja mehiläisiä auringonvalossa. Kuva dokumenttielokuvasta Hunajan maa. dokumenttielokuvat,Honeyland,Naisten maaliskuu

Radio Variaatio: Kahlittu tahto

Yle Radio 1 klo 18.00 ja Yle Areena
Kuuntele ohjelma tästä
Mistä tulee alistuminen, jota ei edes tunnista – alistuminen kohtaloon, alistuminen ihmisten vallalle, varhainen nujertuminen, jonka yllättäen ymmärtää vaikuttaneen kaikkeen? Dokumentin päähenkilö on aina pitänyt itseään vapaana, itsenäisenä, toimekkaana, jopa menestyneenä. Jossain vaiheessa hän tajuaa, että se ei ole koko totuus hänestä. Hän alkaa jäljittää pelon alkuperää, pelon, joka on lymynnyt mielen sopukoissa. Miten paljon se on vaikuttanut tapaan elää ja tehdä valintoja? Käsikirjoitus ja ohjaus: Henna Salakari. Äänisuunnittelu: Kai Rantala. Tuottaja: Hannu Karisto.

Kriminalisti S13 – uusi kausi!

Yle TV1 klo 19.30
Katso ohjelma tästä

(Der Kriminalist, Saksa 2018) Saksassa rakastetaan krimisarjoja, aivan kuten meillä Suomessa. Reilun vuoden tauon jälkeen Berliinin henkirikoskiemuroita selvittää karismaattinen ylikomisario Bruno Schumann alaisineen – Kriminalisti siis palaa ruutuun. Vuorossa ovat 13. kauden uudet jaksot, kaikkiaan viisi tarinaa, jotka ovat valmistuneet vuonna 2018.

Berliiniin sijoittuvista tarinoista näkee läheltä, kuinka osattomuus ja ulkopuoliseksi jääminen voivat synnyttää traumoja, jotka purkautuvat vasta vuosien jälkeen. Ja vauhdin hurma, niin ihmisten kuin autojenkin kohdalla, voi olla petollinen harha, joka korjaa traagista satoa. Myös sarjan 14. kausi on hankittu Ylelle. Pääosassa: Christian Berkel (ylikomisario Schumann). Yle Areena 30 päivää

Lue lisää täältä!

Christian Berkel näyttelee pääroolia Kriminalistin 13. kaudella.
Kriminalisti. Christian Berkel näyttelee pääroolia Kriminalistin 13. kaudella. Kuva: ZDF / Oliver Feist. Yle TV1,Christian Berkel,kriminalisti

Killing Them Softly (16)

Yle TV2 klo 21.05
Katso ohjelma tästä

(USA 2012) Brad Pittin tähdittämä mustan huumorin höystämä rouhea rikoselokuva, jossa kolme amatööriä ryöstää mafian järjestämän pokeripelin ja tosi ammattilainen lähetetään palauttamaan rahat ja järjestys. Pääosissa Brad Pitt, James Gandolfini, Ray Liotta, Ben Mendelsohn ja Sam Shepard. Ohjaus Andrew Dominik. Yle Areena 30 päivää

Brad Pitt aseen kanssa.
Killing Them Softly. Brad Pitt aseen kanssa. Kuva: Future Film elokuvat

Pojat (12) – Naisten maaliskuu

Yle Fem klo 21.45
Katso ohjelma tästä

(Pojkarna, Ruotsi 2014) Maaginen tarina Kimistä, Bellasta ja Momosta, kolmesta 14-vuotiaasta tytöstä lapsuuden ja aikuisuuden välillä. Päivisin tyttöjä kiusataan koulussa, mutta öisin he juovat salaperäisestä kukasta nektaria, joka muuttaa heidät pojiksi. Poikien maailman vapaus kiehtoo ystävyksiä. Kasvusta, muutoksesta, rakkaudesta ja ystävyydestä kertova elokuva saa pohtimaan, onko sukupuoli jotakin, johon synnytään, vai jotakin, jonka luomme itse. Elokuva perustuu Jessica Schiefauerin samannimiseen palkittuun romaaniin. Ohjaus Alexandra Keining. Uusinta. Yle Areena 7 päivää

Lue myös - yle.fi:stä poimittua