Hyppää pääsisältöön

Luotettava koronauutisointi kiinnostaa suomalaisia – Ylen uutissisällöt ennätyslukemiin

Yleläinen työpisteellään Ylen Urheilussa.
Ylen tehtävä on taata luotettava tiedonvälitys kaikissa olosuhteissa kaikille suomalaisille. Yleläinen työpisteellään Ylen Urheilussa. Kuva: Eleni Paspatis / Yle työ,Tietokone,Yle Uutiset,uutiset,avokonttori,uutistoimitus,työntekijät,toimisto,Yle Urheilu,työpiste

Suomalaisten tiedonnälkä poikkeustilanteissa näkyy erityisesti Yle Uutisten sisältöjen kulutuksessa. Ylen julkisen palvelun tehtävänä on taata luotettava tiedonvälitys kaikissa olosuhteissa kaikille suomalaisille.

Edellisviikon seuratuin Ylen uutislähetys oli maanantain 16.3. klo 18 Yle Uutiset, jolla oli 1,4 miljoonaa katsojaa. Heti sen jälkeen lähetetyt alueuutiset keräsivät toiseksi eniten yleisöä, 1,3 miljoonaa katsojaa. Kello 18 tv-uutislähetykset ovat viime viikolla nousseet samoihin lukuihin klo 20.30 pääuutislähetyksen kanssa.

Päivittäiset erikoislähetykset koronavirustilanteesta ovat tavoittaneet suomalaisia laajasti. Ensimmäinen lähetys 16.3. oli Yle Areenassa yksi viime vuosien katsotuimpia suoria lähetyksiä: verkossa suora käynnistettiin 860 000 kertaa. Televisiossa katsojia lähetyksellä oli keskimäärin miljoona.

Suomalaiset, erityisesti nuoret, ovat olleet kiinnostuneita koronaan liittyvistä sisällöistä myös verkossa. Ylen päivittyvä koronan liveseuranta-artikkeli on kerännyt jo Ylen kaikkien aikojen ennätystä hipovat yli kuusi miljoonaa sivulatausta. Lukijoita on verkossa kerännyt myös Kokeile, miten koronavirus tarttuu ovenkahvasta -artikkeli reilulla 400 000 sivunäytöllä. Jatkuvasti tuoreimmilla uutisilla päivitettävän artikkelin lisäksi kysymys-vastaus-artikkelilla on noin 150 000 sivulatausta.

Ylen aamun käynnistykset Areenassa ovat lisääntyneet merkittävästi poikkeusoloissa. Ohjelman Areena-katselun huippu oli maanantaina 16.3. Myös tv-katselussa oli kasvua: jokainen jakso tavoitti keskimäärin 850 000 ihmistä. Pääministeri Sanna Marinin vierailua lauantain Ykkösaamussa puolestaan seurasi 560 000 katsojaa.