Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Äkkilähtöjä menneisyyteen pääkuva

Ahdistaako koronakaranteeni – kokeile näitä Emäntälehden hyviä neuvoja vuodelta 1908

Nainen juo kahvia tuvan pöydän ääressä
Nainen juo kahvia tuvassa Mouhijärvellä. Nainen juo kahvia tuvan pöydän ääressä Kuva: Matti Poutvaara, Museoviraston kuvakokoelmat, Kansatieteen kuvakokoelma kahvi

Mikä avuksi, kun koronvirus pakottaa ihmiset neljän seinän sisälle ja sopu perheen sisällä joutuu koetukselle. Perheenjäset saattavat ajautua tilanteeseen, jossa hallitsemattomat kohtauksetkaan eivät ole enää poissuljettuja. Ei hätää apua tarjolla!

Keväällä 1899 toimintansa aloittanut Marttaliitto on aina osannut ohjeistaa perheitä kiperissäkin tilanteissa. Vuonna 1908 Marttaliiton äänenkannattaja Emäntälehti julkaisi hyödyllisiä neuvoja eri "kohtauksia" vastaan.

Ohjeet lehti oli löytänyt ulkomaisesta lehdestä ja todennut niiden sopivan myös suomalaisten käyttöön. Julkaisemme ohjeet nyt koronaviruksen kotiin sulkemille avuksi kohtausten hallintaan.

Kehotamme tässä vaiheessa noudattamaan vain kohtia yksi ja kolme. Kohta numero kaksi on myös erittäin käyttökelpoinen, mutta sen aika tulee vasta pandemian jälkeen.

Emäntä lehden neuvoja
Emäntä lehden neuvoja neuvojat,Marttaliitto

Lisää lohdutusta ja vinkkejä korona-ahdistukseen Äkkilähtöjä menneisyyteen -sometileillä Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä.