Hyppää pääsisältöön

Ompele kierrätyshuovasta suojus läppärille tai tabletille

Ompele suojus kierrätyshuovasta, joka on täysin kierrätettyä materiaalia. Materiaali maksaa vain muutaman euron. Kierrätä vyö koristeelliseksi ja käytännölliseksi yksityiskohdaksi, jolla suljet suojuksen.

Kierrätyshuopa, jota käytin, on samanlaista, jota käytin kasseihin, joihin tuli painettuja ja korkkikankaisia yksityiskohtia. Lue lisää kierrätyshuovasta tästä artikkelista.

Kannettava tietokone ja sen laukku
Mukauta suojuksen koko omaa läppäriäsi varten Kannettava tietokone ja sen laukku Kuva: Lee Esselström /YLE Strömsö,ompelu,kotelot (suojukset)

Käytin kierrätyshuopaa, joka on 3 mm paksua ja aika jäykkää ja tukevaa. Se ei ole yhtä pehmeää kuin huonekalujen pehmustamiseen käytettävä neulattu harmaavanu (vaikka sekin on tehty lumpuista). Kierrätyshuopia on erilaisia ja eripaksuisia.

Tarvikkeet:

  • kierrätyshuopaa
  • kirpputorilta ostettu vyö
  • pala nahkaa, metallileimasimia ja vasara nimilapun tekemistä varten
Kansio kierrätys huovasta ja vanha vyö koristeena
Erilaisilla vöillä voi vaihdella suojuksen tyyliä. Kansio kierrätys huovasta ja vanha vyö koristeena Kuva: Juha Leskelä /Yle Strömsö,ompelu,kotelot (suojukset)

Tee näin:

  • Mittaa läppärisi tai tablettisi selvittääksesi, miten suuret palat tarvitset. Muista jättää saumanvarat! Läppärini on 31 x 23 cm, joten johdot ja korkeus huomioon ottaen tarvitsin kaksi palaa: yhden pienemmän 28 x 37 cm ja yhden suuremman 37 x 58 cm. Suuremmasta palasta tulee samalla läppä, joka taitetaan kiinni.
  • Leikkaa palat.
  • Aseta pieni pala ison päälle, reunat päällekkäin ja ompele suorat saumat noin 0,5 cm reunasta niin, että syntyy tasku (lyhyt sivu, pohja, lyhyt sivu).
  • Pane läppäri johtoineen taskuun ja taita läppä alas. Valitse vyö tai nyöri, joka sulkee läpän.
  • Leikkaa vyö tarvittaessa sopivan mittaiseksi ja tee uusia reikiä. Voit myös kutoa nauhan nauhapirralla tai letittää nyörin langasta.
Laukku kierrätys huovasta ja pirtanauha koristeena
Leen käsin kutoma vyö, joka on kudottu nauhapirralla, sopii myös suojukseen. Laukku kierrätys huovasta ja pirtanauha koristeena Kuva: Juha Leskelä /Yle Strömsö,ompelu,kotelot (suojukset)
  • Käytä pala katkaistusta vyöstä tai muu nahanpala ja lyö vasaralla nimi metallileimasimia käyttäen (aseta alle puunpala). Lyö nahanpalaan reiät nahkaneulaa ja vasaraa käyttäen ja ompele nimilappu suojuksen läppään.
Vasara, nahkapala nimilappu ja neula
Leimaa nimi metallileimasimilla ja vasaralla ja käytä nahkaneulaa lyödäksesi nahkapalaan reiät ja ompele se kiinni kierrätyshuopaan. Vasara, nahkapala nimilappu ja neula Kuva: Lee Esselström /YLE Strömsö,ompelu,nahka,kotelot (suojukset)
Lee Esselström pitää kannettavien tietokoneliden suojaus laukut käsillä
Lee on ommellut läppäreille suojukset kierrätyshuovasta Lee Esselström pitää kannettavien tietokoneliden suojaus laukut käsillä Kuva: Juha Leskelä /Yle Strömsö,ompelu,kotelot (suojukset)