Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

YleX Nosteessa: Mannerin esikoissingle on fantasiaa – "ehkä pohjoistuuli ujelsi huoneeni ikkunasta sisään ja antoi henkäyksen"

Manner istuu mustavalkoisessa kuvassa toppatakissa.
Manner istuu mustavalkoisessa kuvassa toppatakissa. Kuva: Promokuva. Nosteessa (YleX)

Uuden musiikin X -ohjelman Jani Kareinen valitsee viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei ole vielä levytyssopimusta tai jolla on sopimus pienen levy-yhtiön tai julkaisijan kanssa. Maaliskuun kolmannella viikolla vuorossa oli Manner.

Jani Kareinen kommentoi:

Mannerin rakkaudentäyteinen debyyttisinkku Misteli on mainio piristys juuri tähän hetkeen. Nimestään huolimatta kyseessä ei ole joulubiisi! Biisi tulee kuulijaansa todella lähelle, lähes ASRM:n tavoin, pieni pilke silmäkulmassa ja silti sopivan lämpimästi.

Manner kertoo musiikistaan:

Mikä sai sinut aloittamaan musiikin tekemisen?

– Mun mielestä Suomi tarvitsi jotain lämmintä ja raikasta. Tässä mä nyt sitten olen!

Miten päädyit valitsemaan artistinimesi?

– Selasin Wikipediaa ja siellä luki Mannerista niin hienosti: “Manner on täysin veden ympäröimä, saarta suurempi, yhtenäinen maa-alue erotukseksi maanosista, jotka ovat ihmisen määrittämiä.” Se kosketti mua ja tuntui heti omalta.

Miten kuvailisit musiikkiasi?

– Ajattelen, että musiikkini on kuin lämmin kroisantti – samalla pehmeää ja rapsakkaa!

Mikä musiikkiasi on inspiroinut?

– Mua inspiroi kaikki kivat ihmiset, jotka ottaa muut huomioon. Hienoja mielestäni ovat myös hetket, kun aurinko paistaa tammikuisena päivänä niin, että se maalaa vain talojen kattoharjanteet, mutta ei mitään muuta. Kattoja katsellessani alkaa hymyilyttää, sillä muistan kesän olevan jo tosi lähellä!

Onko Manner yhden ihmisen projekti vai kuuluuko siihen muita?

– Ajattelen, että se on meidän kaikkien projekti. Koska ilman teitä ei olis mua, meitä. Mistelin päätuottajana toimi Lac Belot -yhtyeen isä Jarno Takkumäki ja oon tosi kiitollinen Jarnolle että se on niin kiva tyyppi!

Oletko jo keikkaillut? Jos olet, mitä keikkaa jännitit eniten?

– En ole keikkailut!

Mikä olisi unelmiesi keikkapaikka?

– Mun ultimaattinen unelmien keikkapaikka olisi kaunis rantamökki, jossa ei olisi kovinkaan monta ihmistä! Ehkä vaan mä ja sä?

Mitä bändiä tai artistia haluaisit päästä lämppäämään? Miksi?

– Voi olla, että yhdellä biisillä olisi vähän vaikeaa lämmittää ketään. Mutta jos joku täytyisi valita niin Ariana Grande. Sillä on hyvä meno ja musta tuntuu että meillä vois synkata!

Jos Misteli soisi elokuvassa, mitä kohtauksessa tapahtuisi?

– Kohtauksessa on kaksi rakastavaista poimimassa mökin lähimetsissä mustikoita. Aurinko paistaa miltei kasvojen korkeudelta ja piirtää kauniin muodon ihmisvartaloihin, jotka kyyristelevät pitkin varvikkoja. Heillä molemmilla on päässään saunahatut ja takana olevasta mökin piipusta nousee koivuinen savu.

Miten biisi syntyi?

Misteli on syntynyt korvaamaan olosuhdetta, joka ei ole ollut saatavilla. Se on fantasiaa, joten en oikein tiedä mistä se tuli. Ehkä pohjoistuuli ujelsi huoneeni ikkunasta sisään ja antoi henkäyksen, joka sai minut heijastelemaan tuntureiden taikaa?

Minkälaisia suunnitelmia ja haaveita sinulla on tulevaisuudelle?

– Tällä hetkellä haaveilen rantakalliolla makoilusta piña coladaa siemaillen.

Onko sinusta Nosteessa-artistiksi? Lähetä demo musatoimittajille täältä!