Hyppää pääsisältöön

Kaipaatko vaihtelua arkiruokasuosikki spagetti bologneseen? Kokeile Strömsön valkosipulilla ja chilillä maustettua herkullista broilerinmaksapastaa

Onko sinullakin muistoja kouluruokailun kuivista ja raudalta maistuvista maksapihveistä? Et ole ainoa, sillä moni suhtautuu ennakkoluuloisesti maksaan ja muihin sisäelimiin elintarvikkeena.

Me suomalaiset syömme nykyään keskimäärin 100 grammaa sisäelimiä vuodessa, kun vielä vuonna 1990 kulutus oli 2,7 kiloa. Kuitenkin esimerkiksi maksa on, oikein valmistettuna, todellista herkkua, jonka useammat voisivat sisällyttää viikkoruokalistalleen. Etenkin broilerinmaksa on miedon makuista ja helppoa valmistaa.

Onnistumisen salaisuus on olla paistamatta maksaa liian pitkään ja tarjota se uudessa muodossa. Maksan käyttö elintarvikkeena on ekologista, koska kun eläin teurastetaan, se on hyvä käyttää hyödyksi kokonaan.

Ainekset, 4 annosta:

  • 500 g pastaa
  • 1 punainen chili
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl voita
  • 300 g broilerinmaksaa tai -sydäntä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl silputtua lehtipersiljaa ja/tai1 rkl silputtua salviaa
  • 50 g parmesaania
  • suolaa
  • mustapippuria

Tee näin:

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa chili, salottisipulit ja valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Paista viipaleet nopeasti oliiviöljyssä paistinpannulla.
  3. Lisää joukkoon voi ja anna kuumentua kunnolla. Lisää sitten broilerinmaksa.
  4. Paista maksaa hetki, kunnes se saa hieman väriä, ja kaada sitten joukkoon valkoviini. Kun viini on haihtunut, lisää kerma ja anna hautua 2–3 minuuttia, kunnes kastike on sakeaa.
  5. Kääntele lopuksi joukkoon keitetty pasta sekä lehtipersilja- ja/tai salviasilppu.
  6. Viimeistele annokset parmesaanilla.
Annos pastaa broilerinmaksakastikkeella keittiön pöydällä
Annos pastaa broilerinmaksakastikkeella keittiön pöydällä Kuva: Minna Mäkelä/YLE Maksa ruokana,Strömsö,ruokaohjeet

Oliko tämä mielestäsi hyvä resepti? Anna arviosi tai katso mitä muut olivat mieltä:

Kommentit

Strömsö

Strömsö Instagramissa

Ruudussa