Hyppää pääsisältöön

Lasten Areena nyt myös HbbTV-palveluna

Kuvakaappaus Lasten Areenan HbbTV-palvelusta
Kuvakaappaus Lasten Areenan HbbTV-palvelusta Yle Areena,Yleisradio Oy lastenohjelmat,älytelevisio

Lasten Areena toimii nyt myös HbbTV-palveluna. Jo aiemmin Lasten Areena on palvellut lapsiyleisöjä selaimessa, iOS- ja Android-mobiilisovelluksena sekä AndroidTV-laitteissa, mutta nyt otetaan loikka myös muihin äly-tv-laitteisiin.

Nyt julkaistussa kokeiluvaiheessa Lasten Areena toimii rajatussa määrässä laitteita. Palvelua voi käyttää Samsungin ja LG:n vuosien 2018 ja 2019 malleissa sekä Sonyn omalla käyttöjärjestelmällä toimivissa vuosien 2017–2019 malleissa; Sonyn AndroidTV-laitteissa palvelu ei toimi, mutta näihin laitteisiin on asennettavissa Lasten Areenan AndroidTV-sovellus.

Erityisesti lapsille suunnatuissa palveluissa toiminnan varmuus on tärkeää. Siksi rajaamme kokeilun alkuvaiheessa palvelun saatavuuden niihin malleihin ja merkkeihin, joissa voimme olla varmoja palvelun toimivuudesta. Kun palvelun käytöstä ja toimivuudesta kertyy kokemusta ja tietoa, voidaan palvelua laajentaa myös muihin laitteisiin. Vähimmäisvaatimuksena on, että laite on HbbTV 1.5 -standardin mukainen.

Toisin kuin äly-tv-laitteisiin asennettavat sovellukset, HbbTV-palvelu vaatii, että tv-laite on kiinni myös tv-antenniverkossa ja että kyseinen verkko mahdollistaa Ylen HbbTV-palvelun. Toistaiseksi tällaisia verkkoja ovat Digitan maanpäällinen tv-antenniverkko sekä Telian kaapeli-tv-verkko. Nyt julkaistu Lasten Areena -palvelu toimii siis tällä hetkellä vain näihin verkkoihin liitetyissä tv-laitteissa.

HbbTV-palvelut eivät erilaisten laitteiden ja eri antenniverkkojen vuoksi tavoita kaikkia äly-tv-laitteiden käyttäjiä. Lasten Areenan HbbTV-version pohjalta julkaistaan myöhemmin tänä vuonna Lasten Areena -sovellukset Samsungin ja LG:n älytelevisioille. Nämä televisioon asennettavat sovellukset toimivat käytettävästä antenniverkosta riippumatta.

Lisätietoa HbbTV-palveluista on mm. Digitan sivuilla.

  • Areenaa käyttää viikossa 2,7 miljoonaa eri laitetta

    Areenaa käyttävien laitteiden määrä jatkaa kasvuaan.

    Tammikuussa Areenaa käytettiin kaikkiaan noin 2 754 000 eri laitteella, jossa on kasvua 13% viime vuoden tammikuuhun verrattuna. Kovinta kasvu on muutaman viime vuoden tapaan äly-tv-laitteissa. Sekä Android TV -laitteiden että tv-valmistajien omien, merkkikohtaisten Areena-sovellusten määrä kasvoi viime vuoden tammikuuhun verrattuna noin 30%.

  • Areenan PlayStation 3 -sovelluksen toiminta loppuu tammikuun lopussa

    PlayStation 3:n Areena-tuki loppuu

    Areenan PlayStation 3 -sovellus lakkaa toimimasta ensi vuoden tammikuun lopussa. Sovelluksen lopettamispäätös johtuu siitä, että PlayStation 3 -laitteilla Areenan käyttö on ollut pysyvästi laskussa. Tällä hetkellä Areenaa käytetään viikossa noin neljällä tuhannella PS3-laitteella. PS3:n Areena-sovellus alkaa pian kertoa sovelluksen käynnistyksen yhteydessä sovelluksen tuen loppumisesta.