Hyppää pääsisältöön

Lasten Areenaa kokeillaan äly-tv-laitteissa

Kuvakaappaus Lasten Areenan HbbTV-palvelusta
Käyttöliittymä on rakennettu niin, että myös lapset osaavat käyttää sitä. Kuvakaappaus Lasten Areenan HbbTV-palvelusta Yle Areena,Yleisradio Oy lastenohjelmat,älytelevisio

Palvelun avulla käyttäjät voivat katsella vain lapsille tarkoitettua sisältöä Yle Areenasta.

Yle on julkaissut kokeiluversion Lasten Areenasta HbbTV-laitteille. Palvelu on käytettävissä Samsungin ja LG:n äly-tv-laitteissa, jotka ovat tulleet myyntiin vuoden 2018 aikana ja sen jälkeen sekä Sonyn malleissa vuodesta 2017 alkaen.

“Lasten palveleminen on meille kunniatehtävä. Kiirehdimme kokeilun kanssa, koska tilanne on nyt monessa kodissa täysin poikkeuksellinen, ja haluamme osaltamme helpottaa sitä. Kokeilun pohjalta jatkamme Lasten Areenan kehittelyä uudenlaiseksi äly-tv-sovellukseksi”, toteaa Areenan ohjelmapäällikkö Cilla Lönnqvist.

Lasten Areena on turvallinen, vain lapsille sopivia ohjelmia sisältävä palvelu. Palvelusta löytyvät kaikki Ylen suositut lasten sisällöt, kuten rakastetut Ryhmä Hau, Kaapo tai Näin meillä. Käyttöliittymä on tehty yksinkertaiseksi niin, että myös lapset voivat käyttää sitä television kaukosäätimellä.

Palvelua voi käyttää, jos Ylen kanaville vaihdettaessa tv-ruudussa näkyy punainen pallo, jossa lukee Lasten Areena. Painamalla kaukosäätimen punaista painiketta avautuu näkymä, josta Lasten Areena -palvelu käynnistyy. Käyttäjän ei tarvitse ladata tai asentaa laitteeseen erillistä sovellusta. Palvelua ohjataan television kaukosäätimellä.

Toimiakseen palvelu edellyttää, että laitteessa on Internet-yhteys ja että siinä toimii HbbTV-palvelu. Palvelu toimii tällä hetkellä Digitan maanpäällisessä antenniverkossa ja Telian kaapeliverkossa sekä suomen- että ruotsinkielisenä.

Laitteiden määrää voidaan myöhemmin laajentaa, kun palvelun käytöstä ja kokemuksista saadaan lisätietoa.

31.3. korjattu kirjoitusvirhe äly-tv-laitteista.