Hyppää pääsisältöön

DNA – tanskalainen jännityssarja rikosetsivästä ja kadonneesta lapsesta

Tanskalainen rikossarja kadonneista lapsista.
Tanskalaista rikostutkijaa Rolf Larsenia näyttelee Anders W. Berthelsen (oik.) ja Jarl Skauboa esittää Nicolas Bro. Tanskalainen rikossarja kadonneista lapsista. Kuva: Henrik Ohsten Yle TV1,dna

TV1 sunnuntaisin 5.4. - 24.5.2020 klo 21.40 - 22.20, Areenassa

Rikostutkija Rolf Larsenin (Anders W. Berthelsen, Rikos) elämä on mallillaan. Hän ja vaimonsa Maria (Johanne Louise Schmidt) ovat pienen Andrea-tyttären onnellisia vanhempia.

Larsen hälytetään työkeikalle jäljittämään kadonnutta lasta. Traagisten tapahtumien seurauksena Larsenin omakin tytär katoaa.

Uusi tanskalainen rikossarja DNA (12) seuraa lapsensa menettäneen rikostutkijan elämää. Kahdeksanosainen draamasarja kertoo miehen henkilökohtaisesta taistelusta. Hänen on saatava selville, mitä tyttärelle on tapahtunut.

Tanskalainen rikossarja kadonneista lapsista.
Rikosetsivät Neel Skibsted (Olivia Joof, vas.) ja Claire Bobin (Charlotte Rampling). Tanskalainen rikossarja kadonneista lapsista. Kuva: Julien Cauvin Yle TV1,dna

Viisi vuotta tyttären katoamisen jälkeen rikostutkijan elämässä moni asia on muuttunut. Toivo lapsen löytymisestä herää uudestaan. Larsen ja nuori rikostutkija Neel Skibsted (Olivia Joof, Levottomat sydämet) saavat selville, että poliisin DNA-rekisterissä on ollut järjestelmävirhe.

Vanhat kysymykset nousevat pintaan ja uudet jäljet vievät Larsenin tutkimuksissaan Ranskaan ja Puolaan. Tutkimuksissa häntä auttaa ranskalainen rikostutkija Claire Bobin (Charlotte Rampling, London Spy).

Rikossarjassa seurataan myös nuorta puolalaisnaista Julita Sienkoa (Zofia Wichlacz, Maailma liekeissä). Hän yrittää saada apua luostarista kun synnytys on alkamassa. Naisen vastasyntynyt lapsi katoaa jäljettömiin.

Tanskalainen rikossarja kadonneista lapsista.
Julita Sienko (Zofia Wichlacz). Tanskalainen rikossarja kadonneista lapsista. Kuva: Henrik Ohsten Yle TV1,dna

Liittyvätkö lasten traagiset katoamiset toisiinsa ja miten? Rikostutkija Rolf Larsenilla on nyt käsissään elämänsä suurin ja haastavin juttu.

DNA-sarjan muissa rooleissa näyttelevät muun muassa Nicolas Bro (Heikolla jäällä, Silta), Louise Mieritz ja Trine Pallesen.

Draamasarjan käsikirjoittaja Thorleif Hoppe on aikaisemmin kirjoittanut palkittuja sarjoja Rikos (Forbrydelsen) sekä Nikolaj ja Julie (Nikolaj og Julie). Rikossarjaa on kuvattu Tanskassa, Tšekeissä ja Ranskassa.

DNA. Ohjaus: Henrik Ruben Genz. Tuotanto: Nordisk Film Production, Tanska, 2019.

Keskustele