Hyppää pääsisältöön

Yle ja Helsingin kaupunki tuovat aktivoivia Jumppahetkiä arkipäiviin

Lähikuva vanhusten tuolijumpasta
Kaikki eivät löydä verkossa olevia sisältöjä, vaan kaipaavat sisältöä television lähetysvirtaan. Lähikuva vanhusten tuolijumpasta Kuva: Eleni Paspatis / Yle vanhustenhoito,vanhusten palvelutalot,vanhustyö,vanhustenkeskukset,hoitotyöt,jumppa,tuolijumppa,kuntoutus,fysioterapia,apuvälineet,Liikkumisen apuvälineet,liikkumisen ohjaus,arvokas vanhuus

Yle ja Helsingin kaupunki kannustavat suomalaisia liikkumaan kotona koronaepidemian aikana. TV2:lla ja Yle Areenassa 6.4. alkavat Jumppahetket mahdollistavat päivittäisen liikkumisen ja toimintakyvystä huolehtimisen poikkeustilanteessa.

Käynnissä oleva koronaepidemia voi vähentää liikkumista, lisätä yksinäisyyttä ja alentaa toimintakykyä nopeastikin. Erityisesti ikäihmiset kaipaavat nykytilanteessa apua, rutiineja ja tekemistä. Internet on kotijumppa- ja treeniohjeita pullollaan, mutta kaikki eivät löydä verkossa olevia sisältöjä, vaan kaipaavat sisältöä television lähetysvirtaan.

“Olemme vastaanottaneet Ylessä sekä yksittäisiltä ihmisiltä että eri järjestöiltä ja organisaatioilta kymmeniä toiveita ja ideoita, jotka liittyvät kotona pysyttelevien ikäihmisten liikkumiseen. On hienoa, että pystymme yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa vastaamaan toiveisiin pika-aikataululla ja järjestämään niin, että ihmiset voivat päivittäin useampaankin kertaan pitää huolta omasta fyysisestä suorituskyvystään ja jaksamisestaan television välityksellä”, toteaa Ylen Urheilu ja tapahtumat -yksikön johtaja Panu Pokkinen.

"Olemme saaneet valtavasti pyyntöjä kaupunkilaisilta tuottaa liikuntaohjeita ja -videoita nyt kun liikuntapaikat ja -palvelut ovat kiinni. Liikunnanohjaajamme ohjaavat normaalisti kymmeniä liikuntakursseja viikossa eri-ikäisille ihmisille. Erityisesti ikääntyneiltä helsinkiläisiltä on tullut toiveita juuri Ylen televisiolähetyksistä. Olemme iloisia, että löysimme tavan tuoda yhteen Ylen ja liikuntapalvelujemme osaamisen. Poikkeustilanteesta huolimatta on tärkeää, että liikkeelle lähteminen on helppoa ja hauskaa. Yhteistyön avulla tuomme liikkumismahdollisuudet suoraan olohuoneisiin", iloitsee Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio.

Jumppahetkiä vetävät Helsingin kaupungin liikunnanohjaajat, ja kymmenen minuutin jaksot tarjoavat helposti kotona toteutettavia liikuntahetkiä erityisesti ikäihmisten ja etätöissä taukoliikuntaa kaipaavien tarpeita silmällä pitäen. Jumppahetkiä lähetetään TV2:lla arkiaamuisin klo 8.50 maanantaista 6.4. alkaen ja uusintana samana iltapäivänä klo 15.50. Koko viikon treenit uusitaan lauantaisin puolenpäivän aikaan.

Kaikki Jumppahetki-jaksot ja muutakin treenisisältöä on katsottavissa myös Yle Areenassa. Jaksokohtaiset kirjalliset ohjeet julkaistaan Teksti-TV:n sivulla 600 sekä Yle Urheilun nettisivuilla.

Jumppahetkien sisällöt on suunniteltu sopimaan mahdollisimman suurelle osalle suomalaisia lähtötasosta tai -kunnosta riippumatta. Samasta harjoituksesta tarjotaan kotiliikkujille erilaisia vaihtoehtoja. Jokaisella Jumppahetkellä on myös oma teemansa, jotta liikuntavinkit olisivat mahdollisimman monipuolisia.