Hyppää pääsisältöön

Toivekonsertteja, lisää jumppaa ja elämää karanteeniarjessa - Yle tarjoaa uutta sisältöä poikkeustilaan

Pieni talo preerialla -sarjan Ingallsin perhe poseeraa kameralle talonsa edessä.
Klassikkosarja Pieni talo preerialla alkaa Teemalla ja Areenassa vappupäivänä. Pieni talo preerialla -sarjan Ingallsin perhe poseeraa kameralle talonsa edessä. Kuva: MGM Pieni talo preerialla,Michael Landon,Laura Ingalls Wilder,Melissa Gilbert

Yle on lisännyt entisestään ohjelmistoonsa suosittuja ja arkea piristäviä ohjelmia koronaa kodeissaan välttelevien suomalaisten iloksi. Ohjelmistoon on lisätty mm. kotimaista ja ulkomaista suosikkidraamaa, livemusiikkia, maalaiskomediaa, taukojumppaa sekä toivebiisilähetyksiä radioon. Lisäksi Yle aloittaa pääsiäisen jälkeen tv-lähetykset, joissa esitetään etäopetukseen sopivaa sisältöä sekä suomeksi että ruotsiksi. Myös lapsille on lisätty Areenaan runsaasti katsottavaa.
Osa ohjelmista on julkaistu Areenassa jo nyt.

Alati muuttuvien olosuhteiden vuoksi ohjelmistoon on jatkossakin tulossa muutoksia. Ajantasaisin tieto Ylen kanavien ohjelmatiedoista löytyy Ylen TV-oppaasta sekä radio-oppaasta.

Täällä edellinen artikkeli uusista poikkeusajan ohjelmista »

Pieni talo Preerialla

Yle Teema 1.5. alkaen ma-pe klo 16.00 - pilottijakso 1.5. jo klo 15.30!
Yle Areenassa kaikki jaksot 1.5.
Lämminhenkinen Pieni talo preerialla draamasarja Ingallsin perheestä, joka muuttaa länteen löytääkseen uuden kodin. Kulttisarja perustuu löyhästi Laura Ingalls Wilderin omaelämäkerralliseen romaaniin Pieni talo. Sarja seuraa päähenkilön Lauran ja hänen uudisraivaajaperheensä elämää Minnesotassa ja myöhemmin myös Dakotassa. Sarjan alku sijoittuu 1870-luvulle. Iki-ihanan sarjan ennennäkemätön pilottijakso nähdään vappupäivänä kello 15.30 ja muut jaksot aina maanantaista perjantaihin noin kello 16.00. Sarjan kaikki 202 jaksoa julkaistaan Areenaan 1.5.

Teeman suosittu iltapäiväsarja Milanon naisten paratiisi jää valitettavasti tauolle materiaalin toimitusongelmien vuoksi. Koronan aiheuttaman poikkeustilanteen takia sarjalla on tuotannollisia vaikeuksia emmekä tästä johtuen saa Italiasta uusia jaksoja esitettäväksi. Vappuaattona 30.4. esitettävä jakso on toistaiseksi viimeinen Teemalla ja Areenassa nähtävä jakso. Romantiikkaa ja draamaa henkivä italialainen päivittäissarja jatkuu Teemalla ja Areenassa heti kun se on mahdollista. Milanon naisten paratiisin korvaa todellinen klassikkosarja Pieni talo preerialla!

Etäkoulu - Distansskola

Yle Teema 14.4. alkaen ma-to klo 11-12 ja Yle Fem pe 11-12 ainakin 15.5. saakka
Yle aloittaa pääsiäisen jälkeen tv-lähetykset, joissa esitetään etäopetukseen sopivaa sisältöä sekä suomeksi että ruotsiksi. Päivittäisellä tunnin lähetyksellä Yle haluaa antaa tukensa etäopetukseen siirtyneille opettajille ja oppilaille. Yle on saanut runsaasti toiveita siitä, että se tarjoaisi aineistoa, jota opettajat voisivat käyttää apuna opetuksessaan. Heti poikkeusolojen alettua Areenan runsaasta oppimissisällöstä rakennettiin erityisesti etäopetukseen sopiva kokonaisuus, ja nyt yleisön pyynnöstä aloitetaan etäkoululähetykset myös televisiossa. Opettajat voivat valita haluamansa ohjelman tai ohjelmat ja rakentaa oppitunnin ja tehtävät niiden pohjalta. Lisätietoa»

Mustilla ja valkoisilla kirjaimilla lukee Etäkoulu ja Distansskola. Tausta on oranssi.
Mustilla ja valkoisilla kirjaimilla lukee Etäkoulu ja Distansskola. Tausta on oranssi. Kuva: Yle etäkoulutus

Yle Olohuone

Yle TV2 ja Areena torstaista lauantaihin
Yle Olohuone viihdyttää torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa. Torstai-iltaa 9.4. isännöi kokenein ottein Mikko "Peltsi" Peltola. Artistivieraina Neon2 ja Irina. Ilta huipentuu Vaskivuoren kamarikuoron videoesitykseen: Pelottomien riemulaulu. Illan aikana pohditaan miksi dekkarit ja pelottava viihde koukuttavat meitä? Entä mitä voi tehdä jos pelottaa niin, että vatsaa kourii?
Lisätietoa Yle Olohuone -lähetyksistä »

Taukojumppaa kolmesti päivässä!

Jumppahetki

Yle TV2 ja Yle Areena arkisin 6.4. alkaen klo 8.50 ja uusinta klo 15.30
Ylen ja Helsingin kaupungin uusi yhteistyö tuo kotijumpat jokaisen olohuoneeseen! Jumppahetki-ohjelmaa vetävät Helsingin kaupungin liikunnanohjaajat, ja kymmenen minuutin jaksot tarjoavat helposti kotona toteutettavia liikuntahetkiä erityisesti ikäihmisten ja etätöissä taukoliikuntaa kaipaavien tarpeita silmällä pitäen. Jumppahetkiä lähetetään TV2:lla arkiaamuisin klo 8.50 maanantaista 6.4. alkaen ja uusintana samana iltapäivänä klo 15.50. Koko viikon treenit uusitaan lauantaisin puolenpäivän aikaan. Kaikki Jumppahetket ja muutakin treenisisältöä on katsottavissa myös Yle Areenassa. Jaksokohtaiset kirjalliset ohjeet julkaistaan Teksti-tv:n sivulla 600 sekä Yle Urheilun nettisivuilla. Jumppahetkien sisällöt on suunniteltu sopimaan mahdollisimman suurelle osalle suomalaisia lähtötasosta tai -kunnosta riippumatta. Samasta harjoituksesta tarjotaan kotiliikkujille erilaisia vaihtoehtoja. Jokaisella Jumppahetkellä on myös oma teemansa, jotta liikuntavinkit olisivat mahdollisimman monipuolisia.

Iltajumppa

Yle Teema arkipäivisin klo 12.00
Katso Areenassa
Oletko jumissa kotona? Onko etätyöpisteesi epäergonominen? Ota jumppatauko ja kohota kuntoa kotioloissa! Raikkaan retro, legendaarinen Iltajumppa, uniikit vintage-asut ja paras kasarimusiikki tulevat Teemalle ja Areenaan. Anne Sällylän, Eeva Eerikäisen ja muiden vetäjien kanssa palaudut stressistä, vahvistat lihaksia, notkistat niveliä, rentoutat koko kehoa ja piristät mielialaasi varttitunnissa.

Eeva Eerikäinen ja Anne Sällylä Iltajumpassa trikooasut yllään selällään, toinen jalka ylhäällä.
Eeva Eerikäinen ja Anne Sällylä Iltajumpassa trikooasut yllään selällään, toinen jalka ylhäällä. taukoliikunta,Iltajumppa

Elämää karanteenin keskellä

Karanteenimonologit-podcast

Yle Areena alkaen 1.4. klo 15
Miltä tuntuu jäädä oman kotinsa vangiksi? Mitä jos vessapaperi loppuu lähikaupasta? Kuinka paljon kondomeja kannattaa ostaa, jos aikoo viettää seuraavat kaksi kuukautta sisätiloissa? Miltä näyttää tulevaisuus, kun aika ympärillä on pysähtynyt? Karanteenimonologit-podcast kuvaa aivan tavallista elämään täysin epätavallisissa olosuhteissa. Sarja koostuu kuvitteellisista kohtauksista, jotka kuvaavat arkisia tilanteita karanteeniolosuhteiden keskellä, koronavirusepidemiaan liittyviä ajatuksia ja tunnelmia, tulevaisuuden toiveita ja haaveita, suuria sekä pieniä hetkiä elämästä poikkeuksellisissa oloissa. Huolen ja pelon läpi kuultaa kuitenkin suurimpana toivo ja yhteyden kaipuu. Karanteeni on sarjassa sekä aihe että muoto. Koko ohjelma on tehty etätöinä, ilman yhtäkään live-tapaamista. Monologien käsikirjoitukset on tilattu suomalaisilta näytelmäkirjailijoilta ja käsikirjoittajilta, jotka ovat menettäneet tuloja koronavirusepidemian takia, ja näyttelijät ovat äänittäneet monologit omilla puhelimillaan.
Lue lisää »

Karanteenimonologit-lause kirjoitettu valkoisin irtokirjaimin mustalle ilmoitustaululle.
Karanteenimonologit-lause kirjoitettu valkoisin irtokirjaimin mustalle ilmoitustaululle. Kuva: Yle Kuvapalvelu podcast,Karanteenimonologit

YleX Aamun Himashow!

YleX ja Yle Areena perjantaina 3.4. klo 6.30
Viki ja Köpi herättelevät tulevana perjantaina kuuntelijoita kotoisissa tunnelmissa, kun aamun radiolähetystä tehdään suorana aamun tuottajan kotoa. Lähetyksessä kuumotellaan naapureita, kolutaan tuottajan kaappeja sekä ihmetellään kaksikon aamurutiineja. YleX Aamun Himashow perjantaina 3.4. kello 6.30 alkaen YleX:llä ja kuvan kanssa Areenassa!

Yle Kioskin Poikkeustilalive

Yle Kioskin YouTubessa keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 18
Uutisten ja luotettavan tiedon tarve somessa korostuu kriisiaikana - Yle Kioski vastaa tarpeeseen myös YouTubessa. Tuben antiseptisin ohjelma Poikkeustilalive on Matti Riitakorven ja Hanna Hantulan Pasilasta juontama suora lähetys, jossa käydään läpi tuoreimmat koronalliset ja koronattomat uutiset ja näkökulmat. Luvassa ajankohtaisshow rennolla otteella, vertaistukea ja tiukkaa faktaa unohtamatta.

Poikkeustilassa

Summerin YouTubessa, uusi jakso sunnuntaisin klo 14
Poikkeustilassa on seurantarealitysarja, jossa neljä tavallista nuorta kuvaa omaa elämäänsä koronan aikana. He tallentavat sitä sellaisena kuin itse sen näkevät tunteita säästelemättä tai suodattamatta. Kestääkö mieli neljän seinän sisässä, kun siellä on lisäksi oma perhe, eikä saa aikaa olla yksin? Mitä jos vanhemmista toinen on riskiryhmää, mutta käy silti töissä, eikä häntä saa pidettyä millään kotona? Miten voi opiskella etänä, jos on oppimisvaikeuksia? Summerin nuoret Milla, Daniel, Alina ja Aron kuvaavat elämäänsä ja sen tapahtumia reaaliaikaisesti puhelimillaan päiväkirjamaisesti. Ensimmäinen jakso julkaistiin su 29.3.

Poikkeustilassa-sarjan nuoret hahmot key image -kuvassa.
Poikkeustilassa Summerin YouTubessa. Poikkeustilassa-sarjan nuoret hahmot key image -kuvassa. Kuva: Yle Kuvapalvelu Summeri,koronavirus,tosi-tv,YouTube,youtube-sarja

Dokumentit ajan hermolla

All Female Panel - pako Espanjasta

Areenassa nyt
Mitä tapahtuu, kun neljä stand up -koomikkoa kohtaavat kesken Espanjan tourneen koronan? Kun loikoilu villan aurinkoisella altaalla kuohuviinilasin kanssa ja täysi keikkakalenteri vaihtuukin yhdessä yössä epätietoisuudeksi, peruuntuneiksi keikoiksi ja yritykseksi päästä nopeasti kotiin Suomeen?

20-minuuttisessa dokumentissa pääsemme seuraamaan neljän stand up -koomikon mullistavaa maaliskuista viikkoa, jolloin koko maailma muuttui. Ensimmäinen keikka vedetään onnistuneesti ja elämä on ihanan huoletonta Espanjan taivaan alla. Cava on hyvää ja ilma lämmin. Yhtäkkiä kalenteriin sovittuja tapahtumia aletaan perua, kotipuolesta alkaa tulla hämmentäviä uutisia ja lopulta rajat menevät kiinni. Ryhmä on jumissa Espanjassa ja kotiintulo aina vain epävarmempaa. Korona pyyhkäisee Euroopan yli. Freelancer-artisteilta loppuvat tulot kuin seinään, yksi ikävöi lastaan ja kaksi ryhmästä alkaa saamaan taudin oireita. Selviytymistaistelu kotiinpääsystä on alkanut. Huumori on koomikoilla aina läsnä, mutta yhden sun toisen tulee käytyä myös syvissä vesissä. Ihan kaikesta ei voikaan enää laskea leikkiä.

All Female Panel markkinointikuva
All Female Panel markkinointikuva Kuva: Yle Yle Olohuone

Italia koronaviruksen kourissa

Areenassa nyt
(Life in the Time of Corona, Australia 2020) Koronavirus iski Euroopassa ensimmäiseksi Pohjois-Italiaan. Siellä diagnosoitiin päivittäin tuhansia uusia potilaita ja sairaanhoito romahti, ja monet tartunnan saaneista olivat lääkäreitä ja hoitajia. Alueelle julistettiin tiukat rajoitukset ja liikkumista rajoitettiin rajusti. Millaista on elää eristettynä koronaviruksen vuoksi? Yle Areenassa vuoden

Historia: Espanjantauti, tappava pandemia

Areenassa nyt
(The Flu That Killed 50 Million, Iso-Britannia 2018) Vuonna 1918 suursodan kaiut olivat tuskin hiljenneet, kun maailmaa kohtasi uusi, näkymätön vihollinen. Espanjantautina tunnettu influenssa surmasi arviolta 50 miljoonaa ihmistä, enemmän kuin kaksi maailmansotaa yhteensä. Mistä pandemia sai alkunsa, ja miten se pysäytettiin? Dokumentti on uusinta vuodelta 2019. Muista myös radiosarja Tautien historia Yle Areenassa ja uusintoina Yle Radio 1:ssä maanantaisin klo 12.10.

Docventures: Stronger: The Battle Against COVID-19

Yle TV2 keskiviikkona 8.4. klo 21.15
Areenassa nyt
Poikkeusaika vaatii poikkeuksellisia toimia. Docventures esittää uunituoreen dokumenttielokuvan Stronger: The Battle Against Covid‐19 ja kutsuu talk shown etästudioon eri alojen näkemykselliset asiantuntijat, jotka vastaavat meitä kaikkia eniten askarruttavaan kysymykseen: Mitä seuraavaksi tapahtuu?

Aasialaisia ihmisiä kävelee kadulla kasvosuojaimet yllään.
Aasialaisia ihmisiä kävelee kadulla kasvosuojaimet yllään. Kuva: Yle Kuvapalvelu Docventures,koronavirus,COVID-19,suojanaamarit,dokumenttielokuvat

Ulkolinja: Aasian ratkaisut epidemiaan

Yle TV1 16.4. klo 22.00 ja Yle Areena
(Covid-19, The Asian Way) Koronavirusepidemia alkoi Kiinasta ja levisi ensin Aasiassa, sitten koko maailmaan. Kiinassa epidemian hillitsemiseksi otetiin käyttöön tiukat rajoitukset. Etelä-Korea valvoi kansalaisiaan teknologian avulla, Taiwan luotti ihmisten solidaarisuuteen, ja Japani uskoi tehokkaaseen terveydenhuoltoonsa. Ne kaikki kuitenkin osoittavat, että koronavirus on voitettavissa. Yle Areenassa 2 vuotta.

Radiossa: terveisiä rakkaille, toivemusiikkia ja pääsiäisen passiot

Puhelinlangat laulaa

perjantai klo 18.02
Puhelinlangoilla laulaa nyt koko Suomi! Radio Suomen perinteisen Puhelinlangat laulaa -ohjelma päätetään poikkeusaikana joka perjantai yhteislauluun. Radio Suomen kuulijat saavat äänestää joka viikon ajan, mikä suomalaisia yhdistävä kappale kajautetaan Puhlareiden päätteeksi yhdessä kotisohvilla, takapihalla, parvekkeella tai vaikka keittiössä ruokaa laitellessa. Yhteislaulukappale on Puhlareiden viimeinen biisi juuri ennen klo 21:00. Puhelinlangat laulaa, Radio Suomessa perjantaisin klo 18-21. Äänestys löytyy joka viikko osoitteesta radiosuomi.fi. Viimeisin äänestys täällä

Toiveista totta

Yle Radio 1 lauantaisin klo 11
Yle Radio 1 on vastannut suomalaisten haluun jakaa poikkeusolojen tunteita aloittamalla Toiveista totta -ohjelmasarjan. Ohjelma koostuu musiikista, jota suomalaiset juuri nyt haluaisivat kuulla. Lisäksi ohjelmaan pyydetään tarinoita ja muistoja toiveiden takaa. Ohjelman keskiössä on jaettavissa oleva tunne. Lauantaisin klo 11 radiosta kuultava Toiveista totta keräsi suursuosion heti ensimmäisellä viikollaan, ja toiveita on tullut valtavasti.Toiveista totta -lomake löytyy kanavan nettisivulta. Ohjelman voi jälkikäteen kuunnella myös Yle Areenassa.

Onnen sävel

Yle Radio Suomi lauantaisin klo 6 alkaen
Radio Suomen legendaarinen onnittelutoivekonsertti Onnen Sävel on ensi lauantaista 4.4 lähtien tunnin pidempi. Ystävää, läheistä tai rakasta voi siis onnitella ääniaaltojen avulla nyt joka lauantai klo 6-9. Tällä hetkellä juhlia ei saa järjestää, eikä syntymäpäiväkahveillekaan kutsua, joten Onnen sävelen onnitteluviestit ja onnittelukappaletoiveet nousevat entistä tärkeämpään rooliin läheisten muistamisessa. Osallistumisohjeet löytyvät Radio Suomen sivuilta.

Koronapuhelu kaukomaille

Yle Puhe arkiaamuisin
Myös Yle Puheella pidetään yhteydet yllä ulkomaille, kun joka arkiaamu Yle Puheen Aamun uudessa sarjassa kysytään mitä suomalaisten korona-arkeen kuuluu eri puolilla maailmaa.

Tampere Biennale 2.0 Radiofestivaali

Yle Radio 1 2.-3.4. klo 19.00
Huhtikuun alkuun suunniteltu Tampere Biennale -nykymusiikkifestivaali siirtyy koronatilanteen vuoksi konserttisaleista Yle Radio 1:n taajuudelle. Radiofestivaali kuullaan torstaina ja perjantaina 2.-3.4. klo 19 alkaen. Luvassa on kolme konserttia sekä muuta ohjelmaa, yhteensä noin kuuden tunnin verran. Lue lisää »

Pääsiäisen Bachin passiot

Yle Radio 1 torstaina 9.4. klo 19 ja Yle Radio 1 ja Yle Areena perjantaina 10.4. klo 19
Mitä olisi pääsiäinen ilman Johann Sebastian Bachin Matteus- ja Johannes-passioita! Kirkkojen ja konserttisalien pysyessä kiinni Yle Radio 1 tuo nämä klassikkoteokset luoksesi. Kiirastorstaina kuullaan Barcelonan Pau Casals -konserttitalossa 17.4.2019 äänitetty Matteus-passio Jordi Savallin johtamana. Pitkäperjantaina päästään puolestaan seuraamaan poikkeuksellista konserttia suoraan suljetusta Helsingin Kallion kirkosta. Poikkeusoloihin toteutettu Johannes-passio kuullaan seitsemällä solistilla ja soitinyhtyeellä. Konserttia voi kuunnella suorana Yle Radio 1:stä ja katsoa Yle Areenasta. Esiintymässä ovat Tuomas Katajala (tenori), Elja Puukko (baritoni), Helena Juntunen (sopraano), Teppo Lampela (altto), Aarne Pelkonen (basso), Tommi Niskala (tenori), Olga Heikkilä (sopraano), Markus Malmgren (urut), Antti Tikkanen (viulu), Kaisa Kortelainen (huilu) ja Seidi Palonen (oboe).

RSO:n kamarimusiikkikonsertit

Yle Radio 1 ja Yle Areena 15.4., 29.4., 8.5., 13.5. ja 27.5.
RSO:n kamarimusiikkikonsertit nähdään ja kuullaan suorana Musiikkitalosta Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä. Konsertit ovat 15.4., 29.4., 8.5., 13.5. ja 27.5.

Kuunnelmia lapsille ja aikuisille

Yle Areenaan julkaistaan runsaasti lisää mielenkiintoista kuunneltavaa vuosien varrelta: mm. tuplamäärä huippusuosittuja Knalli ja sateenvarjo -kuunnelmia ja lasten ikisuosikit Fedja-setä ja Krokotiili Gena. Tässä arkistojulkaisun audiovinkit aikuisille ja lapsille:

Knalli ja sateenvarjo -radiokuunnelma
Knalli ja sateenvarjo Knalli ja sateenvarjo -radiokuunnelma Kuva: Jyrki Valkama / Yle 2002 kuunnelmat,Knalli ja sateenvarjo

Knalli ja sateenvarjo

Yle Areena 1.4.
Neljä Knalli ja sateenvarjo -kuunnelmaa: Helunan tähtihetki, Lamm lasaretissa, Piinapenkissä ja Vankilakundeja.

Olipa kerran Beatles

Yle Areena ke 1.4.
Beatles-yhtyeen hajoamisesta tulee huhtikuussa kuluneeksi 50 vuotta. Sen kunniaksi julkaistaan Jake Nymanin ja Timo Kanervan käsikirjoittama kuunnelma Olipa kerran Beatles. Kuunnelma kertoo uskomattoman tarinan neljän liverpoolilaisnuorukaisen noususta maailman kuuluisimmaksi yhtyeeksi.

Maria Jotunin kuunnelmia

Yle Areena keskiviikko 8.4.
Jotunin syntymästä tulee 9.4.2020 kuluneeksi 140 vuotta ja sen kunniaksi Yle Areenassa julkaistaan koko joukko Jotunin kirjoittamia kuunnelmia: Huojuva talo -kuunnelmaversio, Arkielämää, Palvelustytön romaani, Onnellinen Heliina, Tohvelisankarin rouva, Ikkunanpesijöitä, Kansantapa ja Untako lienee. Lisäksi julkaisemme joukon pienoiskuunnelmia: Rouva Jotuni, Kun avioliitto on liian pitkä, Mies on soma, Liena liru, nythän on piru ja Unta.

Krokotiili Gena ja hänen ystävänsä

Yle Areena 8.4.
Ilman ystävää ei voi olla onnellinen. Krokotiili Gena käy töissä eläintarhassa, mutta tuntee itsensä yksinäiseksi muutettuaan viidakosta kaupunkiin. Hänen ovelleen saapuvat salaperäinen Muksis ja tyttö nimeltä Ulla. Yhdessä ystävykset perustavat Ystävien talon, joka vetää puoleensa yhtä sun toista kummallista kulkijaa.

Fedja-setä ja täti Tamara

Yle Areena 8.4.
Hilpeä tarina Fedja-setä ja täti Tamara on jatkoa Fedja-setä, kissa ja koira -klassikolle. Lasten ja varhaisnuorten ohella Eduard Uspenskin (1937-2018) teksti puhuttelee aikuisia, jotka tunnistavat teoksessa venäläisen kirjailijan hykerryttävää yhteiskuntasatiiria. Vauhdikasta ja mukaansatempaavaa näyttelijäntyötä siivittävät M.A. Nummisen tekemät laulut.

Lisää kuunneltavaa ja katsottavaa lapsille

Kuunneltavaa

Jos lapsen ruutuaika alkaa paukkua, apu löytyy Yle Areenan kuunneltavista lastenohjelmista. Areenassa on paljon satuja, äänikirjoja, kuunnelmia ja musiikkia, joita voi kuunnella myös leikkien äärellä tai päivän lepohetkien tukena. Tässä artikkelissa esitellään muutamia nostoja, Areenan koko lasten audiosisältöihin pääset tutustumaan näppärästi täältä.

Katseltavaa

Lapsiperheiden arkea helpottanut Jyrkin ja Neposen hätäaputoimisto jatkuu toistaiseksi arkiaamuisin klo 10 Yle Areenassa. Lisäksi yle.fi/lapset-artikkeleista löytyy vinkkejä kotipäiviin ja etäopetukseen, luvassa on mm. lisää värityskuvia ja paperitehtäviä. Muiden lastenohjelmien sarjapaketteja julkaistaan pääsiäiseen asti seuraavasti:

30.3. Olivia, 26 osaa
31.3. Ruskea pikkukarhu, 26 osaa
1.4. Tipo, 15 osaa
2.4. Anniina Ballerina, 20 osaa
3.4. Tik Tak, 23 osaa
4.4. Minirekat, 26 osaa
5.4. Jääkarhu Otto, 15 osaa
5.4. Q Putti 5, 26 osaa
6.4. Titta Pikkanen, 26 osaa
8.4. Tinga Tinga -tarinat, 10 osaa
10.4. Franklin ja ystävät, 26 osaa
11.4. Planeetta Kosmo, 15 osaa

Ruskean pikkukarhun perhe
Ruskea pikkukarhu. Ruskean pikkukarhun perhe Kuva: © Bayard Jeunesse Animation, Fabrique d'Images, France Télévisions, 2018 Pikku Kakkonen,ruskea pikkukarhu

Lastenelokuvia Areenaan

Yle Areenaan julkaistaan pääsiäisen iloksi runsas kotimaisten lastenelokuvien paketti. Ensi-iltansa saa Supermarsu! Elokuvat ovat katsottavissa 30 vrk ellei toisin mainita.

Supermarsu. Emilia saa lemmikkimarsunsa pureman jälkeen salaisia supervoimia. Pian ovat Itämeren silakat avun tarpeessa. Suomi 2018.

Onneli, Anneli ja salaperäinen muukalainen. Onnelin ja Annelin naapuriin avataan uusi lastenkoti, jota johtaa ankara Minna Pinna. Kodista karanneen Pekin kanssa lapset perustavat Rosvoliiton tuodakseen ilon takaisin lastenkotiin. Suomi 2017.

Röllin sydän. Menninkäisten metsä kivettyy, pysäyttääkseen tuhon on Menninkäisten ja Röllien löydettävä maaginen sydän Talven maasta. Suomi 2007.

Rölli ja kultainen avain. Juurakko -tyttö ystävystyy harmaahapsisen Röllin kanssa. Heidän käsissään on koko Röllikylän kohtalo. Riemukas kertomus ystävyyden voimasta. Suomi 2015.

Rölli - hirmuisia kertomuksia. Rölli kamppailee keijun avulla Isoa rölliä ja ilkeitä roskanheittäjiä vastaan. Suomi 1991.

Soppalinnan salaseura. Soppalinnan kaupunkiin leviää salaperäinen myrkky, joka muuttaa aikuiset lapsiksi. 10-vuotias Mari ryhtyy kavereineen etsimään vasta-ainetta, mutta aikaa on vain 48 tuntia. Suomeksi dubattu. Viro-Suomi 2015.

Lisäksi Yle Areenassa on jo katsottavissa lastenelokuvat: Hevisaurus (katsottavissa 18.4. asti), Me Rosvolat, Suden arvoitus, Poika ja Ilves, Lasse-Maijan etsivätoimisto - varjo Vallilan yllä sekä Lasse-Maijan etsivätoimisto - von Bromsin salaisuus.

Onneli och Anneli (Lilja Lehto och Aava Merikanto) står invid ett fång med solrosor och håller en röd katt i famnen.
Onneli, Anneli ja salaperäinen muukalainen. Onneli och Anneli (Lilja Lehto och Aava Merikanto) står invid ett fång med solrosor och håller en röd katt i famnen. Kuva: Heli Sorjonen Aava Merikanto

Toivotut-klassikoita Areenaan ja Yle TV2:lle

Metsolat

Areenassa nyt
Elävä arkisto on julkaissut Metsolat uudelleen Areenaan. Suomi eli huoletonta nousukautta 1980-luvun lopussa, mutta uusi vuosikymmen nosti sinivalkotaivaalle synkkiä pilviä. 90-luku toi laman, joka oli taloudellisesti ja myös henkisesti monelle raskasta aikaa. Näistä nousukauden ja laman ajoista kertoo Suomen yksi suosituimmista tv-sarjoista, Metsolat. Metsolat kertoo kainuulaisen suvun tarinaa, jossa 90-luku tuo muutoksia melkein kaikkien perheenjäsenten elämään: kotitilan karjatalous ei elätä entiseen malliin, kuvitteellisessa pienessä Hoikan kunnassa ei löydy töitä ja yrittäjyys houkuttaa maanläheisiä mutta kunnianhimoisia sisaruksia. Samalla sarja kertoo suomalaisen yhteiskunnan kehityksestä laajemminkin 80-luvun kasinovuosina ja 90-luvun lamassa. Metsoloiden elämää ja yhteiskunnan muuttumista seurataan vuosina 1987-1994 ja vuonna 1996 Metsolat kokoontuvat viettämään vielä yhteistä muistojen joulua Leppävaaraan. Areenassa vuoden ajan
Lue lisää »

Metsolat-sarjan henkilöitä
Metsolat. Metsolat-sarjan henkilöitä Kuva: Antero Tenhunen, Yle televisiosarjat,draamasarjat,Suomalaiset draamasarjat,Metsolat

Tankki täyteen

30.3. klo 15.58 Yle TV2
Areenassa nyt
Vilénin huoltoasemalla saa tankin täyteen, jos sattuu eksymään perille. Sulo Viléniä pitävät kiireisenä huoltamo, vaimo ja hankinnat. Vaimo Emmi ja aputyttö Ulla pyörittävät baaria. Aikamiespoika Juhana pyörii - ja suunnittelee itsenäistymistä. Huoltamon vakioasiakkaita ovat kyläpoliisi Artturi Reinikainen ja paikallinen rovasti. Tankki täyteen on TV2 Viihdeohjelmien komediaklassikko vuodelta 1978.

Reinikainen

14.4. klo 16.00 Yle TV2
Areenassa nyt
Konstaapeli Reinikainen pistää niin maan perusteellisesti asiat kuntoon ja konnat kuriin. Maalta muuttaneella konstaapelilla on totuttelemista kaupunkilaispoliisin työtapoihin ja kiireiseen elämänrytmiin - muilla taas totuttelemista Artturi Sakari Reinikaiseen. Hurtti huumori ja suunpieksäntä riipivät työkaverien hermoja, mutta vauhtia riittää ja tuloksia kieltämättä tulee. Reinikainen-sarja on TV2 Viihdetoimituksen tuotanto vuosilta 1982 - 1983.

Vain muutaman huijarin tähden

13.4. klo 18.00 Yle TV2
Areenassa nyt
Kuusniemen uusi kirkkoherra Matias Pohto poimii muuttomatkalla kyytiinsä sateen kasteleman liftarin. Tyttö on kunnan uusi kulttuurisihteeri Suvi Aaltonen. Suvi vaihtaa kuivaa ylle. Kyläkauppias näkee tilanteen ja huhut kirkkoherran kujeista ovat pappilassa ennen Matiasta. Miten tulokkaat selviävät maalaiskylässä? Entä kuinka luistavat Kuusniemen rakennusurakat? Kuusiosainen maalaiskomedia on TV2 Draaman tuotanto vuodelta 1998.

Peräkamaripojat

21.4. klo 18.00 Yle TV2
Areenassa nyt
Kuusniemen poikamiesten pyyntö maailmalle on: naisia, naisia, naisia! Tämän miehisen avunhuudon syitä ja seurauksia lähtee selvittämään tähtitoimittaja Veera Keto kuvausryhmänsä kanssa. Samana päivänä saapuu pitäjään kaksi muutakin nuorta naista: Paukku ja Hellä. Kuusiosainen maalaiskomedia on TV2 Draaman tuotanto vuodelta 2001.

Mooseksen perintö

29.4. klo 18.00 Yle TV2
Areenassa nyt
Huoltamoyrittäjä P.A. Turpeinen törmää vinttiä siivotessaan isänsä Mooseksen vanhaan kassakaappiin, josta löytyy vanhojen kalossien lisäksi testamentti. Äkkiarvaamatta P.A. onkin rikas mies. Kuusniemellä kuohuu, kun tieto rahoista leviää. Kuusiosainen maalaiskomedia on TV2 Draaman tuotanto vuodelta 2001.

Turvetta ja timantteja

7.5. klo 18.00 Yle TV2
Areenassa nyt
Tarpeettomalta tuntuvalta turvesuolta löytyy yllättäen kimberliittiä. Kuusniemeläisten keskuudessa alkaa kiihkeä kilpajuoksu, kuka maan omistaa ja kelle jalokivet kuuluvat. Kuusiosainen maalaiskomedia on Kuusniemi-sarjojen viimeinen kausi. TV2 Draaman tuotanto vuodelta 2006.

Lue lisää Kuusniemi-maalaiskomediasarjasta »

Maalaiskomedia Vain muutaman huijarin tähden
Vain muutaman huijarin tähden. Maalaiskomedia Vain muutaman huijarin tähden Kuva: Harri Halonen Vain muutaman huijarin tähden,Miia Nuutila,Jarkko Tiainen

Muista myös!

Suuri hirvivaellus 2020

Yle Areena 9.4.- 4.5.
Joukko viime vuoden suosituimpia tv-tähtiä palaa ruutuun. Viisitoista radio-ohjattavaa kameraa, kaksi dronea, radio-ohjattava vene ja yli 10 kilometriä erilaisia kaapeleita sekä hirviä ja kauniita maisemia.

Suuren hirvivaelluksen toinen kausi on nyt alkamassa. Kaikki on valmista kevään pisintä suoraa lähetystä varten, joka käynnistyy kiirastorstaina Kullbergin hirvivaellusalueelta Junselen edustalla. Liki 600 tunnin ajan voit suorassa lähetyksessä seurata hirvilaumojen
vuosittaista vaellusta ja uintia Ångerman-joen yli.
Tuotanto: SVT

Pelasta pörriäinen -kampanjan logo.
Pelasta pörriäinen -kampanjan logo. Pelasta pörriäinen

Pelasta pörriäinen

yle.fi/luonto 1.4. alkaen
Huhtikuussa alkaa Yle Luonnon Pelasta pörriäinen -kampanja, jonka tavoitteena on luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen. Kampanja innostaa suomalaisia konkreettisiin tekoihin pölyttäjien hyväksi. Pölyttäjiä voi auttaa sekä pihassa että parvekkeella. Hyönteisten ystävät voivat ilmoittaa pörriäistekonsa Yle Luonnon verkkosivuille osoitteessa yle.fi/luonto 1.4. alkaen. Sivustolla voi seurata kampanjan pörriäistekojen määrää.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua