Hyppää pääsisältöön

Euroviisaat analysoi kappaleita kilpailun peruuntumisesta huolimatta – "Tämä tulee tarpeeseen!"

Euroviisaiden juontajat Eva Frantz ja Johan Lindroos.
Euroviisaiden juontajat Eva Frantz ja Johan Lindroos. Kuva: Barbro Ahlstedt / Yle Eva Frantz,Johan Lindroos

Koronavirus on vaikuttanut kaikkeen. Euroviisutkin peruttiin, mutta jokakeväinen Euroviisaat tulee tv:stä kuten aikaisemminkin.

Euroviisaat ruotii tuttuun tapaan kaikki 41 Euroviisujen edustuskappaletta kuudessa jaksossa 3.4. alkaen. Ohjelman juontavat tänäkin vuonna Eva Frantz ja Johan Lindroos. Joka viikolla mukana on myös vaihtuva panelisti ja yhdessä he pisteyttävät kuudesta seitsemään kappaletta per jakso.

Kaikki ei tietenkään ole ihan kuten ennen, koska lavashow-spekulaatioita on vaikea tehdä, mutta tutut juontajat Eva Frantz ja Johan Lindroos käyvät kaikki 41 tämän vuoden euroviisuedustajaa läpi kuudessa jaksossa ja mukana on aina yksi vaihtuva panelisti.

– On kiva tuoda esille taiteilijoita, jotka ovat tehneet kovan työn päästäkseen Euroviisuihin. Näin pystytään jotenkin kunnioittamaan tehtyä työtä, Johan Lindroos toteaa.

Hän on surullinen lauluntekijöiden ja taiteilijoiden puolesta siksi, etteivät he pääse toteuttamaan täydellistä euroviisumatkaansa.

Painopiste arvioinnissa on siis musiikissa.

– Hyvät arvioinnit ja hauska ohjelma on saatu aikaiseksi. Ei pidä teeskennellä, että asiat olisivat niin kuin ennenkin, niin ei ole. Mutta 41 erinomaista edustuskappaletta on arvioitu. Euroviisut 2020 olisi ollut hauska ja monipuolinen viisuvuosi, Frantz sanoo.

Jaksotiedot ja vieraat

Pe 3.4.
Evan ja Johanin vieraana on koomikko Anders Helenius, joka tunnetaan mm. Noin viikon studion juontajana. Arvioinnissa Irlannin, Valko-Venäjän, Pohjois-Makedonian, Ruotsin, Slovenian, Liettuan ja Australian kappaleet.

Koomikko Anders Helenius Euroviisaiden panelistina.
Koomikko Anders Helenius Euroviisaiden panelistina. Kuva: Barbro Ahlstedt / Yle Anders Helenius,Euroviisaat

Pe 10.4.
Laulaja Jannika B osoittautuu kakkosjaksossa kilpailun suureksi faniksi. Arvioinnissa Venäjän, Belgian, Maltan, Norjan, Israelin, Kroatian ja Romanian kappaleet.

Jannika B on Euroviisaiden panelistina.
Jannika B on Euroviisaiden panelistina. Kuva: Barbro Ahlstedt / Yle Euroviisaat,Jannika B

Pe 17.4.
UMK-finalisti Tika on tuttu jo viime vuoden Euroviisaista. UMK:ssa hän kilpaili tänä vuonna biisillä I Let My Heart Break. Nyt hän antaa pisteitä potentiaalisille kilpavastustajilleen. Arvioinnissa Ukrainan, Azerbaidzanin, Kyproksen, San Marinon, Viron, Puolan ja Islannin kappaleet.

Tika on Euroviisaiden panelistina.
Tika on Euroviisaiden panelistina. Kuva: Barbro Ahlstedt / Yle Tika Sevón Liljegren,Euroviisaat

Pe 24.4.
Laulaja Paul Elias on kokenut euroviisailija. Hän oli vieraana 2016 ja kilpaili UMK:ssa 2014 bändinsä Satin Circuksen kanssa. Arvioinnissa Serbian, Tsekin, Kreikan, Moldovan, Itävallan, Tanskan ja Bulgarian kappaleet.

Paul Elias on Euroviisaiden panelistina.
Paul Elias on Euroviisaiden panelistina. Kuva: Barbro Ahlstedt / Yle Paul Elias,Euroviisaat

Pe 1.5.
Laulaja Mia Hafrén on kokenut euroviisailija vuodelta 2017. Viidennessä osassa selviää, mitä paneeli tykkää Axel Kankaanrannan kappaleesta Looking Back. Arvioinnissa Suomen lisäksi Armenian, Georgian, Sveitsin, Portugalin, Albanian ja Latvian kappaleet.

Mia Hafrén on Euroviisaiden panelistina.
Mia Hafrén on Euroviisaiden panelistina. Kuva: Barbro Ahlstedt / Yle Euroviisaat,Mia Hafrén

Pe 8.5.
Muusikko Lasse Piirainen on viimeisen jakson vierailevana panelistina. Lasse edusti Leena Tirrosen kanssa Norma John -yhtyeessä Suomea Euroviisuissa 2017 biisillä Blackbird. Arvioinnissa Alankomaiden, Espanjan, Ison-Britannian, Italian, Ranskan ja Saksan.

Lasse Piirainen on Euroviisaiden panelistina.
Lasse Piirainen on Euroviisaiden panelistina. Kuva: Barbro Ahlstedt / Yle Lasse Piirainen,Euroviisaat

Euroviisaiden yhdeksäs kausi perjantaina 3. huhtikuuta alkaen. Perjantaisin Yle Fem klo 18.30 ja TV2 klo 21.50. Jaksot Yle Areenassa aina pe klo 00.01 alkaen.

Lisää ohjelmasta

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Euroviisut 2020

#euroviisut