Monelle on koittanut uudenlainen arki, johon kuuluvat etätyöt ja kotona hoidettavat nälkäiset lapset, joiden on saatava ruokaa säännöllisin väliajoin.
Me Strömsössä haluamme kantaa kortemme kekoon ja tarjota apua arkiruokien suhteen. Olemme kaivelleet noin 600 ruokaohjeen arkistoamme ja valinneet joukosta parhaat ja yksinkertaisimmat reseptit.
Kotimaisen ruoan kysyntä on kasvanut ennätysmäisesti koronaviruksen myötä. Elintarviketeollisuusliiton mukaan tavaraa kuitenkin riittää. Siksi ei ole mitään syytä ruoan hamstraukseen. Ruoanlaittoa voi kuitenkin aina helpottaa, jotta arki sujuisi mutkattomammin.
Tee iso satsi tomaattikastiketta ja käytä sitä eri ruokiin
Tällä reseptillä valmistat hyvän tomaattikastikkeen. Tee moninkertainen annos ja laita osa pakastimeen tai jääkaappiin.
Samaa kastiketta voi myöhemmin käyttää esimerkiksi tomaattipiirakkaan, tomaattipastaan, makkarastroganoviin, ratatouilleen tai pizzan päälle. Sitä voi tarjota myös esimerkiksi broilerin lisukkeena.
Lapset voivat tehdä itse helppoja quesadilloja
Valmiita tortilloja, hiukan juustoa sekä mieleisiä täytteitä. Hetki paistinpannulla ja tuloksena on ruoka, jonka ainakin vanhemmat lapset osaavat tekaista itse. Kasvisversioomme laitamme täytteeksi papuja, salsaa ja juustoa.
Osta kotimaisia raaka-aineita – syö paljon perunaa ja juureksia
Letut maistuvat aina. Jos haluat niistä ruokaisampia, käytä taikinaan perunaa. Strömsön rapeiden perunalettujen lisukkeena voit tarjota mitä tahansa, vaikkapa tonnikalasta, ranskankermasta ja tillisilpusta tehtyä tahnaa.
Jäikö edellispäivältä tähteeksi keitettyjä perunoita? Murskaa ne uunivuokaan, kuorruta esimerkiksi vuohenjuustolla ja gratinoi uunissa. Herkullista ja helppotekoista myös ilman lisukkeita.

Juurekset sopivat mainiosti myös pataruokiin tai keittoihin. Tästä maukkaasta juures-linssikeitosta on hyvä lähteä liikkeelle, jos haluaa lisätä palkokasvien käyttöä.

Syö ulkona – saat raitista ilmaa ja seikkailun kaupan päälle

Perheen rutiinien järkkyessä saattaa jäädä enemmän aikaa asioille, joita ei tavallisesti tehdä, myös ruoanlaitossa.
Ulkona tehty ruoka maistuu usein erityisen hyvältä. Näihin rieskoihin tarvitset vain valurautapannun, avotulen ja muutaman minuutin paistamista varten.
Rieskat voi syödä sellaisenaan voin tai mieleisen päällysteen kera. Jos haluat tarjota niiden kanssa jotakin hyvää täytettä, kokeile meidän versiotamme, johon tulee sieniä ja savustettua lihaa.