Hyppää pääsisältöön

Elävä arkisto suosittelee: Näiden ohjelmien äärellä viihdyt kotisohvalla!

Ajatuskuplien sisällä kuvia ohjelmista: Johan on Venninen, Paavo ja Raili, Vodkaa, komisario Palmu, Kimmo ja Vain muutaman huijarin tähden.
Ajatuskuplien sisällä kuvia ohjelmista: Johan on Venninen, Paavo ja Raili, Vodkaa, komisario Palmu, Kimmo ja Vain muutaman huijarin tähden. Kuva: Yle Kuvapalvelu/Kollaasi: Hannele Amonoo Yle Elävä arkisto

Tuliko tauko harrastuksiin? Tässä artikkelissa on Elävän arkiston toimituksen suosittelemat ohjelmat, joiden äärellä viihdyt kotisohvalla. Jäikö jokin ohjelma puuttumaan? Kerro se kommenteissa!

Naura niin, että vatsaan koskee:

Ihmisten puolue

Minipuolueen aktiivihahmot eivät ole kuluneet ajan saatossa pätkääkään vaan päinvastoin. Erikoinen ajatuksenjuoksu on ehkä muuttunut jopa tavallisemmaksi vuosien saatossa. Muun muassa Pasilan ja Sunnuntailounaan tekijältä Atte Järvisen sarja on koukuttava poliittisen satiirin faneille.

Tätä kestää katsoa monta kertaa putkeen.

Maalaiskomediat

Maalaiskomedioiden kuvitteellisessa Kuusniemen kunnassa touhottavat hahmot ovat niin todentuntuisia, että heidän toilailunsa tuntuu kiusalliselta. Hahmot saattavat tuntua todellisilta myös siksi, että näitä sarjat on tullut naurettua läpi useamman kerran! Kuusniemen kesään pääset sarjoissa Vain muutaman huijarin tähden, Peräkamaripojat, Mooseksen perintö ja Turvetta ja timantteja.

Kesä, kärpäset ja kiusallisen
todentuntuiset roolihahmot!

Seitsemän

Kohelluskomedioiden kuninkuuslajissa voisi kamppailla lottovoittajista kertova Seitsemän. Jo ennestään hieman torainen rivitaloyhtiö voittaa jättipotin kimppalotossa. Kun yhtälöön lisää vielä uuden naapurin, kadonneen lottokupongin ja salaisia intohimoja, niin hauskaa katsottavaa siitä syntyy!

Tuoko lottovoitto rahaa ja onnea?
Vai pelkästään päätöntä kohellusta?

Kimmo

Kolmekymppisellä Kimmolla (Jussi Vatanen) on elämän suunta vähän hukassa. Kimmo päätyy juorulehden myyjäksi ja saa joukon erikoisia työkavereita ja kohtaa unelmiensa naisen. Suositun komediasarjan kaikki kaudet ovat toistaiseksi katsottavissa Areenassa.

Sisko ja sen veli

Timantinkovaa huumoria länsimurteella Neil Harwickin otteessa.

Tässä sarjassa rikottiin tabuja
ytimekkäästi, mutta tyylillä!

Siskonpeti

Jo legendaksi muodostuneita sketsejä, tulkintoja arjesta ja juhlasta, naisen näkökulman avaamista ja sellaisia vitsejä, joista ei ole aivan varma, onko niille sopiva nauraa. Kolme kautta naurattaa pitkään!

Musiikkivideot ovat Siskonpedin oivaltavinta huumoria!

Paavo ja Raili

Koe herkkä ja kaunis ihmissuhde Paavon ja Railin kanssa. Et pety!

Tämä tarina vie hyvällä tavalla mennessään,
tahdoit tai et...

Iso viulu kaks sataa

Daniel Katzin kaksiosaisen minisarjan keskiössä on ihmistieteiden opintojaan venyttänyt Mikko Papiross (Heikki Kinnunen), joka parhaansa mukaan yrittää sopeutua sekä avioliittoon että tehokkuusyhteiskuntaan.

Hillittömän hauska tv-satiiri!

Rakastettua draamaa

Kotikatu

Tuntikaupalla katsottavaa kotimaisen jatkuvajuonisen draaman ystäville. Katsottavissa ovat kaudet 1, 2, 3, 12, ja 13. Kausi 14 julkaistaan 23. huhtikuuta.

Montako Hannespullaa bongaat?
Kotikadun Kimmo Söder (Jarkko Sarjanen) ja Laura Mäkimaa (Pirjo Moilanen) menevät naimisiin. Suudelma vihkimisen jälkeen.
Kotikadun Kimmo Söder (Jarkko Sarjanen) ja Laura Mäkimaa (Pirjo Moilanen) menevät naimisiin. Suudelma vihkimisen jälkeen. Kuva: Yle/Jyrki Valkama Kotikatu

Komisario Palmut ja muut Fennada-klassikot

Kaasua, komisario Palmu, Tähdet kertovat, komisario Palmu ja Vodkaa komisario palmu ja liuta muita Fennadan elokuvia kuten Täällä Pohjantähden alla ja Tukkijoella. Löydät klassikot tämän linkin kautta!

Leo Jokela ja Joel Rinne elokuvassa Vodkaa, komisario Palmu (1969).
Leo Jokela ja Joel Rinne elokuvassa Vodkaa, komisario Palmu (1969). Kuva: Fennada Filmi Oy / Yle. Vodkaa, komisario Palmu

Asiallista ohjelmaa:

Johan on Venninen

Tämä rakastettu dokumentti liki 90-vuotiaasta ja täysin sokeasta Vennisestä, joka asustelee yksin mökissään ja rakentaa puutarhaa hurmaa katsojan ja antaa toivoa.

Kielikurssi ruotsinlaivalla

Vaikka laivalle ei juuri nyt pääse,
aina voi kuivaharjoitella!

Harjoittelija-Antti

Extra Largen toimitusharjoittelija Antti tutkii ja hämmentää Ylen käytävillä. Perustyönsä lisäksi Antti haastattelee yleläisiä milloin heidän raudanlujista vatsoistaan, milloin heidän alkoholinkäytöstään. Harjoittelija-Anttia esittää Antti Holma.

Luvassa on kiusallisia tilanteita,
omituisia kysymyksiä ja hyväntuulista hulluttelua.

Euromuoti 69

Keväällä 1969 Helsingissä järjestettiin korkeatasoinen kansainvälinen huippumuotikisa suuren maailman tyyliin. Juontajana balettimestari Dimitri Cheremeteff, musiikista vastaavat The Islanders ja Kirka. Sokerina pohjalla Jukka Virtasen selostus. Kaikki arki-, uima- ja iltapukukierrosten asut eivät häntä viehätä.

Toteutus on sanalla sanoen lennokas!

Poikkeusolot

Kovista ajoista on ennenkin selvitty yhteisvoimin!

Suomi joutui energiakriisin kouriin vuonna 1973. Kaupungit muuttuivat pimeämmiksi, patterit ruuvattiin pienemmälle ja autokisat kiellettiin.

Poikkeusoloissa suomalaiset olivat myös talvisodan aikana. Katso talvisotaa käsitteleviä ohjelmia tämän linkin kautta.

 Evakkoja Helsingin asemalla pari minuuttia ennen pommitusta 30.11.1939.
Evakkoja Helsingin asemalla pari minuuttia ennen pommitusta 30.11.1939. Kuva: SA-kuva. talvisota
Kommentit