Hyppää pääsisältöön

Paulin mehevä tomaattikastike – pohja viiteen maukkaaseen arkiruokaan

Keittiön pöydällä useampi ruokalaji.
Keittiön pöydällä useampi ruokalaji. Kuva: Carina Ahlskog / Yle Strömsö,Tomaattikastike,Pizza,Pastakastikkeet,piirakat,ruokaohjeet,Paul Svensson,tomaatti,Ratatouille

Arkiruokien varioiminen on vaikeimpia asioita kaikissa keittiöissä. Aikaa on niukasti ja mielikuvitus usein vähissä. Tämän ruoan tarkoituksena on toimia hyvänä pohjana, jota voi jatkojalostaa kiireisen arjen keskellä.

Tomaattikastiketta voi pitää varalla jääkaapissa. Kastikkeesta on moneksi – sitä voi käyttää tarpeen vaatiessa lähes kaikkeen.

Ainekset, 4 annosta:

  • 1 porkkana
  • 1 paprika
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ chiliä
  • 2 tuoretta laakerinlehteä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 5 timjaminoksaa
  • 500 g tomaattimurskaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Tee näin:

  1. Leikkaa porkkana pieniksi kuutioiksi ja silppua paprika, keltasipuli, valkosipulinkynnet, chili ja laakerinlehdet hienoksi.
  2. Kuullota kasviksia oliiviöljyssä kattilassa noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja makeita.
  3. Lisää joukkoon valkoviini, timjaminoksat ja tomaattimurska ja anna hautua 30 minuuttia.
  4. Mausta suolalla ja mustapippurilla.