Hyppää pääsisältöön

Porkkanatartar uppopaistetuilla kapriksilla – tee kasvistartarpihvi

Morotstartar med friterad kapris
Morotstartar med friterad kapris Kuva: YLE/Strömsö

Ole hyvä! Tässä ruoassa toistuu tavallisen naudanlihatartarin perinteinen makumaailma. Porkkanatartar saa oikeanlaisen rakenteen, kun porkkanat vain keittää nopeasti. Yhdessä suolaisten kapristen ja rapean leivän kanssa lihaa ei jää lainkaan ikävä.

Ainekset, 4 annosta:

  • 12 porkkanaa
  • 5 dl tuorepuristettua tai valmista porkkanamehua
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • hyppysellinen suolaa
  • hyppysellinen mustapippuria
  • 1 prk kapriksia
  • 200 g voita
  • 3 viipaletta kuivahtanutta maalaisleipää
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 salottisipulia
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • tilkka oliiviöljyä
  • 2 rkl dijon-sinappia
  • 4 munankeltuaista
  • 1 nippu persiljaa tai porkkanan naatteja
  • hyppysellinen rakuunaa

Tee näin:

  1. Laita kattilaan porkkanat, porkkanamehu, sitruunankuoriraaste, suola ja mustapippuri ja anna kiehua hiljalleen, kunnes porkkanat tuntuvat pinnalta pehmeältä mutta sisältä vielä kovalta.
  2. Uppopaista kapriksia voissa toisessa kattilassa, kunnes voi lakkaa kuplimasta, ja nosta kaprikset kattilasta. Raasta maalaisleipäviipaleet raastimella muruiksi ja murskaa valkosipulinkynsi. Uppopaista leipämurut rapeaksi kaprisvoissa murskatun valkosipulin kanssa.
  3. Leikkaa salottisipulit viipaleiksi. Keitä viipaleita valkoviinietikassa kattilassa 5 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä oliiviöljyllä.
  4. Jauha porkkanat karkeaksi, mieluiten vanhanaikaisella käsikäyttöisellä lihamyllyllä, jotta massasta tulee tasaista.
  5. Sivele dijon-sinappi neljälle lautaselle. Painele porkkanamassa muottiin niin, että saat neljä pihviä. Jaa porkkanapihvit lautasille, asettele jokaisen annoksen päälle yksi munankeltuainen ja salottisipuliviipaleita ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele annokset yrteillä, kapriksilla ja leipämuruilla.

Strömsö

Strömsö Instagramissa

Ruudussa