Hyppää pääsisältöön

Rapeat perunaletut – hyvää ja halpaa arkiruokaa

Perunaletut mätitahnalla
Perunalettuja mätikastikkeella Perunaletut mätitahnalla Kuva: Svenska Yle / Carina Ahlskog peruna,Perunaruoat,ohukainen,ohukaiset,Mäti,alkuruoat,päivälliset,Strömsö (tv-ohjelma),Paul Svensson

Nämä rapeat perunaletut tarjotaan kuohkean ja happaman mätikastikkeen kanssa. Hyvää ruokaa muutamalla eurolla.

Perunalettujen ainekset:

  • 250 g perunoita
  • 1 dl maitoa
  • 1 rkl ranskankermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 3 munanvalkuaista
  • 75 g kirkastettua voita

Mätikastikeen ainekset:

  • 1 pieni salottisipuli
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 1 dl ranskankermaa
  • ½ dl silputtua rakuunaa
  • 50 g mieleistäsi mätiä

Tee näin:

  1. Keitä perunat kypsiksi suolatussa vedessä. Soseuta ne maidon ja ranskankerman kanssa. Anna jäähtyä.
  2. Lisää perunasoseeseen vehnäjauhot sekä kananmunat yksi kerrallaan.
  3. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto perunasoseen joukkoon.
  4. Paista taikinasta lettuja kirkastetussa voissa kuumalla paistinpannulla.
  5. Silppua salottisipuli hienoksi. Hauduta salottisipulisilppua ja valkoviinietikkaa kattilassa, kunnes viinietikka on haihtunut. Anna jäähtyä. Vatkaa ranskankerma vaahdoksi. Yhdistä salottisipulisilppu, vaahdotettu ranskankerma, rakuunasilppu ja mäti.

Strömsö

Strömsö Instagramissa

Ruudussa