Hyppää pääsisältöön

Sandra Sundin pääsiäisvinkki: kynttilä munakuoressa ja munanpidike puuhelmistä

Ljushållare av äggskal och träkulor på ett bord.
Ljushållare av äggskal och träkulor på ett bord. Kuva: Yle / Carina Ahlskog Strömsö (tv-ohjelma),pääsiäinen,Tee se itse,kynttilät

Yksinkertainen on kaunista. Sandra Sund on ymmärtänyt sen ja tarjoaa rentouttavaa pääsiäisaskartelua. Hänen munanpidikkeitään voi käyttää myös lautasliinarenkaina tai kynttilänpidikkeinä, jos valaa kynttilät munankuoriin.

Tee ensin munanpidikkeet, niin saat tukevan paikan munankuorille, kun valat niihin kynttilät. Pieni magneetti auttaa lisäksi työssä, joka vaatii hiukan varovaisuutta. Voit hyvin käyttää uudelleen pieniä kynttilänpätkiä, mutta ota pois musta sydän, ennen kuin sulatat kynttilänpätkät niin, ettei kynttilöistä tule ikävän harmaita.

Tarvikkeet:

 • Munia
 • Kynttilämassaa tai vanhoja kynttilänpätkiä
 • Kynttilänsydämiä, joissa on metallikiekko
 • Pyykkipoikia tai hammastikkuja
 • (pieniä magneetteja)
 • Puuhelmiä
 • Nahkanauhaa, puuvillalankaa, juuttilankaa tai vastaavaa

Tee näin:

 1. Riko munat varovasti ja irrota vähän kuorta yläosasta. Tyhjää munat, pese ja kuivaa ne.
 2. Aseta metallikiekollinen sydänlanka keskelle pohjaa. Koska liima ei tartu hyvin munan sisäpinnalle, voit pitää ne paikoillaan magneetin avulla. Aseta magneetti pöydälle munan alle. Magneetti pitää sydämen hyvin paikoillaan liiman tai teipin sijaan.
 3. Sulata kynttilämassa tai vanhat kynttilänpätkät kuumuutta kestävässä astiassa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Massan sulamiseen menee 5–15 minuuttia riippuen massasta ja sulatustavasta. Yhteen munaan tarvitaan noin 3 reilua ruokalusikallista kynttilämassaa.
 4. Kaada sulanut kynttilämassa munankuoriin.
 5. Varmista pyykkipojan tai hammastikun avulla, että sydän pysyy suorassa keskellä kynttilää, kunnes kynttilämassa on jähmettynyt.
 6. Leikkaa sydämet noin 0,5 cm:n pituisiksi, kun massa on jähmettynyt.

Munanpidikkeiden tarvikkeet:

 1. Pujota nauhaan tarvittava määrä puuhelmiä. Sandran helmet olivat halkaisijaltaan 20-millisiä, ja niitä tarvittiin seitsemän.
 2. Solmi renkaaksi ja tee rusetti tai tavallinen solmu.

Valmista!

Tällä tee se itse -idealla Sandra Sundin osallistui Strömsön keväällä 2017 pitämään blogi-iltaan. Sandra sanoo blogissaan näkevänsä maailman yhtenä suurena tee se itse -projektina. Sellaisten lisäksi hänen blogissaan on myös paljon ruokaideoita. Sandra työskentelee blogissaan määrätietoisesti kohti mahdollisimman laadukasta lopputulosta. Hänelle bloggaus on tapa ilmaista itseään ja jatkuva kehittyminen niin kuvien- kuin tekstinkäsittelyssäkin kannustaa häntä siinä.

Lue lisää muista bloggareista ja heidän ideoistaan artikkelista (ruotsiksi) Finlandssvenska bloggare påskpysslar på Strömsö.

Sandra Sund
Sandra Sund Sandra Sund Kuva: Yle/Carina Ahlskog Strömsö (tv-ohjelma),bloggaajat

Strömsö

Strömsö Instagramissa

Ruudussa