Hyppää pääsisältöön

Tomaattipiirakka kotitekoisella tomaattikastikkeella ja voimakkaalla juustolla

Tomaattinen juustopiirakka
Tomaattinen juustopiirakka Kuva: YLE/Carina Ahlskog tomaatti,piirakat,Strömsö

Valmista ensin Paulin mehevä tomaattikastike ja noudata sitten alla olevaa reseptiä.

Ainekset:

Pohja:

  • 500 g vehnäjauhoja
  • 250 g voita
  • 1 kananmuna
  • 1 dl vettä
  • ½ tl suolaa

Täyte:

  • 750 g tomaattikastiketta (Paulin mehevää tomaattikastiketta)
  • 60 g västerbottensost-juustoa tai muuta voimakasta juustoa raastettuna
  • 3 kananmunaa

Tee näin:

  1. Valmista tomaattikastike.
  2. Sekoita kaikki pohjan ainekset monitoimikoneessa. Laita taikina jääkaappiin.
  3. Painele taikina tasaisesti piirakkavuokaan. Laita vuoka pakastimeen noin 15 minuutiksi.
  4. Esipaista piirakkapohjaa 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, ilman että se saa väriä.
  5. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada täyte piirakkapohjaan. Paista piirakkaa 170-asteisessa uunissa, kunnes se on kauniin värinen ja täyte on hyytynyt.
  6. Anna jäähtyä.

Vinkki

Tarjoa vihersalaatin kanssa tai lisukkeena rapujuhlissa.