Hyppää pääsisältöön

Victorian pääsiäisvinkki: neulo pupumyssy vauvalle

Pupu-liten mössa på en liten bebis.
Pupu-liten mössa på en liten bebis. Kuva: Yle / Carina Ahlskog Strömsö,neulonta,käsityö

Pupu-Liten on Victoria Snellmanin luoma. Se on vauvanmyssy, jossa on ihanat pupunkorvat, joka on hyvin helppo neuloa ja joka on älyttömän söpö. Koska lanka on paksua ja sametinpehmeää, myssy tuntuu mukavalta päässä ja sopii monenkokoiselle. Nappi leuan alla saa sen istumaan hyvin.

Koko: 6 kuukautta
Lanka: Drops Air
Menekki: 50 g väriä n:o 1, 50 g väriä n:o 2
Puikot: n:o 5
Neuletiheys: 16 silmukkaa = 10 cm
Nappi: 1 kpl

Myssy

Luo 60 s värillä n:o 1 ja neulo 1 o, 1 n edestakaisin, kunnes resoria on 2 cm. Vaihda ainaoikeinneuleeseen ja neulo, kunnes työn pituus on 13 cm, päätä 16 s molemmilta puolilta ja jatka neulomista keskimmäisillä silmukoilla, kunnes keskiosa pituus on 3 cm. Kavenna molemmista sivuista neulomalla kaksi silmukkaa oikein yhteen kerroksen alussa ja lopussa joka toisella kerroksella, kunnes jäljellä on 16 silmukkaa. Jatka neulomista, kunnes keskiosan pituus on 9 cm. Päättele ja ompele sivut ja keskiosa kiinni toisiinsa.

Poimi 41 silmukkaa oikealta puolelta alareunasta ja luo 5 uutta silmukkaa kerroksen loppuun = nappilista. Neulo kaikilla silmukoilla 1 o, 1 n kolme kerrosta. Seuraavalla kerroksella nappilistan loppuun tehdään napinreikä näin: neulo kunnes jäljellä on 5 s, neulo 1 s, neulo kaksi s yhteen, langankierto, 2 s. Kaikki silmukat neulotaan resorineuletta niin, että resori jatkuu samannäköisenä. Neulo kunnes resorin pituus on 3 cm ja päättele.

Korvat

Korvan ulko-osa

Luo 16 s värillä n:o 1 ja neulo sileää neuletta edestakaisin 13 cm. Nyt kavennetaan oikealla puolella kerroksen alussa ja lopussa seuraavasti: nosta 1 s, neulo 1 o, vedä neulomaton s neulotun yli, neulo 12 o, neulo 2 o yhteen. Seuraava kerros neulotaan normaalisti nurjalta puolelta. Toista näitä kahta kerrosta, kunnes jäljellä on 4 s, päättele. Neulo toinen korva samalla tavalla.

Korvan sisäosa

Luo 14 silmukkaa värillä n:o 2 ja neulo ainaoikeinneuletta 13 cm. Kavenna oikealta puolelta samalla tavalla kuin korvan ulko-osassakin, kunnes jäljellä on 2 s, päättele ja neulo toinen korva samalla tavalla.

Viimeistely

Ompele korvan ulko-osa ja sisäosa yhteen oikeat puolet vastakkain, mutta jätä alhaalta auki, käännä korva oikein päin ja ompele yhteen korvan ulkoreunat pienin sievin pistoin noin 3 cm alhaalta. Tee samoin toiselle korvalle. Neulaa sitten korvat myssyyn ja ompele ne kiinni. Päättele kaikki langat ja ompele nappi paikoilleen.

Stickade Pupu-liten mössor.
Stickade Pupu-liten mössor. Kuva: Yle / Carina Ahlskog Strömsö,neulonta,neuletyöt,Pipo

Victoria osallistui pääsiäisaskarteluiltaan Strömsössä keväällä 2017. Blogissaan Lykkeliten hän jakaa neule- ja sisustusvinkkejä. Mukana on myös paljon lapsiperheen elämää, mutta tietenkin lähinnä sen kullanhohtoisia hetkiä, kuten hän itse sanoo. Victoria kuvailee itseään luovuushulluksi äidiksi, jolla on aina jokin tee se itse -projekti menossa.

Lue lisää muista pääsiäisaskarteluillan osallistujista artikkelista (ruotsiksi) Finlandssvenska bloggare påskpysslar på Strömsö.

Victoria Snellman
Victoria Snellman Victoria Snellman Kuva: Yle/Carina Ahlskog Strömsö,bloggaajat