Hyppää pääsisältöön

Viisi vinkkiä huhtikuulle Yle Teemalta: New Yorkia, huipputanssia ja lapsen maagista maailmaa

Två små pojkar, Aatos Amine, sitter bakom varandra på en gräsmatta i en park och leker tåg. Stillbild från dokumentären Aatos ja Amine.
Reetta Huhtasen ohjaama Aatos ja Amine nähdään huhtikuussa Yle Teemalla ja Yle Areenassa. Två små pojkar, Aatos Amine, sitter bakom varandra på en gräsmatta i en park och leker tåg. Stillbild från dokumentären Aatos ja Amine. Kuva: Hannu-Pekka Vitikainen lapset (perheenjäsenet)

Mitä tv:stä ja Yle Areenasta kannattaa katsoa? Kanavapäälliköt nostavat laajasta tarjonnasta esiin kiinnostavimmat poiminnat. Näitä ohjelmia et halua jättää väliin! Suosittelijana Marika Kecskeméti, Yle Teema.

New York -elokuvia: Taksikuski

Yle Teemalla to 23.4. klo 21.00, Yle Areenassa 14 päivää

New Yorkiin mahtuu kaikkea ja huhtikuussa Teemalla näkyy siitä paljon: unelmia, taidetta, rakkautta ja rikoksia. Joukosta poimin elokuvan, joka näyttää Robert De Niron kolmekymppisenä, hoikkana ja vaarallisena. Travis Bickle on nuorukainen, jolle ei tunnu löytyvän paikkaa ja roolia siviilistä. Hän syrjäytyy ja radikalisoituu. Hätkähdyttävää, miten ajattomalta vuoden 1976 elokuva tuntuu. Martin Scorsesen Taksikuski nähdään Ylellä nyt ensimmäistä kertaa.

New York Teemalla

Dokkarifestivaali: Aatos ja Amine

Yle Teemalla ke 15.4. klo 20, Yle Areenassa 13.4. alkaen 6 kk

“Katso, Amine, tämän kanssa voimme lentää!” Kaksi nuorta ajattelijaa pohtii ikuisia kysymyksiä ja lennättää mattoa Molenbeekin monikulttuurisessa kaupunginosassa Brysselissä. Mitä on kuolema, minkälainen on jumala? Reetta Huhtasen ohjaama Aatos ja Amine on kiertänyt festivaaleja, voittanut palkintoja ja sen 6-vuotiaat päähenkilöt ovat murskanneet sydämiä. Myös minun.

Dokkarifestivaali: Diego Maradona

Yle Teemalla pe 17.4. klo 20, Yle Areenassa ma 13.4. alkaen 1 v 10 kk

Millainen on ihminen, joka on puoliksi enkeli ja puoliksi piru? Dokkarifestivaalilta haluan nostaa toisenkin elokuvan, Asif Kapadian elokuvan maailman kuuluisimmasta jalkapalloilijasta. Amy Winehousesta kertova Amy (2015) jäi palaksi kurkkuun, myös Maradona-dokkari osuu tiedon, ajattelun ja maalitilastojen tuolle puolen. Mikä ristiriitainen tapaus! “Diegon kanssa lähtisin minne tahansa, mutta Maradonan kanssa en minnekään.”

Lisää Dokkarifestivaalista!

Teema tanssii: Mr. Gaga

Yle Teemalla la 25.4. klo 21.20, Yle Areenassa ma 20.4. alkaen 1v 7 kk

“Kuuntele kehoasi ja liiku rajojen yli.” Näin joulukuussa maineikkaan Batsheva Dance Companyn esityksen Tel Avivissa. Nyt uskon ylisanat, joilla sen perustajaa kuvataan. Ohad Naharin on maailman merkittävimpiä koreografeja, modernin tanssin palvotuin guru, poika, joka muutti tanssin maailman. Mr. Gaga, Tomer Heymannin dokumentti Naharinista, on yksi Teeman huhtikuun tanssiohjelmista.

Klassisen musiikin pitkäperjantai:
Kaija Saariahon oratorio La passion de Simone

Yle Teemalla pe 10.4. klo 12, Yle Areenassa 5 kk 26 päivää

J.S. Bachin Johannes-passio

Yle Areenassa pe 10.4. klo 19 suorana

Tänä pääsiäisenä moni asia on toisin. Kaija Saariahon oratorio ranskalaisfilosofi Simone Weilista oli tarkoitus esittää Musiikkitalossa nyt pääsiäisenä. No, esitykset peruttiin, mutta onneksi teoksen Suomen ensiesitys ehdittiin purkittaa maaliskuussa Tampereella. Pitkäperjantai-iltana nähdään Johannes-passio, se lähetetään suljetusta Kallion kirkosta Helsingissä. Suorana. Lähetys saa nyt varmasti poikkeuksellisen intensiteetin.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua