Hyppää pääsisältöön

Art Bank, Parainen

Yksi Salvador Dalín taideteoksista. Patsas makaavasta ihmisestä jolla on pitkä tukka joka roikkuu henkilön silmillä. Heniklön ruumista tulee ulos erikokoisia laatikoita.
Tähänkin Dalín teokseen pääset tutustumaan Art Bankissa. Yksi Salvador Dalín taideteoksista. Patsas makaavasta ihmisestä jolla on pitkä tukka joka roikkuu henkilön silmillä. Heniklön ruumista tulee ulos erikokoisia laatikoita. Kuva: Yle/Maria Seppälä Artbank,egenland_artbank

Surrealismia saaristossa. Paraisilla asuu Salvador Dalín reinkarnaatio, jonka yksityisnäyttelyssä pääset tutustumaan 1900-luvun kenties tunnetuimman surrealistitaiteilijan teoksiin.

 • Art Bank on Pohjoismaiden ainoa pysyvä Salvador Dalí -yksityisnäyttely Paraisten keskustassa.
 • Omistaja Ted Wallin on kerännnyt Dalín taidetta surrealistitaiteilijan kuolemasta eli vuodesta 1989 lähtien.
 • Kokoelmaan kuuluu noin 80 Dalín suunnittelemaa esinettä kuten huonekaluja, valaisimia ja veistoksia.
 • Vuonna 1094 Kataloninan Figueresin kaupungissa syntynyt Salvador Dalí lukeutuu 1900-luvun tunnetuimpiin taiteilijoihin. Valuvia kellotauluja esittävä teos Muiston pysyvyys on yksi Dalín kuuluisimmista luomuksista.
Grafiikkaa: sininen viiva, oikealla sininen nuoli
Grafiikkaa: sininen viiva, oikealla sininen nuoli

Kenelle: Taiteesta ja erityisesti surrealismin suuntauksesta kiinnostuneille. Erikoisia saaristoelämyksiä etsiville.
Missä: Paraisten keskustassa.
Milloin: Vuoden ympäri, ryhmäopastukset ja yksityistilaisuudet myös mahdollisia. Ajantasaiset aukiolotiedot Art Bankin kotisivuilla.
Useampi voisi löytää tämän surrealistisen helmen ja sen vielä surrealistisemman omistajan, Ted Wallinin, joka on ollut kiinnostunut Dalísta ja kerännyt hänen taidettaan nuoresta asti. Hänen opastuksensa on jotain aivan muuta ja tarjoaa vierailijoille todella erilaisen kokemuksen. Aivan liian moni ajaa Paraisten keskustan ohi ja jatkaa suoraan saaristoon. Tätä ainutlaatuista helmeä ei kannata ohittaa!― Yleisövinkki Egenlandille

Lue artikkeli: ”Kaikki mitä kerromme on ehkä totta tai sitten ei”

Yli 100 ainutlaatuista kotimaan matkakohdetta Egenlandin kartalla


Tutustu Egenlandin muuhun sisältöön täältä. Egenland on kaksikielinen matkaopas Suomeen, joka esittelee yleisön lähettämien matkavinkkien parhaimmistoa.
Keskustele

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Egenland

Uusimmat sisällöt - Egenland

 • Arktinen aikavaellus, Utsjoki

  Tunturivaellus halki universumin historian.

  Yksi askel, miljoona vuotta. Vaellusreitti vie halki maailmankaikkeuden historian Utsjoen tunturimaisemissa.

 • Ärjänsaari, Oulujärvi

  Hiekkarannoistaan tunnettu upea retkeilykohde.

  Ärjänsaari eli Ärjä on kiehtova ja kaunis saari Oulujärvellä Kainuussa. Luonnonsuojelualueeksi julistetussa saaressa voi vierailla ja retkeillä sen herkkää luontoa kunnioittaen.

 • Villa Mehu, Kirkkonummi

  Elis Sinistö loi metsään rapistuvan fantasiamaailman.

  Elämäntaiteilija Elis Sinistö rakensi fantasiamaailman, joka ihastuttaa ja herättää ajatuksia rapistuvien ITE-kohteiden kohtalosta. Villa Mehu sijaitsee yksityisalueella.

 • Pertin Valinta, Helsinki

  Punk-henkinen kivijalkakauppa esittelee outsider-taidetta.

  Kun punk-yhtye Pertti Kurikan Nimipäivät lopetti, bändin jäsenet perustivat kaupan. Sekotavarakaupaksi kutsuttu erikoismyymälä esittelee outsider-taidetta ja edistää yhdenvertaisuutta.

 • Vihreä talo, Ö-talo ja Keltainen talo, Riihimäki & Janakkala

  Keikkoja ja tapahtumia puutaloissa Hämeessä.

  Vihreä talo, Ö-talo ja Keltainen talo ovat vanhoja ja tunnelmallisia puutaloja, joissa järjestetään konsertteja, keikkoja ja muita tapahtumia. Taloja pyörittää kulttuurityöstä palkittu Olli Soini yhdessä työryhmän kanssa.

 • Duodji Shop -käsityömyymälä, Inari

  Uniikkeja käsitöitä, käsityömateriaaleja ja kulttuurityötä.

  Duodji Shopissa myydään aitoja saamenkäsitöitä, käsityömateriaaleja sekä kirjoja, musiikkia ja muita saamelaiseen kulttuuriin liittyviä tuotteita. Myymälä sijaitsee Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksen tiloissa.

 • Kaapin Jounin tila, Lemmenjoki

  Kansallispuistossa on harvinainen museo, vanha porotila.

  Lemmenjoen kansallispuiston upeissa jokimaisemissa voi tutustua kuuluisaan porotilaan ja saamelaiskulttuuriin.

 • Tulliniemen ranta, Hanko

  Tulliniemen ranta on hankolaisten suosikki ympäri vuoden.

  Hangosta löytyy uimarantoja joka makuun, lajiin ja keliin. Tulliniemen ranta houkuttelee surffareiden lisäksi ulkoilijoita kahvittelemaan ja ihailemaan maisemia ympäri vuoden.

 • Vienan reitti ja kylät, Suomussalmi

  Vienan reitti kulkee vaihtuvissa vaaramaisemissa Kainuussa.

  Kulje Elias Lönnrotin ja Kalevalan jalanjäljissä ikivanhaa vaellusreittiä upeissa harju-, niitty- ja jokimaisemissa. Vienankarjalaiseen kulttuuriin voi tutustua myös lähistön vienalaiskylissä Hietajärvellä ja Kuivajärvellä.