Hyppää pääsisältöön

Peuran polku, Lestijärvi

Eräopas Minna Jakosuo retkeilyvaatteissa kävelee pitkospuita kohti kameraa, ympärillä mäntymetsää
Peuran polun pitkospuilla ei ole ruuhkaa. Kevättulvien aikaan osa pitkospuista saattaa olla tulvavesien alla. Kuvassa eräopas Minna Jakosuo. Eräopas Minna Jakosuo retkeilyvaatteissa kävelee pitkospuita kohti kameraa, ympärillä mäntymetsää Kuva: Yle / Rasmus Tåg Peuran polku,pitkospuut,eräoppaat,metsät,Minna Jakosuo

Peuran polku tarjoaa erämaan rauhaa ja matalan kynnyksen vaelluksia.

  • 115 kilometrin pituinen retkeilyreitistö Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Keski-Suomen alueilla.
  • Luonto on pääsääntöisesti karua suo- ja metsäluontoa.
  • Reitin varrella on vanhoja metsiä ja kirkasvetisiä järviä, sekä lukuisia yöpymis- ja taukopaikkoja.
  • Tarjoaa matalan kynnyksen vaellusta. Täällä löydät reittejä sekä pidemmille yöpymistä vaativille vaelluksille että lyhyille päiväretkille.
  • Peuran polku on verrattain rauhallinen retkeilykohde – täällä et törmää muihin retkeilijöihin yhtä helposti kuin monella muulla luontopolulla.
Grafiikkaa: sininen viiva, oikealla sininen nuoli
Grafiikkaa: sininen viiva, oikealla sininen nuoli

Kenelle: Kaikille luonnon ystäville ja heille, jotka kaipaavat omaa rauhaa vaellusretkellään. Sopii monen tasoisille retkeilijöille eripituisten ja -tasoisten reittiensä ansiosta.
Missä: Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Keski-Suomen alueilla, osittain Salamajärven kansallispuistossa. Aloita retkesi esimerkiksi Petäjämäen ulkoilukeskuksesta Reisjärvellä tai Lestijärven Metsäpeuranmaan opastuskeskuksesta.
Milloin: Reitti on kuljettavissa sulan maan aikana. Talvella voi hiihtää, mutta latu on avattava itse eivätkä puiden reittimerkit ole välttämättä yhtä hyvin näkyvissä.
Löydä perille: Omalla kulkuneuvolla tai julkisilla. Tarkat kulkuyhteydet löytyvät Luontoon.fi-sivustolta.

Lue artikkeli:

Täällä retkeilet ilman ruuhkia: kilpikaarnaiset männyt ja kirkasvetiset järvet hurmaavat Peuran polun erämaassa Keski-Pohjanmaalla

Lestijärven ja Kinnulan rajalla, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan rajalla, on Valkeisjärvi, jonka vesi pulppuaa 17 lähteen kautta. Järveen ei laske yksikään puro. Vesi on kristallinkirkasta ja pohja valkohiekkainen. Järven rantoja sivuaa Peuran polku. Nimi tulee metsäpeurasta, jonka Suomenselän kanta elää alueella vahvana. Ihanaa luontoa, rauhaa ja hiljaisuutta – Salamajärven kansallispuisto, puhdasta ilmaa, erämaata. Mutta turistit lentävät 10 kilometrin korkeudella ohi Lappiin.― Yleisövinkki Egenlandille

Yli 100 ainutlaatuista kotimaan matkakohdetta Egenlandin kartalla


Tutustu Egenlandin muuhun sisältöön täältä. Egenland on kaksikielinen matkaopas Suomeen, joka esittelee yleisön lähettämien matkavinkkien parhaimmistoa.
Keskustele

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Egenland

Uusimmat sisällöt - Egenland