Hyppää pääsisältöön

Nyt riittää katsottavaa! – viikko 15 tuo ohjelmistoon useita sarjauutuuksia ja suosikkisarjojen uusia kausia

Mies seisoo sairaalassa kädessään aukioleva kansio ja katsoo kameraan
Holby Cityn sairaalan uusi kausi alkaa jälleen! Mies seisoo sairaalassa kädessään aukioleva kansio ja katsoo kameraan Kuva: BBC/Yle Holby Cityn sairaala

Pääsiäisviikon ohjelmatarjontaa ei voi moittia sarjojen puutteesta! Viikon aikana päästään nauttimaan lukuisista uusista sarjoista ja tuotantokausista. Lisäksi tarjolla on myös muhkea elokuvakattaus!

Suosikkisarjat Holby Cityn sairaala, HBO:n palkittu laatusarja Rouva varapresidentti ja Isä Brown ja hänen laumansa jatkuvat viikolla 15 kaikki uusilla tuotantokausilla.

Uusien sarjojen saralla päästään muun muassa sukeltamaan muodin voimanaisen Aenne Burdan elämään saksalaisen, tosipohjaisen minidraamasarjan välityksellä, ja jännityksestä nauttiville on tarjolla ranskalainen Le Bureau – vakoojaverkosto peräti neljän kauden kokonaisuudella Yle Areenassa.

Show-ohjelmien ystäville on tarjolla kaksi uutuutta: Micke & Steffe show ja brittiläisen koomikon Michael McIntyren Michael McIntyre's Big Show.

Yle Puheen uudessa Muoti-Suomen omatunto -sarjassa uppoudutaan Pirjo Suhosen johdolla suomalaisen muodin arvomaailmaan. Kymmenosaisen sarjan jokaisessa jaksossa tavataan yksi suomalainen muodinluoja ja keskustellaan muodista, arvoista ja tulevaisuuden kuluttamisesta. Haastateltavina ovat Minna Parikka, Emilia Hernesniemi (R/H), Anna Ruohonen, Outi Korpilaakso (Lovia), Anna Kurkela (Papu), Marjut Rahkola (Vimma), Anni Arela (Arela), Samu-Jussi Koski (Samuji), Jukka Puljujärvi (Halo) ja Teemu Muurimäki.

Euroviisut peruttiin tältä keväältä, mutta tunnelmaan pääsee uuden dokumenttielokuvan Eurovision Diaries - Viisupäiväkirjat parissa. Maailman ensimmäinen viisufaneista kertova dokumenttielokuva kertoo vuoden 2019 Euroopasta ja maailmasta viisufanien silmin. Fanien itsensä kuvaama materiaali on samaan aikaan viihdyttävää ja intiimiä. Ohjelma näyttää tärkeitä ja tunteikkaita hetkiä viisufanien elämästä ja avaa viisumaailman hauskuuksia ja erikoisuuksia katsojalle.

Ja myös Docventuresin tyypit palaavat linjoille, kun Docventuresin erikoslähetys erikoistoimenpiteiden saattelemana saapuu eettereihin keskiviikkona 8.4. Aiheena ajankohtaisempaakin ajankohtaisempia korona.

Katso viikon parhaat tv- ja radio-ohjelmatärpit alta.

MAANANTAI 6.4.

Omavaraiset 1-3 – uusi sarja!

Yle Areena ja Yle TV2 13.4. klo 23.00
Katso ohjelma tästä
Pärjäisitkö sinä ilman sähköä, jääkaappia ja juoksevaa vettä? Omavaraiset on paljastava, kolmiosainen dokumenttisarja ihmisistä, jotka eivät tyydy vain kuluttamaan vähemmän tai ympäristöystävällisempiä tuotteita. He haluavat tuottaa elämisensä ehdot itse.

Ilmastonmuutos ja luonnonvarojen ylikulutus uhkaavat elämää maapallolla. Koronavirus on pysäyttänyt koko maailman, ja ihmiset hamstraavat yhteiskunnan kaatumisen pelossa. Suomessa elää jo nyt satoja ihmisiä, jotka pyrkivät valitsemaan toisin. Dokumenttisarja Omavaraiset seuraa neljää ihmistä ja heidän perheenjäseniään vuoden ajan. Riikka Kaihovaaran dokumenttisarja näyttää, millaisia haasteita omavaraistelijat kohtaavat. Miten jaksaa omien tiukkojen ihanteidensa ja tosielämän realiteettien ristipaineessa? Uupumus ja uskon puute vaivaavat välillä jokaista. Omavaraiset kääntää peilin myös katsojaan itseensä: Mistä kaikesta sinä olisit valmis luopumaan?

Mies ja nainen letittävät valkosipuleita.
Omavaraiset. Mies ja nainen letittävät valkosipuleita. Kuva: Jussi Meling dokumenttisarjat,omavaraiset

Eurovision Diaries – Viisupäiväkirjat

yle.fi/viisupaivakirjat ja Areena 6.4., Yle TV1 13.4. klo 20.50
Katso ohjelma tästä
Eurovision Diaries – Viisupäiväkirjat -dokumenttielokuva kertoo fanaattisista euroviisufaneista. Tavalliselle pulliaiselle viisut ovat vuosittainen toukokuinen laulukilpailu, mutta viisufanit elävät euroviisuja ympäri vuoden, missä päin maailmaa tahansa.

Maailman ensimmäinen viisufaneista kertova dokumenttielokuva Eurovision Diaries – Viisupäiväkirjat kertoo vuoden 2019 Euroopasta ja maailmasta viisufanien silmin. Fanien itsensä kuvaama materiaali on samaan aikaan viihdyttävää ja intiimiä. Ohjelma näyttää tärkeitä ja tunteikkaita hetkiä viisufanien elämästä ja avaa viisumaailman hauskuuksia ja erikoisuuksia katsojalle. Dokumentin kertojana toimii Suomen viisukuningatar ja intohimoinen viisufani Krista Siegfrids. Dokumenttielokuvaa täydentää verkossa julkaistavat 2-12 minuuttiset viisufanien henkilökuvat ja teemalliset jaksot, jotka tulevat katsottavaksi sivustolle yle.fi/viisupaivakirjat sekä Yle Areenaan. Ohjelman tiimoilta julkaistaan myös tuore euroviisuhenkinen kappale “Love Is My Favourite Song”. Dokumentin on ohjannut Pia Asikainen.

Viisupäiväkirjat
Eurovision Diaries - Viisupäiväkirjat. Viisupäiväkirjat Kuva: Yle Krista Siegfrids,William Lee Adams

Muoti-Suomen omatunto

Yle Puhe klo 13.00 ja Yle Areena
Kuuntele ohjelma tästä
Pirjo Suhosen toimittama ohjelmasarja Muoti-Suomen omatunto etsii vastauksia siihen, millä arvopohjalla suomalaiset muotisuunnittelijat työtään tekevät. Millaiset arvot ovat heille tärkeitä, millaisia arvoja he uskovat nyky- ja tulevaisuuden kuluttajien pitävän tärkeinä? Entä miten suomalainen muoti voi menestyä alati kovenevassa kansainvälisessä kilpailussa? Kymmenosaisen sarjan jokaisessa jaksossa tavataan yksi suomalainen muodinluoja ja keskustellaan muodista, arvoista ja tulevaisuuden kuluttamisesta. Haastateltavina ovat Minna Parikka, Emilia Hernesniemi (R/H), Anna Ruohonen, Outi Korpilaakso (Lovia), Anna Kurkela (Papu), Marjut Rahkola (Vimma), Anni Arela (Arela), Samu-Jussi Koski (Samuji), Jukka Puljujärvi (Halo) ja Teemu Muurimäki.

Mahdoton maa 1/5 – uusi sarja!

Yle Fem klo 17.00
Katso ohjelma tästä
(Det omöjliga landet, Norja 2019) Paikasta toiseen siirtyminen on Norjassa melkoinen haaste. Joskus maantiede ja sääolot tekevät kulkemisen jopa mahdottomaksi. Monet Norjan kulkuväylistä ovatkin vaatineet syntyäkseen lujaa tahtoa, suuria visioita - ja hiukan hulluutta. Yle Areena toistaiseksi

Mies lumisateen keskellä
Mahdoton maa. Mies lumisateen keskellä Kuva: Yle Kuvapalvelu dokumenttiohjelmat,Mahdoton maa

Historia: Espanjantauti, tappava pandemia (12)

Yle TV1 klo 19.00
Katso ohjelma tästä
Vuonna 1918 suursodan kaiut olivat tuskin hiljenneet, kun maailmaa kohtasi uusi, näkymätön vihollinen. Espanjantautina tunnettu influenssa surmasi arviolta 50 miljoonaa ihmistä, enemmän kuin kaksi maailmansotaa yhteensä. Mistä pandemia sai alkunsa, ja miten se pysäytettiin? Tuotanto: BBC, Iso-Britannia. Yle Areena 30 päivää

Lue lisää täältä!

Vuonna 1918 suursodan kaiut olivat tuskin hiljenneet, kun maailmaa kohtasi uusi vihollinen, maailmanlaajuinen epidemia.
Historia: Espanjantauti, tappava pandemia. Vuonna 1918 suursodan kaiut olivat tuskin hiljenneet, kun maailmaa kohtasi uusi vihollinen, maailmanlaajuinen epidemia. Kuva: NARA / BBC Yle TV1,Historia: Espanjantauti, tappava pandemia

Holby Cityn sairaala (12) – uusi kausi!

Yle TV2 klo 20.00
Katso ohjelma tästä
(S22) Draamasarja Holby Cityn sairaala palaa ruutuun kuukauden tauon jälkeen uusin 22. tuotantokauden jaksoin. Sarjassa seurataan Holby Cityn sairaalan henkilökunnan hektistä elämää sekä potilaiden kohtaloita. Jaksot on esitetty Iso-Britanniassa tammikuussa 2020, ja kauden aikana nähtävissä jaksoissa käsitellään jopa tämän päivän suurinta puheenaihetta, koronavirusta. Kauden aloitusjaksossa Kian elää synkkiä aikoja ja Max törmää osastolla entiseen tuttavaansa. Serena Campbellia näytellyt Catherine Russell jättää sarjan kauden aikana.

Mies seisoo sairaalassa kädessään aukioleva kansio ja katsoo kameraan
Holby Cityn sairaala. Mies seisoo sairaalassa kädessään aukioleva kansio ja katsoo kameraan Kuva: BBC/Yle Holby Cityn sairaala

Hachiko – Tarina uskollisuudesta (S)

Yle TV2 klo 21.00
Katso ohjelma tästä
(Hachiko: A Dog's Story, USA 2010) Richard Geren tähdittämässä, hellyttävässä koko perheen elokuvassa professori löytää juna-asemalta hylätyn koiran ja vie sen kotiinsa. O: Lasse Hallström. N: Richard Gere, Joan Allen. Uusinta. Yle Areena 15 päivää

Mies halaa itseään vasten seisovaa koiraa.
Hachiko. Mies halaa itseään vasten seisovaa koiraa. Kuva: Stage 6 Films Hachiko – tarina uskollisuudesta

TIISTAI 7.4.

Game(r) – uusia jaksoja!

Kaudet 1 & 2 (yhteensä 16 jaksoa) vain Yle Areenassa
Katso ohjelma tästä
17-vuotias Justine, pelinimeltään Just1ce pelaa kavereidensa kanssa Five Starz -tiimissä, mutta hän tuntuu olevan ainoa joka suhtautuu pelaamiseen tosissaan. Justinen elämänsä muuttuu, kun hän vastoin omia odotuksiaan saa tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä: kutsun Wendigon ammattilaistiimiin. Kanadalaissarjan kausi 1 on julkaistu Areenassa ensimmäisen kerran vuonna 2017. Kausi 2 nähdään nyt ensimmäistä kertaa. Yle Areena puoli vuotta.

Isä Brown ja hänen laumansa – uusi kausi!

Yle TV1 klo 17.10
Katso ohjelma tästä
(Father Brown, S8) Humoristinen draamasarja Isä Brown ja hänen laumansa kertoo Kemblefordin seurakunnan papista, joka on tiiviin kyläyhteisön tukipilari. Sivutoimenaan isä Brown ratkoo rikoksia. Kauden aloitusjaksossa Isä Brown selvittää, kuka yrittää sabotoida Kemblefordin kuoron esiintymisen kolmen kreivikunnan kilpailussa. Löytyykö syyllinen kuoron omista jäsenistä, vai liittyykö asiaan jotain muuta? Kauden aikana Isä Brown tutkii myös mm. mehiläishoitajan salaperäistä kuolemaa, juorutoimittajan murhaa sekä toimii varkaiden erotuomarina. Myös Bunty joutuu kiipeliin, kun häntä syytetään murhasta. Sarja perustuu G. K. Chestertonin novelleihin. 10 jaksoa. Pääosissa: Mark Williams, Sorcha Cusack, Nancy Carroll, Jack Deam, John Burton, Emer Kenny. Tuotanto: BBC 2020. Yle Areena 22 päivää

Lue lisää täältä!

Isä Brown palaa ruutuun 8. kauden jaksoissa.
Isä Brown ja hänen laumansa. Isä Brown palaa ruutuun 8. kauden jaksoissa. Kuva: Gary Moyes / BBC Yle TV1,Mark Williams,Nancy Carroll,isä brown ja hänen laumansa

BUU-klubben: Hammaskeiju (S) 1/9 – uusi kausi!

Yle Fem klo 18.00
Katso ohjelma tästä
(Tandfen) Hammaskeiju Briljantti asuu osoitteessa Pikkiriikkisenkatu 1, mutta sinne pääsy vaatii hiukan taikavoimien käyttöä. Hammaskeijun toinen kausi alkaa tarinalla, jossa Karkkipeikko Karkkinen haluaisi päästä mukaan, kun hammaskeiju Briljantti lähtee hoitamaan hammastehtävää, mutta Briljantti ei suostu siihen. Karkkinen seuraa häntä kuitenkin salaa ja löytää uuden ystävän. Parad & Söder films, 2020. Yle Areena 30 päivää

Koiraperheet käytöskoulussa 1/7 – uusi sarja!

Yle TV2 klo 19.15
Katso ohjelma tästä
(Fra bølle til bestevenn, Norja 2019) Sarjassa huonosti käyttäytyvät koirat ja heidän omistajansa kamppailevat lemmikkien kouluttamisen kanssa. Omistajat koirineen matkaavat leirille, jossa he saavat apua koirien käyttäytymiseen erikoistuneelta kouluttajalta. Sarjassa seurataan koulutuksen edistymistä ja päästään tutustumaan erilaisiin käytösongelmiin. Yle Areena toistaiseksi

ihmisiä ja koiria
Koiraperheet käytöskoulussa. ihmisiä ja koiria Kuva: Tormod Leet asiaohjelmat

Aenne Burda, muodin voimanainen (7) – uusi sarja!

Yle Teema ke-pe klo 20.00, Kaikki jaksot Yle Areenassa 6.7. saakka
Katso ohjelma tästä
(Aenne Burda - Die Wirtschafstwunderfrau, Saksa 2018) Uusi minisarja kertoo tositarinan rohkeasta naisesta, jolla on visio siitä, että jokaisella naisella pitää olla mahdollisuus nauttia kauneudesta ja käytännöllisyydestä arjessa ja juhlassa. Mikä voisikaan
tuottaa yhtä paljon kuin kauniit ja istuvat, itsetehdyt vaatteet? Anna Burdan unelma synnytti sensaation, joka on voimissaan vielä tänä päivänä. Toisen maailmansodan jälkeinen Saksa eli jälleenrakennuksen aikaa, mutta naisen paikka oli yhä kotona. Anna Burda kieltäytyi olemasta vain miehensä kylkiäinen, rouva tohtori – hän halusi tehdä työtä maansa ja kaikkien kauneutta kaipaavien naisten hyväksi. 4 jaksoa (alkuperäinen sarja 2 X 90 min mutta jaetaan Ylessä 4 x 45 min). Tekstitykset suomi ja ruotsi. Yle Areena 90 päivää

Nainen huivi päässä ajamassa autolla
Aenne Burda, muodin voimanainen. Nainen huivi päässä ajamassa autolla Kuva: Polyphon Pictures / Yle draamasarjat,Aenne Burda, muodin voimanainen

New Yorkin sillanrakentaja – New York Teemalla!

Yle Teema klo 21.00
Katso ohjelma tästä
(Gateways to New York – Othmar H. Ammann and His Bridges, Sveitsi 2018) Sveitsiläis-amerikkalainen insinööri Othmar Ammann suunnitteli kuusi New Yorkin ikonisista silloista. Dokumentti palaa 1900-luvun alkupuolelle, jolloin pelottomat työläiset rakensivat aikansa mahtavimpia siltoja korkealla kaupungin yllä. Yle Areena 31.1.0.2021 saakka

Näkymä George Washington -sillalle New Yorkin kaupungissa.
New Yorkin sillanrakentaja. Näkymä George Washington -sillalle New Yorkin kaupungissa. New York,Othmar Ammann,new yorkin sillanrakentaja

KESKIVIIKKO 8.4.

Le Bureau, vakoojaverkosto – uusi sarja!

Katso ohjelma tästä
Yle Areenassa tuotantokaudet 1-4
Ranskan salaisella palvelulla on osasto, le Bureau des légendes, jonka alaisuudessa ympäri maailman kriisialueita sijoitetut vakoojat työskentelevät väärän identiteetin turvin. Heidän tulee soluttautua peiterooliinsa kokopäiväisesti, elää sikäläistä elämää, mutta komennuksen päätyttyä heidän pitää jättää omaksumansa identiteetti ja elämäntilanne taakseen lopullisesti. Huolellinen koulutus edeltää sijoitusta tulenarkaan kohteeseen, mutta valmistaako sekään heitä täysin hengenvaarallisiin tilanteisiin? Entä kuinka helppoa on unohtaa kokemansa ja hylätä tärkeiksi muuttuneita ihmisiä kerran toisensa jälkeen? Yle Areena 9.2.2021 saakka

Huivipäinen nainen takanaan mies, joka ilmeisesti laittaa hänelle käsirautoja.
Le Bureau. Huivipäinen nainen takanaan mies, joka ilmeisesti laittaa hänelle käsirautoja. rikossarjat,Le Bureau

Huhtikuun Toivotut

Yle Areena
Huhtikuun Toivotut vievät pinnan alle, syviin vesiin, historian tekoihin ja tulevaisuuteen. Ohjelmat kertovat ympäristön uhkista, vaarallisista aineista ja vallan huumasta sekä kurkkivat, miltä mahtaisi elämä tulevaisuudessa tuntua.

Pimeän hehku on intensiivinen tv-sarja, joka vyöryttää esiin pankkimaailman kulissientakaisen pelin ja sen kytkennät plutoniumin salakuljetusyritykseen - laivaan, joka tappavine lasteineen liekehtii Pohjanmerellä. Sarja julkaistaan alkuperäisenä 13-osaisena versiona ja sen on ohjannut Ilkka Vanne.

JP Siilin ohjaama Maan mitta -sarja kertoo yrityksestä piilottaa arveluttavaa materiaalia maan alle, vanhaan kaivokseen.

Pinnan alla kuohuu Pintaa syvemmältä -sarjassakin. Erosta toipuva paluumuuttaja Tellu Hongisto hoitaa dementoituvaa äitiään ja joutuu toteamaan myös oman mökkijärvensä sairauden. Jotakin on tehtävä ja pian. Jukka Mäkisen ohjaama kuusiosainen eko-draama sai Suomen luonnonsuojeluliiton vuoden 2016 ympäristöpalkinnon.

Tulevaisuuteen - nykyvinkkelistä ei kovin kauas - vievät Suomi vuonna 2030 -sarja ja Syväjäädytetty opettaja -tv-elokuva. Ari Meriläisen luotsaama draamadokumentti punnitsee faktan ja fiktion keinoin, miltä lähitulevaisuutemme näyttää. Syväjäädytetty opettaja jää toistaiseksi Areenaan, muut ohjelmat ovat katseltavissa vuoden julkaisupäivästään.

Tapani Perttu (roolinimi Matti Paavola) ja Outi Mäenpää (roolinimi Nina Paavola) sarjassa Pimeän hehku.
Pimeän hehku. Tapani Perttu (roolinimi Matti Paavola) ja Outi Mäenpää (roolinimi Nina Paavola) sarjassa Pimeän hehku. Kuva: Antero Tenhunen Pimeän hehku,Tapani Perttu,Outi Mäenpää

Akuutti: Hulluna rakkaudesta!

Yle TV1 klo 20.00 ja Yle Areena
Katso ohjelma tästä
Rakkaus voi yllättää meidät. Mitä meissä silloin tapahtuu? Walesilainen Joe rakastui Katriin, joka oli vielä varattu. Yksipuolista rakkautta kesti vuosia. Kun Katri oli vapaa, Joe muutti rakkauden huumassaan Suomeen, jättäen taakseen perheensä, ystävänsä sekä työnsä Englannissa. Yle Areena toistaiseksi

Docventures erikoislähetys

Yle TV2 klo 21.00 ja Yle Areena
Katso ohjelma tästä
Poikkeustilanne vaatii poikkeuskäsittelyn: Docventuresin erikoislähetys käsittelee koronatilannetta ja sitä, miten se vaikuttaa meidän elämäämme. Rikun ja Tunnan johdolla pureudutaan tuntemattoman virustaudin aiheuttamaan mullistukseen. Live-keskustelun jälkeen tuttuun tapaan aiheeseen pureutuva, ajankohtainen dokkari.

Riku ja Tunna kuvassa, jossa lukee Docventuresin erikoislähetys
Docventures: Stronger - Battle against covid-19. Riku ja Tunna kuvassa, jossa lukee Docventuresin erikoislähetys Kuva: Yle Kuvapalvelu Docventures,Stronger - battle against covid-19

Kino: Viimeinen muotokuva

Yle Teema klo 22.00
Katso ohjelma tästä
(Final portrait, Iso-Britannia 2017) Vuonna 1964 kuvataitelija Alberto Giacometti tapaa kirjailija James Lordin ja pyytää tätä istumaan muotokuvaa varten. Parin päivän istunto piteneekin useiksi viikoiksi ja Lord joutuu osalliseksi maailmankuulun miehen taiteellisten ponnistelujen todistajaksi. Ohjaus: Stanley Tucci. Pääosissa: Geoffrey Rush, Armie Hammer. Yle Areena 30 päivää

Kaksi miestä seisovat metsässä ja katsovat kameraan.
Kino: Viimeinen muotokuva. Kaksi miestä seisovat metsässä ja katsovat kameraan. Kuva: Parisa Taghizadeh / Yle Kuvapalvelu elokuvat,Viimeinen muotokuva

TORSTAI 9.4.

Silicon Valley, Baby (S)

Yle TV1 klo 19.00 ja Yle Areena 6.4.
Katso ohjelma tästä
Tavoitteenaan maailmanvalloitus lähtee startup-yrittäjä Ville tyttöystävänsä kanssa Piilaaksoon. Valuuko miljoonien dollarien potentiaali läpi sormien? Ohjaus: Erika Haavisto. Tuotanto: Taavi Vartia Film & TV Oy. Yle Areena puoli vuotta

Nuori poika ja tyttö ison sillan edessä.
Silicon Valley, Baby. Nuori poika ja tyttö ison sillan edessä. Kuva: Erika Haavisto/Yle Kuvapalvelu dokumenttisarjat

SAS: Erikoisjoukkojen kovassa koulussa – uusi kausi!

Yle TV2 klo 21.00 ja kokonaisuudessaan Yle Areenassa
Katso ohjelma tästä
Uuden kauden aloitusjaksossa 25 rohkeaa kokelasta hyppää liikkuvasta helikopterista valtavaan järveen Marokon Atlas-vuorten juurelle. Siitä alkaa kova fyysinen ja henkinen pudotuspeli, jota johtavat entiset armeijan erikoisjoukkojen sotilaat. Yle Areena 90 päivää

neljä miestä seisoo autiomaassa
SAS: erikoisjoukkoen kovassa koulussa. neljä miestä seisoo autiomaassa Kuva: Hal Shinnie asiaohjelmat,sas: erikoisjoukkojen kovassa koulussa

Kino Klassikko: Miehuusvuodet – New York Teemalla!

Yle Teema klo 21.00
Katso ohjelma tästä
(Carnal Knowledge, USA 1971) Jack Nicholsonin tähdittämä draamakomedia yliopistokaveruksista, joiden naissuhteita ja koko kansakunnan asenteita seurataan kypsään keski-ikään asti. Pääosissa Jack Nicholson, Art Garfunkel, Ann-Margret, Candice Bergen ja Rita Moreno. Ohjaus: Mike Nichols. Yle Areena 7 päivää

Nuori mies yrittää jutella kauniille tytölle. Taka-alalla miehen kaveri nojailee seinään. Candice Bergen, Art Garfunkel ja Jack Nicholson elokuvassa Miehuusvuodet
Kino Klassikko: Miehuusvuodet. Nuori mies yrittää jutella kauniille tytölle. Taka-alalla miehen kaveri nojailee seinään. Candice Bergen, Art Garfunkel ja Jack Nicholson elokuvassa Miehuusvuodet Miehuusvuodet,teeman elokuvat

Ulkolinja: Kuka pelkää Huaweita?

Yle TV1 klo 22.00 ja Yle Areena 6.4.
Katso ohjelma tästä
Kiinan nopeasti kasvaneen talouden kärjessä on menestynyt teknologiayhtiö Huawei. Se operoi 170 maassa, ja myy vuodessa yli 200 miljoonaa puhelinta, lisäksi se rakentaa ja ylläpitää tietoverkkoja. Samalla yhtiötä syytetään teknologiavarkauksista ja vakoilusta, jättiyritys on lännen ja Kiinan kauppasodan ytimessä. Yle Areena 28.2.2022 saakka

Lue lisää täältä!

PERJANTAI 10.4.

Micke ja Steffe -show – uusi sarja!

Yle Areena ja Yle Fem klo 22.45 alkaen 13.4.
Katso ohjelma tästä
Micke ja Steffe -show on talkshow-ohjelma siitä, millaista on olla niin kutsuttu woke-mies tänään. Ohjelmaa juontavat kulttuuriprofiilit Steffe Strand ja Micke Palmgren, jotka pyydettiin tehtävään varta vasten, koska ovat tunnettuja maskuliinisuuden ja tasa-arvon puolestapuhujia. Heidän erilaiset persoonansa tuovat ohjelmaan laajuutta ja terävyyttä ja mahdollistavat miehisyyden tarkastelun mahdollisimman monesta tulokulmasta. Joka jaksossa tavataan myös ajankohtainen vieras. 8 jaksoa. Yle Areena toistaiseksi

Närbild på Steffe (Joanna Wingren) och Micke (Sonja Ahlfors)..
Micke & Steffe show. Närbild på Steffe (Joanna Wingren) och Micke (Sonja Ahlfors).. Kuva: Five Corners Production Micke & Steffe show,Joanna Wingren,Sonja Ahlfors

Norjan kuningasperheen vuosi 2019

Yle Fem klo 8.48 ja Yle TV1 lauantaina 11.4. klo 11.00
Katso ohjelma tästä
Vuonna 2019 matkusti Norjan kuningaspari ympäri maataan jo viidettätoista kertaa. Ohjelmassa heidät tavataan kauniissa Hardangerissa sekä Skaugumissa, missä kruununprinssi otti heidät vastaan. Lisäksi seuraamme paria eri tapahtumissa, joihin he ovat osallistuneet pitkin vuotta. Yle Areena toistaiseksi

Lue lisää täältä!

Väkivallan vuosi (16) – New York Teemalla!

Yle Teema klo 21.00
Katso ohjelma tästä
(A Most Violent Year, USA 2014) Vuosi 1980 oli New Yorkin historian väkivaltaisin. Realistinen rikosdraama kertoo kunnianhimoisesta liikemiehestä, joka yrittää laajentaa bisnestään rehellisesti, mutta törmää kaikkialla rehottavaan gangsterismiin ja korruptioon. Pääosissa: Oscar Isaac, Jessica Chastain, Albert Brooks ja Alessandro Nivola. Ohjaus: J.S. Chandor Yle Areena 7 päivää

Mies ja nainen sivuprofiilista mustavalkoisessa kuvassa.
Väkivallan vuosi. Mies ja nainen sivuprofiilista mustavalkoisessa kuvassa. Kuva: MGM International / Yle Kuvapalvelu elokuvat,Väkivallan vuodet

Michael McIntyre's Big Show – uusi show!

Yle TV2 klo 21.00
Katso ohjelma tästä
Brittiläisen koomikko Michael McIntyren koko perheen viihdeohjelmassa nähdään piilokameraa, musiikkiesityksiä, sketsejä sekä pilaillaan julkkisten kustannuksella. Show'ta on nähty BBC One -kanavalla jo vuodesta 2016 alkaen lauantai-iltaisin. Suosittu show on palkittu vuonna 2017 British Academy Television Awardeissa. Yle alkaa esittää ohjelmaa 2. tuotantokauden ensimmäisestä jaksosta.

Mies kädet pystyssä studiossa
Michael McIntyre's Big Show. Mies kädet pystyssä studiossa Kuva: NBC/Yle keskusteluohjelmat,Michael McIntyre's Big Show

Rouva varapresidentti – uusi kausi!

Yle TV2 klo 00.40 ja Yle Areena 9.4.
Katso ohjelma tästä
(Veep, S7) Peräti 17 Emmy-palkintoa ja 7 Golden Globe -ehdokkuutta rohmunnut poliittinen satiirisarja huipentuu seitsemänteen tuotantokauteen. Selina Meyer on toiminut niin varapresidenttinä kuin presidenttinäkin. Ensimmäinen presidenttikausi jäi kuitenkin lyhyeksi, joten hengähdystauon jälkeen Selina päättää pyrkiä Yhdysvaltain presidentiksi vielä kerran, mistä hänen henkilökuntansa ei ole kovin riemuissaan. Vastaehdokkaaksi lähtee vanha tuttu, mikä tekee asioista vielä hankalampia. Vastoinkäymisiltä, nöyryytyksiltä ja ärräpäiltä ei vältytä, kun Selina jyrää kohti Valkoista taloa. Tuotanto: HBO, USA 2019.

Yhdysvaltalaisen komediasarjan seitsemäs ja viimeinen kausi. Pääosissa Julia Louis-Dreyfus, Anna Chlumsky, Tony Hale, Reid Scott, Gary Cole sekä Hugh Laurie. Yle Areena 31 päivää

Nainen puhuu miehellä ja pitää käsiään eteentyönnettyinä
Rouva varapresidentti. Nainen puhuu miehellä ja pitää käsiään eteentyönnettyinä Kuva: HBO/Yle Kuvapalvelu Rouva varapresidentti

LAUANTAI 11.4.

Rockin klassikkolevyt: Tears for Fears

Yle Teema klo 20.00
Katso ohjelma tästä
(Britannia 2020) Uusin jakso suositussa Classic Albums -sarjassa käsittelee Tears For Fears -yhtyeen albumia Songs from The Big Chair vuodelta 1985. Yhtyeen jäsenet Roland Orzabal ja Curt Smith kertovat, miten syntyivät 80-luvun suuret hitit Shout ja Everybody Wants To Rule The World. Ensiesitys. Yle Areena 90 päivää

Teemalauantai muuttaa maalle

Yle Teema klo 21.00 alkaen
Pääsiäisen Teemalauantaissa vietetään maatilaelämää faktassa ja fiktiossa, unelmissa ja todellisuudessa.

Unelmien maatila
Katso ohjelma tästä
(The Biggest Little Farm, USA 2019) Dokumenttielokuva kalifornialaisesta pariskunnasta, joka lähtee koiransa kanssa toteuttamaan suurta unelmaa pienestä ympäristöystävällisestä maatilasta. Kuten aina, unelman toteutus kohtaa vastoinkäymisiä. Jaksavatko John ja Molly pitää haaveistaan kiinni? Löytyykö harmonia luonnon kanssa? Upean näköisen dokumentin ohjasi sen toinen päähenkilö John Chester. Yle Areena 2 vuotta

Onnellisten aika
Katso ohjelma tästä
(Days of Heaven, USA 1978) Kiihkeä kolmiodraama, jota reunustavat Texasin viljavat vainiot, Ennio Morriconen musiikki ja Néstor Almendrosin Oscar-palkitut kuvat. Pääosissa Richard Gere, Brooke Adams, Sam Shepherd ja Linda Manz. Ohjaus Terrence Malick. Yle Areena 14 päivää

Mies ja nainen makaavat heinikossa.
Onnellisten aika. Mies ja nainen makaavat heinikossa. Kuva: Paramount Pictures / Yle Kuvapalvelu elokuvat,Onnellisten aika

SUNNUNTAI 12.4.

Georges Bizet: Carmen

Yle Teema klo 13.05 ja Yle Areena
Katso ohjelma tästä
Carmen on yksi suosituimmista oopperoista. Siinä on kaikki viihdyttävän oopperan ainekset: rakkaus, intohimo, kuolema ja tarttuvat aariat. Tampere filharmonia, joht. Alberto Hold-Garrido. Taltiointi Tampere-talo 19.2.20. Yle Areena 30 päivää

Poika ja ilves

Yle T2 klo 18.00 ja Yle Areena
Katso ohjelma tästä
Koko perheen seikkailuelokuva (1998) 12-vuotiaan Tomin ja eläinpuistossa kasvaneen ilveksen ystävyydestä. Kaikkien aikojen katsotuin suomalainen lastenelokuva 2019 digitaalisesti restauroituna versiona. Päärooleissa: Konsta Hietanen, Antti Virmavirta, Risto Tuorila, Jarmo Mäkinen ja Kristiina Halttu. Käsikirjoitus Ville Suhonen ja Martin Daniel. Ohjaus Raimo O. Niemi. Tuotanto Wildcat Production Oy. Uusinta. Yle Areena 1.8.2024 saakka

Väinö-ilves ja Konsta Hietanen tähdittävät kaikkien aikojen katsotuinta suomalaista lastenelokuvaa.
Poika ja ilves. Väinö-ilves ja Konsta Hietanen tähdittävät kaikkien aikojen katsotuinta suomalaista lastenelokuvaa. Kuva: Wildcat-films Konsta Hietanen,ilves,Poika ja ilves

Lue myös - yle.fi:stä poimittua