Hyppää pääsisältöön

Viikon vinkit koululaisille ja perheille

Galaxin juontaja Emma.
Galaxin juontaja Emma. Galaxi

Galaxin viikon suositukset

11-vuotiaan Emman virpominen jäi tänä vuonna väliin koronavirustilanteen vuoksi, mutta virpimiskortti ja muut askarteluprojektit onnistuivat silti kotona. Videolla Emman vinkit keväisiin askarteluihin! Video on osa Galaxin haastevideot -jaksoja, joita julkaistaan YleGalaxin Youtube-kanavalla ja Areenassa.

Pulmatehtävät

Yle Oppimisen visaiset pulmat pistävät aivot töihin. Kuka teidän perheestä ratkaisee nämä kolme arvoitusta ensimmäisenä?

Milloin on Jennin syntymäpäivä?

Miten perhe ehtii turvaan ajoissa?

Kuinka saada kultaharkko?

Tiede X Mauton


Näitä helppoja, mutta ällistyttäviä tiedekokeita kannattaa kokeilla myös kotona! Tiede X Mauton -sarjassa Kasper ja tubettaja Mauton tutustuvat tieteellisiin ilmiöihin. Useimpiin kokeisiin tarvikkeet löytyvät jo valmiiksi kotoa. Millaista seosta syntyy, kun sekoittaa esimerkiksi perunajauhoja ja vettä?

Pelit ja testit

Väripeli
Minkä värisen sanan näet?

Kertotaulutesti
Hallitsetko kertotaulun?

Näpyttelypeli
Testaa, kuinka nopeasti kirjoitat puhelimellasi!

Karttatesti
Tunnetko Euroopan maat?

Muistipeli
Kuinka pitkälle muistisi kantaa?

Galaxin sovellus

Gorillan kuutio -peli Galaxin sovelluksessa.
Gorillan kuutio -peli Galaxin sovelluksessa. Galaxi

Galaxin sovellus on koululaisille suunnattu pelillinen kokonaisuus, jonka voi ladata ilmaiseksi sovelluskaupasta. Esimerkiksi Galaxi-sovelluksen sisältä löytyvä Gorillan kuutio on suunniteltu edistämään 3D-hahmottamista. Sovelluksesta löytyy kehittäviä, koko ajan pelattavissa olevia minipelejä, mutta myös lauantaiaamuun ajoittuva Galaxin Pallon livepeli. Livepelissä pelaaja voi voittaa urheiluaiheisia palkintoja. Nuoremmille pelaajille sovelluskaupasta löytyy Pikku Kakkonen sekä Pikku Kakkosen Eskari.

Galaxin Instagram

Kuvia Galaxin Instagram-tililtä.
Kuvia Galaxin Instagram-tililtä. Galaxi

Pikku Kakkosen jänö Neponen täyttää pääsiäisenä 20 vuotta, ja myös Galaxi osallistuu Instagramissa Neposen pomppuhaasteeseen. Neposen sanoin: "Pomppien päivä paranee!" Julkaise oma pomppuvideo hashtagilla #pomppuhaaste.

Tällä viikolla YleGalaxin Instagram-tilillä seurataan rairuohon, ohran ja popcornin eli maissinjyvien itämistä.

Galaxi käsittelee Instagramissa myös koronavirusta ja sen vaikutusta koululaisten elämään. Tiliä ylläpitää Galaxin juontaja Jasmin. YleGalaxin Instagram-tiliin voi tutustua vaikka yhdessä vanhemman kanssa. Lisää tietoa koronaviruksesta koululaisille löytyy Ylen artikkeleista:

Chattijuttu koronasta lapsille.

Vastauksia lasten kysymyksiin: Johtuuko korona siitä, että joku Kiinassa söi lepakon?

 • Värityskuva pääsiäiseksi

  Gorilla on munavaras!

  Lataa pääsiäiseksi hauska Galaxin värityskuva! Kuva liittyy @ylegalaxi :n Instagramissa Jassun tekemään tussihaasteeseen. Väritä myös itse Galaxin pääsiäiskuva tussihaasteen idealla! Mitä tarkoittaa tussihaaste? Valitse tussien joukosta kolme eri tussia silmät kiinni. Väritä kuva vain kolmea sattumanvaraisesti valittua tussia käyttäen.

 • Viikon vinkit koululaisille ja perheille

  Tiedekokeita, pelejä ja 11-vuotiaan Emman askarteluvinkit

  Galaxin viikon suositukset 11-vuotiaan Emman virpominen jäi tänä vuonna väliin koronavirustilanteen vuoksi, mutta virpimiskortti ja muut askarteluprojektit onnistuivat silti kotona. Videolla Emman vinkit keväisiin askarteluihin! Video on osa Galaxin haastevideot -jaksoja, joita julkaistaan YleGalaxin Youtube-kanavalla ja Areenassa.

 • Mitä tehdä kotona? Vinkkejä koululaisille ja vanhemmille

  "Ei oo mitään tekemistä!" No nyt on!

  Galaxi kokosi vinkkejä ja tekemistä koululaisille, vanhemmille ja perheille. Nämä puuhat sopivat toteutettavaksi välitunnilla, rytmittämään päivää kotikoulun ohella ja iltatekemiseksi yhdessä tai itsenäisesti. Pelejä ja harjoitustehtäviä koululaisille OPPI&ILO -VERKKOPELIT Ilmaisia verkkopelejä lapsille ikäsuosituksella 10+ asti.