Hyppää pääsisältöön

Lasten pääsiäisohjelmisto

Petteri Kaniinin ystävä
Petteri Kaniinin ystävä Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen

Perjantaina 10.4. ja maanantaina 13.4. Yle TV2:n lasten aamuohjelmisto on normaalia pidempi. Pidennettyjen aamujen lisäksi televisiossa ja Areenassa nähdään pääsiäisohjelmia, erikoisjaksoja ja elokuvia. Osassa elokuvista on ikäraja 7 vuotta.

Nukketeatteri Sampon lauluja
Nukketeatteri Sampo esittää pääsiäisaiheisia lauluja.

Sasu ja pääsiäispupu
Sasu haluaa tavata pääsiäispupun.

Kati ja Töppö: Töpön mahtava pääsiäinen
On pääsiäinen, mutta kaikki pääsiäismunat ovat kadonneet Töpömaasta.

Ehein ja kavereiden tulvaseikkailu
Ehei tahtoo lähteä seikkailulle, mutta ei tahdo saada yhtään ystävää mukaansa. Kova tulva pakottaa kuitenkin koko Metsälammen väen matkalle, ja siitäkös seikkailu syntyy.

Petteri Kaniini: Pikkupossu ja kissanpentu
Petteri, Lilja ja Penna saavat uusia ystäviä maatilalta. Metsän muut asukkaat ounastelevat myrskyä, vaikka päivä on aurinkoinen. Olisiko väitteillä kuitenkin perää?

Petteri Kaniini: Odottamaton näkymä
Penna joutuu vahingossa sisälle Vänskän isännän taloon. Petteri, Lilja ja Nokkela lähtevät urheasti pelastamaan ystäväänsä, mutta onnistuvat samalla pelastamaan muutakin kallisarvoista.

Laura ja pääsiäispupu
Koko perhe tekee yhdessä pääsiäiskoristeita, ja pöydälle kylvetään rairuohoa niin, että se näyttää aivan niityltä. Pääsiäispupua odotellessa käydään myös katsomassa perinteistä pääsiäiskokkoa.

Arvaa kuinka paljon sinua rakastan: Pääsiäisseikkailu
Kevät on tullut. Viimeisten lumien sulaessa Pikku Pupu näkee lumoavan näyn: tanssivan, valkoisen vasan. Ystävien on vaikea uskoa näkyä, joten he lähtevät etsintäretkelle Pikku Pöllön ohjeiden mukaan.

Petteri Kaniini: Kevätkarkelo
Ankkarouva pyöräyttää kevään ensimmäisen munan ja koko metsä valmistautuu kevätkarkeloon. Kesken kaiken muna katoaa. Saako Petteri varkaan kiinni, vai vetääkö röyhkeä rotta Samuli Viiksinen pidemmän korren?

Tiketi Tok, taitonäytöksen aika
On taitonäytöksen aika! Kaikki pääsevät näyttämään taitonsa, ja Pomppulan serkku Loikkala lupaa tehdä parhaasta esiintyjästä suuren tähden! Mutta jääkö kiireiselle tähdelle enää aikaa muuhun?

Tiketi Tok, aika lomailla
On aika lomailla! Kaikki lähtevät lomalle merenrantaan. Lepatti ja Puhkuli jäävät rannalle, kun Raksunen vie muut purjehdusretkelle, mutta kun myrsky yllättää laivan, koko joukko ajautuu autiolle saarelle.

Oktonautit ja suuri suoseikkailu
Oktonauttien apua tarvitaan Evergladesin kansallispuistossa!

Oktonautit ja Operaatio Syväjää
Oktonautit vastaavat Antarktikselta saapuvaan erikoiseen avunpyyntöön.

Pii ja Poju - Jokapaikanpikakisa
Ystävykset lähtevät kisaan, jossa kierretään maailman ympäri ja jonka voittajaa odottaa kaikkien aikojen upein palkinto! Jiirin joukkue saa vahvistuksekseen rullaluistelevan dinosauruksen.

Pusse: Seikkailuleiri
Pussen perhe saa vieraikseen Mimi-tädin ja Josse-serkun kaukaa kotopuolesta. Kaikki toivovat vierailun sujuvan iloisissa merkeissä, mutta se ei olekaan kovin helppoa.

Urhea pelastusretki
Herttainen ja kaunis erikoisjakso linnunpoikasesta, joka kuoriutuu hirmumyrskyn jälkeen ja huomaa olevansa yksin kuoriutumattoman munan kanssa.

Elokuvat

Supermarsu
Supermarsu kertoo alakouluikäisestä Emiliasta, joka huomaa saaneensa lemmikkimarsunsa pureman jälkeen salaisia supervoimia. Supervoimille tulee käyttöä, kun Supermarsua pyydetään auttamaan silakoita ja pelastamaan saastunut Itämeri. Lisäksi Emilia ratkoo parhaan ystävänsä Simon koulukiusaamisasiaa. Haastavissa tehtävissään Emilia saa apua kokeneelta ja viisaalta jättiläismarsulta. Elokuva on katsottavissa 9.4. alkaen 30 vuorokauden ajan ja sopii parhaiten alakoululaisille ja sitä vanhemmille.

Hevisaurus
Hevisaurus-elokuva on koko perheen seikkailuelokuva, jossa 10-vuotiaat Toni ja Suvi pelastavat oudot ja hassut, muinaisia dinosauruksia muistuttavat olennot ahneen liikemiehen, Maximin, kynsistä. Hevisauruksiksi itseään kutsuvat olennot rakastavat ennen kaikkea syömistä ja railakasta rockmusiikkia. Pelastusoperaatio on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty. Elokuva on katsottavissa 7.4. alkaen 14 vuorokauden ajan.

Onneli, Anneli ja salaperäinen muukalainen
Onnelin ja Annelin naapuriin avataan uusi lastenkoti, jota johtaa ankara Minna Pinna. Kodista karanneen Pekin kanssa lapset perustavat Rosvoliiton tuodakseen ilon takaisin lastenkotiin. Elokuva on katsottavissa 9.4. alkaen 30 vuorokauden ajan.

Röllin sydän
Menninkäisten metsä kivettyy, pysäyttääkseen tuhon on Menninkäisten ja Röllien löydettävä maaginen sydän Talven maasta. Elokuva on katsottavissa 9.4. alkaen 30 vuorokauden ajan.

Rölli ja kultainen avain
Juurakko-tyttö ystävystyy harmaahapsisen Röllin kanssa. Heidän käsissään on koko Röllikylän kohtalo. Elokuva on katsottavissa 9.4. alkaen 30 vuorokauden ajan.

Rölli - hirmuisia kertomuksia
Rölli kamppailee keijun avulla Isoa rölliä ja ilkeitä roskanheittäjiä vastaan. Elokuva on katsottavissa 9.4. alkaen 30 vuorokauden ajan ja sen ikäraja on 7.

Soppalinnan salaseura
Soppalinnan kaupunkiin leviää salaperäinen myrkky, joka muuttaa aikuiset lapsiksi. 10-vuotias Mari ryhtyy kavereineen etsimään vasta-ainetta, mutta aikaa on vain 48 tuntia. Elokuva on suomeksi dubattu.
Soppalinnan salaseura on katsottavissa 9.4. alkaen 30 vuorokauden ajan ja sen ikäraja on 7.

Me Rosvolat
Elokuva 10-vuotiaasta Viljasta joka tulee erehdyksessä maantierosvojen nappaamaksi. Elokuva on katsottavissa toistaiseksi Areenassa ja sen ikäraja on 7.

Suden arvoitus
12-vuotias Salla joutuu elämänsä seikkailuun pelastaessaan kaksi sudenpentua salametsästäjien käsistä. Elokuva on katsottavissa toistaiseksi Areenassa ja sen ikäraja on 7.

Poika ja ilves
Koko perheen seikkailuelokuva 12-vuotiaan Tomin ja eläinpuistossa kasvaneen ilveksen ystävyydestä. Kaikkien aikojen katsotuin suomalainen lastenelokuva 2019 digitaalisesti restauroituna versiona. Elokuva on katsottavissa 4 kuukautta Areenassa ja sen ikäraja on 7.

Lasse-Maijan etsivätoimisto - varjo Vallilan yllä
Vallilan kesää varjostaa synkkä uutinen kaupungin poliisiaseman lakkauttamisesta. Lassen, Maijan ja poliisimestarin täytyy estää huutokaupan arvoesineiden varkaudet pelastaakseen poliisiaseman. Elokuva on puhuttu ruotsiksi ja tekstitetty suomeksi. Lasse-Maijan etsivätoimisto on katsottavissa toistaiseksi Areenassa ja sen ikäraja on 7.

Lasse-Maijan etsivätoimisto - von Bromsin salaisuus
Lasse ja Maija löytävät salaperäisen vanhan arkun, joka on kuulunut omalaatuiselle von Bromsin suvulle. Satoja vuosia vanha sukuriita puhkeaa jälleen, ja äkkiä arkku varastetaan. Kuka on varkauden takana - ja miksi? Elokuva on puhuttu ruotsiksi ja tekstitetty suomeksi . Lasse-Maijan etsivätoimisto on katsottavissa toistaiseksi Areenassa ja sen ikäraja on 7.

Elokuvat löytyvät Areenasta myös pakettina.

  • Pikku Kakkosen Eskari -sovellus tukee matematiikan keskeisiä taitoja

    Haukkaa, haukkaa matikkaa! Perusasiat haltuun leikkien.

    Pikku Kakkosen Eskari -sovelluksen matematiikkakokonaisuus pyrkii monipuolisesti tukemaan esiopetusikäisten matemaattisten taitojen kehittymistä lukumääräisyyden tajun, laskemisen taitojen, matemaattisten suhteiden ymmärtämisen ja aritmeettisten perustaitojen suhteen lapsen ikätasolle sopivalla haastavuudella.

  • Matematiikkaa keittiön kaapeissa ja kenkähyllyissä

    Varhainen matematiikan oppiminen lähtee arkiaskareista.

    Matematiikka herättää voimakkaita tunteita. Yksi on rakastanut sitä aina ja nauttii matemaattisten ongelmien ratkaisusta. Toinen hullaantuu matematiikan estetiikasta. Kolmas taas ei voi sietää mitään matematiikkaan liittyvää. Neljäs ahdistuu ja saa sydämentykytystä nähdessään numeroita ja symboleita.