Hyppää pääsisältöön

Pikku Kakkosen huhtikuun tärpit

Riiminkylväjän kuva
Riiminkylväjän kuva Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen

Yle.fi/lapset-sivustolle on koottu poikkeusoloja varten erilaisia sisältöjä teemoittain. Lisäksi sivustolla jaetaan vinkkejä erilaisiin kotona tehtäviin puuhiin, joihin voi ottaa avuksi esimerkiksi Pikku Kakkosen 100 ideaa.

Jyrkin ja Neposen hätäaputoimisto nähdään joka arkiaamu suorana Areenassa klo 10. Pääsiäisenä ohjelma on tauolla 9.-13.4., mutta toimiston ovet aukeavat jälleen tiistaina 14.4.

Ylen lasten pääsiäisohjelmisto on koottu yhdelle sivulle. Tiedossa on pääsiäis- ja erikoisjaksoja sekä elokuvia. Osassa elokuvista ikäraja on 7.

Bomppiduu on ranskalainen chef, mestarikokki, jolla on sukujuuret Suomessa ja pienessä kuvitteellisessa Kattilan kaupungissa. Bomppiduu saapuu Kattilaan tutustuakseen isoäitinsä kulttuuriperintöön, mukanaan uskollinen apulaisensa, näsäviisas pippurimylly Pippuri, sekä isoäidiltä läksiäislahjaksi saatu maaginen reseptikirja. Bomppiduun rooleissa esiintyvät Ville Majamaa, Johanna Kuuva, Tuukka Huttunen ja Marika Heiskanen. Bomppiduu nähdään ensimmäisen kerran sunnuntaiaamuna 26.4. Yle TV2:ssa ja Areenassa.

Riiminkylväjä on audiosarja lapsille ja muille älyköille. Riiminkylväjä on ennenkuulumaton tapa tutustua runouteen. Se saattaa aiheuttaa remakkaa, pyrskähdyksiä sekä pitkäkestoisia hihityskohtauksia. Runojen lukijoina Karoliina Kudjoi & Antti Tiensuu.

Kuutiojuuri käsittelee esikoulumatematiikan perusteita keittiöpuuhien avulla. 10-osainen ohjelmasarja kiinnittää huomiota arjessa ilmenevään matematiikkaan ja sen tärkein tavoite on herätellä ja tukea lasten kiinnostusta matematiikkaan. Kuutiojuuri tarjoaa yhdessä oppimisen eväitä varhaiskasvattajille niin kotiin, päiväkotiin kuin eskariin. Yhteisen ruoanlaiton siivellä voi oppia matematiikkaa. Kuutiojuuri nähdään aina torstai-iltaisin Pikku Kakkosessa ja on katsottavissa kokonaisuudessaan jo Areenassa.

Kuu ja minä on perheen pienimmille suunnattu animaatiosarja. Pippaliini on nukke, jonka ystäviä ovat muut nukkekodin asukkaat eli Pikku Pippa, herra Sipuli, Jupunen, Kukku Luuru, Lammas ja Liljakukka. Ystäviensä nukkuessa Pippaliini herää ja kirjoittaa kirjeen Kuulle. Utelias Kuulapsi saapuu Kuusta tapaamaan Pippaliinia ja herättää muutkin talon nukkehahmot. Ystävykset siirtyvät Kuulapsen taialla satujen maahan leikkimään ja puuhailemaan. Kuu ja minä nähdään Pikku Kakkosessa aina lauantaiaamuisin.

Pikku Kakkonen julkaisee lähes viikottain sarjoja Areenaan niin sanottuina katalogeina eli useita jaksoja kerrallaan katsottavaksi. Useimmiten katalogijulkaisuilla on 3 kk Areena-julkaisuaika. Helmikuun katalogisarjoja:

Titta Pikkanen 26 jaksoa 6.4. alkaen

Martta puhuu 40 jaksoa 7.4. alkaen

Enni ja Roi 26 jaksoa 8.4. alkaen

Hemmo ja Heimo 24 jaksoa 9.4. alkaen

Franklin ja ystävät 26 jaksoa 10.4. alkaen

Tilda ja hänen ystävänsä 40 jaksoa 10.4. alkaen

Vilkki Ankka 26 jaksoa 12.4. alkaen

Safari 26 jaksoa 22.4. alkaen

Maijuli 26 jaksoa 25.4. alkaen

Saara ja Sorsa 40 jaksoa 28.4. alkaen

 • Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Lainaajat

  Läheskään kaikkea ei tarvitse ostaa itselle omaksi.

  Oletko lainannut ystävältäsi lelua tai käynyt kirjastossa lainaamassa kirjoja? Silloin olet osa jakamistaloutta. Läheskään kaikkea ei tarvitse ostaa itselle omaksi. Tellustajat-verkkosanomien toimittaja Hilkka Hämähäkki raportoi!

 • Ruso ja rihmalat seikkailevat metsässä

  Metsäisiä seikkailuita pikku sienten kanssa.

  Ruso ja rihmalat (Mush-Mush and the Mushables) vie mukanaan sienitason seikkailuihin, joissa neuvokkaat kaverukset Ruso, Mesi ja Sepi pitävät toistensa ja erityiskykyjensä tuella huolta metsästä ja hilpeän vauhdikkaasta kylästään.

 • Piikki ja Siiri kotoilevat Pikku Kakkosessa

  Piikikkäät kaverukset Piikki ja Siiri kannustavat kotoiluun.

  Kaksi suloista ja piikikästä kaverusta, Piikki ja Siiri (Pins and Nettie), leikkivät kotona ja kotipihalla erilaisia leikkejä.