Hyppää pääsisältöön

Tutustu Ylen teknologiatiimeihin - Innovaatiot & tulevaisuus -osasto

Kuvassa Innovaatiot ja tulevaisuus -osaston esittelykuva
Kuvassa Innovaatiot ja tulevaisuus -osaston esittelykuva Kuva: Heidi Santonen / Yle teknologia,Yle,tiimit,media,teknologia ja kehitys

Tervehdys Ylen Innovaatio-osastolta!

Olemme varsin uusi Innovaatiot ja tulevaisuus -osasto, Teknologia- ja kehitys -yksiköstä.
Osastomme muodostettiin vuoden 2019 lopulla vahvistamaan Ylen teknologiakehityksen johtamista ja tulevaisuuden innovatiivista kehitystä.

Tavoitteena on rakentaa yhdessä yleläisten kanssa yhteinen Yle, joka on vireä satavuotias vuonna 2026.

Uutta teknologiaa ja tuotekehitystä

Innovaatiot & tulevaisuus -osaston vastuualueisiin kuuluvat muun muassa teknologiavisio, tekniikan eettiset asiat, teknologian arkkitehtuuri, yhtiön tekninen innovaatiotoiminta sekä yksikön toimintakulttuuri.

Käytännössä teemme yhtiössä ja yhtiön ulkopuolella töitä verkostomaisesti innostaen ihmisiä erilaisiin kokeiluihin sekä havainnoimaan tulevaisuuden liittyviä ilmiöitä.

Lisäksi mahdollistamme yleläisten osallistumisen teknologiavision puitteissa erilaisiin työpajoihin ja tapahtumiin, joissa yhdessä kehitämme Yleä eteenpäin vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin.

Ota yhteyttä: teknologiavisio@yle.fi.

  • Liikkuvaa hevosta on helpompi ohjastaa

    Yhteinen visio, yhteiset tavoitteet, yhteinen pyrkimys

    “Liikkuvaa hevosta on helpompi ohjastaa” eli kannattaa lähteä rohkeasti liikkeelle uuden kanssa ja oppia matkan varrella. Erilaisia johtamisen malleja ja metodeja pitää soveltaa iloisesti – ei tule nojautua liikaa teorioihin. Pelkkä ohjausmallin soveltaminen ei riitä – tarvitaan selkeät tavoitteet ja toimenpiteet niiden taakse.

  • Datavideoilla asiakasymmärrystä etätöiden tueksi

    Korona-aika vaati uusia toimenpiteitä viestin viemiseksi.

    Palautteet datavideoista ovat olleet erittäin rohkaisevia. Uskomme, että videoiden avulla yhä suurempi joukko yleläisiä pystyy kehittämään sisältöjä ja palvelemaan paremmin ihmisiä eri elämänvaiheissa ja eri puolilla Suomea.