Hyppää pääsisältöön

Tutustu Ylen teknologiatiimeihin - Innovaatiot & tulevaisuus -osasto

Kuvassa Innovaatiot ja tulevaisuus -osaston esittelykuva
Kuvassa Innovaatiot ja tulevaisuus -osaston esittelykuva Kuva: Heidi Santonen / Yle teknologia,Yle,tiimit,media,teknologia ja kehitys


Tervehdys Ylen Innovaatio-osastolta!

Olemme varsin uusi Innovaatiot ja tulevaisuus -osasto, Teknologia- ja kehitys -yksiköstä.
Osastomme muodostettiin vuoden 2019 lopulla vahvistamaan Ylen teknologiakehityksen johtamista ja tulevaisuuden innovatiivista kehitystä.

Tavoitteena on rakentaa yhdessä yleläisten kanssa yhteinen Yle, joka on vireä satavuotias vuonna 2026.

Uutta teknologiaa ja tuotekehitystä

Innovaatiot & tulevaisuus -osaston vastuualueisiin kuuluvat muun muassa teknologiavisio, tekniikan eettiset asiat, teknologian arkkitehtuuri, yhtiön tekninen innovaatiotoiminta sekä yksikön toimintakulttuuri.

Käytännössä teemme yhtiössä ja yhtiön ulkopuolella töitä verkostomaisesti innostaen ihmisiä erilaisiin kokeiluihin sekä havainnoimaan tulevaisuuden liittyviä ilmiöitä.

Lisäksi mahdollistamme yleläisten osallistumisen teknologiavision puitteissa erilaisiin työpajoihin ja tapahtumiin, joissa yhdessä kehitämme Yleä eteenpäin vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin.

Ota yhteyttä: teknologiavisio@yle.fi.

 • Datavideoilla asiakasymmärrystä etätöiden tueksi

  Korona-aika vaati uusia toimenpiteitä viestin viemiseksi.

  Palautteet datavideoista ovat olleet erittäin rohkaisevia. Uskomme, että videoiden avulla yhä suurempi joukko yleläisiä pystyy kehittämään sisältöjä ja palvelemaan paremmin ihmisiä eri elämänvaiheissa ja eri puolilla Suomea.

 • Vuorovaikutus on sisältöä

  Sosiaalisen median alustoilla opimme yhteisöistä.

  Sisältökokeilut uusilla sosiaalisen median alustoilla vahvistavat yleisösuhdetta.

 • Tutustu Ylen tekniikan tiimeihin - Toimitilapalvelut

  Toimitilapalvelut hoitaa Ylen toimitiloja

  Toimitilapalvelut on asiakaslähtöinen asiantuntijaosasto joka manageroi ja hoitaa Ylen toimitiloja yhteistyössä lukuisten palveluntuottajien kanssa. Toimitilapalvelut luo omalta osaltaan edellytyksiä ohjelmatoiminnan tekemiseen.

 • Kansannousuista koronakevääseen – mobiilijournalismi voimaantuu kriiseistä

  Mobiilijournalistin jalanjäljillä

  Mobiilijournalismi, tuttavallisemmin mojo voi epävakaassa maailmantilanteessa paremmin kuin koskaan. Kuinka tähän on tultu? Tilannetta valoittaa yksi mobiilijournalismin pioneereista Suomessa. Artikkelin kirjoittaja, tekninen toimittaja Jarno Tahvanainen kertoo mojon vaiheista Suomessa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Teknologiavisio

 • Teknologiajohtaja Janne Yli-Äyhö: Teknologiavisio vie Yleä kohti tulevaisuutta

  Tervetuloa kurkistamaan Ylen teknologiaympäristöön.

  Visio auttaa ymmärtämään ja konkretisoimaan teknologian mahdollisuuksia sekä sitä, miten tulevat teknologiamuutokset vaikuttavat media-alaan. Täällä kerromme Ylen tavoista toimia nopeasti kehittyvässä teknologiaympäristössä. Voit myös tutustua tekniikan parissa työskenteleviin yleläisiin. Tervetuloa mukaan!

 • Teknologiavisio antaa suuntaa Ylen teknologiakehitykselle

  Vision lähtökohtana on ymmärrys Ylen toimintaympäristöstä.

  Teknologiavision lähtökohtana on ymmärrys Ylen toimintaympäristöstä. Visio auttaa Yleä priorisoimaan tekemistä sekä ymmärtämään mihin teknologiaan lähitulevaisuudessa panostetaan.

 • Teknologian vastuullisuus, onko sitä? - Tervetuloa Ylen Kånehuone-podcastiin!

  Teknologiavisiotiimi esittää.

  Nosta konepelti ylös ja sukella mukaan Ylen Teknologia- ja kehitysyksikön toimintaan. Kånehuone -podcastissä tavataan mielenkiintoisia ja ajankohtaisia vieraita niin Ylestä kuin talon ulkopuolelta. Yhdessä vieraiden kanssa pohditaan teknologian tulevaisuuden haasteita myös hieman erikoisemmista näkökulmista katsottuna.

 • Vuorovaikutus on sisältöä

  Sosiaalisen median alustoilla opimme yhteisöistä.

  Sisältökokeilut uusilla sosiaalisen median alustoilla vahvistavat yleisösuhdetta.