Hyppää pääsisältöön

Onko tässä kaikkien aikojen paras ranskalaissarja? Le bureau, vakoojaverkosto vakuuttaa aitoudellaan

Kolme kuvaa Le bureau, vakoojaverkosto -sarjasta. Päähenkilöiden kasvoja.
Le bureau, vakoojaverkosto nyt Yle Areenassa. Kolme kuvaa Le bureau, vakoojaverkosto -sarjasta. Päähenkilöiden kasvoja. Kuva: The Oligarchs Productions / Canal+. Le Bureau,Le Bureau, vakoojaverkosto

Ympäri maailmaa suuren suosion saanut ranskalainen poliittinen trilleri Le Bureau des Légendes nähdään vihdoin Suomessa! Jos haluat uppoutua 40 jakson verran salaisen palvelun syövereihin, nyt siihen on mahdollisuus.

Le bureau, vakoojaverkostoa on tituleerattu jopa kaikkien aikojen parhaaksi ranskalaissarjaksi. Se kertoo Ranskan salaisen palvelun osastosta, le Bureau des Légendesista, jonka alaisuudessa ympäri maailman kriisialueita sijoitetut vakoojat työskentelevät väärän identiteetin turvin. Sarja perustuu entisten agenttien todellisiin kokemuksiin, mikä tekee sarjasta todenmukaisen.

"Sarja avaa näkökulmia maailmasta ja siitä millaisia olemme, ei ainoastaan tiedustelupalvelun näkökulmasta. Agentit eivät ole yhtä kuin työnsä. He ovat pohjimmiltaan samanlaisia kuin kuka tahansa meistä", sarjan luoja Éric Rochant on kertonut Variety-lehdelle.

Pääosassa Améliestä tuttu Mathieu Kassovitz

Sarja alkaa siitä, kun pitkän uran tehnyt ranskalaisagentti, koodinimeltään Malotru (suom. Moukka) (Mathieu Kassovitz) palaa Pariisiin vietettyään kuusi vuotta salaisessa tehtävässä Syyrian Damaskoksessa. Malotrun uutena tehtävänä on koulia Marinaa (Sara Giraudeau), uutta ja lupaavaa agenttia tulevaan peitetehtäväänsä Iranissa.

Samaan aikaan tiedustelupäämajaa kohauttaa uutinen, että yksi sen agenteista, Cyclone (suom. Sykloni), on joutunut pidätetyksi Algeriassa ja kadonnut tiedusteluverkon näköpiiristä.

Ensimmäistä kertaa uransa aikana Malotrusta on vaikeaa jättää taakseen entinen elämä ja etenkin eräs nainen: Nadia (Zineb Triki). Malotru ottaa riskin ja jatkaa yhteydenpitoa rakastajaansa. Mutta onko se kohtalokas virhe, joka vaarantaa paitsi hänen oman henkensä myös kansallisen turvallisuuden?

Palkittu käsikirjoitus ja roolisuoritus

Le bureau, vakoojaverkosto -sarjan miehet istuvat pöydän äärellä ja katsovat kameraan.
Palattuaan Pariisiin Malotrulla on vaikeuksia irrottautua vakoojaidentiteetistään – ja Damaskoksessa roihahtaneesta romanssista. Le bureau, vakoojaverkosto -sarjan miehet istuvat pöydän äärellä ja katsovat kameraan. Kuva: XLahache Top - The Oligarchs Productions / Canal Le Bureau,The Bureau,Le Bureau, vakoojaverkosto

Sarjasta on tehty toistaiseksi viisi tuotantokautta, jotka kaikki on hankittu Ylelle. Nyt on julkaistu ensimmäiset neljä kautta, yhteensä 40 jaksoa.

Sarja on saanut laajaa tunnustusta Ranskassa. L'Association des Critiques de Séries palkitsi pääosanäyttelijä Mathieu Kassovitzin parhaasta roolisuorituksesta sarjan ensimmäisellä kaudella. Toinen kausi palkittiin parhaana tuotantona, ja kolmas kausi sai tunnustusta sekä parhaana sarjana että Éric Rochantin taidokkaasta käsikirjoituksesta.

Paras koskaan Ranskassa tehty sarja― Le Figaro

Tuotantokaudet 1–4 ovat katsottavissa Yle Areenassa 9.2.2021 saakka. 5. tuotantokausi esitetään Ranskassa keväällä 2020, ja se julkaistaan Yle Areenassa vuoden 2020 aikana.

Le bureau, vakoojaverkosto (12) nyt Yle Areenassa

Lisää ohjelmasta

Lue myös - yle.fi:stä poimittua