Hyppää pääsisältöön

Aksel Kankaaranta saa sittenkin esittää Looking Backin viisukansalle: Eurovision Home Concerts tuo viisubiisit kotisohvallesi

Aksel Kankaanranta esittää akustisesti oman kappaleensa Looking Back ja euroviisuhitin Farytale.
Aksel Kankaanranta esittää akustisesti oman kappaleensa Looking Back ja euroviisuhitin Farytale. Kuva: Yle / Jussi Syrjä Aksel Kankaanranta,Euroviisut,Eurovision Home Concerts

Aksel Kankaanranta esittää kaksi kappaletta, Looking Back sekä Fairytale, pitkänäperjantaina 10. huhtikuuta Euroviisujen Youtube-kanavalla klo 18 alkaen. Show on osa EBU:n järjestämiä kotikonsertteja, joissa sekä tämän vuoden kilpailijat että aiempien vuosien viisukisaajat esittävät rakastettuja viisuklassikoita kotioloista käsin, omia biisejään unohtamatta.

– On suuri kunnia päästä sittenkin esittämään Looking Back eurooppalaisille, Aksel kertoo.

UMK-kilpamenestyksestään huolimatta hän ei ole suuri kilpailemisen ystävä, ja siksi hänestä on mukavaa päästä esittämään biisistään tunteikas kotiversio.

– Tosi hauskaa, että kaikki pääsevät tekemään omalla tavallaan. On sellainen letkeä meininki!

Aksel esittää vuonna 2009 voittaneen Fairytalen yhdessä isänsä kanssa

Oman euroviisubiisinsä lisäksi kukin artisti esittää kotikonsertissa yhden cover-version biisistä, jonka fanit ovat saaneet äänestämällä päättää. Aksel antoi katsojien valita suomalaisen Paradise Oskarin vuoden 2011 Da Da Damin ja norjalaisen Alexander Rybakin vuoden 2009 Fairytalen välillä.

Molemmat kappaleet nousevat Akselin päähän soimaan tasaisin väliajoin. Etenkin Da Da Damissa on jotain sellaista, mikä on hänen mieleensä. Voittajaviisu Fairytalesta erityisen tekee kappaleen viuluriffi. Viulu on Akselille rakas soitin, sillä sekä Aksel että hänen isänsä soittavat sitä.

Katsojat äänestivät perjantain lähetyksessä kuultavaksi Fairytalen. Tulevaan esitykseen tuo oman mausteensa se, että Akselin isä soittaa sen viuluosuudet.

– Kysyin isältä, lähtisikö hän messiin, ja hän innostui, Aksel iloitsee.


Akselin biisien vedoissa taustalla ovat hänen isänsä viulisti Antti Kankaanranta ja kitaristi Teemu Javanainen.

Akustiset keikat ovat Akselin heikko kohta

Tulevan perjantain lähetyksessä esiintyvät Akselin lisäksi Islannin Daði og Gagnamagnið, Australian Montaigne, Pohjois-Makedonian Vasil, Sveitsin Gjon's Tears, Ukrainan vuoden 2016 edustaja Jamala sekä Tanskan vuoden 2019 edustaja Leonora.

Aksel kertoo akustisten keikkojen olevan hänen heikko kohtansa, ja siksi hän odottaa myös muiden viisuartistien kotivetoja.

– Ne ovat jotenkin niin paljon henkilökohtaisempia, kun pääsee itse lähemmäs ihmistä.

Katso koko konsertti

Avaa Instagram postaus

Europe Shine A Light tuo valoa viisukansalle

Akselia tullaan näkemään ja kuulemaan viisuyhteyksissä myös Europe Shine A Light -musiikkishow’ssa, joka järjestetään lauantaina 16. toukokuuta euroviisufinaalin tilalla klo 22 alkaen.

Ohjelmassa esitetään huippuhetket kaikista 41 kappaleesta, jotka piti nähdä tämän vuoden Euroviisuissa. Kyseessä ei ole kilpailu, vaan ohjelmalla halutaan kunnioittaa peruutetun laulukilpailun artisteja ja nostaa heidät parrasvaloihin sekä tuoda ihmisiä yhteen koronakriisin keskellä.

Show’n aikana nähdään myös uusi versio myöhemmin valittavasta viisuklassikosta, jonka esittävät yhdessä tämän vuoden Euroviisuihin valitut artistit. Kappale sanoitetaan uudelleen koronatilanteeseen sopivilla lyriikoilla, ja sillä halutaan muistaa koronaviruksen uhreja ja kiittää heitä, jotka pitävät yhteiskuntaa yllä.

Europe Shine A Light tulee olemaan unohtumaton hetki Euroviisujen historiassa.

Eurovision Home Concerts Euroviisujen Youtube-kanavalla perjantaisin klo 18.