Hyppää pääsisältöön

Näe kotikulmasi uusin silmin ja jaa meille sen pienimmätkin nähtävyydet – Egenland esittelee mikronähtävyyksiä

Mies ja nainen nojaavat vanhaa bensiinpumppua vasten. Taustalla pieni puinen kioski, jossa teksti SHELL.
Egenlandin juontajat Hannamari Hoikkala ja Nicke Aldén Sipoon Paippisten vanhalla huoltoasemalla. Mies ja nainen nojaavat vanhaa bensiinpumppua vasten. Taustalla pieni puinen kioski, jossa teksti SHELL. Kuva: Eva Pursiainen / Yle Egenland,Royal Dutch Shell,huoltoasema,Paippinen,Sipoo,Niklas Aldén

Oletko sinäkin kotona? Niin melkein kaikki muutkin suomalaiset. Kotikulmat tulevat nyt tutuiksi ja siksi Egenland-matkailuohjelma nostaa esiin mikronähtävyyksiä, eli niitä pieniä, mutta mielenkiintoisia kotikulmien paikkoja ja yksityiskohtia.

Liikenneympyrässä taideteos, joka näyttää valtavalta, ruskeareunaiselta reiältä.
Mikkelin kiertoliittymätaidetta: Suuri spiraali, eli tuttavallisemmin ruskea reikä. Liikenneympyrässä taideteos, joka näyttää valtavalta, ruskeareunaiselta reiältä. Kuva: Yle/Harri Anttila Mikkeli,taideteokset

Kolme henkilöä nojaa keltaiseen lautaseinään ja ottaa selfie-kuvaa yhdessä (kuvassa Henri Ylikulju ja Egenland-ohjelman juontajat Nicke Aldén ja Hannamari Hoikkala)
MIten niin Raahessa ei ole mitään? Onhan täällä Suomen ja kenties koko maailman pisin seinä! Ainakin Henri Ylikuljun mielestä. Kolme henkilöä nojaa keltaiseen lautaseinään ja ottaa selfie-kuvaa yhdessä (kuvassa Henri Ylikulju ja Egenland-ohjelman juontajat Nicke Aldén ja Hannamari Hoikkala) Kuva: Jouko Salokorpi / Yle selfiet,seinät,Raahe,Henri Ylikulju

Lähimatkailu on ollut jo jonkin aikaa nouseva trendi Suomessa ja maailmalla. Ilmastonmuutoksesta huolestuneet matkaajat matkustavat maata pitkin ja etsivät vaihtoehtoja pitkille ulkomaanmatkoille.

Vaikka lähimatkailusta on puhuttu jo vuosia, on lentomatkustajien määrä jatkanut kasvuaan Suomessa.

Kunnes korona pysäytti maailman.

Jaa mikronähtävyytesi Instagramissa ja tägää se hashtagilla #mikronähtävyys #mikrosevärdhet ja #egenland

Moni on poikkeustilanteen myötä ulkoillut kotikulmillaan enemmän kuin aikoihin ja ehkä bongannut sieltä ihan uusia juttuja. Lähimatkailusta on tullut pakon sanelemaa mikromatkailua, ainakin uusmaalaisille.

Tämä voi olla kuitenkin myös mahdollisuus. Voimme retkeillä kotikulmillamme ja katsoa niitä uusin silmin. Läheltäkin voi löytyä jotain, mitä emme ole aiemmin huomanneet.

Mitä näit viimeksi kävelylenkillä tai kauppareissulla? Nappaa kuva ja esittele meille oma mikronähtävyytesi! Tässä esimerkkejä:

Avaa Instagram postaus

Avaa Instagram postaus

Jaa mikronähtävyytesi Instagramissa ja tägää se hashtagilla #mikronähtävyys #mikrosevärdhet ja #egenland. Voit laittaa mikronähtävyyden myös Instagram Stories -tarinoihisi, tägää silloin @Egenland.

Facebookissa voit osallistua Poikkea polulta -ryhmässä.

Avaa Instagram postaus

Avaa Instagram postaus

Egenland – yleisön matkaopas Suomeen kahdella kielellä

 • Egenland on kaksikielinen televisio-ohjelma ja kulttuurimatkaopas, jossa yleisö päättää, mitä kulttuuri tarkoittaa.
 • Tähän mennessä olette lähettäneet Egenlandille yli 4000 vihjettä vierailun arvoisista paikoista, henkilöistä ja tapahtumista. Niiden joukosta valitsemme kiinnostavimmat.
 • Kohteet esitellään tässä netin matkaoppaassa suomeksi ja ruotsiksi. Kaikki kohteet ovat nähtävissä tällä kartalla.
 • Egenlandin kaikki videot ovat katsottavissa Yle Areenassa.
 • Seuraa meitä Instagramissa!
Keskustele

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Egenland

Uusimmat sisällöt - Egenland

 • Kaapin Jounin tila, Lemmenjoki

  Kansallispuistossa on harvinainen museo, vanha porotila.

  Lemmenjoen kansallispuiston upeissa jokimaisemissa voi tutustua kuuluisaan porotilaan ja saamelaiskulttuuriin.

 • Arktinen aikavaellus, Utsjoki

  Tunturivaellus halki universumin historian.

  Yksi askel, miljoona vuotta. Vaellusreitti vie halki maailmankaikkeuden historian Utsjoen tunturimaisemissa.

 • Ärjänsaari, Oulujärvi

  Hiekkarannoistaan tunnettu upea retkeilykohde.

  Ärjänsaari eli Ärjä on kiehtova ja kaunis saari Oulujärvellä Kainuussa. Luonnonsuojelualueeksi julistetussa saaressa voi vierailla ja retkeillä sen herkkää luontoa kunnioittaen.

 • Villa Mehu, Kirkkonummi

  Elis Sinistö loi metsään rapistuvan fantasiamaailman.

  Elämäntaiteilija Elis Sinistö rakensi fantasiamaailman, joka ihastuttaa ja herättää ajatuksia rapistuvien ITE-kohteiden kohtalosta. Villa Mehu sijaitsee yksityisalueella.

 • Pertin Valinta, Helsinki

  Punk-henkinen kivijalkakauppa esittelee outsider-taidetta.

  Kun punk-yhtye Pertti Kurikan Nimipäivät lopetti, bändin jäsenet perustivat kaupan. Sekotavarakaupaksi kutsuttu erikoismyymälä esittelee outsider-taidetta ja edistää yhdenvertaisuutta.

 • Vihreä talo, Ö-talo ja Keltainen talo, Riihimäki & Janakkala

  Keikkoja ja tapahtumia puutaloissa Hämeessä.

  Vihreä talo, Ö-talo ja Keltainen talo ovat vanhoja ja tunnelmallisia puutaloja, joissa järjestetään konsertteja, keikkoja ja muita tapahtumia. Taloja pyörittää kulttuurityöstä palkittu Olli Soini yhdessä työryhmän kanssa.

 • Duodji Shop -käsityömyymälä, Inari

  Uniikkeja käsitöitä, käsityömateriaaleja ja kulttuurityötä.

  Duodji Shopissa myydään aitoja saamenkäsitöitä, käsityömateriaaleja sekä kirjoja, musiikkia ja muita saamelaiseen kulttuuriin liittyviä tuotteita. Myymälä sijaitsee Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksen tiloissa.

 • Tulliniemen ranta, Hanko

  Tulliniemen ranta on hankolaisten suosikki ympäri vuoden.

  Hangosta löytyy uimarantoja joka makuun, lajiin ja keliin. Tulliniemen ranta houkuttelee surffareiden lisäksi ulkoilijoita kahvittelemaan ja ihailemaan maisemia ympäri vuoden.

 • Vienan reitti ja kylät, Suomussalmi

  Vienan reitti kulkee vaihtuvissa vaaramaisemissa Kainuussa.

  Kulje Elias Lönnrotin ja Kalevalan jalanjäljissä ikivanhaa vaellusreittiä upeissa harju-, niitty- ja jokimaisemissa. Vienankarjalaiseen kulttuuriin voi tutustua myös lähistön vienalaiskylissä Hietajärvellä ja Kuivajärvellä.