Hyppää pääsisältöön

Näe kotikulmasi uusin silmin ja jaa meille sen pienimmätkin nähtävyydet – Egenland esittelee mikronähtävyyksiä

Mies ja nainen nojaavat vanhaa bensiinpumppua vasten. Taustalla pieni puinen kioski, jossa teksti SHELL.
Egenlandin juontajat Hannamari Hoikkala ja Nicke Aldén Sipoon Paippisten vanhalla huoltoasemalla. Mies ja nainen nojaavat vanhaa bensiinpumppua vasten. Taustalla pieni puinen kioski, jossa teksti SHELL. Kuva: Eva Pursiainen / Yle Egenland,Royal Dutch Shell,huoltoasema,Paippinen,Sipoo,Niklas Aldén

Oletko sinäkin kotona? Niin melkein kaikki muutkin suomalaiset. Kotikulmat tulevat nyt tutuiksi ja siksi Egenland-matkailuohjelma nostaa esiin mikronähtävyyksiä, eli niitä pieniä, mutta mielenkiintoisia kotikulmien paikkoja ja yksityiskohtia.

Liikenneympyrässä taideteos, joka näyttää valtavalta, ruskeareunaiselta reiältä.
Mikkelin kiertoliittymätaidetta: Suuri spiraali, eli tuttavallisemmin ruskea reikä. Liikenneympyrässä taideteos, joka näyttää valtavalta, ruskeareunaiselta reiältä. Kuva: Yle/Harri Anttila Mikkeli,taideteokset

Kolme henkilöä nojaa keltaiseen lautaseinään ja ottaa selfie-kuvaa yhdessä (kuvassa Henri Ylikulju ja Egenland-ohjelman juontajat Nicke Aldén ja Hannamari Hoikkala)
MIten niin Raahessa ei ole mitään? Onhan täällä Suomen ja kenties koko maailman pisin seinä! Ainakin Henri Ylikuljun mielestä. Kolme henkilöä nojaa keltaiseen lautaseinään ja ottaa selfie-kuvaa yhdessä (kuvassa Henri Ylikulju ja Egenland-ohjelman juontajat Nicke Aldén ja Hannamari Hoikkala) Kuva: Jouko Salokorpi / Yle selfie,seinät,Raahe,Henri Ylikulju

Lähimatkailu on ollut jo jonkin aikaa nouseva trendi Suomessa ja maailmalla. Ilmastonmuutoksesta huolestuneet matkaajat matkustavat maata pitkin ja etsivät vaihtoehtoja pitkille ulkomaanmatkoille.

Vaikka lähimatkailusta on puhuttu jo vuosia, on lentomatkustajien määrä jatkanut kasvuaan Suomessa.

Kunnes korona pysäytti maailman.

Jaa mikronähtävyytesi Instagramissa ja tägää se hashtagilla #mikronähtävyys #mikrosevärdhet ja #egenland

Moni on poikkeustilanteen myötä ulkoillut kotikulmillaan enemmän kuin aikoihin ja ehkä bongannut sieltä ihan uusia juttuja. Lähimatkailusta on tullut pakon sanelemaa mikromatkailua, ainakin uusmaalaisille.

Tämä voi olla kuitenkin myös mahdollisuus. Voimme retkeillä kotikulmillamme ja katsoa niitä uusin silmin. Läheltäkin voi löytyä jotain, mitä emme ole aiemmin huomanneet.

Mitä näit viimeksi kävelylenkillä tai kauppareissulla? Nappaa kuva ja esittele meille oma mikronähtävyytesi! Tässä esimerkkejä:

Skip Instagram post

Skip Instagram post

Jaa mikronähtävyytesi Instagramissa ja tägää se hashtagilla #mikronähtävyys #mikrosevärdhet ja #egenland. Voit laittaa mikronähtävyyden myös Instagram Stories -tarinoihisi, tägää silloin @Egenland.

Facebookissa voit osallistua Poikkea polulta -ryhmässä.

Skip Instagram post

Skip Instagram post

Egenland – yleisön matkaopas Suomeen kahdella kielellä

  • Egenland on kaksikielinen televisio-ohjelma ja kulttuurimatkaopas, jossa yleisö päättää, mitä kulttuuri tarkoittaa.
  • Tähän mennessä olette lähettäneet Egenlandille yli 4000 vihjettä vierailun arvoisista paikoista, henkilöistä ja tapahtumista. Niiden joukosta valitsemme kiinnostavimmat.
  • Kohteet esitellään tässä netin matkaoppaassa suomeksi ja ruotsiksi. Kaikki kohteet ovat nähtävissä tällä kartalla.
  • Egenlandin kaikki videot ovat katsottavissa Yle Areenassa.
  • Seuraa meitä Instagramissa!
Keskustele

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Egenland

Uusimmat sisällöt - Egenland