Hyppää pääsisältöön

Talo jalavan varjossa – uusi draamatulkinta klassikkoromaanin kolmesta perheestä

Neliosainen Talo jalavan varjossa -sarja kertoo kolmen hyvin erilaisista taustoista ponnistavan perheen vaiheista.
Brittisarjassa Margaret Schlegeliä näyttelee Hayley Atwell ja Henry Wilcoxia Matthew Macfadyen. Neliosainen Talo jalavan varjossa -sarja kertoo kolmen hyvin erilaisista taustoista ponnistavan perheen vaiheista. Kuva: Laurie Sparham © 2017 Starz Entertainment, LLC / Lions Gate International Limited Yle TV1,Talo jalavan varjossa

TV1 tiistaisin 14.4. - 5.5.2020 klo 19.00 - 20.00, Areenassa

Kevät 1905, Lontoo.

Nuori Margaret Schlegel (Hayley Atwell, Juttu joka ei jätä rauhaan) elää määräilevän Juley-tätinsä (Tracey Ullman) ja luulotautisen veljensä Tibbyn (Alex Lawther, Benjamin Britten) kanssa.

Margaret saa kirjeitä sisareltaan Heleniltä (Philippa Coulthard, Kosmiset surffitytöt), joka on vierailulla Wilcoxin perheen luona Howards Endiksi kutsutussa maaseututalossa. Kun Helen kirjoittaa vierailunsa aikana heränneistä syvistä tunteista, täti Juley päättää lähteä Schlegelin perheen edustajana selvittämään asiaa.

Brittiläinen minisarja Talo jalavan varjossa (12) kertoo kolmesta erilaisesta perheestä, joiden elämät sattumalta risteävät Lontoossa ja Howards Endissä.

Kirjailija E. M. Forsterin vuonna 1910 julkaistun romaanin uusi neliosainen draamatulkinta kuvaa tuoreesti luokkayhteiskuntaa ja sen hidasta muutosta 1900-luvun alun Englannissa.

Klassikkoromaaniin perustuva brittisarja kolmesta erilaisesta perheestä. joiden elämät risteävät sattumalta,
Juley-tädin roolin näyttelee Tracey Ullman. Klassikkoromaaniin perustuva brittisarja kolmesta erilaisesta perheestä. joiden elämät risteävät sattumalta, Kuva: Laurie Sparham © 2017 Starz Entertainment, LLC / Lions Gate International Limited Yle TV1,Talo jalavan varjossa

Perinnön turvin elävän Schlegelin perheen sisarukset Margaret ja Helen ovat itsenäisiä ja epäsovinnaisia idealisteja. Varakkaat Wilcoxit ovat menestyneet liike-elämässä. Työväenluokkaan kuuluva Bastin perhe elää niukasti, mutta aikaa on myös taiteelle.

Toisille maallinen rikkaus on tärkeintä elämässä, toisille arvot ja periaatteet ovat kaikki kaikessa. Millä tavalla sosiaaliset ja taloudelliset erot heijastuvat kolmen perheen kohtaamisissa?

Sarjan muita roolihahmoja ovat Henry Wilcox (Matthew Macfadyen, Kolme muskettisoturia), Charles Wilcox (Joe Bannister), Paul Wilcox (Jonah Hauer-King, Maailma liekeissä), Evie Wilcox (Bessie Carter), Ruth Wilcox (Julia Ormond, Temple Grandin), Leonard Bast (Joseph Quinn, Charles Dickensin ihmemaa) ja Jacky Bast (Rosalind Eleazar).

Yleisön ja kriitikoiden kiittämä, elegantti draamasarja Talo jalavan varjossa on syntynyt palkittujen tekijöiden yhteistyönä. Käsikirjoituksesta vastaa yhdysvaltalainen Kenneth Lonergan, joka on palkittu käsikirjoituksen Oscarilla elokuvasta Manchester by the Sea. Ohjauksesta vastaa kokenut tekijä, brittiläinen Hettie MacDonald.

E. M. Fosterin (1879 - 1970) romaanista on tehty myös James Ivoryn ohjaama, vuonna 1992 valmistunut elokuva Talo jalavan varjossa.

Howards End. Tuotanto: BBC / Starz, Britannia, Yhdysvallat. 2018.

Lisää ohjelmasta

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.