Hyppää pääsisältöön

Tunna Milonoffin äiti sairastui koronavirukseen ja joutui teho-osastolle – "Se pelko oli aivan järjetön"

Docventuresin erikoislähetyksessä Riku ja Tunna kävivät avointa keskustelua tunteista ja peloista: Tunnan äidin sairastuminen laittoi kummankin ajatukset uusiksi. Sen lisäksi lähetyksessä HUS:n diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen otti tiukasti kantaa hallituksen suunnitelmiin purkaa Uudenmaan sulku. Lehtonen pidentäisi sulkua, että epidemia saataisiin varmasti kuriin. Katso koko Docventuresin erikoislähetyksen keskustelu yläpuolella olevasta videolinkistä.

Ensin ei pelottanut, mutta sitten oma, riskiryhmään kuuluva äiti sairastui. Näin Tunna kuvasi avoimesti Docventuresin erikoislähetyksessä sitä, miten koronavirus tuli lähelle hänen perhettään. (Katso kohdasta 21:40)

"Hän joutui sairaalaan ja aika nopeasti tehohoitoon. Silloin ymmärsin tän todella konkreettisesti, kun se tuli kohdalle", Tunna kuvasi.

"Ajattelitko, että sun äiti vois kuolla? Ajattelitko, että pitäis kertoa jotain mitä et ole aiemmin sanonut?" Riku kysyi ystävältään, ja Tunna vastasi rehellisesti:

"Monena yönä kävi mielessä. Mun äitiä ei voinut käydä katsomassa kukaan. Mä vein kaksi kertaa hänelle kirjoja ja muuta, jotka piti sen jälkeen tuhota. Vaikka olisi tapahtunut mitä tahansa, sinne ei olisi voinut mennä. Ihmiset kuolee yksin. Silloin ymmärsi sen kuinka traagista tämä on."

tunna milonoff
"Sellainenkin syyllisyys kävi mielessä, että olisinko se voinut olla minä joka aiheutti äidin sairastumisen", Tunna pohti koronaillassa. tunna milonoff Kuva: Yle/Sami Levo Docventures,Tuomas Milonoff

Nyt äiti on kotona ja kaiken pitäisi olla hyvin. Tunna kertoi joutuneensa käymään silti läpi kovia tunteita myös syyllisyyden kanssa.

"Pelko oli järjetön. Rupesin oivaltamaan sen, että kyse ei ole siitä sairastunko minä vai sairastutanko mä jonkun muun joka kuuluu riskiryhmään."

Riku taas kertoi, että epidemia on herättänyt hänessä kuolemanpelon. Sitä hän ei seikkailuistaan huolimatta ole tuntenut aiemmin elämässään.

"Omaa kuolemaa on tullut ajateltua aika usein ennen nukahtamista. Miten nämä [perhe] pärjää, mitä tapahtuu, jos mä en oo enää messissä", Riku avautui.

riku rantala
Riku kertoi omasta kuolemanpelostaan Docventuresin erikoislähetyksessä. riku rantala Kuva: Yle/Sami Levo Docventures,Riku Rantala,Korona

Docventures Chatissa elettiin tiukasti mukana illan isäntien tunteissa.

miehinen klo 22:23
Tunna voimia. Tää on kaikille kova paikka. Käyt läpi perustavanlaatuisia asioita joita itsekin olen käynyt läpi tässä kriisissä.

citygirl71 klo 22:31
Tunna - herätit toivon mun sydämeen. Tuli pieni itku ja sit rauha. Kiitos viisaista sanoista, studiossa hieno tunnelma!

Myös kontrollintunteen menettäminen ja kuolemanpelon käsittely puhutti henkilökohtaisessa keskustelussa. Tunna kuvaili lisää äidin sairastumisen herättämiä ajatuksia. (Katso kohdasta 28:05)

"Mulla oli hirveet skenaariot päässä mitä tapahtuu, miten voisi tehdä tätä vielä tehokkaammaksi, pitäisikö mennä yksityiselle, pitäiskö hankkia tietoo sieltä ja täältä. Se oli ihan sietämätöntä, tajusin, että mun pitää jollain tavalla saada se pelko pois", Tunna tilitti ja kertoi sitten, miten käsittelee näitä tunteita.

"Pelko on mun mielen harhaa ja skenaariota, mitä voisi tapahtua. Mitään niistä asioista ei ole tapahtunut. Mä aina voin tulla tähän läsnäolevaan hetkeen, missä kaikki onkin hyvin, mitään ei ole vielä tapahtunut."

Tämän ajatuksen siivittämänä Riku yltyi nostamaan maljan tälle hetkelle ja elämälle:

"Me ollaan tänään hengissä, tänään terveinä ollaan tässä hetkessä."

anonyymi1456063 klo 22:29
Kyl tulee sellanen olo et istuin Rikun ja Tunnan kans sohvalla juttelemassa, kiitos! Tämä rauhotti tätä iltaa.

Honkkibadi klo 22:48
MIKÄÄN ei ole tuntunut niin lohduttavalta kuin teidän kahden avoin henkilökohtainen pohdintanne ja kokemukset ! Kiitos avustanne Riku ja Tunna

Itse suosittaisin strategiaa, jossa edelleen Uudellamaalla pidennettäisiin ja ehkä tiukennettaisiin rajoituksia.― Lasse Lehtonen, HUS

Korona-ajassa perinteisten studiovieraiden sijaan illan asiantuntijavieraat tuotiin dokkarisohville telecom-yhteyksien kautta.

Lähetyksen aikana saatiin myös kunnon ajankohtaisohjelman henkeen korvanappiin THIS JUST IN -tietona naapurikanavalta pääministerin tuore lausunto siitä, että Uudenmaan rajoja suunnitellaan avattavaksi 19. huhtikuuta (Katso kohdasta 16:10).

"Ehkä kannattaa asiaa huolellisesti harkita, koska tällä hetkellä tilanne on hyvä. Meillä on yli 60 prosenttia tartunnoista täällä alueella puolentoista miljoonan väestössä", Lehtonen kommentoi uutista tuoreeltaan.

"Itse suosittaisin strategiaa, jossa edelleen Uudellamaalla pidennettäisiin ja ehkä tiukennettaisiin rajoituksia, jolloin täällä se epidemian kulku pysähtyisi. Laitettaisiin testaamisen ja jäljittämisen paukut tuonne muualle maahan, jossa olisi realistista kaivaa esiin virusta kantavat henkilöt. Sillä lailla saatais meidän testaus- ja jäljitysresurssit riittämään ja epidemia kuriin."

Lehtonen kuvaili, että sikainfluenssan jälkeen Suomessakin tehtiin hyvät suunnitelmat pandemian varalle, mutta:

"Viimeiset 7–8 vuotta on oltu taas Ruususen unessa ja asiat ovat päässeet unohtumaan. Ollaan rehellisiä: sairaanhoidosta on leikattu ja säästetty."

docventures-erikoislähetys korona vieraat
Docventuresin erikoislähetyksen vieraat osallistuivat koronakeskusteluun etänä. docventures-erikoislähetys korona vieraat Kuva: Yle/Sami Levo Docventures,docventures korona

anonyymi738128 klo 21:59
Tuntuu että tämä eristyksissä olo ja yksinolon kanssa pärjäily on TODELLA MONELLE ihan perus syrjäytyneen arkea. Moni elää jo näin. Poikkeustila on minun arkeani. Masennuspotilaana muutenkin ahdistaa lähes aina niin siinä ei syyn yhtäkkinen konkreettisuus heilauta oikein mitään.

Riku: Ymmärtäkää, että olemme samassa helkkarin veneessä

Epidemian yhteiskunnallisia ulottuvuuksia Rikun ja Tunnan kanssa kävi läpi viisaiden neuvosto illan dokumentin jälkeen: HUS:n diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen, Helsingin yliopiston viestinnän professori Anu Kantola, Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola ja Demoksen tulevaisuudentutkija Roope Mokka.

Miten tämä kaikki muuttaa elämäämme? Mitä tarvitsemme, että selviämme? Miksi tilanne meni tähän? Kääntyykö globalisaatio? Muun muassa näitä kysymyksiä pohdittiin illan muiden vieraiden kanssa.

Chrissy klo 22:24
Ei mua korona pelota vaan se paluu sinne 90-luvun lamaan. Se hirvittää. Hinnat nousee, lainojen korot nousee kaikki nousee ja tulot tippuu. Sulut täytyy avautua mahdollisimman pian. Nousu ja paluu lähestulkoon entiseen kestää vuosia.

Professori Anu Kantola kertoi, että 1990-luvun lamasta ja silloin tehdyistä leikkauksista on paljon opittavaa. Laman aiheuttamat konkurssit ja työttömyys tulivat myöhemmin kalliiksi. Tämän kriisin tulos nähdään vasta myöhemmin.

"Kovat päätökset tulee vasta ensi syksynä tai kun aletaan maksaa laskuja, jotka koituneet. Tarvitaan yhteishenkeä", Kantola sanoi.

Yhteishenki mietitytti myös chatissa:

ATK-nainen klo 22:09
#kysymys Mika: voiko EU lopullisesti hajota Unkarin yms. takia? Onko se, ettei Italiaa tai Espanjaa autettu esim. hengityslaitteiden kanssa pelottava enne sille, että kun tilanne kunnolla räjähtää niin Eurooppakin voi ajautua jenkkien epätoivoisiin toimiin?

Ulkopoliittisen instituutin Mika Aaltola vastasi tähän, että pandemia - toisin kuin humanitäärinen katastrofi - saa aikaan kavahdusta ja yhteyksien katkaisua, halua päästä kauas ja erilleen.

"Pandemiassa me emme helmikuussa samaistuneet niihin wuhanilaisiin kuoleviin, vaan itseasiassa jotenkin tämmöisellä samaistumattomalla mielenkiinnolla seurasimme asiaa, jonka kuvittelimme, että se ei koskaan meille tänne tule."

Tämä sai Rikun toivomaan ääneen, että "ymmärtäisimme kaikki tällä planeetalla olevamme samassa helkkarin veneessä".

Illan suoran lähetyksen löydät jutun alusta, tästä puolestaan pääset yyteröimään spesiaali-illan dokkarin:

Docventures Chatin koko annin pääset lukemaan tästä:

Docventures Mode
Poikkeukselliset ajat vaativat poikkeuksellisia toimia. Nyt on Docventuresin koronachatin aika! Kaikki te rakkaat räkäpetterit ja pissaliisat eristyksissänne: TERRRRVE….
Docventures Raattori
...TULOA! Illan faktat ovat seuraavat: Leffana yyteröidään Stronger: The Battle Against Covid‐19. Tuore dokumentti kertoo Singaporen toimista noin kuukausi sitten, kun korona iski asukasmäärältään Suomen kokoiseen valtioon.
Docventures Mode
Leffan jälkeen digitaalisella leirinuotiolla kokoontuu poikkeusajan viisaiden neuvosto eli seuraavat hahmot: * Lasse Lehtonen, diagnostiikkajohtaja, HUS * Mika Aaltola, johtaja, Ulkopoliittinen instituutti * Anu Kantola, viestinnän professori, Helsingin yliopisto * Roope Mokka, tulevaisuudentutkija, Demos Helsinki
Docventures Raattori
Asiantuntijoille voi täällä chatissä tykitellä kysymyksiä tulemaan, oivallisimmat kysytään lähetyksessä ääneen → #kysymys Täällä chatin puolella taas kanssanne sohvaperunoivat Kioskista tuttu Aleksi Rantamaa ja tiedetoimittaja Jani Kaaro!
tammari
Jee oonko eka?!
Yle Kioski - Aleksi
NONIIIII! Sitten mentii 😎😎😎
Kyynaama69
Toka
Kierkegaard
Toka
Yle Kioski - Aleksi
tammari
Jee oonko eka?!
Taisit olla!
Docventures Mode
Tähän alkuun myös pelisääntöjen kertaus: Tähdätään kimpassa maailmankaikkeuden parhaaseen KESKUSTELUUN! Tarkoittaa: ei floodausta, trollausta tai muutakaan sinänsä tervehenkistä perseilyä. KIITOS.
JuhoK0
Jes!
Docventures Raattori
Tiedoksi myös, että me karvakätiset moderaattorit moderoimme KAIKEN etukäteen. Ei siis kannata kuumottua määräänsä enempää, jos “palvelussamme on ruuhkaa” paikoitellen.
TheHoodBox
Ahdistaa , mut onneks okeet jätkät kertomassa asiasta niin vähemmän ahdistavaa.. T-Riskiryhmäläinen
Docventures Mode
Nikin vaihto kunnolliseksi numerorimpsun sijaan on myös suositeltavaa, se saattaa jopa helpottaa viestin läpimenoa. Ainakin se helpottaa nimimerkin mainitsemista ääneen telkkarissa! Vaihto onnistuu täällä: https://tunnus.yle.fi/
Huuhkain
Spesiaali saatiin sitten tänäkin vuonna
Docventures Raattori
Mitä haluaisit kysyä illan vierailtamme eli viisauden neuvostolta: Lasse (lääketiede), Anu (viestintä ja yhteiskunta), Mika (geopolitiikka) ja Roope (tulevaisuus)
Yle Kioski - Aleksi
TheHoodBox
Ahdistaa , mut onneks okeet jätkät kertomassa asiasta niin vähemmän ahdistavaa.. T-Riskiryhmäläinen
Mua ahdistaa vaikken oo ees riskiryhmää 😳 mut uskon et täst selvitää kuha kaikki noudattaa ohjeita
Kyynaama69
Olen neljättä viikkoa etätöissä maalla. Onko väärin jos nautin koronan aiheuttamista olosuhteista?
dot7z
Olen riskiryhmäläinen, mutta toistaiseksi ei ole ahdistanut koska täällä Rovaniemellä tartuntoja tiedossa niin vähän.
Pipsavee
No morjens ✌️
Räppäri
Minua ärsyttää korona
Kyy_iskee
moi
Yle Kioski - Aleksi
Kyynaama69
Olen neljättä viikkoa etätöissä maalla. Onko väärin jos nautin koronan aiheuttamista olosuhteista?
Ei oo väärin! Tätähä on sanottu introvertin unelmaksi :D
Docventures Mode
Pipsavee
No morjens ✌️
Pipsa moikka! Mahtavaa, että olet täällä!
Räppäri
Karanteni on tylsäää
Mydal
Niin hyvä kolumni Rikulta, pääsin takaisin onnellisuuskuplaani
Tatuoo
Muistakaa ettei karanteeni ja sosiaalinen eristäytyminen ole sama asia.
Docventures Mode
Jos haluat osallistua Suomen kenties suurimpaan Docventures-leffakerhoon, niin Jaakko Keson isännöimä Forum Coronarium löytyy tästä hangoutista: https://meet.google.com/xjb-unhs-yrp
Huuhkain
Eipä näin introverttina etätyöläisenä ole tosiaan paljon muuttunyt vielä
Räppäri
Moro
someniilo
Niille kahdelle kauniille moderaattorille terveiset sinne Yleisraadion chat-luolaan täältä Korpilahden karanteenista! <3
Yle Kioski - Aleksi
ALEKSI MAINITTU 🥰🥰🥰
Docventures Raattori
Kohta tulee eka kysely, valmiina?
Docventures Raattori
Huuhkain
Eipä näin introverttina etätyöläisenä ole tosiaan paljon muuttunyt vielä
KIPPIS!
Räppäri
Tällä kooo
Korjula Vesa
luulin että olen introvertti, mutta alkaa kyllä ahdistamaan tässä 4viikkoa etätöissä ja tulevaisuuden pelko voimistunut kohtuuttomaksikin
GicGer
Kun huomaat että karanteeni- ja eristäytymisolosuhteet ovat arkipäivän elämää sinulle: :|
Riksulini
.
Yle Kioski - Aleksi
GicGer
Kun huomaat että karanteeni- ja eristäytymisolosuhteet ovat arkipäivän elämää sinulle: :|
Pari kaverii sanonu samaa 😂😂
Lehtolan eetu
Tuo yks äijä on vähän kipsissä
pelle54321
On tässä hyviäkin puolia ei vaan uskolla niistä ääneen puhua saattaa joku suuttua 😅
tammari
Lehtolan eetu
Tuo yks äijä on vähän kipsissä
"Kuulen kyllä" -Lasse :D
Timpax
Ei oikein nuo nettiyhteydet pelaa kun ei saa itään selvää
Kansalainen82xy
Etätyöt ovat itselle arkea jo pitkään, mutta kyllä sitä päivää odottaa, että näkee työkaverit livenä eikä teams sovelluksen videoneuvottelun kautta
Glogi
Moro
Matkaaja95
Kyllähän tähän karanteeniin on jo sopeuduttu täällä
Raipsu
Turvaa, rauhaa ja mahdollisuutta muutokseen ☺️
eija251956
Kun huomaat, että sun normikäsienpesu on sama kuin THLn ohjeistama.
ValtteriA
Iltaa pojille, tämä korona kyllä vaikuttanut omaan talouteen kahden lapsen yksinhuoltajaisänä vain positiivisesti - ei tarvitse ihan niin aikaisin herätä aamulla. Etätyöt muutenkin olleet pääasiallisia, viimeisimmätkin alkaneet onneksi heräämään siihen, että ihmiset voivat kommunikoida luottamuksella myös etänä
Ibbidippi
Kiertää.
shirozzu
Kaupan työntekijä ei voi tehdä etätöitä, mutta kiitollinen siitä että on työpaikka kun sekään ei ole tsestäänselvyys.
anonyymi738128
Mikään ei ole oikeastaan muuttunut elämässäni. Ehkä nyt on helpompi ja vähemmän paheksuttua sluibata sosiaalinen kanssakäyminen, harrastukset, työnhaku ja muu triviaali pikkupuuha :)
jombbavonhoo
Lomautuksen hyviä puolia, nyt on aikaa treenata, tehdä kaikkea mitä ei ole muuten ehtinyt. Juuri nyt parasta, on luonnossa samoilu, kevät on ihmisen parasta aikaa.
KiinalainenTaikaTatti
Ei ollut tarjolla Konfutsen viinaa :( "Juo Konfutsen viina ja kaipaat kotiin"
lörppö83
Kuulun kahteen riskiryhmään ja asun Uudellamaalla mutta ei ahdista yhtään sen enempää kuin ennenkään 😊 onko se väärin
ana66
ei saa pesää.
Räppäri
Korona on tylssä
Yle Kioski - Aleksi
shirozzu
Kaupan työntekijä ei voi tehdä etätöitä, mutta kiitollinen siitä että on työpaikka kun sekään ei ole tsestäänselvyys.
Oon sitä mieltä että niille pitäis nyt maksaa vaarallisen työn lisää
VHSantero
Puhuaksemme tilaisuuksista, kuten ETLAn hemmolta uutisissa freudilaisesti lipsahti, niin nyt olisi todella helppoa tsekata, mikä järjestelmässämme mättää tällaisessa tilanteessa ja korjata järjestelmä sellaiseksi, etteivät tällaiset - tulevaisuudessa todennäköisesti toistuvat - kriisit enää yhteiskuntaa samanmoisesti hetkauttelisi: ekana käyttöön perustulo ainakin :)
SannaSuhmura
Erikoinen tilanne. Kauppiaana on mentävä töihin odottamaan, että edes joku tulisi jotain ostamaan. Aika yksin saa olla.
villetpni
lörppö83
Kuulun kahteen riskiryhmään ja asun Uudellamaalla mutta ei ahdista yhtään sen enempää kuin ennenkään 😊 onko se väärin
Ei se väärin oo.
leischka
Yyh. Joutuukohan oppilaani kärvistelemään video-opetuksessa tämmösen äänenlaadun kanssa? Hädin tuskin saa selvää.
ManuMarja
Tunnalla on mun lätsä päässä! Tunna, oletko hankkinut sen kirppiksestä? Hieno on.
ata1
Siellä on näköjään hankittu uudet 2020-malliset iPad Prot studioon...
Glogi
Maailmansota III?
koodisilm420
täh
AnnKe
Töitä, etätöitä, on paljon. Pitempää päivää teen kuin toimistolla.
elesas
Mikä on viimeiset tuulet testauksen suhteen, missä kapasiteetin pullonkaula?
Timpax
Onko tästä mitään hyötyä kun ei kerkee lukee tätä virtaa ollenkaan?
mankelimasa
Oon ollu itse jotenkin tosi onnellinen viime ajat. Tajunnut kuinka hyvin asiat on itsellä ja suomessa ja miten helppo sen takia on mukautua tämmöiseenkin tilanteeseen.
JMJ71
Moro.
sarkku420
Syntynyt v. 86. Olenko 90luvun menetettyä sukupolvea? Helvetin pettynyt oon ollut päättäjiin koko ikäni. Toisaalta erakkoluontoisena ihmisenä en ole kovin iso eroa normiarkeen huomannut korona eristäytymisen myötä. Vähän kuumottaa povattu lama tämän jälkeen. Onko aiheellinen kuumotus?
Heiiid
Huomaa, kuinka paljon niitä sosiaalisia kontakteja kaipaakaan. Arvostus työyhteisöä kohtaan kasvaa.
suolakurkkulover
Itseä ihmetyttää, että miten Kela ottaa tämän erityisajan huomioon esimerkiksi opintotukikuukausien kanssa.
koodisilm420
'moi
Seileena
Hyvä tilaisuus rauhalliseen olemiseen.
SanneKristiina
Oon aina viihtynyt kotona ja eräänlaisena misantrooppina nautin arjen tekemisestä enemmän kuin ennen kun kaupoissa ja ulkona on enemmän tilaa. Muutenkin oma arki rullaa ihan normaalisti. Jos en olisi opintovapaalla joutuisin töissäkin käymään.
Yle Kioski - Aleksi
Timpax
Onko tästä mitään hyötyä kun ei kerkee lukee tätä virtaa ollenkaan?
Saa ainakin tuntea olevansa porukassa :D!
Sonny Fitch
Capitalism is out & finally Humanity is In.
NannaHaa
GicGer
Kun huomaat että karanteeni- ja eristäytymisolosuhteet ovat arkipäivän elämää sinulle: :|
Sepä se. Ihana, tilanne, jos vähennetään siitä korona
Petersweet
Vanhustenhuollossa lähihoitajana... On surullisia juttuja jo tuo v*tun tauti tuonut.
Marvelinmarbelin
Karanteeni on stressivatsaa ja väsymystä. Pelottaa että mitä tässä vielä tapahtuu
Nosote
Kyllä on trokarit liikkeellä ja kapitalistitkin on ruvennu sosalistiksi yhteisiä varoja pitäis jakaa.eikö sitä varallisuutta pitäis nyt käyttää ettei köyhät taas maksumieheksi joutuisi
anonyymi738128
Veroista tää show maksetaan lopuksi. Työteko tai omistaminen on jatkossa vieläkin vähemmän kannattavaa.
mariagate
Minulle eristys meinaa uutisten katsomista suurinpiirtein 24/7 ja välillä aina ulos kävelylle. 😊 Hyvällä mielellä.
--TT--
Kimppakämppää osaa kerranki arvostaa aivan tosi paljon. Tosin onhan tämä jännä sosiaalinen koe samalla.
sinppa
daim-ohje???
Herr Direktör
Tuleepahan pestyä kädet vaikka kävis vain heitään roskat.
ValtteriA
Suomessa on nyt herätty aivan liian myöhään, ja tehty oikeasti huonoja päätöksiä esimerkiksi suojatarvikkeiden suhteen. Sutta&Sekundaa
Milla13
Tätini rooli tauolla :-(
Huuhkain
Eipä tässä ahdistua kannata. Tarunnan saa suuri osa, mutta harva vakavana. Kyllä tänäkin vuonna luultavasti tupakkaan kuolee enemmän ihmisiä kuon koronaan.
dot7z
Kela hoitaa kulut.
Raiderstig
Alkaa tää kyllä vähän hajottaa, mutta oikeesti kavereiden kanssa yhteydenpito on tärkeetä! Joka päivä työporukan kanssa yhteiset lounaat ja kahvit. Kavereiden kanssa yhteiset iltalenkit ja yhteydet auki kokoajan. Suosittelen!
Yle Kioski - Aleksi
Raiderstig
Alkaa tää kyllä vähän hajottaa, mutta oikeesti kavereiden kanssa yhteydenpito on tärkeetä! Joka päivä työporukan kanssa yhteiset lounaat ja kahvit. Kavereiden kanssa yhteiset iltalenkit ja yhteydet auki kokoajan. Suosittelen!
Ite oon testannu jopa videotreffejä! 🤭
Risteville
Sinällään eristäytyminen ei ahista, mutta tässä on jotenki alkanu miettii et onks elämässä hirveesti sellasia ihmisiä jotka ei oo työ/koulukavereita. Se, että ku sanotaan että soitelkaa läheisille, mutta lähisukulaisten lisäks ei niitä ehkä ookkaa nii paljo
KiaJohanna
Tässä tilanteessahan mietityttää erityisesti se, miltä maailma tulee näyttämään huhtikuussa 2021.
Kyynaama69
Mitenhän kaikki tämä mikä nyt hoidetaan internetin avulla (kokoukset, opiskelu, jne.) olisi hoidettu jos tämä pandemia olisi iskenyt esim. 80-luvulla?
Näinkös
C
anonyymi844436
Työstressi helpottui etätyön myötä. ei harmita.
Laurahei
Minun piti alkaa opiskelemaan keväällä, mikä korona vuoksi siirtyi, joten nyt olen työttömänä kotona. Minulla on yleensä sosiaalinen työ ja sosiaaliset harrastukset. Asun yksin. Alan olla passivoitunut ja apaattinen.
suolakurkkulover
Kun tää päättyy, meen sushibuffettiin, pussikaljalle, ja siitä baariin
janikaaro
Iltaa kaikille. Olen illan tsätti-isäntänne ja täällä vastaamassa kysymyksiinne, osallistumassa keskusteluun ja ties mitä muuta.
Jaakkimoo
Mites korona on vaikuttanut nettideittailuun esim tinderiin - onko ihmiset alkaneet oikeasti juttelemaan? Kaverin puolesta
katarhino
Yksin oleilu, etätyöt ja eristäytyminen ei poikkea ”normi”elämästäni. Pitkäaikainen masennus on myös valjastanut tähän.
Annivei
Aloitin työt uudessa työpaikassa (ja uudella paikkakunnalla) viikko ennenkuin kaikki laitettiin etätöihin. En ole kerennyt tutustumaa
Matkaaja95
Se oli kyllä hyvä ku ennen ekaa koronakeissiä THL sano että "ei tänne Suomeen mitään tuu"
GicGer
Roopen käyttämät filtterit 5/5
anonyymi29416
Introvertin ihannetila.
Korpikotka
Jokaiselle aterialle saa tehdä omia herkkujaan, syksyllä kierimällä ihmisten ilmoitte sit
Aaki
Mistä psykologisesta ilmiöstä tuo joidenkin ihmisten totaalinen denial - tosiasioiden ja tilanteen kieltäminen johtuu?
anonyymi1200538
Korona on opettanut käyttämään kekseliäisyyttä ja luovuutta niin arjessa kuin yhteydenpidossa. Ollaan tällä hetkellä miehen kanssa kahden maan välillä. Näin ollen muistaa miten pienistä asioista se onni koostuu. On tullut myös pidettyä enemmän yhteyttä kavereiden ja läheisten kanssa kuin vuosiin.
Milla13
Nyt muutkin tietää miltä tuntuu olla työtön ja ulkona....
Og_os
Oppinut nauttimaan luonnosta. Alkoholin nauttiminen jäänyt vähemmälle. Rahaa säästyy satoja euroja kuukaudessa. Pian pääsee aloittamaan mökkeilynkin - toistaiseksi pelkästään positiivisia kokemuksia karanteenista. Kaveriporukan illanviettoja vähän kaipaa
Petersweet
Naapuriosastolla on useita tartuntoja, hoitajissa ja asukkaissa. Todella "mukavaa" kun on kuullut omaisten syytelleen hoitajia taudin tuomisesta ym.
ata1
Kotona viihtyy muuten ihan hyvin, mutta ruokapöydän tuolin ergonomia on surkea eikä sohvallakaan ole hyvä tehdä töitä... en tiedä kestääkö mun selkä tätä eristäytymistä.
Jannex
Opiskelijoiden palkka maatalous töistä ei saisi vaikuttaa opintotuem tulorajaan. Se saisi olla myös verotonta. Kaikki voittaa.
Borjomi99
Kasvi-greenscreen 6/5
Huuhkain
Tuo Roope on kyllä hemmetin fiksu tyyppi
Annivei
Annivei
Aloitin työt uudessa työpaikassa (ja uudella paikkakunnalla) viikko ennenkuin kaikki laitettiin etätöihin. En ole kerennyt tutustumaa
Tutustumaan keneenkään* ja yksinäisyys vaivaa :(
Nosote
Kyllä on rahaa jaossa taas ja arvatkaa tietenkin niille jotka muutenkin voittoa hakevat yrityselämä
Tuju71
Onko selvitetty mitä muuta vanhentunutta kamaa siellä mystisessä varmuusvarastossa on? Siemenviljaa? 🤦🏼‍♀️
kmk90
Kansainvälisen logistiikan parissa työtä etänä. Lapsi kotona josta tarhamaksut juoksee 70%. Aloitettiin eristäytyminen pari viikkoa ennakkoon. Kulut siis aika samoissa, aika taasen vähissä. Pandemian jälkeen varmaan joutuu vielä maksumieheksi. Ristiriitaisia tunteita herättää.
citygirl71
Yksin kotona...jumissa opiskelupaikkakunnalla! Kaipaan Stadiin - ystäviä siellä, yhteyttä!! Koko elämä etänä - not my cup of tea!
Meijän MAra
Köyhien niskaan nääkin kulut tulee pahiten kaatumaan. Rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy..
Ibbidippi
Rankemmat rajoitukset voimaan nyt!
Docventures Mode
Jaakkimoo
Mites korona on vaikuttanut nettideittailuun esim tinderiin - onko ihmiset alkaneet oikeasti juttelemaan? Kaverin puolesta
Tää on aika kiinnostava juttu - onko kellään kokemuksia?
Tsuidu
Tällaiselle introvertille tämä on hyvää aikaa. Saa olla kotona ja hallita omaa pikku maailmaansa.
Hannatin
Nykyäänhän tulee suorastaan hengattua enemmän kavereiden kanssa. Monet etäkahvit ja illalliset ehtii yhden päivän aikana 😅
elgatto
Eristäytyminen tarkoittaa käytännössä itselle: asun maan tasolla, joten käytän parvekkeen ovea jos tarvitsee käydä pakollisella kauppareissulla jne.
Yle Kioski - Aleksi
Ibbidippi
Rankemmat rajoitukset voimaan nyt!
Mitä sanotte pitäskö määrätä ulkonaliikkumiskielto??
Docventures Mode
GicGer
Roopen käyttämät filtterit 5/5
Ihailemme (y)
IIJOO
Onko GAIA-teoriassa perää? Onko mielestänne maailma ylikansoitettu?
ATK-nainen
Tää etäyhteyssetti on samalla hieno osoitus nykyteknologiasta ja toisaalta myös siitä, kuinka tärkeä live läsnäolo on!
Jartsa-vm62
TtMeikä nyt ilman duunia ja ollut jo joulukuusta ilmanisompia sosiaalisia tapaamisia. Korona ei vaikuta minuun mitenkään. Samalla lailla ilman isompia tapaamisia, kotona suurimman osan päivästä eli siis olkoon korona tai ei elämääni se ei vaikuta. Varmasti vaikeaa niille jotka päivittäin paljon sosiaalisissa tekemisissä muiden kanssa. Iso osa työttömistä ja syrjäytyneistä ovat aika turvassa taudil
Eero989
Kotona menee aika kivasti kun touhuu pihatöitä ja lipittelee siinä samalla keppanaa. Ei omalla kohdalla valittamista ja viel arki rullaa töiden puolesta normaalisti. Vielä ei ole mahdollista hitsata etänä
Piituski72
Mä olen vaan onnellinen tästä karanteenista, mut en toki koronasta. Syystä että olen vaikeasti masentunut introventti. Kerrankin ei tarvitse potea huonoa omaatuntoa, kun ei käy missään. Terapiakin on soittoaika. Ei tule kutsuja minnekkään. Ihanaa olla vain kotona!
Kyynaama69
Nyt on kyllä hyvä aika rikastua osakepelillä jos löytyy pääomaa.
AnnKe
Kyllä täällä Pohjanmaalla pusketaan markkinoille maskeja ja käsidesiä.
MarkkuPulu
Onpa huonot linjat teillä!
Herr Direktör
Amerikassa porukat 3D printtaa kasvomaskeja sairaaloihin. Yhteellisöllisyyttäkö?
Mydal
Docventures Mode
Tää on aika kiinnostava juttu - onko kellään kokemuksia?
Itse todennu että vähemmän tulee juteltua kun ei pääse näkemään
villetpni
Entäs jos kyseessä on luonnon tapa yrittää harventaa liikakansoitusta
anonyymi1122261
Helposti näihin nykyisiin rajoituksiiin sopeutuu
JMJ71
Vielä onnellisessa asemassa, että töitä riittää. Toimiston väki etänä joka vaikeuttaa hiukan, koska s-postilla vastaukset asioihin kestää. Töitä vielä mutta ei varmaa koska työ loppuu, kun materiaalin tuonti lopetettu (Ranska, Italia sekä kiina). Mutta tsemiä kaikille 👍
Vainion Ben
Toivottavasti tää tilanne saa ihmiset funtsimaa vähä tätä systeemiä ja asioita jotka on oikeasti tärkeitä. Mikähän kriisi sais vielä ego-kulttuurin vähenemään..?
rikurikhardpenttinen
hienoo kun docventures on taas täällä,alkoi oleen jo vieroitusoireita.
Kisomuro
Ei ulkonaliikkumiskieltoa ainakaan koko maassa
Yle Kioski - Aleksi
JAAKKO KESO 😍😍😍😍😍
ValtteriA
Pitäisi määrät ulkonaliikkumiskielto. Edelleen ollut liian lepsua ja eduskunnan keskustelut koostuneet lähinnä saman hokemisesta (korona on kriisi ja voimia) ja selkääntaputtelusta.
Raiderstig
Docventures Mode
Tää on aika kiinnostava juttu - onko kellään kokemuksia?
Tinderissä helvetisti enemmän väkeä ja pidemmältä, ku Tinder avas lokaation vaihdon kaikille. Aasialaisia mimmejä tosi paljon!
Nelli92
Ite jouduin koronan takia raflasta kauppaan duuniin. Joka päivä vihaan mun uutta duunia ja sitä et pitää herää about samaan aikaan ku ennen menin nukkumaan. Mut samaan aikaan oon kyl iloinenet on ees jotain duunia..
Docventures Mode
Jaakko Keson isännöimä Forum Coronarium löytyy tästä hangoutista: https://meet.google.com/xjb-unhs-yrp
Mixo
Yle Kioski - Aleksi
Mitä sanotte pitäskö määrätä ulkonaliikkumiskielto??
No kyllä! Rajumpi, mutta lyhyempi matka viruksen päihittämiseen.
vebaso
Yle Kioski - Aleksi
Mitä sanotte pitäskö määrätä ulkonaliikkumiskielto??
Ei ainakaan vielä- Asun pienessä kaupungissa eikä korona ole tänne vielä juuri iskenyt, joten ulkonaliikkumiskielto olisi turha.
Huuhkain
Ei Suomessa ulkonaliikkumiskieltoa tarvita. Täällä on paljon tilaa. Ruuhkaisille paikoille menemistä on syytä välttää.
Mitähän seuraavaksi tekis
Yksinäistä aikaahan tämä on, vaikka onkin kavereita. Mielen sisällä tunnen oloni aivan saarella olevaksi. Ärsyttää ja harmittaa, että ei pääse tekemään mitä haluaa. Opiskelusta ei meinaa tulla mitään, saan tehtyä 1-3h hommia päivässä ja siitä tulee syyllisyydentunteita, kun normaalisti tekee enemmän. Oon kai aika extrovertti, kaipaan paljon ihmiskontakteja. Liikaa purkamatonta energiaa.
Henri__
Yle Kioski - Aleksi
Mitä sanotte pitäskö määrätä ulkonaliikkumiskielto??
Mielestäni pitäisi ainakin sakottaa niitä, jotka rikkovat karanteenia ja jäävät siitä kiinni.
Haitta-apina
Kaltaisellani erakko-otuksella ei juuri mikään muuttunut, viihdyn hyvin yksin. Läheisriippuvaisille laumasieluille tilanne tuntuu olevan haastavampi.
Lehtolan eetu
Ei tosiaankaan ulkonaliikkumiskieltoa. Enintää isoihin kaupunkeihin missä on paljon tartuntoja
Aniitti77
Ei ole netflixiä
Rock-Jock
Blue Öyster Cultin Don't fear the reaper on tullu kuunneltua muutaman kerran
Jassuko
En silti tunne tässä tilanteessa mitään yhteisöllistä, vaikka kaikki samassa veneessä ollankin.
Sanonpahan vaan
Eniten ottaa päähän se ettei pääse tällähetkellä tapamaan salarakasta 😉
nickrequired
hei äiti. mä olen internetissä.
Borjomi99
Keso niinku se raejuusto ♡♡♡♡
Wigord
FB:n sinkkuryhmissä ei ole koronan takia oikein innokkuutta tapaamisiin.
dot7z
Oli kyl nastaa olla syksyllä mestoilla ja tavata Docventures jengiä. 😎
Tobby
Miksi ihmiset ei oikein vieläkään ole sisäistänyt tätä kuinka vaarallinen tämä toisille saattaa olla paljon välinpitämättömyyttäkö?
paivi2013
Kirjoitan kansainvälisen porukan kanssa TV sarjaa virtuaalisessa writers roomissa. Ja flunssakin koettiin siinä. Multi performancing.
Pipsavee
Ihan hauskaa tässä on ollut 👍 mukavaa kun saa kattoo luentotallenteita omalla sängyllä millon mihinkin kellonaikaan. Ainoo vaan, että työt kyllä jatkuu edelleen niin pitää edes jonkinlaista elämänrytmiä 😂😅
Mikael Hirvo
Ei ole Kiina turhaan talousmahti. Onnistui tekemään aiheuttamastaan pandemiasta suojavälinebisneksen jossa artisti maksaa eikä voi paljon tuotteesta reklamoida.
Inttimies
Armeijassa homma mennyt ainakin kunnon larppaamiseksi. Mukava päästä harjoittelemaan harjoittelemaan juttuja käytännössä.
Docventures Mode
Aniitti77
Ei ole netflixiä
Hitsi, voidaanko suositella toista ihan hyvää pálvelua? yle.fi/areena on vallan soiva peli!
Fabuloija
Autokoulu sujunut ihan normaalisti, vaikka hygieniaan kiinnitetäänkin erityistä huomiota.
Soile58
Ahdistaa,Masentaa, itkettää, epävarmuus käyttääkö jotain kasvosuojaa kauheaa kun mistään ei ole mitään varmuutta
Hannatin
Mikä hiton SOSIAALINEN eristäytyminen? Olen sosiaalisempi kun aikoihin, kokoajan teamsissä, skypessä tai zoomissa erinäisten työ- ja kaveriporukoiden kanssa. Olisiko nyt FYYSINEN eristäytyminen kuitenkin osuvampi termi?
Nulli74
Huomenna tulee koronatestin tulos. 12päivää ollut kipeänä. Rauhallisin mielin kuitenkin!
Näinkös
Lomapäiviksi po ulkonaliikkumiskielto pääkaupunkiseudulla. Aivan varmasti on pääsiäisenä suositut ulkoreitit pullollaan väkeä
suolakurkkulover
Tänään oli Prismassa hirveesti porukkaa, teinit liikkui isoissa joukoissa.
SSGE
Tobby
Miksi ihmiset ei oikein vieläkään ole sisäistänyt tätä kuinka vaarallinen tämä toisille saattaa olla paljon välinpitämättömyyttäkö?
Jääräpäisyyttä ja kuolemattomuuden tunnetta
Yle Kioski - Aleksi
Inttimies
Armeijassa homma mennyt ainakin kunnon larppaamiseksi. Mukava päästä harjoittelemaan harjoittelemaan juttuja käytännössä.
Kerro lisää miten korona on vaikuttanu inttiarkeen?
sinppa
"Kali Yugan aikana ilmestyy maan päälle maailmanlopun hahmo, valkoisella hevosella ratsastava Vishnun kymmenes ja viimeinen inkarnaatio Sri Kalki."
Pipsavee
Inttimies
Armeijassa homma mennyt ainakin kunnon larppaamiseksi. Mukava päästä harjoittelemaan harjoittelemaan juttuja käytännössä.
Toi armeijan homma onkin mielenkiintoinen, tuntuu et omat kaverit hajoilee aika pahasti niihin kinkkuihin 😅
ATK-nainen
Aikamoista multitaskingia vaatii tää lähetyksen seuraaminen, chatissä skrivaaminen ja Keson hangoutissa oleminen nimin nakkisormi
Docventures Mode
dot7z
Oli kyl nastaa olla syksyllä mestoilla ja tavata Docventures jengiä. 😎
Olitko meidän testiryhmässä? Kiitos jos näin on ja loistoo, että olet nytkin mukana!
janikaaro
Onko täällä ketään, joka on sairastanut koronan tai epäilee sairastaneensa sen?
BlastAttak
Mistä noin huonot yhteydet saa ku noi Doventutesin vieraat?
sarkku420
Jos pelolle antaa vallan, se vaikuttaa myös vastustuskykyyn.
paivi2013
On joo
Raiderstig
janikaaro
Onko täällä ketään, joka on sairastanut koronan tai epäilee sairastaneensa sen?
Kolme henkeä! Kaks oli siellä häissä, missä joku 30 sai tartunnan.
dot7z
Docventures Mode
Olitko meidän testiryhmässä? Kiitos jos näin on ja loistoo, että olet nytkin mukana!
Kyllä vain. Rovaniemen porukasta täällä yksilö terve! :)
Laurahei
Helsingin keskustassa olisi varmaan väljempää ulkoilla kuin lenkkeilyalueilla. Lounasaikaan etätyöläisiä kuhisee niissä kuin muurahaisia.
Nosote
Ilmastoasiat on edelleen tärkee,mutta mitä polttoaineet halpeni että ihmiset enempi kuluttaisivat.ilmasto on nyt jo puhdistunut ei se hintojen nosto tänän jälkeen auta muutakuin voitontavottelijoita.kyllä ne taas tämän maksattaa köyhemmillä,eläkeläisillä ja työttömillä
ValtteriA
janikaaro itse sain oletettavasti tartunnan maaliskuun alkupuolella messukeskukselta työkeikalta, mutta se meni n. 10vrk sisällä ohi. Erittäin lievä. Varmuutta ei ole, mutta altistuminen oli ja oireet kaltaisensa, hyvin hyvin miedot tosin
SSGE
sarkku420
Jos pelolle antaa vallan, se vaikuttaa myös vastustuskykyyn.
Pelon ja kunnioituksen ero on pieni
outieini1
janikaaro
Onko täällä ketään, joka on sairastanut koronan tai epäilee sairastaneensa sen?
Jep, sairastettu on! Tai no, karanteenissa edelleen, oireertomana oltu jo muutama päivä. Haju ja makuaisti kyllä edelleen pitkälti poissa. J
Docventures Mode
ATK-nainen
Aikamoista multitaskingia vaatii tää lähetyksen seuraaminen, chatissä skrivaaminen ja Keson hangoutissa oleminen nimin nakkisormi
Jep, moniajo on kovaa hommaa. Tsemppiä!
Lehtolan eetu
sarkku420
Jos pelolle antaa vallan, se vaikuttaa myös vastustuskykyyn.
Ja jos kanoille antaa päärynää nii alkaa määkiä
Dessu
Aika nopeasti saatu dokkari kasaan, saa nähdä vanheneeko kuinka hyvin.
Maifiina
Oma elämä muutenkin aika yksinäistä kun asun yksin ja lähellä ei ole kavereita muutenkaan niin tämä korona eristää entisestään. Tapasin vuoden vaihteessa mahdollisen uuden puolison mutta eipä olla voitu nähdä pitkään aikaan. Kuulin tutulta että esimerkiksi tinderissä on porukkaa enemmän hakemassa juttuseuraa kun muuten ei tule juteltua kenenkään kanssa
Yle Kioski - Aleksi
Dessu
Aika nopeasti saatu dokkari kasaan, saa nähdä vanheneeko kuinka hyvin.
Tätä mietein itekki!
JYRKIMAN
Mistä tämä koronalama johtuu?Omassa kulutuksessa työmatkojen kulut ovat vähentyneet hieman, ruokaa menee kuten ennenkin. Työlounaita oli ennen noin kerran viikossa, nyt hän noutolruokaa kerran viikossa neljlälle. Suomessa on ilmeisesti valtava määrä porukkaa, joka matkustaa ja syö ravintoloissa päivittäin.
Petersweet
Hoitajana välillä ahdistaa ja ketuttaa somen "Top 3 karanteeni herkut? " päivitykset. Tyypit jotka eivät edes ole karanteenissa=pakkoeristyksessä. Huomiohu*rausta taudin varjolla. Sit kun tietää useamman työkaverin jotka on, sekä on nähnyt mitä tauti vanhukselle tekee. Kyrpii välillä.
ValtteriA
Noin kolmisen päivää tilaisuuden jälkeen lihaskipua, yskää, vatsaoireita, kohtuullisen mietoina, ja kuumeilun aaltoilua n. viikon ajan, kunnes oireet loppuivat n. 3 viikkoa sitten
janikaaro
Jos on, oliko sairaus kohdallanne lievä? Itsellä jokin omituinen ja sitkeä pöpö ennen kuin koronaepidemiasta Suomessa puhuttiin, mutta oireet eivät sopineet siihen, miten taudista silloin puhuttiin.
AndyWoods
Miksei tämä chätti muuten ole yle-sovelluksessa? 🤔
Docventures Mode
BlastAttak
Mistä noin huonot yhteydet saa ku noi Doventutesin vieraat?
Hmm. Tekisi mieli sanoa, että tehtiin itse ja säästettiin.
Wigord
Jotain hyvääkin tästä koronasta. Vuosi on 2020 ja ihmiset vihdoinkin siirtyvät käyttämään etäyhteyksiä ja -kokouksia mahkustamisen sijaan.
Yle Kioski - Aleksi
Docventures Mode
Hmm. Tekisi mieli sanoa, että tehtiin itse ja säästettiin.
Huutista
urpotaskinen
Eristäydyimme täällä Ruotsin pohjoisosassa pienessä kylässä 11 maaliskuuta. Molemmat sairastuminen. Nyt on 8 toukokuuta. Nopeasti on aika mennyt. Seurattu koronatietoa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Nyt tiedämme melkein kaikki Koronasta ja olemme olleet asioiden edellä pari viikkoa oman kokemuksen nojalla.
RealRikuRantala
Yle Kioski - Aleksi
Tätä mietein itekki!
Siel on pistäny dokkaristit hösseliks¡
ValtteriA
Altistuminen kuitenkin oli kun kollega saapunut kaukoidästä ja on nyt hieman vakavammassa tilanteessa.
Nakki_Fakiiri
JYRKIMAN
Mistä tämä koronalama johtuu?Omassa kulutuksessa työmatkojen kulut ovat vähentyneet hieman, ruokaa menee kuten ennenkin. Työlounaita oli ennen noin kerran viikossa, nyt hän noutolruokaa kerran viikossa neljlälle. Suomessa on ilmeisesti valtava määrä porukkaa, joka matkustaa ja syö ravintoloissa päivittäin.
Näin sen täytyy olla. Terv. Ravintolaruokaa ulkona ehkä 1krt./KK
ata1
Helmikuun alussa oli nuo oireet, kuten myös seitsemällä muulla samassa kokouksessa olleella. Yksi osallistuja oli ollut sairaana vähän aiemmin ja ollut tekemisissä kiinalaisten turistien kanssa jo tammikuussa. Kaikilla oli 39-40 astetta kuumetta jne. Eli sairastettu ehkä jo silloin.
Wigord
Se vielä, että miksi samaan aikaan kuin A-studio?
dot7z
Itse mestari Rantalakin linjoilla 🤘
Yle Kioski - Aleksi
Kelatkaa et saadaan kertoo meidän lapsille joskus kymmenien vuosien päästä et selvittiin pandemiasta :D iha hulluu
Inttimies
Uudenlaisen viikkorytmin myötä 2vk metsässä, 2vk kassulla ja 2vk lomilla. Toki pohjoisessa käytössä viel 1+1+1 rytmi. Viimeiset 3vk syöty pelkkää pakkiruokaa. Kaikki ylimääräiset aktiviteetit kielletty esim. kuntosali, sauna,sotkussa 1h vuorot sekä muissa yksiköissä olevien kavereiden näkeminen kielletty.
RealRikuRantala
janikaaro
Jos on, oliko sairaus kohdallanne lievä? Itsellä jokin omituinen ja sitkeä pöpö ennen kuin koronaepidemiasta Suomessa puhuttiin, mutta oireet eivät sopineet siihen, miten taudista silloin puhuttiin.
Täällä sama. Ajattelin, että oli noro.
elisaedwards
Yle Kioski - Aleksi
Mitä sanotte pitäskö määrätä ulkonaliikkumiskielto??
Tuskin siitä ainakaan haittaa ois jos ottais kokeiluun. Nykyiset rajoitukset eivät ole tuottaneet vielä haluttua tulosta ja luvut ovat kasvussa edelleen, joten miksei kokeiltasi kaikkea millä tän sais mahdollisimman nopeasti ja turvallisesti ohi. Miksi pitää odottaa että pahin tapahtuu ennenkuin asialle tehdään jotain?
Docventures Mode
dot7z
Kyllä vain. Rovaniemen porukasta täällä yksilö terve! :)
Terrrrve! Miten Roviksella esoteeris-hengellinen vapaaherrain kilta tänään kokoontuu leiritulillle? Hänkkärissä tekin?
Yle Kioski - Aleksi
Inttimies
Uudenlaisen viikkorytmin myötä 2vk metsässä, 2vk kassulla ja 2vk lomilla. Toki pohjoisessa käytössä viel 1+1+1 rytmi. Viimeiset 3vk syöty pelkkää pakkiruokaa. Kaikki ylimääräiset aktiviteetit kielletty esim. kuntosali, sauna,sotkussa 1h vuorot sekä muissa yksiköissä olevien kavereiden näkeminen kielletty.
Oho! Kuulostaa aika hurjalta
TheHoodBox
Itse asun yksin, riskiryhmäläinen ja täs oli 24+ tuntia ilman juoksevaa vettä kun joku putki räjähtäny vuotamaan meidän taloyhtiössä. Vedet on palanneet. Että voi mies itkeä tämmöisinä aikoina vessan lattialla kun raanast tulee puhast vettä...
TahdotonTahti
Tuntuu kuin maailman mieli ja hallittavuus olisi häviämässä ihmiseltä kohtaloon. Ihmisen mieli pelkää. Se pitäisi nähdä. Pelko, mitä se on, myös samalla yrittää seurata polkua joka avautuu tarkastelemaan itseään olentona, pelkän yksin olevan hengailijan sijaan. Sama olento on aina mielen takana, vai kuinka voisi olla olematta?
paivi2013
Lievä. Kuumeoireita vuorokauden. Tuli ja meni. Painetta rintakehässä. Vaikea tietää koska loppuu. Koronahoitsu sanoi että kun yskä loppuu niin vuorokausi siitä.
Huuhkain
Yritykset ovat varovaisia aloittamaan mitään kehityshankkeita ja investoimaan. Monilla palvelualoilla toimibta on melkein tai kokonaan pysähdyksissä. Siitä se talousvaikutus tulee. Mutta raha on pelkkä uskon asia.
kerus
TheHoodBox
Itse asun yksin, riskiryhmäläinen ja täs oli 24+ tuntia ilman juoksevaa vettä kun joku putki räjähtäny vuotamaan meidän taloyhtiössä. Vedet on palanneet. Että voi mies itkeä tämmöisinä aikoina vessan lattialla kun raanast tulee puhast vettä...
mietipä sitä, että putkimiehet eivät olleet kriittisten ammattien ryhmässä
outieini1
janikaaro
Jos on, oliko sairaus kohdallanne lievä? Itsellä jokin omituinen ja sitkeä pöpö ennen kuin koronaepidemiasta Suomessa puhuttiin, mutta oireet eivät sopineet siihen, miten taudista silloin puhuttiin.
Oireet oli todella lieviä. Lihaskipua, päänsärkyä. Pientä perusflunssaa. Kun haju ja makuaisti lähti (aivan salamana) tiesin, että kyseessä korona. Ja näin olikin.
ValtteriA
paivi2013 koronahan voi uusiutua, se on vielä suht' tuntematon ja sitä paljon on THL ym aliarvioineet joka on kamalaa
GicGer
Lievästi hämmentää ja pelottaa kun ei ole omana elinaikana tullut samanlaista tilannetta vastaan kunnes nyt. Koko elämä meni uusiksi monella kuukaudella eteenpäin.
anonyymi674371
Töissä käynti jatkuu, pelko takaraivossa joka hetki. Olen nääs riskiryhmä. Kauhistelen kun asioiden hoitaminen julkisella puolella on niin hidasta eikä mitään korjausliikkeitä tunnu tapahtuvan ajoissa.
dot7z
Docventures Mode
Terrrrve! Miten Roviksella esoteeris-hengellinen vapaaherrain kilta tänään kokoontuu leiritulillle? Hänkkärissä tekin?
Kaikki omissa oloissaan ympäri suomea!
Jannex
Kaupat saisi olla auki 24h rajoitettu asiakasmäärä kaikille maskit ettäoireettomat jotka ei tiedä eivät levitä.
Nelli92
Yle Kioski - Aleksi
Kelatkaa et saadaan kertoo meidän lapsille joskus kymmenien vuosien päästä et selvittiin pandemiasta :D iha hulluu
Siis ite ehkä odotan eniten sitä ku voi lapsenlapsille sit joskus kertoo tästä vähän ku nykypäivänä isovanhemmat kertoilee sotajuttuja 😆
Wigord
elisaedwards
Tuskin siitä ainakaan haittaa ois jos ottais kokeiluun. Nykyiset rajoitukset eivät ole tuottaneet vielä haluttua tulosta ja luvut ovat kasvussa edelleen, joten miksei kokeiltasi kaikkea millä tän sais mahdollisimman nopeasti ja turvallisesti ohi. Miksi pitää odottaa että pahin tapahtuu ennenkuin asialle tehdään jotain?
Eihän näillä ole tarkoituskaan pysäyttää koronaa, vaan hidastaa sitä jottei tule piikkiä terveydenhuoltoon ja keretään kehittää rokotteet
Joonas Haaponiemi
Lähinnä tietämättömyys on se mikä ahdistaa koko hommassa, jos joku kertoisi että tämä loppuu esim. elokuun 5. päivä niin olisi varmasti helpompi suhtautua asiaan.
Yle Kioski - Aleksi
Nelli92
Siis ite ehkä odotan eniten sitä ku voi lapsenlapsille sit joskus kertoo tästä vähän ku nykypäivänä isovanhemmat kertoilee sotajuttuja 😆
Sitä just XD
Pipsavee
En tiedä, pitäisikö ulkonaliikkumiskielto määrätä. Ehkä joo kaupungeissa, missä asutaan tiheästi. Ja muuten suosituilla urheilu-ja hengauspaikoilla. Mutta näin maalla on ihan kiva käydä lenkeillä ulkona kun ei muutenkaan ihmisiin törmää😅
Thelba
Voisi ainakin määrätä jonkun rajoituksen kuinka monta ihmistä saa olla samaan aikaan kaupassa... Itse yrittää pitää kunnollista hajurakoa ihmisiin ja jengi tulee hönkii niskaan :/ jos ulkonaliikkumiskielto niin lähinnä isompiin kaupunkeihin
Nakki_Fakiiri
Matkustin Istanbulin kentän läpi 26-29.2. Sen jälkeen oli kolmen päivän "rivakahko nuha". Ei silloin olisi päässyt edes testiin kun en ollut epidemia-alueiden läpi mennyt, joten kuka tietää?
janikaaro
Kuinka moni uskoo, että koronasta tulee kausittainen vaiva, kuten influenssasta? Tätähän ei tiedetä, mutta gallup päivässä pitää mielen virkeänä.
rikurikhardpenttinen
pitää hidastaa tarttumista ettei tule piikkiä
Raipsu
Huhujen mukaan tinder laulaa normaalia enemmän 🤔
mronkainen
Ihmetyttää nämä viestit siitä, ettei tautia vielä tunneta, eikä tiedetä tarpeeksi. Toista miljoonaa diagnosoitua tartuntaa, useampi kuukausi epidemiaa takana ja tartuntoja lähes (?) kaikissa maissa. Eikö oikeasti ala jo olla jotain tietoakin ja sen verran paljon dataa, että voitaisiin sanoa jotain vähintäänkin melkoisella varmuudella?
kerus
janikaaro
Kuinka moni uskoo, että koronasta tulee kausittainen vaiva, kuten influenssasta? Tätähän ei tiedetä, mutta gallup päivässä pitää mielen virkeänä.
mietipä ruotsin strategiaa tämän valossa
Kyynaama69
janikaaro
Kuinka moni uskoo, että koronasta tulee kausittainen vaiva, kuten influenssasta? Tätähän ei tiedetä, mutta gallup päivässä pitää mielen virkeänä.
Uskon että jää endeemiseksi.
rikurikhardpenttinen
saattaa hyvinkin tulla kausittainen vaiva
ValtteriA
Mielestäni ihan ensin maskipakko, jonka jälkeen ulkonaliikkumiskielto ja vain maskin kanssa. Se suojaa minua ja sinua. Nyt on LUT ja LAB kehittäneet keinon puhdistaa maskeja n. 75 000kappaleen vuorokausivauhtia (ja lisälaitteilla tietysti lisätään kapasiteettia), ja kotimaassa aloitetaan maskinvalmistus ensikuussa jos ymmärsin oikein
TrickyLennu
Miksi koronasta parantuneista ei voida raportoida? Mutta kerrotaan tartuntojen ja kuolleiden määristä 😕
Huuhkain
Jannex
Kaupat saisi olla auki 24h rajoitettu asiakasmäärä kaikille maskit ettäoireettomat jotka ei tiedä eivät levitä.
Monet kaupat ovatkin auki 24 h, pääsiäisenäkin
TheHoodBox
Itsellä on etelä-koressa ystävä (korealainen) häntä ahdistaa suuresti kuinka tää koko virus pistetää asialaisten rasistisee piikkii (esim trumpin kommentti) ja kuinka aasialaisia syrjitään muissa maissa tämän takia. Itseä suututtaa moinen ja pelkään ystäväni puolesta suuresti... :(
paivi2013
Vastuullinen käytös. Pidän muut erossa itsestä. Sillä pääsee pitkälle. Vahinko että moni ei välitä.
IPäällikkö
Samaa mieltä kaupan rajoituksista. Tänään olin Prismassa, ja kauhulla mietin millaista siellä on huomenna 😬
Yle Kioski - Aleksi
Ihan fun fact: COVID-19 on lyhenne sanoista Corona Virus Disease 2019
Docventures_koodivelho
AndyWoods
Miksei tämä chätti muuten ole yle-sovelluksessa? 🤔
Moccamasterin purut on olleet vähissä joten kaikkea ei ole ehtinyt, mutta tulevaisuudessa pääsee kyllä chattailemaan yle- ja areena-sovellusten kautta!
rikurikhardpenttinen
enempi niitä selviytymistarinoita kaipais
ValtteriA
mronkainen - muuten joo, mutta Kiinassa ihan viime viikolla tuli raportteja, että koronan jo sairastaneet ihmiset kuukausia sitten oireilevat uudestaan ja kärsivät pysyvistä keuhko-ongelmista. On siis pidempiaikaisempi kuin moni muu sairaus ja siksi ei tunneta täysin, kun uusia asioita tulee.
kauralaura
Mä kaiholla mietin sitä aikaa kun korona aiheutti assosiaation ainoastaan olueen 🥴
Wigord
janikaaro
Kuinka moni uskoo, että koronasta tulee kausittainen vaiva, kuten influenssasta? Tätähän ei tiedetä, mutta gallup päivässä pitää mielen virkeänä.
Ei ole uskon asia. Varmaankin saman kaltainen kuin Sars ja Mers nykyisin.
Thelba
Postin ja ruokakauppojen kotiinkuljetusmaksut voisivat myös laskea..
Docventures Mode
Wigord
Se vielä, että miksi samaan aikaan kuin A-studio?
Niin. Molemmilla kanavilla on oltava ohjelmaa. Mehän tietysti suositellaan, että ahmi A-studiota Areenasta jälkikäteen!
elisaedwards
Käytättekö hengityssuojaimia/kasvosuojia tms ulkoillessa tai kaupoilla käydessä? Miksi/miksi ei?
Rosa116
Kaikki joilla on koronavirus eivät sairastu Covid-19:ään. Käsitteet selviksi
Jim59
Kun kuolemantapausten keski-ikä on korkea niin miksi suojaimia, testausta ja toimenpiteitä ei kohdisteta todella vahvasti vanhusten hoitokoteihin, kotihoitoon ja vastaaviin. Ruotsissa kun oli 330 kuollutta niistä 300 oli yli 70v ja meillä keski-ikä kuolleilla on 84.
kerus
elisaedwards
Käytättekö hengityssuojaimia/kasvosuojia tms ulkoillessa tai kaupoilla käydessä? Miksi/miksi ei?
vastuutonta jos hoitohenkilöstölle ei riitä
rikurikhardpenttinen
en käytä maskia koska sanottu että se ei mitään auta
AnnKe
En käytä.
Dessu
Tässäpä tulee mieleen että nyt kun lännessä on ehdotettu että ulkona maskit ovat ylimääräinen kontaktipinta coronalle, kun taas aasiassa maskeja suositellaan. Toisaalta aasiassa maskeja käytetään arjessa muutenkin enemmän. Mitä mieltä olette siviilissä maskilla vai ilman?
anonyymi674371
Perhe on erillään, miehen kanssa kaksin vietetään vapaa-ajan. Lapset ja lastenlapset kaipaa. Pääsiäinen ja pohjoisen reissu lasten luo peruttu. Pelko valtaa mielen ympäri vuorokauden. Kauppakäynnit onnetissä, tilausten nouto kaupan pihasta ja ostosten pesu ensimmäinen tehtävä. Sitten käsien tarkka pesu, ruoat kaappiin ja taas käsien pesu. Kauhistuttaa.
Wigord
Docventures Mode
Niin. Molemmilla kanavilla on oltava ohjelmaa. Mehän tietysti suositellaan, että ahmi A-studiota Areenasta jälkikäteen!
Päädyinkin tähän tulokseen.
lörppö83
Miettikääpäs tytöt ja pojat semmoista asiaa miten tämä asia vaikuttaa huumekauppaan kun on rajat kiinni ja uusimaa kiinni 😮
TheHoodBox
Corona ei ole aasialaisten syy, AIDS ei ollut homojen syy. Molemmat uhkaa meitä kaikkia. Lopetetaa syrjintä ja syyttäminen ja pidetää saippuista kiinni
mronkainen
Tuohan on jo jotain tietoa tuokin, että tauti voi uusiutua.
Nakki_Fakiiri
elisaedwards
Käytättekö hengityssuojaimia/kasvosuojia tms ulkoillessa tai kaupoilla käydessä? Miksi/miksi ei?
En käytä. Laadukkaita ei ensinnäkään saa vielä mistään. Pohjoisemmassa vain vähän tapauksia. Kun tilanne pahenee niin laitan moottoroidun taistelukaasut ja laskeumat kestävän ylipainekokonaamarin päähän niin ei tarvitse jännittää kaupassa :|
Pipsavee
elisaedwards
Käytättekö hengityssuojaimia/kasvosuojia tms ulkoillessa tai kaupoilla käydessä? Miksi/miksi ei?
En, auttaa vain jos kantaa tartuntaa ja oireilee. Toivon, että riittävät terveydenhoitoalalla.
Tuju71
Aika vähälle huomiolle jäänyt sinkkutaloudet (joita on Suomessa yli miljoona). Eristys ja yksinäisyys voi myös tappaa. Itsellä huoli enosta, joka asuu rajan takana Kotkassa. Ollaan viestitty legendaarisen toimivilla tekstiviesteillä, kun enolla ei nettiä eikä älyluuria. Lähetin myös postikortin, eno ilahtui. Eno <3
rikurikhardpenttinen
no huumeiden käyttäjät on levottomia jo
Huuhkain
Ei ole syytä käyttää maskia, kun ei ole määrätty kaikille, eikä riitäkään
Nelli92
lörppö83
Miettikääpäs tytöt ja pojat semmoista asiaa miten tämä asia vaikuttaa huumekauppaan kun on rajat kiinni ja uusimaa kiinni 😮
Jep. Nuuskan hinnat ainaki jo ihan pilvissä 🙄
ValtteriA
TheHoodBox tämä saadaan tietää vasta tulevaisuudessa, onko CoVid-19 oikeasti luonnon muokkaama tauti vai vahingossa laboratorioista karannut. Katsotaan.
Petersweet
Luin jostain että Kiinan matkapuhelinverkosta on hävinnyt liittymiä/käyttäjiä huomattavasti. Salaliittoteoria kertoo että siellä on keksitty keinot sairastuneiden "vähentämiseen".
rikurikhardpenttinen
näin sinkkuna on eristys ollu aika yksinäistä kyllä
Jannex
Thelba
Postin ja ruokakauppojen kotiinkuljetusmaksut voisivat myös laskea..
Mielestäni hinta on halpa noin 15€, tilataan 2 viikon välein. Ostokset tulee harkittua tarkemmin ja hinta vertailu helpompaa. Paljon turhaa osyosya jää pois.
Jim59
Ihmiset ei vielä tajua että tämä tulee muuttamaan maailmaa ja sen toimintaa pitkäksi aikaa.
janikaaro
Mielenkiintoinen tieto liittyen kausittaisuuteen: influenssa on kausittainen pohjoisella pallonpuoliskolla, mutta esiintyy tasaisesti läpi vuoden tropiikissa. Miksi influenssa matkustelee näin ei tiedetä ja miksi sillä ei ole vastaavaa kausittaisuutta trooppisilla leveysasteilla. Saa nähdä kuinka käy koronan kanssa.
anonyymi1261683
Tänään kaupassa olisin halunnut kaikki mahdolliset suojat ja henkivartijan tökkimään ihmisiä kauemmaks. Suututti miten välinpitämättömiä ihmiset on.
Yle Kioski - Aleksi
Onks jengillä leffaherkkui?? Itel keksei ja valkohomejuustoo sekä limsaa 😍😍
mariagate
Minusta meidän naisviisikkomme on johtanut erittäin hyvin maatamme tämän Koronan aikana. Siitä todistuksena ei tarvitse katsoa kuin meidän hyvin hitaasti kasvavaa vaikeiden tautitapausten määrää. Olemme tällähetkellä juuri siinä mihin he alunperinkin sanoivat pyrkivänsä. Meidän terveydenhoitokapasiteettimme kestää. Ei tarvitse katsoa kuin naapuriin niin näemme toisenlaisen lähestymistavan tulokset
Wigord
ValtteriA
TheHoodBox tämä saadaan tietää vasta tulevaisuudessa, onko CoVid-19 oikeasti luonnon muokkaama tauti vai vahingossa laboratorioista karannut. Katsotaan.
Sars-mutaatio ja sehän tiedetään jo.
Nakki_Fakiiri
Petersweet
Luin jostain että Kiinan matkapuhelinverkosta on hävinnyt liittymiä/käyttäjiä huomattavasti. Salaliittoteoria kertoo että siellä on keksitty keinot sairastuneiden "vähentämiseen".
Kausityöläiset poistuneet alueilta niin liittymät vähentyneet.
mronkainen
Just kelasin, kun luin että Ruotsissa aletaan herätä siihen, että jatkossa olisi hyvä olla varmuusvarastoja, että onko siellä muutaman vuoden päästä jättimäisiä luolia täynnä nuuskaa, hapansilakkaa ja punssia...
anonyymi825355
Jännä juttu itse coronasta julkaistiin kirja kyseistä kaupungista mistä viirus lähti liikeele vuosi sitten. Hmm.
AnnKe
Etätyö ja -opetus ottivat kunnon loikan.
Pipsavee
Yle Kioski - Aleksi
Onks jengillä leffaherkkui?? Itel keksei ja valkohomejuustoo sekä limsaa 😍😍
Just tein tässä pyttipannuu ja poppiksii :-)
kerus
mariagate
Minusta meidän naisviisikkomme on johtanut erittäin hyvin maatamme tämän Koronan aikana. Siitä todistuksena ei tarvitse katsoa kuin meidän hyvin hitaasti kasvavaa vaikeiden tautitapausten määrää. Olemme tällähetkellä juuri siinä mihin he alunperinkin sanoivat pyrkivänsä. Meidän terveydenhoitokapasiteettimme kestää. Ei tarvitse katsoa kuin naapuriin niin näemme toisenlaisen lähestymistavan tulokset
ruotsissa vedetään toista ääripäätä. hallitus hidasteli täällä.
k_l_
Ruotsin linja olisi ollut taloudellisesti parempi linja, jos olisivat jatkaneet loppuun asti, vaan hekin lopulta alkavat taipumaan eristämislinjalle... Italiassa ja Espanjassa karsiutuu eläkepommit ja pitkällä aikavälillä taloudellisesti vähemmän rasitetta. Sama voi edelleen tapahtua täällä, joten pitäkää yhteyttä läheisiin edes etänä.
Dessu
Teetä ja dokkaria ☝️👍
kmk90
Koronan clousatut keissit 406 000, näistä 78% hengissä ja 22% kuollut. Eli loput 1 084 966 edelleen sairaistaa tautia. Seurannut kuolleisuusprosenttia clousattujen osalta alusta asti ja nousujohteinen. Tällä kaavalla kun loput saadaan suljettua niin saattaa maailmassa olla aika paljon uhreja.
elgatto
erittyykö virusta ihmisen hien mukana? tuli mieleen kun jos menee vaikka hissiin ja siellä haisee edellisen tyypin hiki? eikös siinä vaiheessa olla jo hengittänyt toisesta ihmisestä erittyneitä molekyylejä omaan nenäänsä?
Yle Kioski - Aleksi
Pipsavee
Just tein tässä pyttipannuu ja poppiksii :-)
Ai saakeli kyl kelpaa!!
ValtteriA
mariagate mites tämä suojaustilaus alibabalta? Minusta ovat alisuoriutuneet ja syyttäneet paljon mm kuntia, joka on epäreilua - jos kunnat olisivat varautuneet tällaiseen ,olisi moni kuntaostaja saanut potkuja kuukausia sitten, kun makaa "turhana" maskeja ym. Nyt ei ole ollut hyvää suoriutumista mielestäni
Kansalainen82xy
Itseä ihmetyttää monien välinpitämättömyys tilanteeseen. On outoa katsella omia kollegoita viettämässä aikaa porukalla, kun itse ei ole tavannut kavereitaan livenä pitkään aikaan.
jannepok
Suosittelen CNN:n artikkelia "Bats are not to blame for coronavirus. Humans are". Mm. lepakkojen metsästyksestä ja ja ihmisen aiheuttamasta metsäkadosta, eläinmarkkinoista puhumattakaan.
TrickyLennu
Dokkaria ja popparia
rikurikhardpenttinen
salmiakkinameja leffasnacksina
Hannatin
Yle Kioski - Aleksi
Kelatkaa et saadaan kertoo meidän lapsille joskus kymmenien vuosien päästä et selvittiin pandemiasta :D iha hulluu
Eiköhän siihen mennessä näitä ole ollut useita, jopa pahempia.. tuskin siis mikään suuri uutinen enää 50 vuoden päästä..
Wigord
Yle Kioski - Aleksi
Onks jengillä leffaherkkui?? Itel keksei ja valkohomejuustoo sekä limsaa 😍😍
Mietoon superia eli mämmiä kermalla ja sokrulla.
kerus
k_l_
Ruotsin linja olisi ollut taloudellisesti parempi linja, jos olisivat jatkaneet loppuun asti, vaan hekin lopulta alkavat taipumaan eristämislinjalle... Italiassa ja Espanjassa karsiutuu eläkepommit ja pitkällä aikavälillä taloudellisesti vähemmän rasitetta. Sama voi edelleen tapahtua täällä, joten pitäkää yhteyttä läheisiin edes etänä.
oletat että tauti ei muutu. jos muuttuu, ruotsissa vuoden päästä sama edessä taas
TheHoodBox
Yle Kioski - Aleksi
Onks jengillä leffaherkkui?? Itel keksei ja valkohomejuustoo sekä limsaa 😍😍
probiottisia ruokia, viinirypäleitä ja omenaa. teetä. Koitan parhaani mukaan pitää sisuskaluni sellasessa tikissä että sinne ei pöpöt ees halua mennä. Juuri söin uunissa haudutettua valkosipulia ja itse tehtyä hapanjuurileipää
ValtteriA
Itselläni auringonkukansiemeniä ja punaviiniä :D
Launder Source
Hyi helevetti, yäk.
Yle Kioski - Aleksi
TheHoodBox
probiottisia ruokia, viinirypäleitä ja omenaa. teetä. Koitan parhaani mukaan pitää sisuskaluni sellasessa tikissä että sinne ei pöpöt ees halua mennä. Juuri söin uunissa haudutettua valkosipulia ja itse tehtyä hapanjuurileipää
Ite oon tän korona aikan lihonnu iha sikan ku litkiny vaa limuu 😭😭😭😭
ata1
Yle Kioski - Aleksi
Onks jengillä leffaherkkui?? Itel keksei ja valkohomejuustoo sekä limsaa 😍😍
Leffaherkkuna porkkanaa. On hyvää!
rikurikhardpenttinen
ruotsalaisten linjaukset koronan suhteen olleet vähintäänkin outoja
Tuutikk1
ValtteriA
Itselläni auringonkukansiemeniä ja punaviiniä :D
Nerokasta! Olen ihan unohtanut auringonkukansiemenet. :)
elisaedwards
Yle Kioski - Aleksi
Onks jengillä leffaherkkui?? Itel keksei ja valkohomejuustoo sekä limsaa 😍😍
Broidi teki just leivinuunissa pizzaa 🍕🍕 Kyytipojaks inkivääriolutta.
Pipsavee
ValtteriA
Itselläni auringonkukansiemeniä ja punaviiniä :D
Tässä on sitä jotain!
Yle Kioski - Aleksi
ata1
Leffaherkkuna porkkanaa. On hyvää!
Tää o hyvä vaihtoehto
Petersweet
Juustorisottoa
Nakki_Fakiiri
Yle Kioski - Aleksi
Onks jengillä leffaherkkui?? Itel keksei ja valkohomejuustoo sekä limsaa 😍😍
Yksi olut <3
Maifiina
Kuullut monilta että eihän tää oo ollenkaan vaikeeta olla kotona kun voi panostaa perheeseen ja parisuhteeseen. Monet puhunut että ovat tehneet kotona kaikkea kivaa eivätkä ymmärrä miksi jotkut valittaa kotona olemisesta. Eivät ymmärrä että moni asuu yksin ja se on todella raskasta kun ei ole mitään seuraa
Yle Kioski - Aleksi
ValtteriA
Itselläni auringonkukansiemeniä ja punaviiniä :D
Olispa punkkuu 😭😭😭
Räiskäle
coronaa
Laurahei
Kun mietit seuraisiko dokkaria vai chattia..
anonyymi825355
Juotu jo
Yle Kioski - Aleksi
Laurahei
Kun mietit seuraisiko dokkaria vai chattia..
Multitasking hei!! :D
outieini1
Vielä näin korona positiiviseksi testattuna. Kyllähän tämä melko vahvan leiman iskee, ainakin omaan alitajuntaan (ja kyllä myös muidenkin), ja se on todella inhottavaa. Päivittäin saa lukea uutisia, kuinka jo oireettomat, positiiviseksi testatut on edelleen levittänyt tautia eteenpäin. Viranomaisen luvalla saan poistua kotoa sunnuntain jälkeen. Mutta uskallanko, uskaltaako läheiset tavata minua?
Kabeibl
Laurahei
Kun mietit seuraisiko dokkaria vai chattia..
Tämä
Henri__
Laurahei
Kun mietit seuraisiko dokkaria vai chattia..
niinpä :D yritän tehdä molempia
ValtteriA
Dokkaria voi kuunnella, englanniksi on :)
Dessu
Toi just t mitä sanottiin, pelko ja huuhaa haittaa jopa tautia enemmän.
elisaedwards
Laurahei
Kun mietit seuraisiko dokkaria vai chattia..
Aina tää sama ongelma 😂
Wigord
anonyymi825355
Jännä juttu itse coronasta julkaistiin kirja kyseistä kaupungista mistä viirus lähti liikeele vuosi sitten. Hmm.
Eikö olekkin. Ihan jo se että koronoita on 4 eri lajia ja korona-virus löydettiin 60-luvulla. Lyijyhattu päähän ja teorioita kehittämään.
Jaakkimoo
Hei koitan seuraa dokkarii hysss
k_l_
tervehtymisen jälkeen voi levittää coronaa vielä viikkoja
ValtteriA
On kyllä irvokasta katsella mm venäjältä ja muualta, kun noita kasvomaskeja pidetään siten, että nenä ei peity. Äskenkin vilahti ruudulla.
Docventures Mode
Laurahei
Kun mietit seuraisiko dokkaria vai chattia..
Yks vaihtis on tsiigaa leffa jo etukäteen Areenasta. Ehkä ensi kerralla? :D
mronkainen
Täällä Itä-Helsingissä asuessa olen pohtinut, kuinka iso ongelma hamstraaminen oikeasti on. Selvää on, että aina joku oikeastikin hamstraa, mutta kuinka paljon tyhjät hyllyt johtuvat siitä, että jengiä on kaupoissa 10 kertaa enemmän kuin normaalisti ja jengi ostaa viikon safkat kerralla sen sijaan, että kävisi kaupassa kolme kertaa viikossa. Lisäksi ehkä aluksi jengi keräsi vähän varastoakin.
AnnKe
Etukäteen, ajoissa, varautuminen - pääsanoma dokkarissa.
ValtteriA
k_l_ tervehtymisen jälkeen voi sairastua uudestaankin nykytiedon valossa.
Jannex
k_l_
Ruotsin linja olisi ollut taloudellisesti parempi linja, jos olisivat jatkaneet loppuun asti, vaan hekin lopulta alkavat taipumaan eristämislinjalle... Italiassa ja Espanjassa karsiutuu eläkepommit ja pitkällä aikavälillä taloudellisesti vähemmän rasitetta. Sama voi edelleen tapahtua täällä, joten pitäkää yhteyttä läheisiin edes etänä.
Tuosta eläkepommi faktasta ei muuten passaa puhua.....
kerus
mronkainen
Täällä Itä-Helsingissä asuessa olen pohtinut, kuinka iso ongelma hamstraaminen oikeasti on. Selvää on, että aina joku oikeastikin hamstraa, mutta kuinka paljon tyhjät hyllyt johtuvat siitä, että jengiä on kaupoissa 10 kertaa enemmän kuin normaalisti ja jengi ostaa viikon safkat kerralla sen sijaan, että kävisi kaupassa kolme kertaa viikossa. Lisäksi ehkä aluksi jengi keräsi vähän varastoakin.
paljonko prepparit hamstraavat naamareita hoitohenkilökunnalta
IIJOO
Tsemppiä kaikille arkeen, pysykää terveinä!
ATK-nainen
#kysymys Lasse Lehtoselle: realistinen arvio rokotteen valmistumisesta? entä massatuotannosta ja massoille saattamisesta?
mronkainen
kerus
paljonko prepparit hamstraavat naamareita hoitohenkilökunnalta
Jonkun verran olen naamareita nähnyt, mutta en mitään valtavaa määrää.
Tuju71
Putsaako HSL metroja normaalista poikkeavasti? Tuskin.
AnnKe
#kysymys Ruotsin linja onnistuminen
Pit Sa
Miksi naamareita ei käytetä, kun Aasian maissa se on normi.
Wigord
Docventures Mode
Yks vaihtis on tsiigaa leffa jo etukäteen Areenasta. Ehkä ensi kerralla? :D
Tosin nuo alku ja loppu löpinät luovat hyvän kokonaisuuden itse dokkariin.
mronkainen
Tuju71
Putsaako HSL metroja normaalista poikkeavasti? Tuskin.
HSL:n sivuilta:
ValtteriA
#kysymys massatrendikaverille - miten tämä vaikuttaa ns "toisen prioriteetin" töihin, eli ei-alkutuotantoon - hiljentyykö ravintolaelämä ja massakulttuuri tulevaisuudessa, jatkavatko oletettavasti ihmiset "välttelevää" käyttäytymistä myös tulevaisuudessa vielä vuosien ajan? Tämä sosiologinen aspekti kiinnostaa itseäni valtavasti. Sen vaikutus on itse virusta suurempi
Thelba
Kuljetusmaksuista, on myös yhden hengen talouksia jotka tarvitsevat tuotteita eri kaupoista/yrityksiltä, apteekit, lemmikkien ruoat jne ja ei ole ketään joka kävisi hoitamassa asioita puolestasi kun kuulut riskiryhmään - pitkät välimatkat asuinpaikkakunnalla- kaikki tutut muurien toisella puolella- kumppani jumissa toisessa maassa- ei autoa.
eeroanterokoo
Tunnalle ja Rikulle aiheen tiimoilta->
mronkainen
Siivousta on tehostettu. Liikennevälineitä ja asemia siivotaan tavanomaista huolellisemmin. Erityistä huomiota kiinnitetään pintoihin, jotka ovat alttiita kosketuksille: esimerkiksi erilaisiin kanteisiin ja tankoihin.
Nakki_Fakiiri
kerus
paljonko prepparit hamstraavat naamareita hoitohenkilökunnalta
emt mutta jatkossa pidän kaapissa AINA varalta riittävää määrää. Voi vaikka pandemian iskiessä heittää ne sitten Terveysasemalle, jos ei itse tarvitse...
kerus
mronkainen
Jonkun verran olen naamareita nähnyt, mutta en mitään valtavaa määrää.
ulkoministeriön konsulipäälliköllä oli a-studiossa viime viikolla. hukkaan meni
punakynsi1
rokote :DD huhhuh siinähän ei tule mukana mitään samalla
Docventures Mode
ATK-nainen
#kysymys Lasse Lehtoselle: realistinen arvio rokotteen valmistumisesta? entä massatuotannosta ja massoille saattamisesta?
Hei kaikki voi muuten toimia kuten ATK-nainen - laittakaa #kysymys ja poimitaan niitä suoraan meidän vieraille! Kiitos!
Yle Kioski - Aleksi
Olispa meilläki noi hieno lentokenttä...
SILLAIKAI
Niinistön ne maskit tilasi
Yle Kioski - Aleksi
Siis VESIPUTOUS lentokentällä???
Dessu
Muuten propsit kaikille siivoajille, arvokasta ja aliarvostettua työtä
Pit Sa
Meillä rapussa haisee nykyään desifiontiaine. Oon tyytyväinen siivoukseen.
elgatto
#kysymys Tekeekö mahdollisesta rokotteesta kieltäytyminen minusta hylkiön yhteiskunnassa? (olen jo 10v sitten päättänyt etten uusi muuta kuin jäykkäkouristusrokotetta.)
Raiderstig
Yle Kioski - Aleksi
Olispa meilläki noi hieno lentokenttä...
Kyl Helsinki - Vantaa on aika hieno! 😀
Pipsavee
Pit Sa
Miksi naamareita ei käytetä, kun Aasian maissa se on normi.
Suomessa on yleisesti niin puhdas ilma ja korkea hygieniataso ja samoin euroopassa verraten aasiaan, niin se ei oo ollut tapana tai tarpeellista niin ei siihen ihan nopeasti opi 😅
IIJOO
Ei tee
katarhino
Ajatukset menee entisille siivoojatyökavereille hki-vantaalla
Henri__
Yle Kioski - Aleksi
Siis VESIPUTOUS lentokentällä???
toi on muistaakseni valittu maailman parhaaksi lentokentäksi enkä ihmettele miksi :D
ValtteriA
Aleksi, Singapore on kuuluisa solarpunk -arkkitehtuuristaan :) Suosittelen tutustumaan. Viherkasvustoa betonibrutalismin seassa, varsin kaunista mielestäni
Yle Kioski - Aleksi
Raiderstig
Kyl Helsinki - Vantaa on aika hieno! 😀
No aika varjoon jää ton rinnalla xd
IT_Puuseppä
ompa tässä dokkarissa hienot ostostv -musiikit..
Yle Kioski - Aleksi
ValtteriA
Aleksi, Singapore on kuuluisa solarpunk -arkkitehtuuristaan :) Suosittelen tutustumaan. Viherkasvustoa betonibrutalismin seassa, varsin kaunista mielestäni
Brutalismi o kyl jollai sairaal taval niin makee tyylisuuntaus
TrickyLennu
#kysymys miksi ei tilastoida koronasta selviytyneistä?
kerus
Dessu
Muuten propsit kaikille siivoajille, arvokasta ja aliarvostettua työtä
kaikki nyt tärkeeksi tulleet ammatit on alipalkattua lääkärit pois lukien.
Wigord
Miksi ihmeessä jotkut rohmusivat vessapaperia? Ymmärtäisin, jos kyseessä olisi noro tai nuha.
TheHoodBox
Aik kiusallista ku vasta valmistu kokiksi ja sit ei saa mennä töihi no on se kyllä kumma :D
Raiderstig
IT_Puuseppä
ompa tässä dokkarissa hienot ostostv -musiikit..
Tää myös ehkä skidisti haiskahtaa mainokselta! 🤪
ValtteriA
Brutalismi herättää itsessänikin jotain outoa, sairastakin mielenkiintoa, ihmisen pyrkimys erottua luonnosta, rikkoa itseään ja maailmaa vastaan. Hyvin neuvostomaista, Singaporessa on valjastettu kyllä innovatiivisen kauniilla tavalla
-jone
Mitenkähän ns. seuraavaan virusaaltoon on varauduttu? Ja onkohan sitä odotettavissa?
paivi2013
#kysymys Testataanko Suomalaisten verestä vasta-aineita suuressa mittakaavassa kun tämä aalto on ohi?
ATK-nainen
#kysymys Lasselle taas: onko niin, että tarpeeksi suuren laumaimmunitettin jälkeen covid-19 muuntuu ajan mittaan yhdeksi "kausi-influenssaksi"? Entä mitä tämä eristys itseasiassa tekee muille kausi-influenssoille, häviääkö nekin?
Fragile lion
Toivottavasti ihmiset ymmärtävät jatkossa asettaa elämänsä arvot inhimillisempään järjestykseen ja muistavat, että ovat vain pikku muurahaisia maapallolla. Puhtaan luonnon ja luonnossa elävien eläinten ehdoilla.
eeroanterokoo
Tunnalle ja Rikulle aiheen tiimoilta: Hei, olen yksinelävä paria vuotta vaille 60-mies Tampereelta. Olin 11 vuotta sitten syksyllä 2009 asiakaspalveluammatissa silloisen sikainfluenssaepidemian aikoihin. Olin hetkellisessä lähikontaktissa Espanjasta Suomeen tulleiden matkustajien kanssa, jotka olivat sairastuneet äkillisesti matkalla. Kului 4-5 päivää kun sain voimakkaat oireet lihassärkyineen,...
Pit Sa
Pipsavee
Suomessa on yleisesti niin puhdas ilma ja korkea hygieniataso ja samoin euroopassa verraten aasiaan, niin se ei oo ollut tapana tai tarpeellista niin ei siihen ihan nopeasti opi 😅
Se on totta. Monissa ammateissa voisi myös suojella keuhkoja
Alicia1
#kysymys Miltä uskot maailman näyttävän vuoden päästä?
SILLAIKAI
Missä luuraa se erikoisasiantuntija joka tammikuussa sanoi että ei se virus Suomeen tule
johanlustig
hyvä ilta ketkä ovat vieraat missä voin katsoa lähetystä olin tänään kello 7 aamulla ruoka kaupassa kuulun riski ryhmän kauppa oli täynnä ihmisiä en ymmärä miksi pitä kaikki saman aikan olla kaupassa?
GicGer
Käsienpesun ja kuumeen mittailun määrä on kyl itellä kasvanut reippaasti tässä parin viikon aikana. Molemmat jo lähes päivittäisiä toimenpiteitä.
kerus
SILLAIKAI
Missä luuraa se erikoisasiantuntija joka tammikuussa sanoi että ei se virus Suomeen tule
tais olla sama jolle tää oli flunssa
Yle Kioski - Aleksi
SILLAIKAI
Missä luuraa se erikoisasiantuntija joka tammikuussa sanoi että ei se virus Suomeen tule
Tais hukkuu häpeään XDD
Pit Sa
SILLAIKAI
Missä luuraa se erikoisasiantuntija joka tammikuussa sanoi että ei se virus Suomeen tule
Sitä minäkin ihmettelen.
vebaso
Hei, oonko muute ainoo, joka on tajunnu et vois olla normaalistiki vähä tarkempi hygienian kanssa, kun koko ajanhan on liikkeellä influenssaa ja muuta?
eeroanterokoo
...kuumeiluineen, vilunpuistatuksineen. Makasin lopulta erakoituneena sängyssä yötä päivää todella voimattomana. Ainoat rutiinit niinä hetkinä rajoittuivat nukkumisen ohella vain veden juomiseen ja veskissä käymiseen, muuhun minulla ei riittänyt enempää energiaa. Mikään kiinteäkään ravinto maistunut. Saatoin nukkua vällyissä yhtäsoittoisesti jopa 14 tuntia...kunnes kuudentena päivänä olo alkoi...
Docventures Mode
TrickyLennu
#kysymys miksi ei tilastoida koronasta selviytyneistä?
Katotaanpa, jos Jani Kaarolla olisi tähän joku ajatus!
Haitta-apina
Suomen hallitusta turha syyllistää, peli oli menetetty jo siinä vaiheessa kun Kiina aloitti asian salailun ja virus pääsi rauhassa leviämään maailmalle. Suomi on toiminut tehokkaasti ja oikea-aikaisesti, tilastotkin sen kertoo.
IT_Puuseppä
uudenmaan eristys kai loppuu 19.4. t. sanna
kerus
Haitta-apina
Suomen hallitusta turha syyllistää, peli oli menetetty jo siinä vaiheessa kun Kiina aloitti asian salailun ja virus pääsi rauhassa leviämään maailmalle. Suomi on toiminut tehokkaasti ja oikea-aikaisesti, tilastotkin sen kertoo.
kulisseissa painostettiin toimiin kyllä jo pari viikkoa aiemmin
Pit Sa
Haitta-apina
Suomen hallitusta turha syyllistää, peli oli menetetty jo siinä vaiheessa kun Kiina aloitti asian salailun ja virus pääsi rauhassa leviämään maailmalle. Suomi on toiminut tehokkaasti ja oikea-aikaisesti, tilastotkin sen kertoo.
Ei täällä Suomessakaan uskottu, ennenkuin...
Yle Kioski - Aleksi
IT_Puuseppä
uudenmaan eristys kai loppuu 19.4. t. sanna
Sitä odotelles, tuntuu hullulta et en pääse näkee mu perhettä poriin
Docventures Mode
johanlustig
hyvä ilta ketkä ovat vieraat missä voin katsoa lähetystä olin tänään kello 7 aamulla ruoka kaupassa kuulun riski ryhmän kauppa oli täynnä ihmisiä en ymmärä miksi pitä kaikki saman aikan olla kaupassa?
Poikkeusajan viisaiden neuvosto on seuraavat hahmot: Lasse Lehtonen, diagnostiikkajohtaja, HUS Mika Aaltola, johtaja, Ulkopoliittinen instituutti Anu Kantola, viestinnän professori, Helsingin yliopisto Roope Mokka, tulevaisuudentutkija, Demos Helsinki
elgatto
joo, toivottavasti loppuu.mökille pakko päästä, ei pää kestä muuten.
Kansalainen82xy
Tuo kuumeen mittaus työpaikalla ennen työvuoron alkua voisi olla hyvä juttu täälläkin. Kun aina joku tulee kipeänä töihin niin voisi käännyttää kipeän kotiin
fefe96
#kysymys kun Tanska ja Norja ovat jo ilmoittaneet peruvansa kaikki kesän tapahtumat ainakin 31.7 saakka, niin milloin voidaan Suomessa odottaa samanakaltaista ratkaisua?
ValtteriA
Haitta-apina ei ole, Suomi olisi voinut toimia aiemmin. Meillä leviää muutenkin asiat myöhemmin, kun populaatio hajallaan
janikaaro
On ollut puhetta siitä, ettei suomalaisilla maatiloille ja puutarhoille saada työntekijöitä Ukrainasta ja Vietnamista. Kuinka moni olisi haluaks lähtemään kesäkeikalle satoa poimimaan? Paljonko siitä pitäisi maksaa?
nickrequired
SILLAIKAI
Missä luuraa se erikoisasiantuntija joka tammikuussa sanoi että ei se virus Suomeen tule
pari kymmentä vuotta tätä ollaan povattu... nyt kun se alkoi niin kaikki odottivat 2-3 viikkoa ennen kuin kävivät sulkemaan lentoliikennettä - rajoja.
eeroanterokoo
...jatkoa->olo alkoi pikkuhiljaa osoittaa elpymisen merkkejä. Tässä välissä keväälle 2020 saakka yksikään influessa ei tässä välissä ole iskenyt minuun...kunnes viime kuun alussa minulle kehkeytyi 11 vuoden takaiset oireet kuten sikainfluenssassa. Käytän liikkuessani päivittäin joukkoliikennettä ja muutamaa iltaa aikaisemmin olin eräässä paikallisessa "kansainvälisessä rockbaarissa", joka oli...
Räiskäle
onko täällä muita, jotka foliohattuilee tuon viruksen olleen tarkoituksellinen?
Hullufaijas
Tää on niin tätä!
IT_Puuseppä
janikaaro
On ollut puhetta siitä, ettei suomalaisilla maatiloille ja puutarhoille saada työntekijöitä Ukrainasta ja Vietnamista. Kuinka moni olisi haluaks lähtemään kesäkeikalle satoa poimimaan? Paljonko siitä pitäisi maksaa?
Voisin mielelläni mennä jos ei olisi kahta kersaa kotona ja yritystä pyöritettävänä.
Tuju71
#kysymys Onko joku jo käynyt läpi valmiusvaraston ja selvittänyt onko siellä muutakin vanhentunutta kamaa kuin maskit? Miten on edes mahdollista, että maskit vanhentuivat jo v. 2012?
kerus
janikaaro
On ollut puhetta siitä, ettei suomalaisilla maatiloille ja puutarhoille saada työntekijöitä Ukrainasta ja Vietnamista. Kuinka moni olisi haluaks lähtemään kesäkeikalle satoa poimimaan? Paljonko siitä pitäisi maksaa?
palkka ja työehdot? stadikan työmaa?
Yle Kioski - Aleksi
Räiskäle
onko täällä muita, jotka foliohattuilee tuon viruksen olleen tarkoituksellinen?
No höpö höpö :D kuka siitä hyötyis ku kaikki voi sairastuu?
Pit Sa
Tästä varmasti opitaan monta asiaa...
Jannex
Kun nyt talkoissa kaikki tuntuvat olevan ja budjettia paisutetaan niin
Pipsavee
janikaaro
On ollut puhetta siitä, ettei suomalaisilla maatiloille ja puutarhoille saada työntekijöitä Ukrainasta ja Vietnamista. Kuinka moni olisi haluaks lähtemään kesäkeikalle satoa poimimaan? Paljonko siitä pitäisi maksaa?
Täskin pitää ymmärtää se, että siellä maatiloilla ei oo pelkästään tollasta joka jampan helppoa työtä ja ukrainan ja muiden valtioiden väki on koulutettu ja opetettu niihin töihin, mitä ne tulee tekemään.
eeroanterokoo
...jatkoa->...joka oli kohtuutäysi. Tuolloin puhuttiin vielä vain ulkomailta matkailijoiden tuomista koronapöpöstä. Oireet olivat yhtävahvat kuin sikainfluessakin, mutta 5 päivän jälkeen olo alkoi tokenemaan. Kului useampi päivä kunnes oireet alkoivatkin uudelleen.
Wigord
Haitta-apina
Suomen hallitusta turha syyllistää, peli oli menetetty jo siinä vaiheessa kun Kiina aloitti asian salailun ja virus pääsi rauhassa leviämään maailmalle. Suomi on toiminut tehokkaasti ja oikea-aikaisesti, tilastotkin sen kertoo.
Tai kun Italia piti tärkeämpänä ottaa hiihtolomaturisteilta rahat ja kieltää asian vakavuus. Sitten olikin koko euroopalla "paskat housuissa" kun nämä turistit palasivat kotimaihinsa viruksen kanssa.
SILLAIKAI
Koska rupee uskovaiset pätemään että tämä on ennustettu raamatussa
nickrequired
Yle Kioski - Aleksi
No höpö höpö :D kuka siitä hyötyis ku kaikki voi sairastuu?
joku kuka on eristyksesissä ihmistä... nyt kun kysyit
elgatto
Räiskäle
onko täällä muita, jotka foliohattuilee tuon viruksen olleen tarkoituksellinen?
joo, tosin teorioita niin paljon ettei tiedä mikä olis uskottava. mut, eristys ehkä saattaa vaikuttaa järkeen että varmaan pidän itseäni ihan naurettavana hysteerikkona 6kk päästä.
IT_Puuseppä
Joku myi tänään yrittäjäryhmässä käsidesiä 40e litra. Onneksi ihmisten aivot pelaa vielä ja se naurettiin sieltä pihalle.
Yle Kioski - Aleksi
nickrequired
joku kuka on eristyksesissä ihmistä... nyt kun kysyit
Joku maan alla asuva eliitti XDD
Räiskäle
Yle Kioski - Aleksi
No höpö höpö :D kuka siitä hyötyis ku kaikki voi sairastuu?
mietityttää ajatus, että se ei levinnyt kiinassa laajemmin ja tappavammin kuin nyt euroopassa, vaikka mahdollisuudet siihen monella tavalla olisi ollutkin
kerus
Pipsavee
Täskin pitää ymmärtää se, että siellä maatiloilla ei oo pelkästään tollasta joka jampan helppoa työtä ja ukrainan ja muiden valtioiden väki on koulutettu ja opetettu niihin töihin, mitä ne tulee tekemään.
kumma ettei etelä-euroopasta tulla jossa iso nuorisotyöttömyys
Laurahei
Hoitaja neuvoi parikymppistä siskoani menemään tänään koronatestiin. Sisko meni pandemiaklinikalle korkeassa kuumeessa, jossa lääkäri totesi hänellä olevan jokin viirus, mutteivät testaa häntä, sillä siskoni ei varmaan ole ollut koronatapausten kanssa tekemisissä viime aikoina. #aukotonlogiikka
nickrequired
Yle Kioski - Aleksi
Joku maan alla asuva eliitti XDD
:D
Wigord
janikaaro
On ollut puhetta siitä, ettei suomalaisilla maatiloille ja puutarhoille saada työntekijöitä Ukrainasta ja Vietnamista. Kuinka moni olisi haluaks lähtemään kesäkeikalle satoa poimimaan? Paljonko siitä pitäisi maksaa?
10€/h. Eli aika paljon enemmän kuin thaimaalaisille.
mronkainen
SILLAIKAI
Koska rupee uskovaiset pätemään että tämä on ennustettu raamatussa
Johan joku israelilainen poliitikko selitti, että tämä on jumalan rangaistus homoille – ja sairastui itse...
k_l_
#Kysymys onko linja edelleen joukkoimmuniteetti joko sairastamisen tai rokotteen kautta vai onko linja tukahduttaa?
eeroanterokoo
jatkoa-> Tuolloin sitä epäili vain influenssaksi, mutta näin jälkeenpäin alkanut epäilemään jopa koronaksi, vaikka en ole edes ulkomailla käynyt. Kuten sikainflussa niin tässäkin oli niin samanlaiset oireet. Tosin kummassakaan kohdallani ei ollut rajua pärskintä-ja yskintävaihetta kuten yleensä flunssissa.
Donne
Mikäs tuon singaporen tilanne on nyt?
Pit Sa
Huomasin, että päiväkodissa ja koulussa on opetettu oikein yskimään. t. mummi
ATK-nainen
Korona on saanut meidät täällä hyvinvoivissa länsimaalaissa pelkäämään myös siksi, että ensimmäistä kertaa edes hyvällä terveydenhuollolla ja kalliilla vakuutuksella ei välttämättä pelastu. Ilmastonmuutosta ja muita katastrofeja on tähän asti pystytynyt eliitti välttämään...
diaz
janikaaro
On ollut puhetta siitä, ettei suomalaisilla maatiloille ja puutarhoille saada työntekijöitä Ukrainasta ja Vietnamista. Kuinka moni olisi haluaks lähtemään kesäkeikalle satoa poimimaan? Paljonko siitä pitäisi maksaa?
Erittäin mielellään menossa, kun opiskelijan elämäntilanne sallii
nickrequired
Yle Kioski - Aleksi
Joku maan alla asuva eliitti XDD
mutta se kysymys on lähtökohtaisesti /error/ mitä kysyit. kuka hyötyisi.
kerus
k_l_
#Kysymys onko linja edelleen joukkoimmuniteetti joko sairastamisen tai rokotteen kautta vai onko linja tukahduttaa?
ei taida viranomaisetkaan tietää
Jannex
Jannex
Kun nyt talkoissa kaikki tuntuvat olevan ja budjettia paisutetaan niin
Kun nyt ollaan tässä tilanteessa ja budjettia paisutetaan työttömyys edut helpottuvat jne. Niin mielestäni nyt työnanatajilla tulisi olla oikeus laitaa ihmiset vuosilomalle. Jos kesällä tilanne sallii niin sitten painetaan hommia. Ei ole varaa laitaa paremassa tilanteessa suoema perinteisesti kiinni kesälää limakudella tämän jälkeen.
janikaaro
ATK-nainen
#kysymys Lasselle taas: onko niin, että tarpeeksi suuren laumaimmunitettin jälkeen covid-19 muuntuu ajan mittaan yhdeksi "kausi-influenssaksi"? Entä mitä tämä eristys itseasiassa tekee muille kausi-influenssoille, häviääkö nekin?
Immuniteetti koronalle ei tee immuuniksi influenssoille, joten jos koronasta tulee kausi-ilmiö, saadaan sekä kausi-influenssa että kausikorona.
TrickyLennu
#kysymys kerkeäänkö mahdollinen rokote olla valmiina ennen toista korona aaltoa, jos sellaista tulee?
Docventures Mode
Donne
Mikäs tuon singaporen tilanne on nyt?
Se kuullaan ihan tuota pikaa, siis leffan jälkeen tuolla suorassa lähetyksessä! Soitettiin Singaporeen nimittäin.
anonyymi647389
Yle Kioski - Aleksi
Olispa punkkuu 😭😭😭
Ekomies
Yle Kioski - Aleksi
nickrequired
mutta se kysymys on lähtökohtaisesti /error/ mitä kysyit. kuka hyötyisi.
Vaikee kuvitella sellasta porukkaa joka tästä sais jotai irti? Talouski heittää häränpyllyä
DM187
Suomen linja vaikuttaa nojaavan rokotteeseen, koska meillä hidastettiin tartuntojen määrä todella suuresti. Ruotsissa sen sijaan annetaan sen n. 60% sairastua jotta saavutetaan laumasuoja, siksi siellä kaikki paikat yhä auki!
IT_Puuseppä
onkohan tämä covid samalla maapallon kannanotto ilmastonmuutokseen?
Part
Jannex
Kun nyt ollaan tässä tilanteessa ja budjettia paisutetaan työttömyys edut helpottuvat jne. Niin mielestäni nyt työnanatajilla tulisi olla oikeus laitaa ihmiset vuosilomalle. Jos kesällä tilanne sallii niin sitten painetaan hommia. Ei ole varaa laitaa paremassa tilanteessa suoema perinteisesti kiinni kesälää limakudella tämän jälkeen.
Lomautus toimii näin
eeroanterokoo
jatkoa->Yhteneväistä kummankin jälkiolotiloina pitkään kestävä henkinen ja fyysinen vetämättömyys. Energiaa ei ole 3 viikon parantumisenkaan jälkeen. Päällä oleva tilanteen uutisointi ja sosiaaliset rajoitteet vielä voimista(ne)vat sitä. Mysteeriksi jäänee olenko myös koronan läpikäynyt? Vasta-ainetestit kohdallani mahdollista ehkä kaukana tulevaisuudessa.
elgatto
Yle Kioski - Aleksi
Joku maan alla asuva eliitti XDD
12 apinaa, :D rikkaat asuu maan alla kun virus jyllää maan pinnalla. :D
Mikamikaviidakkomies
Onhan tää dokkari aikamoista lässytystä.
Yle Kioski - Aleksi
elgatto
12 apinaa, :D rikkaat asuu maan alla kun virus jyllää maan pinnalla. :D
Täähän se olis :D
Wigord
SILLAIKAI
Koska rupee uskovaiset pätemään että tämä on ennustettu raamatussa
Mulle soitti joku kirkon tyyppi viikko sitten ja sanoi että tämä on ennustettu raamatussa. Perustelin sille sitten Ateistisen näkemykseni asiasta. Vittuilu linjalle en kummiskaan ryhtynyt.
nickrequired
joku sanoi että joku infartti oire vai mikä se oli olisi selkeässä laskussa. siis varmin merkittävillä luvuila.
Alicia1
@janikaaro olen ollutkin teininä mansikoita poimimassa, ja menisin jos olisin edelleen yhtä hyvässä fyysisessä kunnossa. Urheilijalle hyvää kesätreeniä josta saa kohtuullista palkkaa. Jos muita töitä ei olisi, voisin mennä edelleen, mutta tiedän etten olisi yhtä tehokas kuin nuorempana.
kerus
DM187
Suomen linja vaikuttaa nojaavan rokotteeseen, koska meillä hidastettiin tartuntojen määrä todella suuresti. Ruotsissa sen sijaan annetaan sen n. 60% sairastua jotta saavutetaan laumasuoja, siksi siellä kaikki paikat yhä auki!
mitäs sit kun tulee vuoden päästä uudestaan ruotsiin? taas tapetaan tuhansia?
outieini1
Laurahei
Hoitaja neuvoi parikymppistä siskoani menemään tänään koronatestiin. Sisko meni pandemiaklinikalle korkeassa kuumeessa, jossa lääkäri totesi hänellä olevan jokin viirus, mutteivät testaa häntä, sillä siskoni ei varmaan ole ollut koronatapausten kanssa tekemisissä viime aikoina. #aukotonlogiikka
Paljon on aukotonta logiikkaa ohjeistusten suhteen, se on totta. Näin ei saisi toki olla, mutta. Tilanne on uusi, myös asiantunijoille ja toimintaohjeiden laatijoille.
AnnKe
Hidastetaan, jotta hoitopaikat riittäisivät.
elisaedwards
Onkohan suomessa vielä missään otettu tuota kuumeenmittausta käyttöön työpaikoilla tai muissa julkisissa paikoissa
Part
elgatto
12 apinaa, :D rikkaat asuu maan alla kun virus jyllää maan pinnalla. :D
Joku porukkahan mieluummin uskoo tähän että Amerikan alla on tunneleita kuin että uskoisi että tässä ei ole salaliittoa takana...
Pit Sa
IT_Puuseppä
uudenmaan eristys kai loppuu 19.4. t. sanna
enpä usko, vaikka ei ole uskon asia.
Yle Kioski - Aleksi
Antivaxx porukka on ollu aika hiljaa sen jälkee ku korona lähti leviimään XDD
anonyymi647389
Yle Kioski - Aleksi
Olispa punkkuu 😭😭😭
rommikolaa nyt hyvät fiilarit
SILLAIKAI
Toivotaan että olisi paremmat yhteydet livelähetyksessä, vai onko näihinkin iskenyt korona
Mabjorkl
#kysymys Prof. Kantola totesi erinomaisessa HY:n 1ssä Poikkeustilapanelisaa toissaviikolla ettei usko Suomeen tulevan sairaiden seurantaohjelmistoja - nyt Min. Hakkaraisen tuella tehdään täyttä häkää. Mitä muuta ennen mahdottomaksi ajatelemaamme pitäisi alkaa kuvittelemaan? Aikamoinen totalitaarisen valtion PR-herkuttelu tämä dokkari... :(
paivi2013
Koko kuumemittailu epäilyttää minua koska minulle ei luontaisesti lämpö kohoa vaikka kuumeoireita tulisi...
Maahispeikko
Suurvaltojen propagandamyllyn pyöriessä pakko kyseenalaistaa myös tämän dokkarin luotettavuus ja motiivit sen takana
IT_Puuseppä
Pit Sa
enpä usko, vaikka ei ole uskon asia.
Niin on pääministeri ykkösellä kait sanonut
Kyynaama69
Mä olen kuullut tästä mitä päättömimpiä salaliittoteorioita, mm. Bill Gatesin kehittämä bioase ja kuinka Trump tämän varjolla pelastaa lapsiuhreja maanalaisia tunneleita pitkin käpyrauhasmehua janoavien eliittien kynsistä.
Jannex
janikaaro
On ollut puhetta siitä, ettei suomalaisilla maatiloille ja puutarhoille saada työntekijöitä Ukrainasta ja Vietnamista. Kuinka moni olisi haluaks lähtemään kesäkeikalle satoa poimimaan? Paljonko siitä pitäisi maksaa?
Palkat maataloudesta ei saisi vaikutaa opiskelijoiden tulorajoihin, ja ne saisi olla verottonta tässä tilanteessa. Aivan varmaan se mikä veroissa menetetääm saadaan takaisin monin kertaisesti. Näin tulijoita kyllä olisi.
Räiskäle
tulee kallis virus tästä, jos nyt keväällä menee 20 miljardia ja syksyllä toisessa aallossa samanmoinen summa :D
Nakki_Fakiiri
Laurahei
Hoitaja neuvoi parikymppistä siskoani menemään tänään koronatestiin. Sisko meni pandemiaklinikalle korkeassa kuumeessa, jossa lääkäri totesi hänellä olevan jokin viirus, mutteivät testaa häntä, sillä siskoni ei varmaan ole ollut koronatapausten kanssa tekemisissä viime aikoina. #aukotonlogiikka
Onhan tää nyt naurettavaa. Tästä kun selvitään niin ankarasti saapi villaisella painella, ettei ikäviä muisteltaisi :(
Fragile lion
Höh...digiaika on myös jonkinsortin uhka...aivokasvaimet ja silmäsairaudet lisääntyy..eikä kaikki niistäkään selviä hengissä
Yle Kioski - Aleksi
Räiskäle
tulee kallis virus tästä, jos nyt keväällä menee 20 miljardia ja syksyllä toisessa aallossa samanmoinen summa :D
Onneks se on vaan rahaa!
janikaaro
Mitäs mieltä täällä perustulosta? Espanja suunnittelee perustuloon siirtymistä pika-aikataululla, ja sen on tarkoitus jäädä pysyväksi. Ilmeisesti katsoivat, ettei tulevasta taloustilanteesta muutoin selviä.
kerus
Mabjorkl
#kysymys Prof. Kantola totesi erinomaisessa HY:n 1ssä Poikkeustilapanelisaa toissaviikolla ettei usko Suomeen tulevan sairaiden seurantaohjelmistoja - nyt Min. Hakkaraisen tuella tehdään täyttä häkää. Mitä muuta ennen mahdottomaksi ajatelemaamme pitäisi alkaa kuvittelemaan? Aikamoinen totalitaarisen valtion PR-herkuttelu tämä dokkari... :(
miksei eurooppalainen (saksa) softa kelpaa
DM187
Maahispeikko. Mitäs tässä kyseenalaistamaan? Singaporessa on paikat yhä auki.
Pipsavee
Onneks tän jälkeen voi katsoa ex on the beach Suomi niin saa laittaa aivot hetkeks narikkaan ja unohtaa todellisuuden
elgatto
Part
Joku porukkahan mieluummin uskoo tähän että Amerikan alla on tunneleita kuin että uskoisi että tässä ei ole salaliittoa takana...
Joo, Hollywood vois miettiä minkälaisia leffoja puskee ulos. Jotkut saattaa alkaa uskomaan niihin.
Docventures Mode
Mikamikaviidakkomies
Onhan tää dokkari aikamoista lässytystä.
Mimmosia fiiliksiä dokkari on täällä muissa herättänyt tähän mennessä?
vebaso
Yle Kioski - Aleksi
Antivaxx porukka on ollu aika hiljaa sen jälkee ku korona lähti leviimään XDD
paitsi Maria Nordin
Wigord
janikaaro
Immuniteetti koronalle ei tee immuuniksi influenssoille, joten jos koronasta tulee kausi-ilmiö, saadaan sekä kausi-influenssa että kausikorona.
Niin. Koronahan ei käsittääkseni ole edes influessa.
ATK-nainen
#kysymys Anulle: ketkä tässä tilanteessa hyötyvät vääristä uutisista?
kmk90
Yrittääkö Kiina hyötyä olemassa olevasta tuotannosta hengityssuojaimien suhteen? Heillä saasteiden ja suurien massojen takia paljon suojaimia normaalistikin. Nyt myyvät sekundaa Eurooppaan
janikaaro
Wigord
Niin. Koronahan ei käsittääkseni ole edes influessa.
no ei.
elisaedwards
Yle Kioski - Aleksi
Antivaxx porukka on ollu aika hiljaa sen jälkee ku korona lähti leviimään XDD
"Antivaxxers currently getting a demo of a vaccine free world"
Part
Yle Kioski - Aleksi
Onneks se on vaan rahaa!
Loppuu kyllä rahat kun pitää samalla hoidella suurten ikäluokkien sairaudet...
Kaisalove
Kuinka paljon rahaa Singaporen hallitus on maksanut tästä tulevaisuuteen tähtäävästä matkailumainoksesta. Well played!
Laurahei
Tilastot näyttää ainakin hyviltä, kun ei ole nuoria sairastuneita... Koska ei ole edes testattu
kerus
#kysymys miksi suomi kehittää omaa seurantasoftaa jos saksassa ja euroopassa on jo tietoturvallinen
ValtteriA
Dokkari on tosi yltiöpositiivinen ja mielestäni osittain epäinformatiivinen, toki kertoo perusasioita ja myöhäistä tietoa - eipä tällaisessa tilanteessa täysin ajankohtaista toki voi esittää, kun tilanteet voivat muuttua viikottain
IT_Puuseppä
Mä alan kattoon housea
mronkainen
janikaaro
Mitäs mieltä täällä perustulosta? Espanja suunnittelee perustuloon siirtymistä pika-aikataululla, ja sen on tarkoitus jäädä pysyväksi. Ilmeisesti katsoivat, ettei tulevasta taloustilanteesta muutoin selviä.
Itse olen seurannut, että kovasti tukia yrityksille luvassa, mutta vähemmän yksityisille ihmisille. Lomautetut, työttömät, eläkeläiset, opiskelijat ja muut tulevat vielä olemaan lirissä tämän kanssa.
Nakki_Fakiiri
Yle Kioski - Aleksi
Antivaxx porukka on ollu aika hiljaa sen jälkee ku korona lähti leviimään XDD
Ei kyllä Jenkkifoorumeilla ole ollut. Siellä manataan nyt, että Bill Gates keksii "rokotteen" ja pakottaa kaikki ihmiset sen kautta mikrosirutettaviksi...
Docventures Mode
Pipsavee
Onneks tän jälkeen voi katsoa ex on the beach Suomi niin saa laittaa aivot hetkeks narikkaan ja unohtaa todellisuuden
Voi olla, ettei ole ainoa joka ottaa pienen todellisuuspaon tämän päälle. Tai vaikka joka ilta :D
Yle Kioski - Aleksi
Nakki_Fakiiri
Ei kyllä Jenkkifoorumeilla ole ollut. Siellä manataan nyt, että Bill Gates keksii "rokotteen" ja pakottaa kaikki ihmiset sen kautta mikrosirutettaviksi...
No sekin vielä XD
AnnKe
Onhan meilläkin ollut vähemmän influenssaa, kun ihmiset pesevät käsiään.
Jaakkimoo
Dokkariim suhtautuis ehkä eri tavalla, jos tilanne ei olis päällä täälläkin. Tuntuu, että ei kauheasti eroa tuolla tai täällä
elgatto
Yle Kioski - Aleksi
Antivaxx porukka on ollu aika hiljaa sen jälkee ku korona lähti leviimään XDD
Antivaxx on ok, jos ei ole lapsia. Tai jos ne jo aikuisia. Onhan jokaisella vapaus päättää haluaako rokotuksia vai ei.
SILLAIKAI
Venäjä pystyy tekemään samanlaisen dokkarin
Räiskäle
ajattelen, että tässä tulee nyt ainakin digiloikka julkiselle puolelle ja toivottavasti muitakin hyödyttäviä muutoksia/päätöksiä! Perustulo ja ylipäätään sosiaaliturvan uudistushan on ollut pitkään tapetilla ja hyvä, jos nyt vihdoin muuttuu
ValtteriA
Aasia ja kommunistiset valtiot huomioonottaen tuntuu enemmän mainokselta kuin aidolta dokkarilta. Musiikit voisi jättää tällaisissa ajankohtaisissa, dramaattisissa asioissa pois ettei muokata mielipidettä suuntaan tai toiseen
JP620
Saataisiinko viimeinkin laaja tuki perustulolle tämän kriisin myötä? Voisi maatilatyöt ja epävarmat työt maistua monelle kannustinloukussa olevalle. Toki tuhannet tukikäsittelijät joutuisivat mahdollisesti tekemään tuottavaa työtä.
DM187
Kannattaa pitää mielessä että Singapore on totalitäärinen hallitus. Heillä on vain yksi puolue joka ollut vallassa kymmeniä vuosia. Rikkaampi Pohjois-Korea periaatteessa.
anonyymi1456153
Life is a Bitch… Monille luonnonvalinta on ok ja ihanaa... paitsi jos se osuu omalle kohdalle, ja satut olemaan se elinkelvoton tai heikko yksilö...Aiennat sukupolvet lisääntyivät jotta edes joku selviäisi... Mutta sitten tuli medicaliosaatio ja aiheutti väestöräjähdykjsen….
Pit Sa
no, ku kattoo miten tää etenee maailmalla, niin ei kannata rajoja avata.
Kyynaama69
Mä olen yllättynyt miten nopeasti tästä on tehty tällainen selkääntaputteludokkari vaikka tilanne on edelleen vahvasti päällä.
Part
AnnKe
Onhan meilläkin ollut vähemmän influenssaa, kun ihmiset pesevät käsiään.
Joo, sikäli tämän harjoituksen voisi toistaa joka helmi-maaliskuussa!
leischka
Tää matkailumainos on niin huono että harmittaa, että valitsin tän temppareiden sijaan. :/
Yle Kioski - Aleksi
leischka
Tää matkailumainos on niin huono että harmittaa, että valitsin tän temppareiden sijaan. :/
Tempparit näkee jälkikäteenki 😌😌
ValtteriA
Sanos muuta Kyynaama. Se on aasiassakin edelleen päällä ja uusiutumassa. Mielestäni aika pienesti faktapohjainen. Nytkin annetaan face masks and hand sanitizers ihan kädestä käteen ilman mitään suojavarusteita, näytetään dokkareita 10cm lähietäisyydeltä. Huhhuh
DM187
Jaakkimoo, on selkeitä eroja Suomen ja Singaporen välillä. Heillä on koulut auki. Yliopistot tosin etäopiskeluna. Mutta siis yli 10 henkilön kokoontumiset on ihan ok jne.
Thelba
Itselleni tuli yllätyksenä että hengityssuojainten valmistus ja puutarha-alan työt ovat niin vaativia että tämä maailman paras maa ei kykene niitä hoitamaan nopealla aikataululla.....
nickrequired
sitä olen kanssa suuresti ihmetellyt mikä saa ihmiset kuvittelemaan että tämä on joku poistuva ongelma tai riesa... pahenevan ongelman kyllä käsitän , mutta en poistuvaa ongelmaa
Wigord
janikaaro
Mitäs mieltä täällä perustulosta? Espanja suunnittelee perustuloon siirtymistä pika-aikataululla, ja sen on tarkoitus jäädä pysyväksi. Ilmeisesti katsoivat, ettei tulevasta taloustilanteesta muutoin selviä.
Samalla voisi lyhentää työpäivää.
Yle Kioski - Aleksi
Ps oon ihastunu Sami Kuroseen
janikaaro
mronkainen
Itse olen seurannut, että kovasti tukia yrityksille luvassa, mutta vähemmän yksityisille ihmisille. Lomautetut, työttömät, eläkeläiset, opiskelijat ja muut tulevat vielä olemaan lirissä tämän kanssa.
Juttelin juuri kaverin kanssa, joka ollut useamman vuoden työttömänä ja toiveet työllistymisestä vähäiset. Hän sanoi jollain oudolla tavalla piristyneensä kun tajusi, että kortistoon on tulossa paljon porukkaa. Ei tunne olevansa niin poikkeava.
Fragile lion
Juu...kaikille työssäkäyville sama palkka ja perustulo muille. Riittäis fyrkat paremmin
comicSanes
Tää on kyl tosi tylsä dokkari aijeesta, toinen koronasta tehty oli parempi vaikka siinä oli ehkä vähän liikaa pelon lietsontaa
AndyWoods
Pekka Lehdon Aarnio-dokum oli myös heikko ja hätäisesti kyhätty, mutta se ei sentään ollut mikään mainoselokuva 😑
Sukaton
Miksi Suomessa ei puhuta S ja L virusten erosta ja tappavuudesta? Voisiko docventures olla ensimmäinen jossa opetetaan pesemään kädet OIKEIN eli puoleenväliin kyynärpäätä asti..?
Haitta-apina
Oppositio hidastaa hallituksen työskentelyä jatkuvalla viisastelulla, sieltä takapulpetista kun on taas helppo huudella silläaikaa kun muut tekee kaiken työn ja kantaa vastuun. Kokkeleilla ja Persuilla hirveä hätä tehdä itsestään tärkeitä, jok'ikinen riviedustaja kun pitää vielä erikseen oman mukaviisaan puheenvuoronsa vaikka puolueen linja on jo selvä. Antakaa hallitukselle työrauha.
kerus
Haitta-apina
Oppositio hidastaa hallituksen työskentelyä jatkuvalla viisastelulla, sieltä takapulpetista kun on taas helppo huudella silläaikaa kun muut tekee kaiken työn ja kantaa vastuun. Kokkeleilla ja Persuilla hirveä hätä tehdä itsestään tärkeitä, jok'ikinen riviedustaja kun pitää vielä erikseen oman mukaviisaan puheenvuoronsa vaikka puolueen linja on jo selvä. Antakaa hallitukselle työrauha.
demokratiassa valtaan valituilla on myös vastuu
mronkainen
Singaporessa on karkeasti melkein Suomen asukasmäärä Hgin, Espoon ja Vantaan kokoisella alueella. Ja historia tiukoista laeista ja niiden valvomisesta. Sikäli juuri siellä on hyvät mahdollisuudet hoitaa homma kunnialla himaan.
Prince4ever
Perustulo olis hyvä. Ehkä korona opettaa edes joitakin ymmärtämään sen miten tärkeitä pienituloisten eurot on, ne kun menee lähes poikkeuksetta lähialueen kulutukseen, joka nyt ja tulevaisuudessa on enemmän kuin tärkeää. Monet varakkaat haaveilee matkoista ja sitä kautta ne pelastaa vain yrityksiä ulkomailla.
Alicia1
#kysymys onko demokraattisilla yksilön oikeuksia korostavilla valtioilla riittävästi toimintamahdollisuuksia tilanteessa joka vaatii tiukkoja rajoitustoimia ja kansalaistottelevaisuutta?
Garandias
Rikun ja Tunnan kirjan kuunteleminen oli kyllä mielenkiintoisempaa kuin tämä dokkari, pitäiskö vaihtaa takas siihen.
Part
Itse ilmoittauduin yrittäjänä työttömäksi juuri saadakseni päivärahaa 723€ kuussa. Parempi ottaa nyt koska bisnekset on nurin varmasti loppuvuodeksi
elesas
Nyt on ehkä ainut aika että maatilatyö on (mukamas) vakavasti otettavan työntekijä CVssä edes hyvä juttu
BRSVT
Puhtaus ja siisteys on Singaporelaisille sama kuin itsensä puolustaminen Amerikkalaisille.
kerus
Haitta-apina
Oppositio hidastaa hallituksen työskentelyä jatkuvalla viisastelulla, sieltä takapulpetista kun on taas helppo huudella silläaikaa kun muut tekee kaiken työn ja kantaa vastuun. Kokkeleilla ja Persuilla hirveä hätä tehdä itsestään tärkeitä, jok'ikinen riviedustaja kun pitää vielä erikseen oman mukaviisaan puheenvuoronsa vaikka puolueen linja on jo selvä. Antakaa hallitukselle työrauha.
nyt ei saa kritisoida ja jälkikäteen haukutaan jälkiviisaaksi. koska vastuun aika?
Wigord
vebaso
paitsi Maria Nordin
Mulle on jo kehittynyt suodatin tuohon tyyppiin.
Herr Direktör
Muistakaa sitten käsidesin ja käsivoiteen ero kun viihdytätte itseänne. 😝
Pit Sa
Thelba
Itselleni tuli yllätyksenä että hengityssuojainten valmistus ja puutarha-alan työt ovat niin vaativia että tämä maailman paras maa ei kykene niitä hoitamaan nopealla aikataululla.....
Ehkä jotkut ovat pystyneet hoitamaan asian huokeampaan hintaan.
IT_Puuseppä
Part
Itse ilmoittauduin yrittäjänä työttömäksi juuri saadakseni päivärahaa 723€ kuussa. Parempi ottaa nyt koska bisnekset on nurin varmasti loppuvuodeksi
Eikä ole mut tuon saa helpoiten.
Yle Kioski - Aleksi
Herr Direktör
Muistakaa sitten käsidesin ja käsivoiteen ero kun viihdytätte itseänne. 😝
Tein tän virheen ja tunsin tuskat
Jannex
Part
Lomautus toimii näin
Ei muuten toimi. Siinä ei kulu yhtään lomapäiviä ja vuosilomalle voi jäädä vaikka heti kun lomautus loppuu. Lomautus on työnantajan toimenpide, jolla väliaikaisesti keskeytetään työnteko ja palkanmaksu.
elgatto
mronkainen
Singaporessa on karkeasti melkein Suomen asukasmäärä Hgin, Espoon ja Vantaan kokoisella alueella. Ja historia tiukoista laeista ja niiden valvomisesta. Sikäli juuri siellä on hyvät mahdollisuudet hoitaa homma kunnialla himaan.
No eiks Rikulla kokemusta just tosta. Legendaarinen purukumiepisodi Madventures ykköskaudella? loistavaa huumoria. :D
Visby
Terveydenhuollon yksityistämis huumassa pitäisi muistaa, ettei yksityinen terveydenhuolto taida juurikaan osallistua corona talkoisiin.
Fragile lion
Eikä mitään hemmetin hävittäjäostoja tai muuta turhanpäiväistä
Part
Jannex
Ei muuten toimi. Siinä ei kulu yhtään lomapäiviä ja vuosilomalle voi jäädä vaikka heti kun lomautus loppuu. Lomautus on työnantajan toimenpide, jolla väliaikaisesti keskeytetään työnteko ja palkanmaksu.
Kyllä lomautettu ensin pitää lomat pois ja vasta sen jälkeen palkanmaksu lakkaa!
DM187
ComicScanes, joo tossa on paljon mielenkiintosempi dokkari kun etsii youtubesta: 1st documentary movie on the origin of CCP virus, Tracking Down the Origin of the Wuhan Coronavirus
Laurahei
Herr Direktör
Muistakaa sitten käsidesin ja käsivoiteen ero kun viihdytätte itseänne. 😝
😂
Sukaton
Visby
Terveydenhuollon yksityistämis huumassa pitäisi muistaa, ettei yksityinen terveydenhuolto taida juurikaan osallistua corona talkoisiin.
Saatika noudata lakeja, eli normaali-ajan 3-6kk suojavarusteet pitäisi olla... Miksei näitä firmoja sakoteta ?
Pit Sa
Joo, moni asia muuttuu tämän myötä.
Jaakkimoo
DM187, hyvä koppi tuo koulut joo. Oma miete enemmän siinä, että on poikkeusolot joo ja tällä tavalla ihmisten arki on muuttunut ja viruksesta ollaan tietoisia. Tähän suhtautuisi eri tavalla, jos ei olisi kuullutkaan koronasta.
nickrequired
Herr Direktör
Muistakaa sitten käsidesin ja käsivoiteen ero kun viihdytätte itseänne. 😝
voiko käsivoidetta juoda? :P
Yle Kioski - Aleksi
nickrequired
voiko käsivoidetta juoda? :P
Nyt sitte :Ddd
GicGer
Yle Kioski - Aleksi
Antivaxx porukka on ollu aika hiljaa sen jälkee ku korona lähti leviimään XDD
Täähän se olis, ei oo kauheesti ulinaa kuulunu enää :::D
SILLAIKAI
Eipä tarvi hävittäjiä jos joku uhkaa, kylvää coronaa niin se on siinä
Part
Sukaton
Saatika noudata lakeja, eli normaali-ajan 3-6kk suojavarusteet pitäisi olla... Miksei näitä firmoja sakoteta ?
Ymmärsin että yksityiset eivät tavallisesti käytä näin paljon suojia monessa työssä ja siksi niitä ei ole 3-6 kk käyttöön
DM187
Jaakkimoo, no ei varmaan montaakaan kiinnostaisi edes jos tapahtuisi vaan jossain Aasiassa :P
Erkinpoika
Koronasta tullaan näkemään tulevaisuudessa parempia ja kattavampia dokkareita kuin tämä. Tämän valtti on sen ajankohtainen tuoreus.
ValtteriA
Miksi laboratorion henkilöllä ei ole roiskeiden varalta kasvosuojaa?
DM187
....Ketä täällä kiinnosti sikainfluessakaan, vaikka se tappoi jenkeissä vaikka kuinka
JKM83
Erkinpoika
Koronasta tullaan näkemään tulevaisuudessa parempia ja kattavampia dokkareita kuin tämä. Tämän valtti on sen ajankohtainen tuoreus.
Tämähän saattaa olla jopa paras tähän mennessä julkaistu mainosvideo :P
Jaakkimoo
DM187, kiinnostaako nyttenkään? :/
mronkainen
Netflixillä on muuten myös dokkarisarja Pandemia, joka tosin kertoo enemmän noista aiemmista viruksista ja on osin aika jenkkikeskeinen, mutta näissä oloissa ihan mielenkiintoinen.
Part
DM187
....Ketä täällä kiinnosti sikainfluessakaan, vaikka se tappoi jenkeissä vaikka kuinka
Aika montaa ja mm koko väestö rokotettiin!
Wigord
Docventures Mode
Mimmosia fiiliksiä dokkari on täällä muissa herättänyt tähän mennessä?
Aikamoinen mainos siitä kuinka hyvin Singapore hoitaa koronan hymyssä suin ja hyppien keikkuen. Mitkä olikaan perustelut tälle valinnalle? Toivottavasti se ei ollut kiire.
Fragile lion
Koulutuksen merkityskin on nostettu "yli hilseen". Kyllä monia töitä pystyis tekemään ilman monen vuoden koulutuksiakin. Pitää vaan eri ammattiryhmien yrittää tehdä itsensä tärkeemmiksi ja mukamas korvaamattomiksi. Herätkää jo
SILLAIKAI
Sikatauti tappoi Suomessa 400
Yle Kioski - Aleksi
SE OLI SIINÄ
kerus
ValtteriA
Miksi laboratorion henkilöllä ei ole roiskeiden varalta kasvosuojaa?
käyttää vain wcssä
ValtteriA
Tämän dokkarin musiikit ja ultramotivaatio on ärsyttävää, suoraan sanottuna turhauttavaa katsottavaa.
Kaisalove
Erkinpoika
Koronasta tullaan näkemään tulevaisuudessa parempia ja kattavampia dokkareita kuin tämä. Tämän valtti on sen ajankohtainen tuoreus.
Joo niitä on tulossa ihan muutama veikkaan ja tämä menee kategoriaan matkailumainos.
Docventures Mode
mronkainen
Netflixillä on muuten myös dokkarisarja Pandemia, joka tosin kertoo enemmän noista aiemmista viruksista ja on osin aika jenkkikeskeinen, mutta näissä oloissa ihan mielenkiintoinen.
Tämä muistaaksemme olikin jossakin katsottujen kärkitiloilla.
ISK
janikaaro
Mitäs mieltä täällä perustulosta? Espanja suunnittelee perustuloon siirtymistä pika-aikataululla, ja sen on tarkoitus jäädä pysyväksi. Ilmeisesti katsoivat, ettei tulevasta taloustilanteesta muutoin selviä.
Taustalla oleva ajatus järjestelmän yksinkertaistamisesta on hieno, mutta käytännön toteuttaminen vaikuttaa olevan haasteellista. Tiivistettynä joko perustulo pitäisi säätää niin korkeaksi, ettei siihen ole taloudellisia resursseja tai niin matalaksi, ettei sillä elä, jos samaan aikaan halutaan päästä asumistuesta eroon.
Pipsavee
mronkainen
Netflixillä on muuten myös dokkarisarja Pandemia, joka tosin kertoo enemmän noista aiemmista viruksista ja on osin aika jenkkikeskeinen, mutta näissä oloissa ihan mielenkiintoinen.
Netflixillä on myös sellanen toinen hyvä uus dokkarisarja, jenkkikeskeinen, näissä olosuhteissa mielenkiintoinen... 🐯🐯
janikaaro
Mitä kysyisitte Trumpilta? Minä kysyisin mitä hän nyt ajattelee USA:n ydinasearsenaalin uudistamisesta. Se, nimittäin, on todella kallista ja uhka tulikin ihan muualta.
DM187
SILLAIKAI, no se oli jo kova lukema täälläkin sitten
anonyymi738128
Tuntuu että tämä eristyksissä olo ja yksinolon kanssa pärjäily on TODELLA MONELLE ihan perus syrjäytyneen arkea. Moni elää jo näin. Poikkeustila on minun arkeani. Masennuspotilaana muutenkin ahdistaa lähes aina niin siinä ei syyn yhtäkkinen konkreettisuus heilauta oikein mitään.
Sukaton
Eniten pelottaa viranomaisten valehtelu :/
TahdotonTahti
Joka maan oma psykoterapia, tai paljastus traumalle. Tämä maa on seurannut ihmisen ihmeellisyyttä, ilman raakaa natsismia ynnä muuta ihmisen erillisyyttä alleviivaavaa uskoa. Täällä nyt vaan hengitetään yhdessä. Yhdessä on uusi yksin
Pit Sa
Aihe oli täräyttävä
Part
janikaaro
Mitä kysyisitte Trumpilta? Minä kysyisin mitä hän nyt ajattelee USA:n ydinasearsenaalin uudistamisesta. Se, nimittäin, on todella kallista ja uhka tulikin ihan muualta.
"oletko tosissasi, whota syytät?"
Docventures Mode
Ja sitten suoraa puhetta. Laitelkaa kyssäreitä meidän neuvostelle, oivaltavimmat esitetään suoraan asiantuntijoille! #kysymys - ja kenelle. Tänks!
ata1
Ei tuo kyllä dokumenttileffana kovin hyvä ollut.
suenpentu
No johan oli siloiteltu ja ylistävä kuvasarja. Huh huh!
Maifiina
Pipsavee
Netflixillä on myös sellanen toinen hyvä uus dokkarisarja, jenkkikeskeinen, näissä olosuhteissa mielenkiintoinen... 🐯🐯
🐅👑
mronkainen
Olihan tää aika positiiviissävyinen ja sellainen "We can do it" -henkinen dokkari, mutta ei näitä hirveästi ole vielä kai ehditty tehdä.
Jannex
Part
Kyllä lomautettu ensin pitää lomat pois ja vasta sen jälkeen palkanmaksu lakkaa!
Ei ole teitä tai perheenjäsentä ilmeisestikoskaan lomautettu kun tuollaista väität
Prince4ever
Trumpilta on ihan turha kysyä yhtään mitään.
marq
Mikäs instanssi on suurin lainanantaja tällä hetkellä maailmassa?
ValtteriA
Eikös turvaväli ole 10m nykyään mm Saksassa? ;) Aika maltillinen pojilla
juhisteri
Bernie Sanders olisi voinut laittaa USAn terveydenhuollon kuntoon
nickrequired
anonyymi738128
Tuntuu että tämä eristyksissä olo ja yksinolon kanssa pärjäily on TODELLA MONELLE ihan perus syrjäytyneen arkea. Moni elää jo näin. Poikkeustila on minun arkeani. Masennuspotilaana muutenkin ahdistaa lähes aina niin siinä ei syyn yhtäkkinen konkreettisuus heilauta oikein mitään.
.
DM187
anonyymi738128, mutta mietipä miten paljon tämän seurauksena lisääntyy ihmisillä ahdistuskohtaukset ja painajaiset ja masennus jne?
Haitta-apina
Korona tekee maailmalle ihan hyvää. Jo pitkään jatkunut kasvukiima ja tehokkuusajattelu pysähtyi kuin seinään, ja ihmiset joutuvat miettimään mikä täällä on oikeasti tärkeää ja välttämätöntä. Toivottavasti tämä näkyy tulevaisuudessa myös tiettyjen avainalojen arvostuksessa. Tiukan paikan tullen pörssiguru on turhake, ja sairaanhoitaja tai vaikka siivooja on kuningas.
Part
juhisteri
Bernie Sanders olisi voinut laittaa USAn terveydenhuollon kuntoon
Se ei ois päässyt presidentiksi rakas ystävä!
Vainion Ben
Olipa paljon inspiroivaa ja turvallista tieteissankarimusiikkia
Wigord
JKM83
Tämähän saattaa olla jopa paras tähän mennessä julkaistu mainosvideo :P
Ravintola Lokki on parempi.
Yle Kioski - Aleksi
juhisteri
Bernie Sanders olisi voinut laittaa USAn terveydenhuollon kuntoon
Sehän vetäyty kisasta 😳😳
Sukaton
#kysymys aivan sama-onko docventures ensimmäinen ohjelma mikä neuvoo että kädet pitää pestä puoleenväliin kyynärpäätä asti ?
ValtteriA
#kysymys massatrendikaverille - miten tämä vaikuttaa ns "toisen prioriteetin" töihin, eli ei-alkutuotantoon - hiljentyykö ravintolaelämä ja massakulttuuri tulevaisuudessa, jatkavatko oletettavasti ihmiset "välttelevää" käyttäytymistä myös tulevaisuudessa vielä vuosien ajan? Tämä sosiologinen aspekti kiinnostaa itseäni valtavasti. Sen vaikutus on itse virusta suurempi - Uusiksi jos meni ohi
Dessu
Nopeesti tehty, promotionaalinen dokkari. Sanoisinko että tää on yhtä laadukas kuin mikä tahansa ostettu mainos.
kerus
#kysymys miksi suomessa viranomaisviestintä on ollut epäavointa jopa salailevaa?
JKM83
Ehkä vielä sitä lähimmäisten sairastumista enemmän pelottaa ihmisten vihjeettömyys tai suoranainen tyhmyys *naamapalmu*
rikurikhardpenttinen
Trump syyttää aina muita,nyt who:ta vaikka itse viivytteli ja vähätteli
anonyymi1456153
Jännää, että vaikka ns. normaali kausi-influenssa tappaa vuosittain kymmeniä Suomessakin, ei niistä kuolemista pidetä nykyisen kaltaista kirjaa julkisissa viestimissä, tai hallituksen päivittäisi tiedotustilaisuuksia... Lietsooko media paniikkia ja kauhua tarkoituksella?? Muun muassa Baba Lubeck PARANTUI Koronasta!!!
operOiva
Yksityisestä sairaanhoidosta tulee mieleen William Californiasta. Yhdysvallat tulee olemaan pahassa pulassa kaikkien riskitekijöiden ja valtion uskottavuuden kannalta
DM187
Part, joo demokraatti puolue huiputti Sandersin pihalle kisasta!
Docventures Mode
Sukaton
#kysymys aivan sama-onko docventures ensimmäinen ohjelma mikä neuvoo että kädet pitää pestä puoleenväliin kyynärpäätä asti ?
Mielellämme olisimme. Kirurgien malliin.
Yle Kioski - Aleksi
Joku 2 pikselii to jäbä kameras XDD
janikaaro
Haitta-apina
Korona tekee maailmalle ihan hyvää. Jo pitkään jatkunut kasvukiima ja tehokkuusajattelu pysähtyi kuin seinään, ja ihmiset joutuvat miettimään mikä täällä on oikeasti tärkeää ja välttämätöntä. Toivottavasti tämä näkyy tulevaisuudessa myös tiettyjen avainalojen arvostuksessa. Tiukan paikan tullen pörssiguru on turhake, ja sairaanhoitaja tai vaikka siivooja on kuningas.
Irlannissa oli 70-luvulla pankkilakko. Kaikki kuvittelivat, että talous romahtaa. Mutta näin ei käynyt vaikka lakko kesti pitkään. Jos roskakuskit sen sijaan menevät lakkkon, yhteiskunta on romahtamispisteessä alta aikayksikön.
Sukaton
anonyymi1456153
Jännää, että vaikka ns. normaali kausi-influenssa tappaa vuosittain kymmeniä Suomessakin, ei niistä kuolemista pidetä nykyisen kaltaista kirjaa julkisissa viestimissä, tai hallituksen päivittäisi tiedotustilaisuuksia... Lietsooko media paniikkia ja kauhua tarkoituksella?? Muun muassa Baba Lubeck PARANTUI Koronasta!!!
Muistelisin että noin 1000, ei kymmeniä.
Donne
Haitta-apina
Korona tekee maailmalle ihan hyvää. Jo pitkään jatkunut kasvukiima ja tehokkuusajattelu pysähtyi kuin seinään, ja ihmiset joutuvat miettimään mikä täällä on oikeasti tärkeää ja välttämätöntä. Toivottavasti tämä näkyy tulevaisuudessa myös tiettyjen avainalojen arvostuksessa. Tiukan paikan tullen pörssiguru on turhake, ja sairaanhoitaja tai vaikka siivooja on kuningas.
Tämä, sitten vielä media kannustaa kuluttamaan entistä enemmän
Part
DM187
Part, joo demokraatti puolue huiputti Sandersin pihalle kisasta!
Ja hyvä niin!
anonyymi375651
Tuolla Singaporessa ei näytetty turvavälejä pitävän. Mistäköhän johtuu? Pystytäänkö tapaukset tunnistamaam niin varhain, ettei ole tarve?
Onneni on olla
Olen tässä pohtinut että miksi klooridioksidia ja sen sisäistä käyttöä mahdollisena hoitokeitona koronaviirukseen ei olla tutkittu vimmatusti?! Sitä nimittäin on tutkittu että klooridioksidi hapettaa (tappaa) virukset veden seassa, veren seassa ja erilaisilla pinnoilla...
AnnKe
Eli toinen aalto tulee, ellei eletä siivosti.
ATK-nainen
#kysymys Anulle: seuraako tästä globaalista shokista demokratian vahvistuminen vai valvontayhteiskunnan lisääntyminen?
eeroanterokoo
Kojamo lopetti taloyhtiössämme kaikki henk.kohtaiset saunavuorot jo 1 kk sitten.Onneks maaseudulle olen päässyt puulämmitteisiin privaattisaunoihin.Monille saunominen ja pulahtaminen kylmään veteen tärkeää.Kun se vaikeutuu, saattaa sairastua toisella tavalla tavalla.Saunominen itsellenikin terapeuttista!Ja kun se rutiini ylhäältäpäin evätäänkin,on matkustettava muualle taloyhtiöstä saunomaan.
Fox Mulderi
Pysykää kotona jotta itse voin mennä ulos
GaryStone
Sukaton
Muistelisin että noin 1000, ei kymmeniä.
400->
TahdotonTahti
Tai sitten ne vaan haluu olla parempia.. ei vaan halutumpia kuin muut. Sama mieli vaatii itseään kaikille.
Myrskylintu_1
@Prince4ever, onhan siinä viihdearvoa? :D
Hannu Vierola
Niin Italiassa kuin Espanjassakin vakavasti sairastuneiden D votamiinitasot hyvin alhaisia. Miksimei suomalaisia kehoiteta ottamaan D vitamiinia 50-100 mikrog. Siis Ylpön annoksilla?...
Yle Kioski - Aleksi
Myrskylintu_1
@Prince4ever, onhan siinä viihdearvoa? :D
Swaippaamalla oikealle voi vastata viestiin!
DM187
OperDiva, flunssa on myös pandemia periaatteessa kun sillä on myös kasvukäyrä ja leviää ympäri palloa. Paitsi eikös WHO muuttanut pandemian kuvausta juurikin 4 vuotta sitten. Tai sitten se oli jenkkien CDC
Vainion Ben
"Riku: What do you think next happen now", legendaarine sanonta 😂
_EHi_
USA:ssa on raportoitu kuolleisuuden kokonaismäärän laskeneen vaikka koronakuolemien luvut ovatkin rumia. Onko näin myös Suomessa? Onko tässä pandemiassa kysymys luonnon toimista tervehdyttää väestöä ja alentaa sen keski-ikää?
_mary_
anonyymi1456153
Jännää, että vaikka ns. normaali kausi-influenssa tappaa vuosittain kymmeniä Suomessakin, ei niistä kuolemista pidetä nykyisen kaltaista kirjaa julkisissa viestimissä, tai hallituksen päivittäisi tiedotustilaisuuksia... Lietsooko media paniikkia ja kauhua tarkoituksella?? Muun muassa Baba Lubeck PARANTUI Koronasta!!!
Itse asiassa taitaa tappaa satoja. Paitsi tänä vuonna, kun influenssa jää vähäiseksi, ihmiset kun ovat oppineet pesemään käsiään ja jäävät kipeenä kotiin, eivätkä lähde kotoa, jos ovat kipeitä.
Sontag
Miksi emme käytä maskeja?
IT_Puuseppä
Yle Kioski - Aleksi
Swaippaamalla oikealle voi vastata viestiin!
uuuuu!
Myrskylintu_1
Yle Kioski - Aleksi
Swaippaamalla oikealle voi vastata viestiin!
Thanks!
anonyymi241710
Onko todennäköistä että rokote on käytettävissä siinä vaiheessa kun koronan 2. aalto iskee Eurooppan?
SILLAIKAI
Ihan hyvääkin on ollut, loppu se älytön halaileminen
Pekko A-M-P
What do you think the next happen now? #sporde
Sukaton
Käsien pesemisestä: kirurgit pesevät 3 minuuttia ja päälle alkoholilla, ei 30 sekuntia joka jo auttaisi huimasti kun pesisi hieman ylemmäs kuin tv näkyy (kämmenet lähinnä pestään)
Laurahei
Nyt viruksen aikaan voi tehdä kaikkea moraalisesti kyseenalaista ilman, että media sitä juuri noteeraa. Kuten myydä Suomesta panssariauton osia Lähi-idän konfliktialueelle..
Fragile lion
Onhan se ihan ymmärrettävää, että ihmismäärän pitää vähentyä tavalla tai toisella...virukset on yksi osa väestön vähentämisprosessia, jota tulee tapahtumaan ikuisesti tietyin väliajoin niin kauan kunnes maapallon elämä on tasapainossa (ei koskaan?)
ATK-nainen
kerus
#kysymys miksi suomessa viranomaisviestintä on ollut epäavointa jopa salailevaa?
Millä tapaa mielestäsi viranomaisviestintä epäonnistunut?
anonyymi1456153
Sukaton
Muistelisin että noin 1000, ei kymmeniä.
Eräässä artikkelissa mainittiin vuosittaiseksi influenssa kuolemiksi 60-70
Pipsavee
SILLAIKAI
Ihan hyvääkin on ollut, loppu se älytön halaileminen
Hyvin suomalaisesti sanottu, paluu jäyhään elämään
elisaedwards
SILLAIKAI
Ihan hyvääkin on ollut, loppu se älytön halaileminen
Jaxuhali
GaryStone
Sontag
Miksi emme käytä maskeja?
Koska ne ei alkuun toimi, mutta sitten ne toimii vain terveydenhuollossa. No nyt mietitään toimiiko ne sittenkin kansalaisilla. T:THL
elesas
Onneni on olla
Olen tässä pohtinut että miksi klooridioksidia ja sen sisäistä käyttöä mahdollisena hoitokeitona koronaviirukseen ei olla tutkittu vimmatusti?! Sitä nimittäin on tutkittu että klooridioksidi hapettaa (tappaa) virukset veden seassa, veren seassa ja erilaisilla pinnoilla...
eikö tää debunkattu juuri.
Part
#kysymys ei kai oikeasti uskota että suomalaiset asentavat jonkun seurantaohjelmiston vapaaehtoisesti puhelimeensa? Kuulostaa reaktorin ja futuricen mainostempulta, siellä tuo nimittäin ainakin tiesetään
Fox Mulderi
Suomen hallitus on epäpätevä. Kaikilla pitäis olla maskit muttei ole
DM187
Sontag, koska täällä kukaan ei osaa käyttää niitä, vaan todennäköisesti koskisi sitä likaisella kädellä ja siten vain tartuttaisi itsensä enempi!
Simapa
Kymen sanomat tänään: Suomessa on nyt valmius käynnistää suojainten valmistus. Alkaa toukokuussa!!! Siis 3 viikon päästä!!
eija251956
Viime kesänä kävin Singaporessa. Se on tiiviin tuntuinen yhteisö joka helpottaa virusta vastaan taistelua.
Part
Sontag
Miksi emme käytä maskeja?
Mistä niitä saisi?
Pyrski
Miksi epidemian alkuvaiheissa Suomessa THL ajatteli että heidän asiantuntemus on parempaa kuin WHO:n suositukset?
kerus
GaryStone
Koska ne ei alkuun toimi, mutta sitten ne toimii vain terveydenhuollossa. No nyt mietitään toimiiko ne sittenkin kansalaisilla. T:THL
ja koska kansa on niin tyhmää ettei käytä oikein ja koska ei riitä hoitohenkilöstölle. näiden selittäminen kansalle turhaa helpompaa sanoa että ei toimi
Yle Kioski - Aleksi
Part
Mistä niitä saisi?
Mun lähiapteekist ainaki ollu loppu jo viikkoja
anonyymi241710
Olemme mieheni kanssa molemmat +70 ja itse vielä olen astmaatikko. Olemme olleet ko yli 5 viikkoa ’vaoaaehtoisessa👏
DM187
eija251956, joo itsekin kävin siellä viime vuonna ja tuntui aivan Pohjois-Korealta
GaryStone
Part
#kysymys ei kai oikeasti uskota että suomalaiset asentavat jonkun seurantaohjelmiston vapaaehtoisesti puhelimeensa? Kuulostaa reaktorin ja futuricen mainostempulta, siellä tuo nimittäin ainakin tiesetään
Kaikilla on joko android tai apple. Eli tuo ongelma vapaaehtoisuudesta on jo ohitettu.
elesas
Aika moneen mkelipiteeseen voi sanoa:jätetään jälkiviisastelu muuhun aikaan
anonyymi1201156
suomessa ei osata kuin pähkäillä näillä kielloilla
janikaaro
anonyymi1456153
Eräässä artikkelissa mainittiin vuosittaiseksi influenssa kuolemiksi 60-70
Todellista influenssakuolleisuutta ei kai tiedetä, koska influenssaa ei merkitä kuolinsyyksi. THL käyttää arviota 500 kuolemaa per vuosi, mutta korostavat, että todellista määrää ei tiedetä. Kysymys on hyvin monimutkainen.
GaryStone
Part
Mistä niitä saisi?
Me prepperit uskoimme dataa jo tammikuussa ja hommattiin sillon. Sori
eija251956
Lasse Lehtoselta kysyisin, mitä hän arvelee, kuinka kauan tämä eka aalto kestää?
Roots Lioness
Huom! Katsokaa mun sähköposti teille tunna@madventures.tv ja riku sama osoite
Jpena
Kysymys diagnostiikkajohtajalle: Olisiko syytä tehdä vasta-ainetestit terveydenhuollon ammattilaisille? Miksi/miksi ei?
Tuutikk1
Seuraavassa viruksessa mekin sitten osataan nopeammin, jos Singapore sai treenata Sarsin kanssa.
kerus
elesas
Aika moneen mkelipiteeseen voi sanoa:jätetään jälkiviisastelu muuhun aikaan
nyt ei saa kritisoida ja sitten leimataan jälkiviisaaksi. koska vallanpitäjiä saa sparrata?
ISK
#kysymys Miksi epidemia ei ole arvionne mukaan iskenyt Suomeen yhtä voimakkaasti? Arvioitteko, että esimerkiksi ilmansaasteilla on vaikutusta asiaan?
peforse
Virus on Kiinasta kuten myös loppupeli.
ValtteriA
Ihanan rehellistä puhetta HUSin kaverilta, loistava kuulla, että myönnetään moka. Siitä on paras lähteä rakentamaan parempaa.
DM187
GaryStone, preppaajat hommas ruokavarastonsa täyteen jo ennen kuin tarvitsi lähteä riskeeraamaan sairastumista kaupassa nyt käymällä
Part
GaryStone
Kaikilla on joko android tai apple. Eli tuo ongelma vapaaehtoisuudesta on jo ohitettu.
Ei ne firmat suostu pakottamaan hallituksen ohjelmaa asentumaan.
chiraf
Olen kohta kolme 4kuukautta ehdottanut kuumeisen mittaksia mutta ei ole tapahtunut mitään. Kuitenkin Singaporessa se näytti normaalia että mitataan kuume
Wigord
Kysymys Rikulle, Tunnalle ja kaikille siellä päässä oleville: Mitä hyvää tästä epidemiasta seuraa? Ainakin ihmiset ovat vihdoinkin oppineet käyttämään etäyhteyksiä matkustamisen sijaan. Mitä mieltä?
Thelba
#kysymys oisko perustulo kova juttu?
Sukaton
janikaaro
Todellista influenssakuolleisuutta ei kai tiedetä, koska influenssaa ei merkitä kuolinsyyksi. THL käyttää arviota 500 kuolemaa per vuosi, mutta korostavat, että todellista määrää ei tiedetä. Kysymys on hyvin monimutkainen.
Oikein, tosin WHO'n sivuilla on viimeiset kaksi viikkoa kuolleisuus lisääntynyt paitsi yhtenä päivänä, noudattaa aikalailla gaussin käyrää mitä voi odottaakin.
Pipsavee
No ruotsin tie ei nyt mennyt ihan putkeen, ehkä siksi ei valittu.
mronkainen
Vasta-ainetesteissä kai yksi suuri kysymys on kustannus niiden valtavan tarvittavan määrän takia. Eikö kannattaisi ainakin kaikilta muutenkin verikokeisiin tulevilta, oli syy mikä tahansa, ottaa samalla se vasta-ainetesti?
Freagle
Miks nää äänet kusee näin paljo.... :I
anonyymi4413
Kysymys asiantuntijalle: miten ja millainen on kuolema korona tapauksissa?
Sontag
Part
Mistä niitä saisi?
Miksi emme käytä edes itsetehtyjä, tämän tutkimuksen perusteella USA:ssa muutettiin maskienkäytön ohjeistusta doi:10.1001/jama.2020.4756
TJR77
Miksi Suomessa ei yksityiset lääkäriasemat osallistu talkoisiin? Tai osallistuisivathan he eurot silmissään. Jos 4000 testiä olisi mahdollisuus tehdä edulliseen 250€/kpl niin sehän olisi 1M€/vrk.
operOiva
USA:ssa testi maksaa 400$ ja positiivinen tulos tarkottaa tottakai pakollista karanteenia. Joka on muutenkin ehdottoman tärkeä heti jos huomaa mitään oireisiin viittaavaa sano pomo tai lompakko tai mikä tahansa mitä tahansa
SILLAIKAI
Olisko vaikeeta saada kunnon yhteydet
DM187
chiraf, vain n. 20% esiintyy kuumetta. täysin hyödytön testi!
Tuutikk1
Freagle
Miks nää äänet kusee näin paljo.... :I
Lassen netti saattaa olla susi. :(
Fragile lion
Jee...jospa vihdoin saatais sääntö-suomi nurin...ois ihana jos suomi muuttuis
elesas
#kysymys Missä menee PCR-testauksen pullonkaula?
Garandias
Päänsärky iskee kohta noiden äänien takia
anonyymi259655
Miksi raskaana olevia ei luokitella riskiryhmiin? Ilmeisesti raskaana olevaa ei voi hoitaa tehohoidossa valsallaan tai selällään? Mistä tiedetään että virus ei auheuta sikiölle haittaa 1 ja 2/3:lla?
Libla
Toi on tosiaan isolla mittakaavalla hankala yhtälö, et jos yhteiskunnan rahoitus romahtaa niin ei ole myöskään rahaa hoitaa ihmisiä pitkällä aikavälillä. :/
Timanttirekanmutsi
Tullaanko Suomessa tulevaisuudessa rakentamaan samankaltainen epidemiayksikkö kuin Singaporessa?
GaryStone
#kysymys Miksi THL ei julkaise laskelmiensa dataa. Koska ne on ollut jo tammikuusta saakka saatavilla olevien tilastojen, datan ja analyysin vastaisia.
MauriAstalo
Singaporessa on kokemusta, SARS 2003, sikainfluenssa 2009, MERS 2015. Systeemi toimii kun on aikaisempaa kokemusta.
FemmeEnchainee
Kuinka hyvin tämän hetkiseen korona-testaukseen luottaa? Esimerkkinä, korona-positiivisen henkilön lähi- ja altistumispiirissä samanlaisin oirein sairastavia henkilöitä, mutta heidän testituloksensa negatiivisia. Kuinka luotettava virustesti todella on?
DM187
Fragile Lion, tulee ikävä kyllä vain lisää sääntöjä. se on poliitikkojen työ
Sukaton
chiraf
Olen kohta kolme 4kuukautta ehdottanut kuumeisen mittaksia mutta ei ole tapahtunut mitään. Kuitenkin Singaporessa se näytti normaalia että mitataan kuume
Tämä on eri kuin esim. SARS, tämä tarttuu 2 viikkoa ennen ensimmäistä yskäisyä/kuumetta (kiinan lääket. julkaisu, twiitattu jo helmikuussa).
Thelba
#kysymys voisko tää Docventuresin koronaextra olla joka ilta? <3
Tupi Jääskeläinen
Milloin Suomeen tulee toinen aalto?
JKM83
#kysymys Riittäisiköhän Docventuresin auktoriteetti vai tarvitaanko tasavallan presidentti kertomaan ihmisille, että 1) kaupassa käydessä olisi
ATK-nainen
#kysymys Mika: voiko EU lopullisesti hajota Unkarin yms. takia? Onko se, ettei Italiaa tai Espanjaa autettu esim. hengityslaitteiden kanssa pelottava enne sille, että kun tilanne kunnolla räjähtää niin Eurooppakin voi ajautua jenkkien epätoivoisiin toimiin?
elesas
anonyymi4413
Kysymys asiantuntijalle: miten ja millainen on kuolema korona tapauksissa?
hukut omiin nesteisiisi
Donne
Hienoa että suunnitellaan 5g yhteyksiä suomeen kun ei saada edes kunnolla tällästä videopuhelua kuulostamaan normaalilta
Fox Mulderi
Jos olis testattu suomeen palaavat niin pahimmalta olis säästytty.
anonyymi241710
Kuka valvoo THL:n tilaustoimia esim. Kiinasta tilatut suojaimet euvät vastanneet tilausta. Tuleeko vielä lentokonekaupalla väärää kamaa täyteen hintaan?
anonyymi157122
Onko Ruotsilla paljon enemmän hoitohenkilöstöä ja tehohoitopaikkoja, kun he ovat vieläkin kohtuullisen rauhallisia. Meillä on hyperventiloitu miltei alusta alkaen hoitopaikkojen puutteesta.
elgatto
#kysymys Onko presidentin ehdottama ajatus "nyrkistä" hyvä vai miksi pääministeri suhtautuu nihkeästi? kannattaako valtataistelun takia tehdä vääriä ratkaisuja?
--TT--
#kysymys Missä tilanteessa täysi ulkonaliikkumiskielto on mahdollinen Suomessa?
GaryStone
Part
Ei ne firmat suostu pakottamaan hallituksen ohjelmaa asentumaan.
Puhuit vapaaehtoisen vakoiluohjelman asentamisesta. Se on jo sulla ja kaikilla käytännössä. Muuhun en ottanut kantaa
anonyymi1201156
korona ei tule poistumaan koskaan vaan aina on jossain päällä
TrickyLennu
#kysymys synnytys pohdituttaa, miksi isät ei voi olla synnytyksessä mukava, jos kummallakin on jo korona?
Flädä
Näköjään kasvosuojaongelma on Singaporessakin. Jakoivat yhtä vaivaista hengityssuojainta.
Mabjorkl
#kysymys tiedoksi juontajille - Ruotsin vähäisiä toimia selittää osaksi se ettei perustusL salli siellä poikkeustilaa muuta kuin aseellisen hyökk. uhatessa - eilen taisivat saada uuden lain & saamme nähdä miten toimivat.
Wigord
Freagle
Miks nää äänet kusee näin paljo.... :I
Kuulostaa sille että vika taitaa olla vieraan koneen, softan jne. asetuksista ja/yhteydestä. Korona opettaa käyttämään jatkossa paremmin.
Sukaton
Uh, mod, saako linkata ihan lääketieteellistä julkaisua/linkata jotakin ? Uskoisin ettei...
PyynikinPohatta
Tarvittavat toimenpiteet aloitettiin liian myöhään. Suomalaiset on keskimäärin persaukista metsäkansaa, joten suuremmilta vahingoilta (myös osittain taloudellisilta) olisi voitu välttyä kontrolloimalla maahantuloa ja aloittamalla tarvittavat toimenpiteet viikkoa aikaisemmin.
SILLAIKAI
Kyllä tää akuankka kieli on mukavaa
Fragile lion
Ei tulis, jos niillekin maksettais vain TULOKSISTA
TJR77
Mielestäni 1M€/vrk pitäisi lailla kieltää ja pakottaa kyseiset firmat tekemään ne testit. Korvaus voisi olla esimerkiksi se että valtio maksaa testaajien palkat. Varmasti sillä yhden päivän miljoonalla testattaisiin useampi päivä.
Part
GaryStone
Puhuit vapaaehtoisen vakoiluohjelman asentamisesta. Se on jo sulla ja kaikilla käytännössä. Muuhun en ottanut kantaa
Foliohattu pois päästä 😂
anonyymi1456153
anonyymi259655
Miksi raskaana olevia ei luokitella riskiryhmiin? Ilmeisesti raskaana olevaa ei voi hoitaa tehohoidossa valsallaan tai selällään? Mistä tiedetään että virus ei auheuta sikiölle haittaa 1 ja 2/3:lla?
Toisaalta on myös tunnettu fakta että raskauden aikana naisen keho on erityisen voimakas ja biologia suojaa äitiä ja sikiötä normaalia tehokkaammin...
Mila2020
Milloin Suomessa aletaan kunnolla testaamaan/ auttaisi kummasti..
marq
Aktiivisen tulivuoren juurella asuva ihminen: ei se mun elämän aikana purkaudu.
suenpentu
#kysymys Miksi testausta tehtiin aluksi niin vähän?
Siiderivalas
Pääministeri juuri
Timanttirekanmutsi
On ihailtavaa miten Singaporessa on otettu ihmisten henkinen hyvinvointi huomioon, esimerkiksi juuri lasten huolet kouluissa. Ovatko suomalaisissa kouluissa oppilaat saaneet vastaavaa keskusteluapua opettajan ja koulutovereidensa kesken vai luotetaanko huolten lievittämisessä pelkästään perheiden omaan tukeen?
Docventures Mode
Thelba
#kysymys voisko tää Docventuresin koronaextra olla joka ilta? <3
Olisko tilausta? Ei kyllä ehkä ihan taituta, ainakaan heti.
janikaaro
Oletteko miettineet Ruotsin tilannetta? Luuletteko, että epidemiologit eivät ole laskeneet kuinka monta ihmistä arviolta kuolee koronaan heidän linjallaan? En ole kuitenkaan löytänyt mitään lukua julkisista lähteistä. Jos tuollainen arvio on olemassa, eikö se pitäisi avoimesti kertoa? Jos joku, by the way, on nähnyt tuollaisen arvion, kerro ihmeessä.
Freagle
Joo on lähettäjä pääsaä äänivika mut oisko voinu hoitaa etukäteen kuntoon
Jaakkimoo
Wigord
Kuulostaa sille että vika taitaa olla vieraan koneen, softan jne. asetuksista ja/yhteydestä. Korona opettaa käyttämään jatkossa paremmin.
Ennen opetti siperia, 2020-luvulla korona
jupel
#Kysymys - Pitäisikö Suomessakin olla erilliset sairaalat koronapotilaille ja testauspisteet erillään muusta terveydenhuollosta. Esim. Terveystalo Myyrmannissa testiin mennään parkkihallista hissien ja kauppakeskuksen kautta pääaulaan, imoittautuminen hoidetaan aulan kosketusnäyttötietokoneella ja käytävillä paljon muita terveystalon asiakkaita.
DM187
Joo voipi olla että tätä tulee esiintymään vielä ainakin parin vuoden päästäkin. Heti kun rajat avataan niin alkaa taas uudet aallot
jumeirah
Tykkään kovasti tosta Helsinki lockdown ideasta, alkais jo huomenna!
GaryStone
DM187
GaryStone, preppaajat hommas ruokavarastonsa täyteen jo ennen kuin tarvitsi lähteä riskeeraamaan sairastumista kaupassa nyt käymällä
Kyllä, koska kiistaton data ja analyysit osoittivat että tää tulee vetää kunnon hitin maailmalla. THL ei toki uskonut kuin maaliskuussa...vaikka Sanna Marin veti lapsensa koronan takia pois tarhasta jo tammikuussa.
JKM83
JKM83
#kysymys Riittäisiköhän Docventuresin auktoriteetti vai tarvitaanko tasavallan presidentti kertomaan ihmisille, että 1) kaupassa käydessä olisi
....hiljalleen syytä keksiä parempia metodeja sen muovikassin avaamiseen kuin sormien kostuttaminen niitä nuolemalla ja 2) sitten jos/kun tilanne pahenee, niin seuraavaan hamstrausryntäykseen osallistumista miettimistä kannattanee muistaa, että se on myös oma etu, ettei kukaan muu joudu turhaan kiertämään useissa kaupoissa jotain oleellista tavaraa etsimässä..?
Yle Kioski - Aleksi
jumeirah
Tykkään kovasti tosta Helsinki lockdown ideasta, alkais jo huomenna!
Cmoon eiks uusimaa riitä :D
AnnKe
Mabjorkl
#kysymys tiedoksi juontajille - Ruotsin vähäisiä toimia selittää osaksi se ettei perustusL salli siellä poikkeustilaa muuta kuin aseellisen hyökk. uhatessa - eilen taisivat saada uuden lain & saamme nähdä miten toimivat.
Ja Ruotsissa annetaan suosituksia. Lempeästi.
Sukaton
#kysymys kaikille - Miksi TV/muut ilmoittavat ettei auta että kansalaiset saisivat apua (rahaa), kun taas tunnettu kapitalistinen valtio USA antaa 1200e/hlö plus muutaman satkun/lapsi.
TahdotonTahti
Jeesus sentään, erityminen, strategia pelko, korona-olut, kontti, hoivakoti, hallinto, hanska, tuhjake, nahjuke, lörppönen, tässä vaan tän mahan kanssa olen.
nickrequired
@ kysymys: mikä ihme on että kuvitellaan että tämä oikeasti olisi jollain tapaa poistumassa oleva "vitsaus" ... sellainen mielikuva tuottetaan ihmisille... pese kätesi ja odoto, kohta kaikki normaamia.
r2--d2
Kuka tämän singaporedokkarin on maksanut? Tää vaikuttaa Singaporen valtion maksamalle propagandamainokselle...
Annele72
IS kirjoitti jokin aika sitten suomalaisesta yhtiöstä, LifaAir, joka valmistaa Kiinassa suojavempaimia, oliko tämä nyt Suomeen saatu lähetys tältä tehtaalta?
KatjanYle
Nyt haluaisin kysyä itse juuri nähdystä! Eikö kukaan vielä kyseenalaista 🙈
Siiderivalas
Pääministeri juuri kertoi, että Uudenmaan rajoja alettaisiin aukomaan viikon päästä. Mitä ajatuksia raadilla tästä?
kerus
#kysymys miksi appi pitää tehdä ite?
GaryStone
anonyymi241710
Kuka valvoo THL:n tilaustoimia esim. Kiinasta tilatut suojaimet euvät vastanneet tilausta. Tuleeko vielä lentokonekaupalla väärää kamaa täyteen hintaan?
Ei thl tilannut vaan HVK.
Iijoen vonkamies
#kysymys 2kk katseltiin 4-tien varressa, kun etelän jengi jutasi Levi-Ylläs ”viruslinkoon” ja takaisin. Kaikki ymmärsi, että tie olisi pitänyt panna poikki. Kaikki paitsi valtiovalta.
mronkainen
jumeirah
Tykkään kovasti tosta Helsinki lockdown ideasta, alkais jo huomenna!
Meillä on jo pihan muksut alkaneet katukivistä rakentamaan muuria talon ympärille...
Kaisalove
Lasse Lääkäri: miten perustelet sen, että ollaan mielestäsi myöhässä lähes kaikessa kuk peilataan meidän tartuntatapaus- ja kuolleisuuslukuihin? Mehän pärjätään hyvin kv vertailussa.
lamskari
tuleeko lainojen korot nousemaan tämän epidemian seurauksena?
Docventures Mode
Sukaton
Uh, mod, saako linkata ihan lääketieteellistä julkaisua/linkata jotakin ? Uskoisin ettei...
Joo, linkkejä päästellään läpi vain me. Ihan siksi, että me tarkistetaan ne etukäteen. #journalismi
DM187
Joo ei tule menemään ohi muutamassa kuukaudessa. Tullaan näkemään parin vuoden päästäkin vaikka huippu olisi jo saavutettu.
Tukesfimea
Hei, mietin tässä, että toimisiko uusi c-hepatiittiin tarkoitettu lääke, joka tappaa c hepan, eli viruksen muutamissa viikoissa. Tätä hieman valjastaen kohti covid-19 tappoa
Clockfield
Olisiko ollut mahdollista olla 3vko totaalikaranteeni/ulkonaliikkumiskielto kaikille? Talous kärsii 3vkoa ja ihmiset potevat kotona varmuudenvuoksi tartunnan pois. Eikö siten olisi 3vkon jälkeen maasta kitketty korona pois? Kärsisikö talous kokonaisuudessaan vähemmän jos oltaisiin 3vkoa kokonaan karanteenissa vai että ollaan 8vkoa osittain?
anonyymi856408
Kerrotaan että sairastuneiden määrä on todennäköisesti 20-30 kertainen kuin mitä tilastot kertovat. Miten arvio voi olla noin suuri, kun pienemmillä paikkakunnilla tartuntaketjut ovat l
elesas
kerus
#kysymys miksi appi pitää tehdä ite?
Toinen kysymys, miksi tietoturvaltaan susi finpandemic pääsi mtv3 uutisiin asti
SoHai
Mitä mieltä asiantuntijat ovat #masks4all -liikkeestä? Tarkoitus siis saada mahdollisimman suuri osa käyttämään kangasmaskeja esim. kaupassa
GoldiLocks112
Miksi julkinen puoli (hus) ei ota vastaan apua yksityisen sektorin toimijoilta ja yliopistolta testauskapasiteetin lisaamisessa (vaikka apua on tarjottu)
Libla
Voisi hyvin olla kyllä toinenkin Docventuresin koronailta. :)
janikaaro
Sukaton
#kysymys kaikille - Miksi TV/muut ilmoittavat ettei auta että kansalaiset saisivat apua (rahaa), kun taas tunnettu kapitalistinen valtio USA antaa 1200e/hlö plus muutaman satkun/lapsi.
Niinpä. Jos ihmiset saisivat rahaa, se kulkisi sitä kautta bisneksiin – ellei tietysti vuokranantaja söisi sitä kokonaan tai lähes kokonaan.
Pipsavee
mronkainen
Meillä on jo pihan muksut alkaneet katukivistä rakentamaan muuria talon ympärille...
Ihailtavaa oma-alotteisuutta arjen sankareilta
JKM83
jupel
#Kysymys - Pitäisikö Suomessakin olla erilliset sairaalat koronapotilaille ja testauspisteet erillään muusta terveydenhuollosta. Esim. Terveystalo Myyrmannissa testiin mennään parkkihallista hissien ja kauppakeskuksen kautta pääaulaan, imoittautuminen hoidetaan aulan kosketusnäyttötietokoneella ja käytävillä paljon muita terveystalon asiakkaita.
ainakin Espoossa on jo hyvän tovin keskitetty kaikki hengitystieinfektiopotilaat yhteen paikkaan, ja sairaalaan vielä joutumattomien testitkin taidetaan HUSsin alueella pääsääntöisesti hoitaa kaukana muista asiakkaista :)
ATK-nainen
Pelko ja ahdistus on helppo purkaa muihin, mutta miettikää oikeesti jos te joutuisitte tekemään kansakuntia koskevia isoja päätöksiä jatkuvasti muuttuvien tietojen valossa? Pitää nostaa hattua niille jotka siihen pyrkivät ja valitsevat pienimmän pahan!
Etulinja
Haluan kuulla asiantuntijoilta: OLETTEKO SITÄ MIELTÄ ETTÄ ETULINJASSA TYÖSKENTELEVÄT TERVEYSALAN AMMATTILAISET ANSAITSEVAN TUNTUVAN PALKANKOROTUKSEN??
Part
Sukaton
#kysymys kaikille - Miksi TV/muut ilmoittavat ettei auta että kansalaiset saisivat apua (rahaa), kun taas tunnettu kapitalistinen valtio USA antaa 1200e/hlö plus muutaman satkun/lapsi.
Amerikkalaiset käyttävät kaiken saamansa rahan, täällä se laitetaan säästöön! Meillä 64000 kotitaloutta on tehnyt elvytystä itse ottamalla lyhennysvapaata...
GaryStone
Part
Foliohattu pois päästä 😂
Väitätkö, ettei google tiedä missä jokainen android käyttäjä menee? Lukitaanko vastaus?
Jolla92 9
Voiko epclusa lääkitys auttoo jos saankoronan
Sukaton
Hyvävelijärjestelmä heh... No ei kukaan avaa uudenmaan rajoja mikäli ei halua talous/ihmishenki arvoa nostaa talouden suhteen... Kestänee vuoden verran jotta Suomessa riittäisi tehohoitopaikkoja.
TahdotonTahti
Maailma haluaa kilpailla katastrofin viimeisillä paljastumattomilla korteilla. Kuolema on häviö! Kuolema on häviö!
Väiskii_97
Tuntuu että moni ei ole vieläkään ottanut tilannetta tarpeeksi vakavasti. Ei perustallaajat, eikä tietyt firmat ja pikkulafkatkaan...kuinka huonoksi tilanteen täytyy mennä että nämäkin edesvastuuttomat ihmiset ymmärtävät..#moneytalks #thinkoutsidethebox
DM187
Tauteja tulee ja menee. Tai no voidaan steriloida planeetta ydinpommeilla...
Part
Etulinja
Haluan kuulla asiantuntijoilta: OLETTEKO SITÄ MIELTÄ ETTÄ ETULINJASSA TYÖSKENTELEVÄT TERVEYSALAN AMMATTILAISET ANSAITSEVAN TUNTUVAN PALKANKOROTUKSEN??
Opportunismi on vastenmielistä
Emil-
Onko Orwellimainen isovelivalvoo -yhteiskunta OK viruksen jälkeen?
Ville-1
Kysymys: Millä perusteella Kiinasta tilattuja, huonoksi testattuja suojia on ok käyttää kotihoidossa?
Markkio
Useat mikrobiologit sanovat että koronaviirus olisi liian puhdas eläimestä saatuna että se olisi ihmisen eristämä sotilaskäyttöön tarkoitettu ja sieltä karannut.
elgatto
ok, eli Lasse sanoo: mökkeilykesä peruttu. Great.
Takeaway
Millä mittarilla voidaan todeta että nykyiset toimet ovat toimineet, ja rajoituksia voidaan lieventää / purkaa?
Thelba
Docventures Mode
Olisko tilausta? Ei kyllä ehkä ihan taituta, ainakaan heti.
Ois joka ilta yhteinen jaaritteluaika <3 ja saisi vastauksia huolenaiheisiin.
Gaixa
Miten muuten tämä ”tietosuojalaki”, kun työpaikalle ei edes tarvitse kertoa, miksi on sairauslomalla. Ja varsinkaan työkavereille ei kerrota, miksi joku on estynyt!
GaryStone
jupel
#Kysymys - Pitäisikö Suomessakin olla erilliset sairaalat koronapotilaille ja testauspisteet erillään muusta terveydenhuollosta. Esim. Terveystalo Myyrmannissa testiin mennään parkkihallista hissien ja kauppakeskuksen kautta pääaulaan, imoittautuminen hoidetaan aulan kosketusnäyttötietokoneella ja käytävillä paljon muita terveystalon asiakkaita.
Tästä huomaa kuinka hyvin yksityinen hoitaa hommat. Lisäksi niillä enemmän testauskapasiteettia. Toki onhan laakson sairaala hki:ssä "koronasairaala".
johanlustig
kysymys anu kantola millä tavalla vallan ja viestinnän käyttö on erilaista nyt corona aikan kun tavallisena aikana?
CeeTheC
Testataanhan Kiinasta tulevat maskit Koronan varalta myös? Olen saanut Singaporessa asuvalta vaimoltani aika yllättäviä tietoja ja tämä lentokoneellinen virheellisiä suojia ei todellakaan ollut yllätys
Yle Kioski - Aleksi
Thelba
Ois joka ilta yhteinen jaaritteluaika <3 ja saisi vastauksia huolenaiheisiin.
Itelleki kelpais, olis jotai katottavaa tä karanteenin aikana
RiisiReal
Miksi ei nyt hyödynnetä yksityisten terveyspalvelujen lomautus uhan alla olevia ammattitaitoisia hoitajia työskentelemään kuntasektorilla, jossa kohta hoitohenkilökunta kaatuu ja uupuu? Itse tekisin niiin, ellei työsopimus kieltäisi muualla tehtävää "kilpailevaa" työtä.
JKM83
Ville-1
Kysymys: Millä perusteella Kiinasta tilattuja, huonoksi testattuja suojia on ok käyttää kotihoidossa?
"mun heikompikin suojain suojaa sua, ja sun mua"
PyynikinPohatta
Atk-nainen, Ei varmaan kannata hakeutua vastuullisiin tehtäviin, mikäli ei pysty toimimaan millään mittarilla rationaalisesti?
Kyrss
Tiedän ainakin yhden vastaavanlaisen tartuntaketjujen jäljitys appin joka on jo valmiina. Google / apple estää tosin appin julkaisun ilman valtion tukea.
Wigord
JKM83
....hiljalleen syytä keksiä parempia metodeja sen muovikassin avaamiseen kuin sormien kostuttaminen niitä nuolemalla ja 2) sitten jos/kun tilanne pahenee, niin seuraavaan hamstrausryntäykseen osallistumista miettimistä kannattanee muistaa, että se on myös oma etu, ettei kukaan muu joudu turhaan kiertämään useissa kaupoissa jotain oleellista tavaraa etsimässä..?
Muovikassi.... kun käytät paperi-tai lestokassia, niin ei tarvitse nuoleskella.
Räiskäle
Part
Opportunismi on vastenmielistä
2500e/kk ei ole kohtuullinen korvaus korkeakoulutetulle. Ei opportunismia vaan vääryksien korjaamista
Yle Kioski - Aleksi
UUSIMAA AUKI 😳😳😳😳
Takeaway
Ts. koska voidaan sanoa että ”nyt on riittävän vähän uusia tartuntoja”, ruvetaan avaamaan ravintoloita jne
janikaaro
Onko paikalla ketään, jolle on tulossa vaikeuksia vuokranmaksussa/lyhennyksissä johtuen koronan aiheuttamista karanteenitoimenpiteistä?
Rapsa76
Mitenkäs tällaisissa tilanteissa kun hoivakodeissa koronaa todetaan. Miten saat eristettyä ihmisiä huoneisiinsa, varsinkin jos ovat itse liikkuvia. Miten oikeasti suojataan hoitajat kun suojavarusteita ei ole.
DM187
HUS tyyppi on optimistinen rokotteen suhteen. Itse en olisi niinkään koska tästä esiintyy uusia kantoja ja se tulee hyvinkin mahdollisesti tutatoitumaan lisää. Flunssa rokotteetkin ollut aika heikkoja.
eija251956
Tunnen toisen Lasse Lehtosen, joka on Japanissa parhaillaan ja on kuulemma viime ajat kuluttanut ohjaamalla lehdistöä oikealle Lasse Lehtoselle.
anonyymi214821
On muuten Tunna turha pitää niitä hanskoja jos rapsuttelet viiksiä välillä?! 😉 Yllättävän haastavaa.
amoren
Kysyisin milloin vanhusten- ja päivähoidon henkilökuntaa aletaan testaamaan? Vanhustenhoidostahan on jo kirjoitettu jo jonkin verran kun tartuntoja ja myös kuolonuhreja on alkanut ilmetä. Lasten päivähoito on sitten seuraava tikittävä pommi kun flunssaoireisia lapsia edelleen tuodaan hoitoon vaikka THL:n ohjeistus on täysin selkeä - OIREETTOMANA saa tulla, jos on vähänkään oireita pysytään kotona.
anonyymi1456063
janikaaro
Onko paikalla ketään, jolle on tulossa vaikeuksia vuokranmaksussa/lyhennyksissä johtuen koronan aiheuttamista karanteenitoimenpiteistä?
On
Fragile lion
ei vielä uudenmaan rajoja auki
Pipsavee
Ei pitäis avata vielä uudenmaan rajaa on oma mielipide
Sukaton
#kysymys miten voi tiedä (testaamatta) että yli puolet tartunnoista uudenmaan alueella ? Etenkin kun monnit kulkee lomille...
Part
Räiskäle
2500e/kk ei ole kohtuullinen korvaus korkeakoulutetulle. Ei opportunismia vaan vääryksien korjaamista
Amkssa ihan tavallinen liksa. Lisät päälle.
Docventures Mode
Tässä tosiaan linkki tuonne A-studion pääministerin haastikseen: https://yle.fi/uutiset/3-11299548
Dessu
Se että rajoitetaan ihmisten liikkumista, on vakava ja vaativa asia, jossa Suomi on noudattanut lakia ja parlamentaarista toimintaa. Näin ei käy kaikkialla maailmassa. Mieluummin hoidetaan asiat omia lakejamme ja oikeusvaltion periaatteita noudattaen kuin "tehdään näin ja katotaan, mitä seuraa"
H_S_L
Tähän asti Suomi on ollut jokaisessa toimessa joitakin viikkoja myöhässä. Mitä meidän tulisi tehdä nyt, jotta olemme seuraavan haasteen suhteen ajoissa liikkeellä? Hengityskoneet, maskien käyttö ruokaketjuissa tms.?
GaryStone
RiisiReal
Miksi ei nyt hyödynnetä yksityisten terveyspalvelujen lomautus uhan alla olevia ammattitaitoisia hoitajia työskentelemään kuntasektorilla, jossa kohta hoitohenkilökunta kaatuu ja uupuu? Itse tekisin niiin, ellei työsopimus kieltäisi muualla tehtävää "kilpailevaa" työtä.
Niinhän tehdään jo nyt.
Henkkapappa
Mikä mättää, ettei Suomessa ole teknologiaa ja ammattitaitoa tehdä ITSE suojavarusteita?
Part
Yle Kioski - Aleksi
UUSIMAA AUKI 😳😳😳😳
Voihan paska. Maalaiset tulee taas.
Yle Kioski - Aleksi
Siis kuulostaa nyt kyllä vähän hullulta et uusimaa avataan 😳😳😳
DM187
Joo ei hanskoja tyhmille. ja ei maskejakaan ;)
SILLAIKAI
Pääsee savolaiset mökeille, ei hyvää päivää
Libla
Olisihan se hienoa jos terveydenhoidon palkkoja voisi nostaa, mutta palkankorotukset lienee tässä kohtaa aika hankala yhtälö, kun talous tulee väkisin romahtamaan tämän myötä laajasti. En tiedä mistä ne rahat saataisiin.
TrickyLennu
#kysymys aiotaanko rokotteen valmistuksessa jotain prosesseja oikoa? Vai mennäänkö protokollan mukaan?
TeemuM85
Olisiko mahdollista ajatella täysin boxin ulkopuolelta ja alettaisiinkin sairastuttamaan kansaa hallitusti, eli esim. Taloyhtiö tai pari kerrallaan, hoitajat ja lääkärit saatavilla, ja näin edettäisiin säännöllisesti koko maa läpi.
Mabjorkl
Timanttirekanmutsi
On ihailtavaa miten Singaporessa on otettu ihmisten henkinen hyvinvointi huomioon, esimerkiksi juuri lasten huolet kouluissa. Ovatko suomalaisissa kouluissa oppilaat saaneet vastaavaa keskusteluapua opettajan ja koulutovereidensa kesken vai luotetaanko huolten lievittämisessä pelkästään perheiden omaan tukeen?
Hyvä muistaa, että tämä oli totalitaarisen valtion PR-video. Kyseisessä kiiltokuvavaltiossa sekä kuolemanrangaistus, että raipparangaistus - viimeksimainittu annettu esimerkiksi teinille töhertämisestä painavaksi liotetulla rattan-kepillä tennis-syöttöä muistuttavalla iskulla jossa joka lyönnillä halkeaa iho ja rangaistava yleensä menee tajuttomaksi - jolloin odotetaan heräämistä ennen seuraavaa
HannibalFinland
Nyt on kovin erilaisia linjoja: hallitus puhuu epidemian hidastamisesta ja tämä infektiolääkäri sen kitkemistä kokonaan.
Tiukkis85
Olen pakettiauton kuljettaja ja vien 80 tyypille paketteja päivittäin. Joka päivä yli 20 koronapotilasta asiakkaana ketä tilaa netistä. Itse vielä terveenä vaikka kuulun useampaankin riskiryhmään. Pidän huolen etten tartuta asiakkaita efigtäin huolellisesti. Silti on nämä ihanat aasiakkaat ketkä tulevat köhimään ovelle.
TahdotonTahti
Sukaton
Hyvävelijärjestelmä heh... No ei kukaan avaa uudenmaan rajoja mikäli ei halua talous/ihmishenki arvoa nostaa talouden suhteen... Kestänee vuoden verran jotta Suomessa riittäisi tehohoitopaikkoja.
Kuka on ihminen, mikä pistää liikkumaan itsen. Kyllä me nyt jo uskalletaan myöntää että emme vielä ihan tiedä missä kaikkineni olen.me
Etulinja
Räiskäle
2500e/kk ei ole kohtuullinen korvaus korkeakoulutetulle. Ei opportunismia vaan vääryksien korjaamista
Olen täysin samaa mieltä! Naurettavalla korvauksella ihmiset uhraa oman ja perheensä terveyden, ei omasta halustaan aina, vaan PAKOSTA!
Petersweet
Helsingin palvelukeskuksissa erittäin kriittinen tilanne ja jos rajat aukeaa, jengi liikkuu vapaa-aikanaan ja BOOM
DM187
Ei täältä maalta kukaan sinne HUSiin huvikseen enää tule kun siellä 5x suurempi riski sairastua.
Garandias
Kannattiko rajoja edes sulkea, jos ne nyt jo avataan taas
Ilona57
Psykiatrisessa sairaalassa kaikki potilaat ja hoitajat "sumpussa", siis ahtaissa tiloissa. Mahdoton pitää mitään välimatkojen ym. Potilaita tulee ja lähtee. Ei käytetä mitään suojavarusteita. Odotellaan milloin tauti iskee osastolle 🤔
Ali_L
Ei sentään "ensi su" vaan edelleen 19.4. Uusimaa auki.
Minnie1
Onko tällä hetkellä sairastuneissa sellaisia, jotka ovat saaneet tartunnan käydessään kaupassa, lenkillä tms. kuitenkin ilman altistumista suurempaan väkijoukkoon?
kauralaura
#kysymys Luuletteko, että koulut ovat vielä syksyllä etäopetuksessa?
eija251956
Typerää avata Uudenmaan rajat. Mennään nyt tällä edes huhtikuu loppuun ja katsotaan vaikuttiko.
Pipsavee
Chattilaisilla hyviä vinkkejä toisille mihin kaikkeen voi kuluttaa aikaa kotikaranteenissa? :)
Myrskylintu_1
Tv-lähetyksen videoyhteyksien äänet tökkii kun kaikki on netissä ja kaista loppuu :P
Tch81
#kysymys pitäisikö nykyään pitää vastaavia kuin vuosittaisia sotaharjoituksia, pandemia tapausten varalta, kehittää/rakentaa menetelmiä säännöllisesti? Tehdä infrastruktuurisia muutoksia ja laki korjauksia mahdollisien tapausten nopeampaan reagointiin?
Clairvoyant
Ajatuksia suurten "ei välttämättömien" yritysten (kuten isot huonekaluja myyvät yritykset) yhteiskunnallisesta vastuusta koronatilanteessa? Tulisiko näiden yritysten omatoimisesti sulkea myymälät väliaikaisesti ja myydä ainoastaan verkossa?
ValtteriA
Lassen kanssa samaa mieltä, maskipakko myös Uudellemaalle pidemmäksi aikaa. Kesään asti ainakin
SoHai
Mitä järkeä on laittaa painekattilaan kansi kiinni ja avata rysäyttää se kun paine on kasvanut kovaksi? #soossitnaamalle
anonyymi1456153
Emil-
Onko Orwellimainen isovelivalvoo -yhteiskunta OK viruksen jälkeen?
Hyvin Orwellmainen on yhteiskunta jo pitkään. Jokaisella on taskussaan jäljitin jolla liikkeitä ja tekemisiä voidaan valvoa ja seurataa…. Meille tuo jäljitin on vain markkinoitu muilla ominaisuuksilla, kuten kommunikaatiolla ja radiovastaanottimella yms. Kuinka moni suostuisi enää luopuman kännykästä?
PyynikinPohatta
Etulinja: Millä kuvittelet, että palkankorotukset kustannetaan tähän väliin? Tästä aiheutuu vielä pankkikriisi, kun yrityksen lainat realisoituu luottotappioina pankkien taseissa. 90-luvun lamasta pelastuttiin Nokian voimin, mutta voin luvata, että tästä maasta ei ihan nurkan takana ole tulossa uutta vastaavaa yritystä.
Thelba
Yle Kioski - Aleksi
Itelleki kelpais, olis jotai katottavaa tä karanteenin aikana
Indeed, ei jaksa enää netflixiä tai 'virallista' hölöhölöä
Docventures Mode
Ali_L
Ei sentään "ensi su" vaan edelleen 19.4. Uusimaa auki.
Juu, just näin! https://yle.fi/uutiset/3-11299548
ATK-nainen
#Kysymys Mika: olisiko suomessa syytä tai edes laillisesti mahdollista valmistella träkkkäykseen ja tietojen keräämisen sallivia erikoislakia poikkeusaikojen varalle, niinkuin Singaporessa?
Yle Kioski - Aleksi
Pipsavee
Chattilaisilla hyviä vinkkejä toisille mihin kaikkeen voi kuluttaa aikaa kotikaranteenissa? :)
Ei muutaku pleikkari tulille
Wigord
Voin sanoa kaikille karanteenista kärsiville: tervetuloa masentuneen maailmaan. Nimim. Masennuksen selättänyt.
Antti Loiva
Et-opettajilla kysyntää näinä aikoina.
Tolovane
Tuleeko vaihtoehtoyhteiskunta-"kokeilut" yleistymään kriisin jälkeen? Olettaen, että pitää varautua myös siihen, että nykyistä talousjärjestelmää ei ole enää mahdollista jatkaa.
Siiderivalas
Kysymys: onko mahdollista ajatella, että koska valmiuslainsäädäntöä ei koskaan ole aiemmin käytetty eikä Suomessa ole eletty tällaista sataan vuoteen, että valmiuslainsäädännön tulkinnassa ei toimi vanhat mallit? Pitäisi pystyä joustamaan, myös perustuslakivaliokunnan, tuon gallialaisen kylän, uudet uhat vaativat uusia keinoja ja ideoita ja rohkeutta.
elgatto
Garandias
Kannattiko rajoja edes sulkea, jos ne nyt jo avataan taas
joo, olis ne voinut toukokuun loppuun asti voineet olla kiinni. vaikka mökille tekee mieli, niin jaksan kesään asti odotella.
Kovasin
Voisiko laittaa nettiin kaavoja hengityssuojaimista jos ompelutaitoiset voisivat niitä valmistaa. Materiaalisuostukset kanssa
Kyrss
Kyrss
Tiedän ainakin yhden vastaavanlaisen tartuntaketjujen jäljitys appin joka on jo valmiina. Google / apple estää tosin appin julkaisun ilman valtion tukea.
Valtion toimijoihin pitäisi saada vain yhteys...
Ali_L
Docventures Mode
Juu, just näin! https://yle.fi/uutiset/3-11299548
Vaikka sekin liian pian...toiv miettivät vielä :I
kerus
ATK-nainen
#Kysymys Mika: olisiko suomessa syytä tai edes laillisesti mahdollista valmistella träkkkäykseen ja tietojen keräämisen sallivia erikoislakia poikkeusaikojen varalle, niinkuin Singaporessa?
miksei kelpaa saksan sovellus anonyymi?
elesas
Kovasin
Voisiko laittaa nettiin kaavoja hengityssuojaimista jos ompelutaitoiset voisivat niitä valmistaa. Materiaalisuostukset kanssa
senkus googlaat
DM187
Kovasin, löytyy ulkomaisia paljonkin
sarkku420
Jos joku yrittää mua tai perhettäni väkisin rokottaa. Voin kertoa että en suostu.
Oikeasuomalainen
Miksi koronan leviämistä ilmateitse pihdattiin?
Tukesfimea
anonyymi1456153
Hyvin Orwellmainen on yhteiskunta jo pitkään. Jokaisella on taskussaan jäljitin jolla liikkeitä ja tekemisiä voidaan valvoa ja seurataa…. Meille tuo jäljitin on vain markkinoitu muilla ominaisuuksilla, kuten kommunikaatiolla ja radiovastaanottimella yms. Kuinka moni suostuisi enää luopuman kännykästä?
1984 by Orwell todellakin osuva. Uusi normaali
Pit Sa
Kovasin
Voisiko laittaa nettiin kaavoja hengityssuojaimista jos ompelutaitoiset voisivat niitä valmistaa. Materiaalisuostukset kanssa
Tubesta löytyy laidasta laitaan kaavoja.
Mediapeli
Ei saakeli. Lukekaa nyt tarkkaan. Pääministeri ei sanonut, että Uudenmaan rajat avataan. Hän sanoi, että todennäköisesti avataan. Mitään päätöksiä ei ole tehty.
elgatto
Kovasin
Voisiko laittaa nettiin kaavoja hengityssuojaimista jos ompelutaitoiset voisivat niitä valmistaa. Materiaalisuostukset kanssa
youtubesta löytyy jopa nahasta tehtyjä suojaimia, on muuten makeen näköisiä!
60lukulainen
Miksi ei pistetä joukkovoimaa jäljittämään tartuntaketjuja. Aiemmin selitettiin, että infektiolääkärin pitäisi kiireisen työnsä lisäksi hoitaa tartunnan saaneen kontaktien selvittäminen. Järjetöntä. Pitäisi palkata ihmisiä soittelemaan ja kuulustelemaan kaikkia, joiden kanssa sairastunut on ollut tekemisissä. Vaikka tietentin tietosuoja estää tämänkin, niinkuin monen muunkin järkevän asian!
Riistapete
Morjens! Miten suomessa jossa n. 5miljoonaa asukasta niin ei pystytä ihmisiä testaamaan koronatestillä ja Saksassa testaillaan 120000 naamaa päivässä jossa noin 85 milj. Ihmistä asustelee?
Antti Loiva
Kun tilanne on jatkuva - toinen aalto tulossa seki. Osta asumnto maalta, jos teet etätöitä.
Sukaton
Kovasin
Voisiko laittaa nettiin kaavoja hengityssuojaimista jos ompelutaitoiset voisivat niitä valmistaa. Materiaalisuostukset kanssa
Laita kahvinsuodatin kahden kankaan väliin. Vaihda jatkuvasti. Auttaa jonkinverran jos yskähdät/puhut (CNN julkaisi että puhumalla myös leviää virus)
Äiti77
Oli järjetöntä sulkea Uusimaa kokonaan kun ongelmat olivat Hki, Espoo ja Vantaa alueella. Uusimaa ei ole yhtä kuin HUS!
GaryStone
Kovasin
Voisiko laittaa nettiin kaavoja hengityssuojaimista jos ompelutaitoiset voisivat niitä valmistaa. Materiaalisuostukset kanssa
Materiaalia et saa mistään jos haluat, että naamakoristeesta ois jotain hyötyäkin
MauriAstalo
Mistä otat maskeja? K-raudastako? Yhtään maskia koko Suomessa
DM187
Mediapeli, joo ei todellakaan pidä avata kun ei tilanne ole mitenkään parantunut!
Ali_L
Mediapeli
Ei saakeli. Lukekaa nyt tarkkaan. Pääministeri ei sanonut, että Uudenmaan rajat avataan. Hän sanoi, että todennäköisesti avataan. Mitään päätöksiä ei ole tehty.
Juujuu, toiv näin vaan ei käy
MinnaTohtori
Onhan tää melkoinen dystopia.
JKM83
Henkkapappa
Mikä mättää, ettei Suomessa ole teknologiaa ja ammattitaitoa tehdä ITSE suojavarusteita?
Kapitalismi. Kemira Safetyhän pitkään valmisti huippuluokan suojavarusteita, kunnes se vuonna 2000 myytiin Scottille, ja Scott Healt & Safety puolestaan 2010-luvun alkupuolella päätti lakkauttaa melkoisen ison tehtaansa Vaasasta ja siirtää tuotannon jonnekin kustannustehokkaampaan paikkaan...
Dessu
ATK-nainen
#Kysymys Mika: olisiko suomessa syytä tai edes laillisesti mahdollista valmistella träkkkäykseen ja tietojen keräämisen sallivia erikoislakia poikkeusaikojen varalle, niinkuin Singaporessa?
Eikös nuo yksityisyyden suojaksi laaditut lait tulisi vastaan. Ellet vapaaehtoisesti hyväksy ehtoja, kuten monissa puheliappeissa. 🤔
Jepajeeee
Kovasin
Voisiko laittaa nettiin kaavoja hengityssuojaimista jos ompelutaitoiset voisivat niitä valmistaa. Materiaalisuostukset kanssa
Tänään julkaistu ohjeet ja kaavat ks. Naisten valmiusliitto, Martat jne.
Mila2020
#kysymys Joko ne villieläinten markkinat voisi päättyä..?? Miten tyhmiä ihmiset on??!!
eija251956
Itseäni ihmetyttää eri virastojen, laitosten ja puljujen käettömyys. Esim. Finavia. Mitähän ne osaisi tehdä jos sinne tulisi terroristiuhka? Ilmeisesti ei mitään valmiussuunnitelmia ole olemassakaan.
GaryStone
Riistapete
Morjens! Miten suomessa jossa n. 5miljoonaa asukasta niin ei pystytä ihmisiä testaamaan koronatestillä ja Saksassa testaillaan 120000 naamaa päivässä jossa noin 85 milj. Ihmistä asustelee?
Yksityinen hoitaisi tämänkin, mutta ei kelpaa vasemmistohallitukselle.
Jykkek
Koko homman ydin on itsekkyydestä luopuminen. Kaikkien pitäisi ymmärtää, että pointti on se että pidä huoli siitä, että et tartuta kanssaihmisiä, ei se että et itse saa tartuntaa. Tällöin pystytään estämään viruksen leviäminen 100 kertaa tehokkaammin.
SILLAIKAI
Auttaako uniapnemaski coronaan
Sukaton
Dessu
Eikös nuo yksityisyyden suojaksi laaditut lait tulisi vastaan. Ellet vapaaehtoisesti hyväksy ehtoja, kuten monissa puheliappeissa. 🤔
Täällä on poikkeuslaki, nyt nimellä "valmiuslaki" eli lait eivät päde. Hallintoneuvosto päättää miten tehdään.
Suppodud3
Kumpi on suurempi riski yhteiskunnalle. Se että osa vanhempia henkilöitä kuolee vai ne sivuvaikutukset, jotka tämä maailmanlaajuisesti aiheuttaa talouden, itsemurhien yms. Ongelmien myötä?
Fragile lion
Musta on ihana, kun saa olla kotona...hiljaisuus ja rauha on mahtavaa. Ei liikaa meteliä. Hyvää tekee varsinkin niille, jotka eivät ole ehtineet tutustua itseensä ja läheisiinsä. Ajatelkaa...kaikki ne turhat hässäkät on pois elämästä.
Zam
Talous huolettaa. Kovalla työllä ja ansaitusti saatu menestyvä yritystoiminta menossa nurin. Epäreilu tunne.
Mami1962
THL:n koronavirustiedotteen postitus ei mennyt ihan putkeen. Monilla paikkakunnilla, mm. omalla asuinkunnallani tiedotteen jakelun suoritti yksityinen yritys jonka jakelualue rajoittuu taajamiin. Täten suuri joukko haja-asutusalueen väestöä jäi ilman tiedotetta. Kiinnostaisi tietää kuka THL:n organisaatiossa päätti jakelun suorittavien yritysten valinnasta.
Part
Mila2020
#kysymys Joko ne villieläinten markkinat voisi päättyä..?? Miten tyhmiä ihmiset on??!!
Tai kaikki eläinteollisuus? Helppo syyttää muita vaikka täälläkin on valtavia broilerfarmeja
Jatu95
Uskaltaakohan ulos mennä kohta lapsen kanssa puistoon? Tiedä vaikka entinen kävijä on käyny yskimässä sinne puiston leikkitelineisiin. :o
Yle Kioski - Aleksi
Fragile lion
Musta on ihana, kun saa olla kotona...hiljaisuus ja rauha on mahtavaa. Ei liikaa meteliä. Hyvää tekee varsinkin niille, jotka eivät ole ehtineet tutustua itseensä ja läheisiinsä. Ajatelkaa...kaikki ne turhat hässäkät on pois elämästä.
Mä kaipaan hässäkkää 😭😭
anonyymi817053
Kysykää miksei julkisella voi lomauttaa 5pv ? Yksityisellä voi. Jumaliste me kaikki maksetaan massiijulkista+++++ 😎
RamBe75
Kysymys kuka vaan saa vastata....paljon on luvattu tukia yrityksille ja muille ryhmille....norjassa kaikki hoitotyössä oleville on luvattu 250€ palkankorotus...meillä joku nimeltämainitsematon virkamies lupasi ensi la:sta lähtien esittää kiitosta hoitajille jokainen sitä halutessaan voi sytyttää Tuikun Finlandia talon muurille...kylläpä lämmittää mieltä
beyondownyonder
Selkeä empiirisesti havaittu akuutti fakta pk-seudulta; nyt kun kelit lämpenee ja linnut laulaa, ja eletään ehkä hieman suvantovaiheessa epidemiassa, porukka kyllä todella liberaalisti sosialisoi ulkona skutsissa, kallioilla, puistoissa. Jos NYT ei saada testauskapasiteettia todella isosti kasvatettua, tähänastiset toimet valuvat hukkaan!
TahdotonTahti
Käsien pesu on synnintuntoa. Buhahahaa! Mutta Bakteeri on totta.
kauralaura
Onkohan Suomi maailman onnellisin maa vielä vuonna 2021?
anonyymi1192642
Jos noi ihmiset oikeasti pysyis sielä kotona, eikä painelisi missä lie, niin tää tauti voitaisiinki hyvinki saada pysäytettyä kesää menessä.. Tätä meno ei saada.. Kun katsoo tota somea ja puistot täynnä porukkaa.
Kaneli226
Miksi länsirajaa ei Torniossa edelleenkää suljeta, vapaasti saavat kulkea päivittäin töissä hoitamassa ruotsalaisia mahdollisia koronapotilaita ja altistuneita?
Antti Loiva
#Voidaanko jo ajatella, että uudet virusten ilmentymä ovat vielä pahempia ja arvaamattomimpia?
DM187
Mila2020, ei se varmaan Wuhanin kalamarkkinapaikalta kuitenkaan ollut lähtöisin. Ensimmäisellä potilaalla ei ollut mitään yhteyksiä sinne meinaan.
GaryStone
Suppodud3
Kumpi on suurempi riski yhteiskunnalle. Se että osa vanhempia henkilöitä kuolee vai ne sivuvaikutukset, jotka tämä maailmanlaajuisesti aiheuttaa talouden, itsemurhien yms. Ongelmien myötä?
Varmaan se homman ydin on, että terveydenhuolto romahtaa. Ei niinkään vanhusten kuolemat.
Mediapeli
Yksityisen terveydenhuollon silmissä siintää raha, eikä ihmisten hoitaminen!
Pipsavee
Zam
Talous huolettaa. Kovalla työllä ja ansaitusti saatu menestyvä yritystoiminta menossa nurin. Epäreilu tunne.
Tsemppiä ❤️
Sipila
Mitenköhän toimii koulujen arviointi nytten tän etäopetuksen takia?
Docventures Mode
Mediapeli
Ei saakeli. Lukekaa nyt tarkkaan. Pääministeri ei sanonut, että Uudenmaan rajat avataan. Hän sanoi, että todennäköisesti avataan. Mitään päätöksiä ei ole tehty.
Jep, täällä avattu A-studion keskustelu Ja Marinin arvio: https://yle.fi/uutiset/3-11299548
BuddyNobody
Kysymys tulevaisuudentutkija Roope Mokalle: Minkälaisia positiivisia seurauksia tästä pandemiasta voisi olla meillä suomessa ja maailmanlaajuisesti kun tilanne toivottavasti lopulta rauhoittuu?
ISK
#kysymys Mikä on tuurin merkitys epidemian torjumisessa? Ottaen huomioon, että alussa tietoa tällaisesta uudesta viruksesta on hyvin vähän. Kovat toimet heti alussa voivat osua oikeaan tai sitten eivät? Tulevaisuudessa täysi lockdown, kun joku sanoo taikasanan 'korona'?
Sukaton
anonyymi817053
Kysykää miksei julkisella voi lomauttaa 5pv ? Yksityisellä voi. Jumaliste me kaikki maksetaan massiijulkista+++++ 😎
Eh, YLE palkat maksetaan veroista myös...
JeeBee
Missä vaiheessa THL ilmoittaa että nykyinen tapa toimia toimii tai ei toimi? Jatkuvasti puhutaan että koronaviruksen huippu olisi toukokuun alussa.
Pit Sa
Jatu95
Uskaltaakohan ulos mennä kohta lapsen kanssa puistoon? Tiedä vaikka entinen kävijä on käyny yskimässä sinne puiston leikkitelineisiin. :o
Ei kyllä uskalla ottaa riskiä... ainakaan tässä vaiheessa.
GaryStone
Mami1962
THL:n koronavirustiedotteen postitus ei mennyt ihan putkeen. Monilla paikkakunnilla, mm. omalla asuinkunnallani tiedotteen jakelun suoritti yksityinen yritys jonka jakelualue rajoittuu taajamiin. Täten suuri joukko haja-asutusalueen väestöä jäi ilman tiedotetta. Kiinnostaisi tietää kuka THL:n organisaatiossa päätti jakelun suorittavien yritysten valinnasta.
Oikeasti teetkö kyseisellä tiedotteella mitään. Itse heitin avaamatta roskiin. Kaiken saa googlesta.
SILLAIKAI
Zam
Talous huolettaa. Kovalla työllä ja ansaitusti saatu menestyvä yritystoiminta menossa nurin. Epäreilu tunne.
Et siis saanut mammonaa hautaasi mukaan
Pistooli79
2 aikuista 40 vuotta. Toinen kuuluu riskiryhmään ja karanteenissa. Toinen painaa duunia 10-12 tuntia per päivä. Mitä oppineet sanoo tästä? Nimim. Nuppu
janikaaro
Australiassa on pykätty pystyyn liike, jossa vuokranantajia vaaditaan pidättäytymään vuokran perimisestä talouskriisin aikana. Siihen on liittynyt lyhyessä ajassa paljon ihmisiä. Mitä luulette. nähdäänkö tällaisia Euroopassa, Suomessakin?
johanlustig
onko kysymykseni otettu vastaan?
Hesmakka
Käymme läpi menetyksen käsittelyn eri vaiheita. Kieltäminen - Kiukku - Neuvottelu - Masennus - Hyväksyntä. Tiedostaen tai tiedostamatta. Se, mitä menetettiin, on elämäntapamme ennen tätä virusta.
Kilroy56
Nyt kun Norja ja Suomi tekevät kaikkensa että pandemia saadaan kuriin, siinä on onnistuttu kohtuu hyvin, mutta länsirajan takana on järjetön meininki. Eikö tuo Ruotsin tilanne heijastu myös Suomeen ajan ollen?
Yle Kioski - Aleksi
GaryStone
Oikeasti teetkö kyseisellä tiedotteella mitään. Itse heitin avaamatta roskiin. Kaiken saa googlesta.
Heitit avaamatta roskiin?!! Joka kuoressa oli kansalaisille touhutonni!!
elesas
janikaaro
Australiassa on pykätty pystyyn liike, jossa vuokranantajia vaaditaan pidättäytymään vuokran perimisestä talouskriisin aikana. Siihen on liittynyt lyhyessä ajassa paljon ihmisiä. Mitä luulette. nähdäänkö tällaisia Euroopassa, Suomessakin?
Suuret toimijat jättää maksamatta jokatapauksessa ":D"
miehinen
Tunna voimia. Tää on kaikille kova paikka. Käyt läpi perustavanlaatuisia asioita joita itsekin olen käynyt läpi tässä kriisissä.
ISK
Tunnalta hieno puheenvuoro!
DM187
Pistooli79, 0.2% riski kuolla alle 40v. sanonpa vaan.
Asiallinenhyvällämaulla
Riku taisi sanoa että juuri tuli tieto että Uusimaa aukeaa ensi su? Oikea päivä taitaa olla ensi vkon su eli 19.4.
Wigord
Minäkin pesisin käsiä maanisesti kyykkykakan ja huljukupin jälkeen.
Antti Loiva
Miten tässä tilanteessa nyt oikein tulisi toimia?
Etulinja
RamBe75
Kysymys kuka vaan saa vastata....paljon on luvattu tukia yrityksille ja muille ryhmille....norjassa kaikki hoitotyössä oleville on luvattu 250€ palkankorotus...meillä joku nimeltämainitsematon virkamies lupasi ensi la:sta lähtien esittää kiitosta hoitajille jokainen sitä halutessaan voi sytyttää Tuikun Finlandia talon muurille...kylläpä lämmittää mieltä
Valitettavasti suomessa ei naisvaltaista sosiaali- ja terveysalaa arvosteta, muutoin kuin korulausein
SoHai
Googlaamalla masks4all löytyy nettisivu, jossa paljon tietoa maskeista ja ohjeita tekemiseen. Taustalla fastain Jeremy Howard, joka keinoälypiireistä tuttu
Dessu
Sukaton
Täällä on poikkeuslaki, nyt nimellä "valmiuslaki" eli lait eivät päde. Hallintoneuvosto päättää miten tehdään.
Silloinkin valtion tulee pystyä perustelemaan päätöksen. Kuten ravintoloiden sulkemisen ja Uudenmaan eristämisenkin kohdalla. Poikkeustilassa voidaan siis tehdä näin, mutta ei ilman painavia perusteluita
ATK-nainen
#kysymys Mika: kuinka pitkäksi aikaa huoltovarmuus lasketaan ja mitä kaikkea se konkreettisesti sisältää? Miten suomen omavaraisuus prosentti lasketaan, onko se kommaristi reguloitu tilanne tyyliin kaikille kilo perunaa tms.?
Sukaton
janikaaro
Australiassa on pykätty pystyyn liike, jossa vuokranantajia vaaditaan pidättäytymään vuokran perimisestä talouskriisin aikana. Siihen on liittynyt lyhyessä ajassa paljon ihmisiä. Mitä luulette. nähdäänkö tällaisia Euroopassa, Suomessakin?
Yrityksillehän valtio suunnittelee pakettia että lainoja ei tarvitse lyhentää, vain korot. Nyt kannattaa katsoa kun korot kohta menevät 0% miten toimia... Solmiako sopimus nyt vai vasta kohta.
janikaaro
ISK
#kysymys Mikä on tuurin merkitys epidemian torjumisessa? Ottaen huomioon, että alussa tietoa tällaisesta uudesta viruksesta on hyvin vähän. Kovat toimet heti alussa voivat osua oikeaan tai sitten eivät? Tulevaisuudessa täysi lockdown, kun joku sanoo taikasanan 'korona'?
Testaa, jäljitä, eristä - se on kai toimivin strategia.
elgatto
janikaaro
Australiassa on pykätty pystyyn liike, jossa vuokranantajia vaaditaan pidättäytymään vuokran perimisestä talouskriisin aikana. Siihen on liittynyt lyhyessä ajassa paljon ihmisiä. Mitä luulette. nähdäänkö tällaisia Euroopassa, Suomessakin?
kyl, pakko, koska vuokrat rästissä koska koronapaniikki ja alkoholiin mennyt rahaa itselääkityksen vuoksi.
Mirba
Ihan ohi aineen, mut en kestä. Tunnasta on tullut Riku 10v sitte ja Rikusta on tullu Karpo! 😂💓
GaryStone
Part
Tai kaikki eläinteollisuus? Helppo syyttää muita vaikka täälläkin on valtavia broilerfarmeja
Vertaat tarkoissa olosuhteissa kasvatettuja broilereita, luonnosta metsästettyjen lepakoiden ja muurahaiskarhujen myymiseen random torilla. Nyt hei oikeasti😃
anonyymi195010
Hallitus on hoitanut hommat todella hyvin. Ruotsissa on eri asia. Jos Kiinasta tulleiden kasvomaskit ei käy lääketeollisuuteen niin käykö elintarviketeollisuuteen. Siellä myös huutava pula suojaamista!!!!
Tritiitinen
Mietin vähän väliä, kuinka aseettomia olisimme, jos tämä olisi koronaakin pahempi tauti. Joku puolet väestöstä tappava rutto. Mitä tekisimme toisin?
Witroni
Voiko Koronavirus olla Kabal:in juoni kasvattaa valtaa? Blackhats vastaan Whitehats? Ovatko Kiina, Venäjä ja USA siirtymässä rahassa kultakantaan ja miten käy EU:n ja euron € ???
Mila2020
Part 22:21 Tai kaikki eläinteollisuus? Helppo syyttää muita vaikka täälläkin on valtavia broilerfarmeja Kyllä mutta lepakot eri kuin kana Ok...
anonyymi1456153
janikaaro
Australiassa on pykätty pystyyn liike, jossa vuokranantajia vaaditaan pidättäytymään vuokran perimisestä talouskriisin aikana. Siihen on liittynyt lyhyessä ajassa paljon ihmisiä. Mitä luulette. nähdäänkö tällaisia Euroopassa, Suomessakin?
MOnet fiksut vuokranantajat ovat jo laskeneet vuokria tai jättäneet jopa perimättä kun liikkeitä on suljettu esim. ostoskeskuksissa...
Jarska68
Syyrian sodassa on kuollut yli 400 000, eipä hetkauta. Onhan se surullisempaa, kun rikas ihminen kuolee
Mökkionrakas
Miten on mahdollista että stm ja ttl "asiantuntijat" antavat lausuntoja ja tekevät päätöksiä ilman virkavastuuta? Mistä esim. oikeutus kieltää yksityisen terveydenhuollon tarjoama apu? Jos virus saadaan nyt rajattua, myös talous kestää paremmin.
Wigord
Voimia Tunnalle, Tunnan äidille ja muulle suvulle.
Fragile lion
Huom! Myös julkinen sektori lomauttaa...tiedossa jopa 90 pv lomautuksia
mronkainen
janikaaro
Australiassa on pykätty pystyyn liike, jossa vuokranantajia vaaditaan pidättäytymään vuokran perimisestä talouskriisin aikana. Siihen on liittynyt lyhyessä ajassa paljon ihmisiä. Mitä luulette. nähdäänkö tällaisia Euroopassa, Suomessakin?
Jos on oma toimeentulo kiinni siitä, että saa ne vuokrat, niin hankala juttu. Mutta kyllä noita vuokria voisi laittaa jäihin ainakin isoimmat vuokraajat. Samoin hinnat ja korot voisi jäädyttää, ettei keinotella tilanteella.
Chrissy
Ei mua korona pelota vaan se paluu sinne 90-luvun lamaan. Se hirvittää. Hinnat nousee, lainojen korot nousee kaikki nousee ja tulot tippuu. Sulut täytyy avautua mahdollisimman pian. Nousu ja paluu lähestulkoon entiseen kestää vuosia
anonyymi817053
Yle on mahtava 500 miljoonan budjetilla julkinen-TV. Oikeesti
Libla
Oma ajatukset on myös muissa ihmisissä ja eristäydyn mahdollisimman paljon. Itse ei pitäisi olla riskiryhmää, mutta eipä sitäkään tiedä onko itsellä joku riskitekijä mistä ei välttämättä tiedä. Covid-19:sta tiedetään vasta huomattavan vähän.
Ville-1
Kapitalismin rattaat pakottaa Uudenmaan sulut auki, mitä sitte jos ihmisiä kuolee.
Haitta-apina
Kumma tunne kaltaiselleni stadissa syntyneelle ja nykyään Lapissa asuvalle, kun on yhtäkkiä eristetty kotihoodeiltaan. Ei sen puoleen että juuri nyt olisin täältä hohtavien hankien keskeltä sinne haikaillutkaan, mutta ajatustasolla jokseenkin hämmentävää silti, vaikkakin tilanne huomioiden ymmärrettävää ja välttämätöntä.
Antti Loiva
Lähettäkää kaikille it-ihmisille kilo perunoita.
Sukaton
anonyymi195010
Hallitus on hoitanut hommat todella hyvin. Ruotsissa on eri asia. Jos Kiinasta tulleiden kasvomaskit ei käy lääketeollisuuteen niin käykö elintarviketeollisuuteen. Siellä myös huutava pula suojaamista!!!!
Vähän myöhässä mutta onneksi nopeasti.
Simapa
Ihmettelen kuinka sairaala- jne työntekijät kestää tätä. Siellä ihan järkkyä ollut jo ennen tätä. Ja sitten joskus kun.., vyöryy kaikki lykätyt ja lykkääntyneet tapaukset hoidettaviksi.
Donne
Jarska68
Syyrian sodassa on kuollut yli 400 000, eipä hetkauta. Onhan se surullisempaa, kun rikas ihminen kuolee
Tätä ei pääse edes rahalla karkuun
DM187
Mila2020, mites sika influenssa? mites hullun lehmän tauti? ei lepakot ole ongelma. safkaa mitä safkaa.
Kilroy56
OLIS Kysymys Nyt kun Norja ja Suomi tekevät kaikkensa että pandemia saadaan kuriin, siinä on onnistuttu kohtuu hyvin, mutta länsirajan takana on järjetön meininki. Eikö tuo Ruotsin tilanne heijastu myös Suomeen ajan ollen?
Part
GaryStone
Vertaat tarkoissa olosuhteissa kasvatettuja broilereita, luonnosta metsästettyjen lepakoiden ja muurahaiskarhujen myymiseen random torilla. Nyt hei oikeasti😃
Kanoista on lähtenyt jo lintuinfluenssa, sikainfluenssa tuli... Sioista
operOiva
Kiina on toiminut tehokkaasti, enkä nää et niillä olis intressejä valehdella asiasta. Kun miettii sitäki et Trump jäädytti WHO:n tuet ja kaikkia noita 5g salaliittoteorioita. Länsimainen yksilön vapaus on kuitenki tärkeä niin tärkeä arvo, etten voi kannattaa mitään googlen paikannusta/holhoavaa tarkkailua, helposti jää voimaan sellaset. Toistaseks vakoojat varmaan hakee kamaa kiinasta
AnosOros
Tunnan tavoin pelkään sairastuttavani muut
sarkku420
Enpä olis teiltä äijät olis oottanu kuoleman pelosta lietsomista
Meemi18
Pääkaupunkiseudulla on suurin osa tartunnoista, eikö sitä voisi eristää ennemmin kuin koko Uuttamaata?
SILLAIKAI
Eläkepommi purkautuu
DM187
Part, juurikin näin. turhaan syyllistetään lepakoita.
Yle Kioski - Aleksi
AnosOros
Tunnan tavoin pelkään sairastuttavani muut
Sehän tässä eniten kuumottaa 😐😐
ATK-nainen
janikaaro
Australiassa on pykätty pystyyn liike, jossa vuokranantajia vaaditaan pidättäytymään vuokran perimisestä talouskriisin aikana. Siihen on liittynyt lyhyessä ajassa paljon ihmisiä. Mitä luulette. nähdäänkö tällaisia Euroopassa, Suomessakin?
Isot sijoittajille tms. säätiöille kuuluvat kiinteistöt voisi ja pitäisi ehdottomasti tehdä näin, jotta tulevaisuudessa olisi vuokranmaksajia edes olemassa. Mutta pienille yksityisvuokraajille se voi olla oman elannon menetys...
Sukaton
Simapa
Ihmettelen kuinka sairaala- jne työntekijät kestää tätä. Siellä ihan järkkyä ollut jo ennen tätä. Ja sitten joskus kun.., vyöryy kaikki lykätyt ja lykkääntyneet tapaukset hoidettaviksi.
Kolme tuttua sairaanhoitajaa aika stressi parilla, yksi iäkkämpi ok
k_l_
#vinkki ota suihkepullo ja suihkauta tekemäsi suumaskin läpi, jos näet vesisumua toisella puolella ei tuo suojaa yhtään mitään
JeeBee
Miksi Uudenmaan rajat ollaan valmiita avaamaan juuri ennen mahdollista covid-19 laskettua huippua? Eikö tämä ole verrattavissa oman raajan ampumiseen?
JukeVeikko
Mitä tavaraa on Taloyhtiöiden pommisuojissa olevissa pakkauksissa, lieneekö hengityssuojaimia....tietämätön kysyy ?
Docventures Mode
Tästä suoraan Rikun kolumniin: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/04/08/riku-rantala-vaikka-minua-kuinka-ahdistaa-en-ottaisi-tata-pandemiaa-vastaan
ValtteriA
Erikoista kun puhuu just kuolemanpelosta, itse en ole koskaan pelännyt kuolemaa ortodoksina, mutta nyt tuli ensimmäisen kerran tän Koronan kanssa, että miten lapset pärjää jos itse lähden tästä noin vain. Tein suunnitelman, että mitä konkreettisesti tapahtuu jos delaan, ja se toi mielenrauhaa.
Mennymies
Ongelma alkaa ehkä olemaan se, että koronaan liittyviä uutisia tulee niin paljon joka tuutista, että ei enää jaksa asiasta kuulla/puhua 😴 Oma ja Suomen talous kylläkin huolettaa :s
Antti Loiva
Mikä korvaa rahan vaihdon välineenä, kun se on niukka resurssi, kun tämä jatkuu ja jatkuu?
Mila2020
DM187 kyllä kyllä... mutta kaikki lähtenyt kun ihminen syönyt Villieläintä.. aina on syöty sikaa jne.. ei lepakoita..
Haitta-apina
Omien kasvojen koskettelun vältteleminen on lähes yhtä vaikeaa, kuin sokerimunkin syöminen huulia nuolematta.
MinnaTohtori
Tää käsien pesu on ainakin terveydenhuollossa meillä vähentänyt kaikkea muutakin sairastamista. Influenssa ei juuri ole nyt. Perushygienia kunniaan jatkossakin. Ei iske MRSA:t, eikä mikään muukaan. Ihme juttu, että perusasiat ovat epäselviä terveydenhuollossakin.
miehinen
Nyt elämme erittäin erittäin poikkeavaa aikaa jonka jälkeen maailma ja muut asiat, kuten talous globaalisti, ei ole enää sama kuin ennen. Elämisen perusteet monella tulee muuttumaan.
Mediapeli
JeeBee
Miksi Uudenmaan rajat ollaan valmiita avaamaan juuri ennen mahdollista covid-19 laskettua huippua? Eikö tämä ole verrattavissa oman raajan ampumiseen?
Tilanne on tasoittunut maassa.
AnosOros
JukeVeikko
Mitä tavaraa on Taloyhtiöiden pommisuojissa olevissa pakkauksissa, lieneekö hengityssuojaimia....tietämätön kysyy ?
Ei ole. Ei niitä ainakaan ole ohjeistettu
JP620
Poliisin resurssit todennäköisesti vaikuttavat uudenmaan rajan aukaisemiseen
Sukaton
JeeBee
Miksi Uudenmaan rajat ollaan valmiita avaamaan juuri ennen mahdollista covid-19 laskettua huippua? Eikö tämä ole verrattavissa oman raajan ampumiseen?
Covid-19 on S ja L versiot, tuo tappavampi mennyt jo kohta eli itse voin ottaa kesällä (astmaatikkona) helposti jo laimenneen viruksen. Virukset laimenevat ajan myötä.
ValtteriA
Saan tosi hyvin kiinni Rikun höpinästä, se pelko siitä itse kuolemasta ei kauhistuta, mutta se, että mites käy läheisille.
Yle Kioski - Aleksi
Antti Loiva
Mikä korvaa rahan vaihdon välineenä, kun se on niukka resurssi, kun tämä jatkuu ja jatkuu?
Oravannahkat takaisin 2020!!!
anonyymi165059
Hei! Hanskat eivät suojaa, jos koskettelet kasvojasi! I saw you...
Pit Sa
JukeVeikko
Mitä tavaraa on Taloyhtiöiden pommisuojissa olevissa pakkauksissa, lieneekö hengityssuojaimia....tietämätön kysyy ?
Erittäin hyvä kysymys. Meidän asumisyhteisössä ei oo tietoo...
Larpsis
Yle Kioski - Aleksi
Oravannahkat takaisin 2020!!!
=)
Turtte
Singaporen tapa hoitaa epidemia näyttää huolellisesta ja ihmiset ovat sitoutuneita. Lohdullista. Mallista voimme varmasti ottaa oppia ja olla valmiimpia seuraavan epidemian uhatessa. Nyt ärsyttää että lyödään rahoiksi käsidesillä ja hengityssuojaimilla. Vaikka on poikkeustila ja kyseiset tuotteet pitäisi olla kaikkien saatavilla.
DM187
OperOiva, mutta Kiina ON valehdellut ja pimittänyt tietoa. Heillä oli tartuntoja jo marras-joulukuussa, ja maailmalle selvisi tauti kunnolla vasta tammikuun 20 kun singaporessa oli eka keissi!
Huuhkain
Tritiitinen
Mietin vähän väliä, kuinka aseettomia olisimme, jos tämä olisi koronaakin pahempi tauti. Joku puolet väestöstä tappava rutto. Mitä tekisimme toisin?
Sellainen hyvin tappava hyvin tarttuva virus voi joskus tulla kun vain tarpeeksi huono tuuri käy. Sellaisten kanssa sitten ollaan enemmän vaikeuksissa, mutta sitten elämä jatkuu.
Pipsavee
Mennymies
Ongelma alkaa ehkä olemaan se, että koronaan liittyviä uutisia tulee niin paljon joka tuutista, että ei enää jaksa asiasta kuulla/puhua 😴 Oma ja Suomen talous kylläkin huolettaa :s
Entiiä auttaako mut me ollaan kavereiden kanssa jaettu watsap-ryhmään "positiivisia" uutisia mitä ollaan löydetty, esim. Että paloista selvinneet koalat takaisin luontoon. Pientä hyvää arkeen 😅
elesas
k_l_
#vinkki ota suihkepullo ja suihkauta tekemäsi suumaskin läpi, jos näet vesisumua toisella puolella ei tuo suojaa yhtään mitään
Ulkopuolelta sisään vai toisinpäin?
Antti Loiva
Tämä on vasta kaiken alku ?
StarSapphire
Ihmettelen miksi monet puhuvat että olisi pitänyt riskiryhmät eristää ja muitten antaa sairastaa. Siis tämä sairaus ei välttämättä ole turvallinen kenellekään. Vaikka monet sairastaa tämän lievänä, niin se ei tosiaan aina mene niin. On ehkä kuitekin turha riski että antaa mennä vaan. Ja hei monet riskiryhmäläiset on normi töissä tärkeissäkin. Ruotsissa ei ole saatu suojeltua niitä riskiryhmiäkään.
JKM83
Jykkek
Koko homman ydin on itsekkyydestä luopuminen. Kaikkien pitäisi ymmärtää, että pointti on se että pidä huoli siitä, että et tartuta kanssaihmisiä, ei se että et itse saa tartuntaa. Tällöin pystytään estämään viruksen leviäminen 100 kertaa tehokkaammin.
Itse olen ainakin vielä toistaiseksi parhaani mukaan yrittänyt toimia tältä pohjalta, vaikka näin astman takia kohonneen riskin ryhmään kuuluvana joutuukin joka kauppareissulle lähtiessä pohtimaan, että joko pitäisi varmuuden vuoksi ottaa radikaalimmat suojavarusteet käyttöön, kun nk. moottorimaski saattaa ainakin teoriassa tehostaa käyttäjänsä mahdollisen tartunnan leviämistä *eye roll*
tommisiniluoto
Voi Tunna I feel for you
k_l_
sisäpuolelta ulos
TrickyLennu
#kysymys miten
Thelba
On jännä miten tää Docventures saa ihmisen tuntemaan itsensä kuin olisi oikeasti mukana ohjelmassa. Tässä oudossa tilanteessa olisi hienoa kun tämä olisi mahdollista edes viikoittain, nää keskustelut on tosi hyviä! Chatti ja live <3
janikaaro
Sanotaan, että musta surma tappoi feodalismin ja näin raivasi tilaa kapitalismille. Tekeekö korona nyt saman kapitalismille? Ja mitä voisi tulla sen jälkeen? Kun meillä on kokemusta vain kapitalismista, riittääkö mielikuvituksemme edes kuvittelemaan toisenlaista järjestelmää?
Jatu95
Kauppoihin pitäisi saaha kertaköyttöhaskoja käyttöön asiakkaille, Jotta tuotteiden saastuminen kosketuksesta saataisiin alemmaksi. Hirvittää käydä kaupassa, Kun ei tiedä että onko esimerkiksi juuri sitä tuotetta koskettu ja sitte päätettykkin jättää se takaisin hyllyyn.
Etulinja
Keillä on oikeus olla katkera tässä tilanteessa?
Mahajuttik
Jos esim. hoitohenkilökuntaan otetaan koronan sairastaneita, joilla on immuniteetti, eivätkö he levitä virusta? Jos hoitaa sairastunutta lähikontaktissa eikö virus seuraa mukana mahdollisesti seuraavaan tapaamiseen?
MerMat
Voisiko tästä Uudenmaan rajojen aukaisusta nyt Lehtonen informoida hallitusta ja muita jotka päättää siitä ettei tapahdu sitä taudin leviämistä kun on saatu jo rajattua aika hyvin.
GaryStone
Part
Kanoista on lähtenyt jo lintuinfluenssa, sikainfluenssa tuli... Sioista
Hieman erityypin viruksista nyt puhut. Influenssavirusta muutenkin on jo ihmisissä. Koronaviruksia ei luontaisesti ole, paitsi kun kiinalaiset lämmittävät vähä lepakoita niin saadaan vähän sarssia ja merssiä.
elgatto
Antti Loiva
Tämä on vasta kaiken alku ?
joo, ens talvena sama ruljanssi taatusti.
DM187
Jonkun pitää laskea todennäköisyyksiä saada tämä tauti. Ne on oikeasti tosi alhaisia ja sun on paljon todennäköisempää kuolla sydänkohtaukseen jos olet läski!
Pit Sa
Antti Loiva
Tämä on vasta kaiken alku ?
Ainankin käännekohta... Ennen koronaa jne..
Sukaton
Pipsavee
Entiiä auttaako mut me ollaan kavereiden kanssa jaettu watsap-ryhmään "positiivisia" uutisia mitä ollaan löydetty, esim. Että paloista selvinneet koalat takaisin luontoon. Pientä hyvää arkeen 😅
Jep, koalat ainoat jotka selviää koska muille maa (josta ruoka, koalat syövät korkealta puista lehtiä) on tuhkaa ilman ruokaa/suojaa...
ZepiH
Ei kannata helpottaa rajoituksia ennenkuin suojamaskeja löytyy kaikille. Niiden takia Aasiassa onnistuttiin rajaamaan epidemiaa. Ei auta, että lähdetään ilman maskeja vouhottaminen kylille.
anonyymi817053
Rami on best
teenmy
Nii kaikki ei voi olla kotona me hoitajat täytyy mennä töihin
ATK-nainen
#kysymys: mistä ihmeestä tää 5G vouhotus on lähtenyt, ja onko sille mitään perää?
Jannex
janikaaro
Australiassa on pykätty pystyyn liike, jossa vuokranantajia vaaditaan pidättäytymään vuokran perimisestä talouskriisin aikana. Siihen on liittynyt lyhyessä ajassa paljon ihmisiä. Mitä luulette. nähdäänkö tällaisia Euroopassa, Suomessakin?
Ehkä siellä ei australiassa ei ole kelaaja yleistä asumistukea jota saa jos lomautuksen takia tulot tippuu tietylle tasolle. Ehkä viiveellä mutta saa. Viivästyksestä voi ilmoitaa. Pitäisikö vuokran antajan maksaa lämmitys verot vedet jne omasta pussisita? samalla logiigalla jonkun pitää maksaa omistusasujan vastike ja lainan korot. Oletan että kirjoitus koski asuntoa ei liiketilan vuokraa.
Wigord
Elämä on liian lyhyt kuoleman pelkoon. Kuolemaa ei pääse karkuun ja se koittaa joku päivä. Muutakin tekemistä kuin oman kuoleman murehtiminen. Isovanhempien terveys tosin huolettaa välillä.
Herr Direktör
Prost
ValtteriA
janikaaro feodalismihan alkoi vähentyä siitä, että työvoimaa oli vähemmän tarjolla kun töitä - ruokaa riitti yli tarpeiden. Nythän on käymässä päinvastoin. Hmh.
Andy-man
Miksi uutisissa on vain koronaa ja Trumpetti?
Henna-95
Olen päivittäin ahdistunut ja itken. Synnytin 2vk sitten esikoiseni. Koen syyllisyyttä siitä, että synnytin hänet tällaiseen maailmaan. En uskalla poistua kotoa ja esim neuvolaan meno ahdistaa.
60lukulainen
Valitettavasti ennen pitkää pitää avata yhteiskunta, vaikka koronaa ei olisikaan taltutettu. Yhteiskunta ei kestä talouden seisottaamista. Heinäkuussa viimeistään. Ruotsin malliin joudutaan väkisinkin.
NightScence
Uskotteko, että lopulta koronasta seuraa jotain hyvää? Itse uskon ja toivon näin.
Fragile lion
Aika monia oma talous huolestuttaa. Jos ottais velkaa, niin antaiskohan ne tavalliselle ihmisellekin tukia...kun yrityksetkin saa..velkaahan niilläkin on
Antti Loiva
Tuleeko suojamaskeista normaali?
Lartsenekkeri
Osa raataa ja osa joutuu tyhjän päälle työttömäksi. Yhteiskunta valitettavasti eriarvoistuu. Opettajana olen kiitollinen, että työlläni on merkitystä.
minnimiiri
Tunna, älä huoli, muakin kutittaa aina nenää. Heti sen jälkeen,kun oon saanut koronaeristysvaatteet päälle, niin varmasti kutisee jostain kohdasta. Muuten, julkinen terveydenhuolto on parasta Suomessa.
AnosOros
janikaaro
Sanotaan, että musta surma tappoi feodalismin ja näin raivasi tilaa kapitalismille. Tekeekö korona nyt saman kapitalismille? Ja mitä voisi tulla sen jälkeen? Kun meillä on kokemusta vain kapitalismista, riittääkö mielikuvituksemme edes kuvittelemaan toisenlaista järjestelmää?
Mahtava ajatus !!!
anonyymi817053
Rikun Riku siis 😀
Pipsavee
Sukaton
Jep, koalat ainoat jotka selviää koska muille maa (josta ruoka, koalat syövät korkealta puista lehtiä) on tuhkaa ilman ruokaa/suojaa...
Nyt ei ookkaan enää niin positiivinen olo😅😭
Liääkäri
En kyllä itsekään olis missään muussa maassa mieluummin tällä hetkellä 🙏
Pistooli79
DM187, kuolemasta eikä prosenteista ei ollut kyse.
anonyymi1456153
janikaaro
Sanotaan, että musta surma tappoi feodalismin ja näin raivasi tilaa kapitalismille. Tekeekö korona nyt saman kapitalismille? Ja mitä voisi tulla sen jälkeen? Kun meillä on kokemusta vain kapitalismista, riittääkö mielikuvituksemme edes kuvittelemaan toisenlaista järjestelmää?
Nyt meillä on välineet ja koulutukset suoraan demokratiaan edustuksellisen demokratian sijaan... ;)
anonyymi195010
Tämä kuvaa juuri sitä itsekkäisyyttä kun kuvitellaan että kyse on ns. rikkaista ihmisistä. Kaikkein huonomassa asemassa olevat juuri maailman köyhimmät ihmiset jotka eivät saa riittävästi tietoa eikä ole paikkaa joka auttaisi
DM187
ATK-nainen, oma näkemykseni on että kaikki säteily on haitaksi, mutta sinänsä 5G ei ole sen erikoisempaa kuin 4G. Toiset tietää paremmin.
Part
GaryStone
Hieman erityypin viruksista nyt puhut. Influenssavirusta muutenkin on jo ihmisissä. Koronaviruksia ei luontaisesti ole, paitsi kun kiinalaiset lämmittävät vähä lepakoita niin saadaan vähän sarssia ja merssiä.
Kyllä zoonoosit ovat todella iso uhka muissakin eläinlajeissa, joita me luomme suuria populaatioita.
Umppalumppa25
Hauskaa että Lasse Lehtonen on antanut haastatteluja missä suosittelee maskipakkoa kansalaisille, kun taas Esim. HUSin röntgenhoitajille ja laboratorionhoitajille on ilmoitettu, että kirurgisia maskeja ei tarvii käyttää vaan hyvä käsihygienia on riittävää. Nämä kyseiset työntekijät kuitenkin tapaavat useita tai joskus jopa kymmeniä henkilöitä päivittäin.
anonyymi1456063
Kyl tulee sellanen olo et istuin rikun ja tunnan kans sohvalla juttelemassa, kiitos! Tämä rauhotti tätä iltaa♥️
Tukesfimea
#ainapäivänlähempänä #aivovuoto
HannibalFinland
Joo, hanskat huonontaa ihon omaa vastustuskykyä. Jos Tunna pesee kädet hyvin ennen ruokailua ja kotiin mennessä ja kotoa lähtiessä, hän ei tarvitae hanskoja.
Sukaton
Mahajuttik
Jos esim. hoitohenkilökuntaan otetaan koronan sairastaneita, joilla on immuniteetti, eivätkö he levitä virusta? Jos hoitaa sairastunutta lähikontaktissa eikö virus seuraa mukana mahdollisesti seuraavaan tapaamiseen?
.au tiimi kävi kiinassa testaamassa sairastaneet, 3-14% terveeksi todetuista olivat 2vko päästä jälleen sairaita testien mukaan. Ei tiedetä tartuttaako tällaiset henkilöt.
Antti Loiva
Olemme yhteisö - tämä on vertaistukea !
Yle Kioski - Aleksi
Liääkäri
En kyllä itsekään olis missään muussa maassa mieluummin tällä hetkellä 🙏
Ite oon kans tyytyväinen siihen miten asia on hoidettu. Tosin uusimaata en avais vielä aikoihin.
Siiderivalas
Ahdistukseen sellainen, että sen kanssa pitää tehdä töitä, ei torjua. Miettiä, mitä se itse asiassa on, mikä ahdistaa tai mitä pelkää, usein se on joku mielikuva tai tunne kuin joku konkreettinen tapahtuma, josta ei edes ole kokemusta. Tässä tilanteessa epämukavuutta pitää oppia sietämään. Kaksi asiaa: rutiinit ja rajaus. Näitä noudattamalla ei voi mennä vikaan.
miehinen
Nyt on satoja tuhansia yt neuvotteluissa ja mahdollisesti lomautettuina. Koronan jälkeen ne työpaikat eivät enää ole olemassa. Jatkossa kuitenkin varmuudella syntyy uusia töitä ja mahdollisuuksia niiden sijaan.
Risto Ahonen
Yllättävän asiallista esiintymistä hösöttäjä-äijiltä 😃
citykaniini
Suomalaisia työikäisiä kuolee enemmän alkoholiin ja päihteisiin kuin koronaan. Kuka siitä huolisi. Sairaanhoito niitä täynnä.
anonyymi817053
#massiijulkisellenytonsyymarin
Yle Kioski - Aleksi
JAAKKO KESO JAAKKO KESO!!!!! 🥰🥰🥰🥰🥰
GaryStone
Part
Kyllä zoonoosit ovat todella iso uhka muissakin eläinlajeissa, joita me luomme suuria populaatioita.
Toki on. Todennäköisempiä vain Kiinan lepakkomarkkinoilla vrt. Prisman hylly.
Sukaton
Heebot kyllä puhuvat vakavalla äänellä jne joten plussaa heille.
Siiderivalas
#Kysymys: mitä mieltä siitä "elokuun ja lokakuun välisestä yöstä", jossa Suomi elää, kun torille päästetään?
Antti Loiva
Hyvää tavaraa tulee tötteröitä ulos nyt !
AnosOros
Tuli taas pieni mancrush Tunnaan taas
Docventures Mode
Jaakko on <3
citygirl71
Tunna - herätit toivon mun sydämeen. Tuli pieni itku ja sit rauha. Kiitos viisaista sanoista, studiossa hieno tunnelma! ❤
Etulinja
Umppalumppa25
Hauskaa että Lasse Lehtonen on antanut haastatteluja missä suosittelee maskipakkoa kansalaisille, kun taas Esim. HUSin röntgenhoitajille ja laboratorionhoitajille on ilmoitettu, että kirurgisia maskeja ei tarvii käyttää vaan hyvä käsihygienia on riittävää. Nämä kyseiset työntekijät kuitenkin tapaavat useita tai joskus jopa kymmeniä henkilöitä päivittäin.
Tämä koskee myös muita ammattiryhmiä HUS:ssa, melkein naurattaa tämä tekopyhyys.
anonyymi817053
Kesolla huono netti 😑
Korongroup
Riku hei, ei kannata ajatella, että joku netflixin tmv katsominen olisi huono juttu, ei se ole. Kuvanlaadusta valittaminen voi olla selviytymistä ja tuntojen purkamista, voi olla helpompaa pukea pelko harmiksi kuvanlaadusta kuin peloksi omasta tai läheisten kuoleman mahdollisuudesta. Love &peace
japek72
ei täällä Torniossa porukat välitä koronasta..kaikki on niin kuin ennenki..lähimmäisiä ei oteta huomioon..
miehinen
Katsokaa Mariskan video www
JP620
Miten sä voit itse vaikuttaa päihdeongelmaisten kuolemiseen, eristäytymisellä voit vaikuttaa muiden terveyteen
HannibalFinland
Jatu95
Kauppoihin pitäisi saaha kertaköyttöhaskoja käyttöön asiakkaille, Jotta tuotteiden saastuminen kosketuksesta saataisiin alemmaksi. Hirvittää käydä kaupassa, Kun ei tiedä että onko esimerkiksi juuri sitä tuotetta koskettu ja sitte päätettykkin jättää se takaisin hyllyyn.
Hanskat ei auta tässä sen enempää kuin hyvä käsien pesu. Jos kosket nenääsi, suuhusi tai silmiisi on ihan sama onko hanskat vai ei: siirrät pöpöjä yhtälailla.
Libla
Nyt kun on tilaisuus niin.Jaakko Keso uutta ohjelmaa eetteriin! Jaakon reportaasit on huikeita.
DM187
GaryStone, ei ole sen todennäköisempää saada lepakosta kuin lintuinfluenssa, sikainfluenssa tai hullun lehmän tauti
Myrskylintu_1
DM187
OperOiva, mutta Kiina ON valehdellut ja pimittänyt tietoa. Heillä oli tartuntoja jo marras-joulukuussa, ja maailmalle selvisi tauti kunnolla vasta tammikuun 20 kun singaporessa oli eka keissi!
Virallinen sairastumismäärähän riippuu siitä, montako koronatestiä on tehty ja siinä vaiheessa kun Kiina otti kovat otteet käyttöön, koronaeristykseen riitti se että henkilöllä oli kuumetta. Luultavasti aika monta tapausta jäi testaamatta varsinaisella koronatestillä.
eeroanterokoo
Ennestään vähemmän sosiaaliselle luonteelleni ilmestyy kauhukuvana kun kaikenmaailman chättäilyt ja verkkokeskustelut kuvayhteyksineen lisääntyy 99.9 %:sti, kun itse on E.V.V.K tekniikan suhteen.Tuleeko tästä uusi pysyvä normaali?...Nimimerkki: En haikaile älykännykkää härpäkkeineen, tuo 10 vuoden takainen peruskapula riittää.PC kotona on välttämätön paha.Verkkomaksut hoituu sillä.
ATK-nainen
#kysymys Roopelle: nyt kun moni yhteiskunnallinen toiminto on siirretty verkkoon ja teknologia ottaa teknologialla ononko tulevaisuus vielä digimpää vai kor
GaryStone
Etulinja
Tämä koskee myös muita ammattiryhmiä HUS:ssa, melkein naurattaa tämä tekopyhyys.
Tätä tämä jatkuva bryokratia tuottaa, ohjeita joka suuntaan jotka erilaisia eikä kukaan ota vastuuta.
Docventures Mode
Antti Loiva
Olemme yhteisö - tämä on vertaistukea !
Tämä on totta! Mainio juttu, että olette täällä. Tänään. Just nyt!
miiguelos01
Hienoa, että käsittelette konkreettisesti tuota kuoleman pelkoa, moni yksin elävä varmasti miettii tuotakin asiaa, itsellä ainakin helpottunut olo, etten ole ainoa.
Jpena
Mahajuttik
Jos esim. hoitohenkilökuntaan otetaan koronan sairastaneita, joilla on immuniteetti, eivätkö he levitä virusta? Jos hoitaa sairastunutta lähikontaktissa eikö virus seuraa mukana mahdollisesti seuraavaan tapaamiseen?
Käsihygienialla ja kosketuseristyskäytännöillä ko. riski hoituu.
RetuH
Tälle toiselle herralle joka pelkäsi kuoleman ajattelua - ei sitä kannata torjua harhana - sehän on luonnollinen asia ja siitä puhuminen tekee hyvää. Ja nyt se oleellinen psykologinen tosiasia: Mitä enemmän kuolemasta puhuu - sitä paremmalta elämä maistuu. Tosi on.
Part
eeroanterokoo
Ennestään vähemmän sosiaaliselle luonteelleni ilmestyy kauhukuvana kun kaikenmaailman chättäilyt ja verkkokeskustelut kuvayhteyksineen lisääntyy 99.9 %:sti, kun itse on E.V.V.K tekniikan suhteen.Tuleeko tästä uusi pysyvä normaali?...Nimimerkki: En haikaile älykännykkää härpäkkeineen, tuo 10 vuoden takainen peruskapula riittää.PC kotona on välttämätön paha.Verkkomaksut hoituu sillä.
Sun on nyt pakko tulla 1900-luvulle
mronkainen
Libla
Nyt kun on tilaisuus niin.Jaakko Keso uutta ohjelmaa eetteriin! Jaakon reportaasit on huikeita.
Ehdottomasti! Oli todella kovia dokkareita.
operOiva
Tää on maailmanloppua
anonyymi817053
Tumma muista 500 miljoonaa 🙂
MerMat
Kysymys
Sukaton
RetuH
Tälle toiselle herralle joka pelkäsi kuoleman ajattelua - ei sitä kannata torjua harhana - sehän on luonnollinen asia ja siitä puhuminen tekee hyvää. Ja nyt se oleellinen psykologinen tosiasia: Mitä enemmän kuolemasta puhuu - sitä paremmalta elämä maistuu. Tosi on.
Kyllä, kaikki kuolevat (no ehkä teknologinen singulariteetti) joskus, ei sitä tarvitse ajatella. Ennen syntymää et ajattele sitä, etkä kuoleman jälkeen.
Docventures Mode
mronkainen
Ehdottomasti! Oli todella kovia dokkareita.
Jos jollain on mennyt ohi, niin tästä Jaakon juttuihin Areenassa: https://areena.yle.fi/1-50211368
Antti Loiva
Jatkossa elämme yhä useammin eristyksissä ja tämäntyyppinen keskustelu on normia.
TahdotonTahti
Ei me olla pikkuisia, eikä ehdoilla. Koska tässä olet, et voi koskaan tietää miltä muurahaisesta tuntuu.
DM187
operOiva
Tää on maailmanloppua
Ei kai sentään? Meitähän on jo 7.7 miljardia eikä tämä edes hidasta väestönkasvua ;)
Jatu95
Toisaalta tämä pandemia on kaiketi hyväksi maailmalle. Iso prosentti ihmisiä menehtyy, Mutta onhan tämä maailma ylikansoitettu. Onhan se ikävää, Kun se kohdalle itselle tulee tai läheinen lähtee. Ainahan se pelottaa, Mutta joskus se on edessä kuitenkin.
AnosOros
anonyymi817053
Tumma muista 500 miljoonaa 🙂
Mihin tämä liittyy
TrickyLennu
#kysymys kaatuuko euro
nickrequired
mikä tuo leffa kerho on , ja miten sinne löytää ((yhdistyksiä takana)
GaryStone
DM187
GaryStone, ei ole sen todennäköisempää saada lepakosta kuin lintuinfluenssa, sikainfluenssa tai hullun lehmän tauti
Onhan se selkeästi? Kuinka monta zoonoosia on kehittynyt pandemiaksi Prisman jauhelihan/broilerin fileesuikaleiden syömisen jälkeen?
Etulinja
Kuolemanpelkoa on myös terveysalan ammattilaisilla, vaan heillä ei ole vaihtoehtoa pakko kestää ja olemuksen pitäisi olla täysin tyyni ja rauhallinen, miten paljon vielä voidaan vaatia??
ATK-nainen
ATK-nainen
#kysymys Roopelle: nyt kun moni yhteiskunnallinen toiminto on siirretty verkkoon ja teknologia ottaa teknologialla ononko tulevaisuus vielä digimpää vai kor
nakkisormi! eli uudestaan: nyt kun moni yhteiskunnallinen toiminto on siirretty verkkoon ja teknologian rooli korostuu entisestää, onko tulevaisuus digimpää vai ostaanko jopa arvostaa enemmän läheisyyttä ja ihmiskontaktia?
Haitta-apina
Itsekkyys on vähentynyt, ja sellainen tietynlainen talvisodan henki ja auttamishalu nostaa päätään, ja se on hienoa nähdä se. Toki somessa kuhisee urpåja ja trolleja ehkä jopa enemmän kuin ennen, mutta ne kannattaa jättää omaan arvoonsa. Sillä ei ole merkitystä mitä puhutaan, vaan sillä mitä tehdään.
HannibalFinland
Mahajuttik
Jos esim. hoitohenkilökuntaan otetaan koronan sairastaneita, joilla on immuniteetti, eivätkö he levitä virusta? Jos hoitaa sairastunutta lähikontaktissa eikö virus seuraa mukana mahdollisesti seuraavaan tapaamiseen?
Ei, jos he vaihtavat pois suojavaatteet ja pesevät kädet hyvin.
Risto Ahonen
Absurdia! Suomi ostaa hävittäjiä 10 miljardilla!? 👎 Eikö järki jo koputa?
eija251956
Olen ihmetellyt, että talous romahtaa, kun ihmiset ostaa pelkästään sitä mikä on tarpeellista.
TELKKUnekku67
Kaupan myyjä kohtaa satoja ihmisiä päivässä. Kantaako tietämättään viirusta? Sitäpä ei tiedä. Entäs jos jossain kohtaa sairastuu. Puhutaan altistuksesta ja sen polusta. Mitenkäs se selvitettäisiin? Tuskin mitenkään. Pelko persauksissa joka hetki, mutta en anna pelolle valtaa. Ensimmäisiä ja ehkä ainoan kerran elämässäni olen kuullut, useita kertoja, kuinka kaupan myyjää kiitellään.
Umamia
Kiitos hienosta dokkarista Singaporesta. On mun lempparipaikka käytyäni siellä muutama vuosi sitten. On Suomella paljon opittavaa. Ikävintä on, että Suomessa vieläkin käydään poliittista taistoa ja aletaan etsiä syyllisiä! Maailmalta tulleiden viestien perusteella olisi pitänyt heti perustaa Nyrkki, joka koostuisi parhaista asiantuntijoista; lääkärit, tutkijat, puolustusvoimat, kyberrikollisuus ym
anonyymi404989
Töttöröö. Nytkö ihmiset vasta tajuaa kuinka kaikki on täysin sattumanvaraista ja kuka tahansa voi kupsahtaa koska vaan
SILLAIKAI
Vai viestinnän asiantuntia
DM187
Jatu95
Toisaalta tämä pandemia on kaiketi hyväksi maailmalle. Iso prosentti ihmisiä menehtyy, Mutta onhan tämä maailma ylikansoitettu. Onhan se ikävää, Kun se kohdalle itselle tulee tai läheinen lähtee. Ainahan se pelottaa, Mutta joskus se on edessä kuitenkin.
Ei menehdy iso prosentti. Varmaan alle 1%
Antti Loiva
Nyt tulee professorilta tuhtia tieto !
Tarvoro
Maapallon oma immuunijärjestelmä taistelee virustaan (ihmistä) vastaan.
Diamondsandrust
Kiitos tosta tunteiden miettimisestä... Asian ytimessä ja mindfulness hyvä pointti 👍
Docventures Mode
Hei, nyt on langoilla Anu Kantola! Kysymyksiä, anybody, suoraan hänelle?
MerMat
Kysymys Lehtoselle Voisiko tästä Uudenmaan rajojen aukaisusta nyt Lehtonen informoida hallitusta ja muita jotka päättää siitä ettei tapahdu sitä taudin leviämistä kun on saatu jo rajattua aika hyvin.
sarkku420
Kysyn uudestaan. Olen syntynyt vuonna 86. Olenko unohdetun sukupolven edustaja. Tuleeko toinen lama vielä minun elinaikana?
Wigord
Onneksi on huumoria. Tuskin kukaan virukselle ja oireille naureskelee. Ihmisen outo lajikäyttäytyminen on ollut viime päivinä kultakaivos meemeille.
SILLAIKAI
Katkaskaa yhteys
GaryStone
DM187
Ei menehdy iso prosentti. Varmaan alle 1%
1% on jo merkittävä luku.
Docventures Mode
nickrequired
mikä tuo leffa kerho on , ja miten sinne löytää ((yhdistyksiä takana)
Se on toimittaja Jaakko Keson isännöimä Forum Coronarium, löytyy tästä hangoutista: https://meet.google.com/xjb-unhs-yrp
DM187
Docventures Mode
Hei, nyt on langoilla Anu Kantola! Kysymyksiä, anybody, suoraan hänelle?
kuka ihmeen Anu Kantola? :D
Etulinja
Haluan kuulla asiantuntijoilta: OLETTEKO SITÄ MIELTÄ ETTÄ ETULINJASSA TYÖSKENTELEVÄT TERVEYSALAN AMMATTILAISET ANSAITSEVAN TUNTUVAN PALKANKOROTUKSEN??
AnosOros
eija251956
Olen ihmetellyt, että talous romahtaa, kun ihmiset ostaa pelkästään sitä mikä on tarpeellista.
Suomeksi. Tarpeeton ylläpitää kapitalismia
Foliohat
Vaikuttaako 5G yhteys milläänlailla coronavirukseen?
Yle Kioski - Aleksi
Foliohat
Vaikuttaako 5G yhteys milläänlailla coronavirukseen?
Ei vaikuta.
eija251956
Suppodud3
Kumpi on suurempi riski yhteiskunnalle. Se että osa vanhempia henkilöitä kuolee vai ne sivuvaikutukset, jotka tämä maailmanlaajuisesti aiheuttaa talouden, itsemurhien yms. Ongelmien myötä?
Jospa ne itsemurhan tekevät ovat ns. heikompaa ainesta, eli karsiutuvat pois?
JukeVeikko
No pitäiskö niitä hengityssuojaimia olla siellä taloyhtiöiden pommisuojissa....noin niinku tulevaisuutta ajatellen...
JKM83
Näin hieman huumorimielessä todettuna kevennyksenä: se hyvä puoli tässä tilanteessa on, että tänä vuonna ei ole tullut minkään sortin uskontoa kauppaavat kutsumatta soittelemaan ovikelloa johonkin paratiisiin pääsemiseen liittyvään kysymykseen potentiaalisesti hyvinkin nopeasti vastauksen tarjoavaan pääsiäiskokoontumiseen :P
Kati-87
Moi just mietin yksi päivä että miksi pitää olla niin monta lento yhtiötä eikä 5 riittäisi ja ihanaa että ilmasto on parantunut 😊👍🏻👍🏻👍🏻
Part
GaryStone
Onhan se selkeästi? Kuinka monta zoonoosia on kehittynyt pandemiaksi Prisman jauhelihan/broilerin fileesuikaleiden syömisen jälkeen?
Ei ne sieltä syömisestä tule vaan kun lähes identtisiä yksilöitä on tuhansia samassa paikassa, taudit mutatoituvat mieletöntä tahtia.
DM187
GaryStone
1% on jo merkittävä luku.
On se merkittävä mielestäni kanssa. Mutta ei se maailmanloppu ole
Polkkakone
Kuulun riskiryhmään ja nyt lähtee 4.viikko karanteenia. Teen etätyötä kotona ja olen erittäin varovainen. Tieto tästä pandemiasta konkretisoitui Pääministerin ilmoitukseen silloin maaliskuussa, jolloin tuli kyynel silmäkulmaan ja mietin tähänkö päättyi minun Suomeni? Ei kai sentään. Tänään kävin autoilemassa, tunneskaala meni laidasta laitaan, kaikki ei selkeästi välitä turvaväleistä ja suojaudu.
Sami Shu
Nyt kai olisi oleellista tietää kuka tähän tautiin kuolee? Kannattaako eristää koko yhteiskunta, vai pitäisikö eristää pelkästään vanhat tai sairaat? Jos hoitohenkilökunta ei tartuta hoidettavia niin luultavasti kuolleisuus jää varsin pieneksi. Yhteiskunta saatava pyörimään taas viimeistään Juhannukseen mennessä.
GaryStone
Hitler mainittu. Huoh
IT_Puuseppä
hitler mainittu lol
Mila2020
Aika palata menneeseen... mitä se sitten tarkoittaa.. sitä jokainen voi miettiä omalla kohdallaan. Heh. 90 luvun laman lapsena voin sanoa että täältä noustaan vielä...
Jape74
Moi, kovasti ihmetyttää vanhemmat, jotka antavat lastensa pyöriä lähes normaalisti kavereiden kanssa isoissakin ”laumoissa”!!? Lähteekö vanhemmat lastensa ”leikkiin” Niilokin saa olla ulkona kuinka haluaa, vaikka todellisuudessa ei saakkaan ja kun Niilo sanoo, että Keijo saa olla ja vanhemmat ajautuvat tilanteeseen jossa luotetaan lapsen kaverin vanhempiin tietämättä todellista kantaa!?!?
Shamaanimummo
Olin sisä-mongoliassa paikassa jossa oli 0 tautitapausta. Silti oli täysi karanteeni koko kaupungissa, taxit ei kulkenu ja lähes vain ruokakaupassa sai käydä. On opittava, että täysikaranteeni on nopein tie vapauteen.
Jatu95
DM187
Ei menehdy iso prosentti. Varmaan alle 1%
Niin, Mene ja tiedä paljon se loppupeleissä tulee olemaan. Jännä vain, Että samallailailla pandemiat ja isot väkilukua niittaavat epidemiat on tullu juurikin 100-Vuoden välein. Esimerkiksi Espanjan tauti ja musta surma.
Andy-man
Paras ystävä lähti 30.03.2020 klo 19.32...
Part
Etulinja
Haluan kuulla asiantuntijoilta: OLETTEKO SITÄ MIELTÄ ETTÄ ETULINJASSA TYÖSKENTELEVÄT TERVEYSALAN AMMATTILAISET ANSAITSEVAN TUNTUVAN PALKANKOROTUKSEN??
Sanoit ton jo. Lopeta.
eikaimetosta
Missä viipyy käsittely kysymykseen: Kuinka pitkälle saamme suojella yksittäisen ihmisen yksityisyyttä, kun siitä jonkin verran luopumalla voisimme säästää Suomessakin satojen, mahdollisesti tuhansien ihmisten turhat kuolemat. Vrt. Singaporen koronaketjujen seuranta.
Laurahei
Kommunistinen Eurooppa
DM187
Polkkakone
Kuulun riskiryhmään ja nyt lähtee 4.viikko karanteenia. Teen etätyötä kotona ja olen erittäin varovainen. Tieto tästä pandemiasta konkretisoitui Pääministerin ilmoitukseen silloin maaliskuussa, jolloin tuli kyynel silmäkulmaan ja mietin tähänkö päättyi minun Suomeni? Ei kai sentään. Tänään kävin autoilemassa, tunneskaala meni laidasta laitaan, kaikki ei selkeästi välitä turvaväleistä ja suojaudu.
Varaudu olemaan karanteenissa seuraavat 2vuotta
beyondownyonder
Anu: tuleeko markkinavoimat muuttamaan diskurssiaan loputtoman voitontavoittelun suhteen. Tuleeko tämä pamdemia vaikuttamaan tähän millään tavalla?
Olmo66
Keksikää pojjaat hengityssuojaimien ”pesuri/desinfiointilaite” ei tarttis Kiinasta tuotattaa. Ultraviolettisäteet tai ionisointi käyttöön
Libla
Jättäkää se 5G nyt rauhaan ei vaikuta koronaan ellei puhuta jostai huumemääristä.
rolston
Suomalaista riippumatonta ja kiihkotonta keskustelua pitää kyllä arvostaa, varsinkin kun seuraa jenkkien polarisoitunutta syyttelyä. Kiitti äijät!
Antti Loiva
Valmistautuvaa jatkuvaan taisteluun !
ATK-nainen
#kysymys Anulle: voiko koronasta seurata samankaltaisia ongelmia kuin laman jälkeen mielenterveys, päihde yms. rintamalla?
Onneni on olla
Kysymys: Onko klooridioksidia ja sen sisäistä käyttöä mahdollisena hoitokeitona koronavirukseen tutkittu? Sitä kun on tutkittu että klooridioksidi hapettaa (tappaa) virukset veden seassa, veren seassa ja erilaisilla pinnoilla. Kaikki kivet pitäisi nyt kääntää että parannuskeino koronavirukseen voisi löytyä!
JKM83
JKM83
Näin hieman huumorimielessä todettuna kevennyksenä: se hyvä puoli tässä tilanteessa on, että tänä vuonna ei ole tullut minkään sortin uskontoa kauppaavat kutsumatta soittelemaan ovikelloa johonkin paratiisiin pääsemiseen liittyvään kysymykseen potentiaalisesti hyvinkin nopeasti vastauksen tarjoavaan pääsiäiskokoontumiseen :P
+kutsuakseen
anonyymi674371
Toivottavasti paluuta entiseen ei ole. Ihmisten on pakko vähentää jatkuvaa järjetöntä liikkumista ympäri maapalloa.
Foliohat
Eikö nämä 5G yhteydet vaikuta ihmisen solurakenteisiin?
Sukaton
DM187
On se merkittävä mielestäni kanssa. Mutta ei se maailmanloppu ole
Aika pienellä mennään... Lombardiassa (serkku asuu) 12% sairastuneista kuollut. Mutta kuten sanottu mitä kauemmin kestää ennenkuin saa viruksen (merckel 70% asti oletus) sen heikompi virus on.
TahdotonTahti
Hassu näytelmä jolle saa ja voi hymyillä, kunnes sillan yli kuljet sairastut ja kuolet, tai kuolet joka päivä uudestaan. Tai sitten kuolet oikeasti. Tai sitten tapat. Tapat toisen, koska et ymmärrä. Pelko on tosi. Se pitää kohdata.
AnosOros
Anu Kantola - jos kaikki valtiot ottavat Velkaa,kuka rikastuu?? Kiina???
snede
Voisiko tilanteessa nähdä hyvänä sen että ainakin perheemme tekee enemmän asioita yhdessä kun aikoihin. Ulkoilua, pelejä ja lapsen jeesaaminen koulun etävissä oman etätyöskentelyn lomassa on itseasiassa kivaa.
anseliina
Miten meillä onkaan hyvin asiat! Miettikää
Part
Foliohat
Eikö nämä 5G yhteydet vaikuta ihmisen solurakenteisiin?
Ei
anonyymi817053
@Etulinja Ei korotuksia - julkinen maksaa ihanhunajaa muutenkin
Witroni
Voiko virus olla peitetarina globaaliin vallankaappaukseen?
nickrequired
Docventures Mode
Se on toimittaja Jaakko Keson isännöimä Forum Coronarium, löytyy tästä hangoutista: https://meet.google.com/xjb-unhs-yrp
kts
Antti Loiva
Milloin valtio jakaa meille rahaa ?
Nollis
GaryStone
1% on jo merkittävä luku.
Tällä hetkellä coronaan menehtyneitä on n. 0,00065% maailman väestöstä.
Juki707
sarkku420
Kysyn uudestaan. Olen syntynyt vuonna 86. Olenko unohdetun sukupolven edustaja. Tuleeko toinen lama vielä minun elinaikana?
Ei tule lamaa , millainen aiempi oli. Aivan muuta.
GaryStone
Part
Ei ne sieltä syömisestä tule vaan kun lähes identtisiä yksilöitä on tuhansia samassa paikassa, taudit mutatoituvat mieletöntä tahtia.
Kummasti vaan uudet taudit leviää villieläinmarkkinoilta tehokkaammin kuin Prisman jauhelihahyllystä.
Roxxa
Witroni
Voiko virus olla peitetarina globaaliin vallankaappaukseen?
Ei.
JKM83
Andy-man
Paras ystävä lähti 30.03.2020 klo 19.32...
Osanottoni :(
SILLAIKAI
Kiva katsoa tätä huomenna kun on tekstitetty
DM187
Sukaton
Aika pienellä mennään... Lombardiassa (serkku asuu) 12% sairastuneista kuollut. Mutta kuten sanottu mitä kauemmin kestää ennenkuin saa viruksen (merckel 70% asti oletus) sen heikompi virus on.
Lombardia on Italiassa? Ongelma Italian lukemissa on se että he eivät testaa enää melkein ketään. Siellä on oikeasti varmaan jo 10x enempi kuin on testattuja keissejä
Leiah81
...
Antti Loiva
Missä Paavo?
Jatu95
Entä jos tämä on isomman voiman rangaistus maailmalle? Koko ihmiskunta kotiarestiin niin voi miettiö rauhassa omia tekosiaan ja sen seurauksia maailmalle. 🤔
GaryStone
Etulinja
Haluan kuulla asiantuntijoilta: OLETTEKO SITÄ MIELTÄ ETTÄ ETULINJASSA TYÖSKENTELEVÄT TERVEYSALAN AMMATTILAISET ANSAITSEVAN TUNTUVAN PALKANKOROTUKSEN??
Eivät tarvitse t:terveydenhuoltoalan amk
Yle Kioski - Aleksi
SILLAIKAI
Kiva katsoa tätä huomenna kun on tekstitetty
Joo vähän tää audio kyykkää kyllä ton skypen välityksellä
TahdotonTahti
Jauheliha ei ole korvaamaton, vaan odottaa tylsistyneenä uutta minää.
HannibalFinland
Henna-95
Olen päivittäin ahdistunut ja itken. Synnytin 2vk sitten esikoiseni. Koen syyllisyyttä siitä, että synnytin hänet tällaiseen maailmaan. En uskalla poistua kotoa ja esim neuvolaan meno ahdistaa.
Tämä menee ohi vuoden sisään. Näitä on ollut ihmiskunnan historiassa ja niistä on selvitty. Virus ei loppujen lopuksi halua tappaa isäntäänsä vaan vain lisääntyä hänessä. Vauva saa suojan sinulta ja sinä teet parhaasi eikä enempää voi keneltäkään vaatia. Onko sinulla läheisiä aikuisia keihin tukeutua?
Sukaton
DM187
Lombardia on Italiassa? Ongelma Italian lukemissa on se että he eivät testaa enää melkein ketään. Siellä on oikeasti varmaan jo 10x enempi kuin on testattuja keissejä
Kyllä, pohjois-italiassa.
Jpena
Kyllä pelottaa että olisin oireeton kantaja ja veisin viruksen sairaalaan hoitamilleni potilaille ja kollegoilleni. En tiedä miten sellaisen syyllisyyden kanssa voisi elää.
Kyynaama69
Esille itsellä on noussut kuinka vähän kaipaan viihdeturhuuksia (jalkapallo, jääkiekko, formulat jne.). Tai niiden merkityksettömyys on korostunut. Voidaanko joistain näistä luopua myös tämän jälkeen? Sehän olisi myös ekoteko.
Catyah
Suuri kiitos Tunnalle vinkistä läsnäoloharjoitukseen! ❤️
Roxxa
Antti Loiva
Milloin valtio jakaa meille rahaa ?
Koko ajan. Ilmainen koulutus, sairaanhoito, subventoitu kulttuuri jne. jne.
anonyymi817053
Skype YLE sux
Juki707
Yle Kioski - Aleksi
Ei vaikuta.
Vain sen syntyyn
mronkainen
Porukalla pitäisi olla nappimikit kiinni koneessa, tai edes kuulokemikki.
JKM83
Olmo66
Keksikää pojjaat hengityssuojaimien ”pesuri/desinfiointilaite” ei tarttis Kiinasta tuotattaa. Ultraviolettisäteet tai ionisointi käyttöön
VTT ja PV:hän jo selvittää moisen toimivuutta jonkin sortin "vetyperoksidikaasuun" perustuvalla ratkaisulla
DM187
Miettikää Italian lukemia. Ei siellä ole 10% kuolemisriski. Se syntyy pelkästään siitä kun lasketaan testatut 80,000 ja sit 8,000 kuollutta. Mutta on siis täysin riippuvainen testattujen määrästä, eikä todellisista sairastuneista
Leiah81
Riku sun juttu oli niin helvetin hyvä Yles et oksat pois
Foliohat
Miksi aina kun uusi nopeampi yhteys vaikuttaa tutkitusti influenssaaaltoihin/epidemioihin? :O
anonyymi863987
Onko old gangsta scheme pyramidi edelleen voimissaan?
AnosOros
Kuka rikastuu,kun kaikki valtiot ottavat Velkaa? Anu Kantola??
Etulinja
anonyymi817053
@Etulinja Ei korotuksia - julkinen maksaa ihanhunajaa muutenkin
Niin hunajaa että olisit itse valmis tarvittaessa uhraamaan terveytesi tai henkesi noin 1900€ kuukaudessa?
Urho Akseli
Radio Suomi on ajan hermolla ja soittaa edelleen Sir Elwoodien kammottavaa maailmanlopun biisiä "Viimeisellä rannalla"
Takeaway
Yksi asia hieman vaivaa, on vaikea tietää onko itse tehnyt riittävästi (tai liikaa) minimoidakseen ihmiskontaktien määrän. Vedänkö eristäytymisen yli, mitä muut edes tekevät social distancingin suhteen?
janikaaro
Suurin osa meistä selviää koronasta. Niinpä suurimman osan on tultava toimeen maailmassa, jonka korona on muuttanut. Minusta keskeinen kysymys on, ryhdymmekö pelastamaan kapitalismia sellaisena kuin sen tunnemme. Jos lähdemme sille linjalle, ja jos teemme sitä samalla kurjistuspolitiikalla kuin tähän asti, on varmasti tulossa kurjat ajat. Espanjan perustulopäätös kielii ehkä toisenlaisesta strate
miehinen
Eilen katsoin madventures Suomi, jossa oli aiheena poikkeusoloihin varustautuminen. Kuinka oikeassa ja ajankohtaisessa asiassa olitte kiinni Riku ja Tunna! Kiitos hyvästä ohjelmasta
Simapa
Eikö joku orkaniseeraisi apua onnettomissa oloissa eläville lapsille? Kouluhenk.kunta varmaan tietää tapaukset. Kun on esim. sairaalakummit, niin jotain tutor-, lomakoti-.. tasapainoinen perhe ottaisi luokseen tukiopetukseen...
Docventures Mode
Leiah81
Riku sun juttu oli niin helvetin hyvä Yles et oksat pois
Tällä saatteella laitamme uudelleen jakoon, jos jollain meni ohi: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/04/08/riku-rantala-vaikka-minua-kuinka-ahdistaa-en-ottaisi-tata-pandemiaa-vastaan
Antti Loiva
Me kaikki maksamme laskua tästä kaikesta !
DM187
DM187
Miettikää Italian lukemia. Ei siellä ole 10% kuolemisriski. Se syntyy pelkästään siitä kun lasketaan testatut 80,000 ja sit 8,000 kuollutta. Mutta on siis täysin riippuvainen testattujen määrästä, eikä todellisista sairastuneista
Saksassa sen sijaan testaaan paljon ja heillä vain 0.6% kuolemisriski. Ei Saksassa sentään 20x parempi terveydenhuolto ole
TahdotonTahti
Tahtois jo nukahtaa, ja leikkiä herättyään. Mutta viimeisiä viedään. Paljon asiaa, mutta makaroonit vaan vouhuu silmissä
Sukaton
DM187
Miettikää Italian lukemia. Ei siellä ole 10% kuolemisriski. Se syntyy pelkästään siitä kun lasketaan testatut 80,000 ja sit 8,000 kuollutta. Mutta on siis täysin riippuvainen testattujen määrästä, eikä todellisista sairastuneista
Aivan, siksi uusimaan avaus/mokujen päästö lomilla täysin älytön idea.
Part
Etulinja
Niin hunajaa että olisit itse valmis tarvittaessa uhraamaan terveytesi tai henkesi noin 1900€ kuukaudessa?
Äsken se oli vielä 2500€
Yle Kioski - Aleksi
miehinen
Eilen katsoin madventures Suomi, jossa oli aiheena poikkeusoloihin varustautuminen. Kuinka oikeassa ja ajankohtaisessa asiassa olitte kiinni Riku ja Tunna! Kiitos hyvästä ohjelmasta
Oli kyl hyvä jakso!
Leiah81
Oon old school jonka lisäksi vanha eli 38 v ja ekaa kertaa jaksan edes vaivautua tällaisiin koska nyt mulla kerrankin on jotain annettavaa
60lukulainen
Taloudesta sen verran, että valtion pitää avustukset yrityksille jakaa mahdollisimman paljon suunnattuna osakeantina eli ottaa osuus firmasta. Kun yritys on jaloillaan, niin osuus voidaan myydä takaisin. Norja teki 80-luvun lopun pankkikriisissä näin ja teki lopulta voittoa. Suomessa pankkien tappiot luvattiin kattaa ja pankit tappoivat tuhansia yrityksiä. Velalliset ja valtio kärsivät!
StarSapphire
Ketä saamme tästäkin pandemiasta taas syyttää. Niin just ihmisiä eli itseämme, keitäs muita. Eläimiä on turha syyttää. Nyt ihan oikeesti olisi aika muuttaa syysteemiä. Se mitä me on täällä satoja vuosia kelattu on väärä ajatus ja mennyttä elämää. Me ei olla minkään muun eläimen tai tämän ympäristön/luonnon yläpuolella. Linkola olikin siis täysin oikeassa. Rauha hänen muistolleen.
anonyymi817053
5G rulez. Terveisiä Nokia Tukiasemilta Hatanpäältä
-kdtn-
YLEläiset kirjoitaa ja lähettää TV-ohjelmia siitä miten pitäisi suojautua ja ottaa huomioon korona-virus näinä aikoina. Hyvä juttu, näitä tarvitaan. Lisätkää nyt kuitenkin niihin teidän infoihin että COVID-19-koronavirus leviää pintojen kautta tiettävästi ainakin pari tuntia kosketuksesta. Vaikka olisit jo sairastanut taudin se koskee edelleen sinun käsiäsi! Kädet ovat samanlainen pinta kuin pöytä
Olmo66
Keksikääs Riku ja Tunna hengityssuojaimien ”pesuri/desinfiointilaite” ei tarttis Kiinasta tuotattaa. Ultraviolettisäteet tai ionisointi käyttöön
Etulinja
Part
Äsken se oli vielä 2500€
2500€ miinus verot niin käteen jää noin 1900€
anonyymi674371
Jatkuva talouden kasvu on mahdotonta loputtomiin. Se on vain totuus.
GaryStone
Sukaton
Aika pienellä mennään... Lombardiassa (serkku asuu) 12% sairastuneista kuollut. Mutta kuten sanottu mitä kauemmin kestää ennenkuin saa viruksen (merckel 70% asti oletus) sen heikompi virus on.
Ei ole 12%. Lancetissa jo todettiin, että tartunnan saaneita on huomattavasti enemmän. Miksi et lue päivitettyjä tietoja?
mronkainen
Ehkä eniten pelkään tulevaisuudessa sitä, että maailma muuttuu mahdollisimman vähän tämän seurauksena. Jengi reissaa niinkuin ennenkin, raha ratkaisee ja valtiot syyttelevät hommasta toisiaan.
ISK
#kysymys Anulle: Millaisena riskinä pidät sitä, että suuret yritykset, joilla on valtavat kassavarat, ostavat tässä tilanteessa kilpailijat pois markkinoilta tai levittäytyvät uusille aloille? Esimerkistä käyköön monialayritys Amazon.
Antti Loiva
Anulla on järkeviä ajatuksia!
TahdotonTahti
Moku on uusi joku. Mokulla kun tuikkaan itseni käsien välistä. Rajusti kehitys kaartuu kahtialle.
Lartsenekkeri
Tämän koronan jälkiä korjataan kauan. Sairaanhoito ja koulutus on ollut säästöjen ja leikkausten kohteena 90-luvun lamasta lähtien. Nyt on hätä käsillä ja hintalappu tilanteen hoidosta on suuri. Tämän kaikuja kuullaan 2050-luvun jälkeenkin.
Bowman
Hei te matkamiehet maan. Olette nähneet kaiken. Miten pandemioiden ja ympäristön pahoivoinnin jälkeen pitäisi
ATK-nainen
#kysymys jos kerran kaikki valtiot ovat velkaantumassa pahasti ja muutenkin taloussuhteet horjuvat, eikö voitais räjäyttää nykyinen talousjärjestelmä ja rakentaa uusi kestävämpi malli?
90800
En ymmärrä miksi talous menee ihmisen terveyden edelle
Imperator
Nyt pitäisi puhua myös erilaisista todellisuuksista joissa ihmiset elävät! Kaikki eivät ole kotona jännittämässä pandemian väistymistä vaan palvelemassa ihmisiä erilaisissa ammateissa. Suomessa täytyisi säännöllisemmin heitä muistaa sekä kiitollisuuden että palkkojen korotuksen muodossa.
Herttileijaa25
Kertokaa, miten ihmeessä kampaaja työskentelee turvaväliä noudattaen..??? Kysyy Saksikäsi..
anseliina
Jäi kesken, kun katsoo monia maita , Intiaa, Afrikkaa ym. Meillä on todella hyvin asiat. Miten tähän on päästy, miksei monet muut maat pääse? Singapore oli meitä edellä, mutta monet muut maat vielä kaukana meistä. Meillä kokemus sodasta, esim. Ruotsilla ei. Ollaan kiitollisia meidän hallituksesta. E halua tänne mitään Intiaa tai somaliaa.
Ra-neS
Kun tuo naapurin itsevaltaisa päämies ei ymmärrä lähettää sairaalatarvikkeita esim. Pitkärantaan maidemme rajan läheisyyteen, niin voisimmeko me lähettää lähiapua? Torjuisimme siten väestön painetta ylittää valtakunnan raja sairautta pakettaessa.
operOiva
veedojen hymneissä on puhuttu kalin ajasta ja amerikan intiaanit on ennustanut maailmanlopun suurinpiirtein näille ajoille, tämmöisen tiedon käsittäminen vaatii kuitenkin suuria henkisiä voimavaroja
AnosOros
Selvittäkää minulle,kun valtiot ottavat KAIKKI velkaa? Mistä ne ottavat sitä? Eikö silloin jonkun pitäisi rikastua?
Part
Etulinja
2500€ miinus verot niin käteen jää noin 1900€
Ja lisät päälle se on 2500€. Toi on propagandaa
KysyväEiTieltäEksyEikäTietävä
Miten näiden pisaroiden ja viruksen aerosolimuodon leviämisen ehkäiseminen niissä paikoissa missä ihmisiä liikkuu tulee toteutumaan (kaupat, apteekit, huoltoasemat) - leviävyys; pisarat 1-2m ja erosolimuoto 7-8 metriä? Lyödäänkö kaupat kiinni ja kassit noutoon parkkipaikalta. Aloitetaanko parkkipaikkojen desinfiointi? Miksi ihmisiä ei ohjeisteta käymään enintään kerran viikossa kaupassa?
Yle Kioski - Aleksi
Herttileijaa25
Kertokaa, miten ihmeessä kampaaja työskentelee turvaväliä noudattaen..??? Kysyy Saksikäsi..
Ei taida onnistua :D suosittelen parturissa käynnin välttämistä
Foliohat
Kannattaa tsekkaa Nikola Teslan tutkimuksii!
Docventures Mode
miehinen
Eilen katsoin madventures Suomi, jossa oli aiheena poikkeusoloihin varustautuminen. Kuinka oikeassa ja ajankohtaisessa asiassa olitte kiinni Riku ja Tunna! Kiitos hyvästä ohjelmasta
Naapurille kanssa. Madventuresin uudet jaksot löytyy Ruudusta, eilinen käsittääksemme tämän linkin takaa: https://www.ruutu.fi/video/3584568
Kultu
Pyytäkää vieraitanne käyttämään headsettiä. Ärsyttävän huono äänenlaatu.
Antti Loiva
Tuleeko Paavo Väyrynen vielä kanavalle?
GaryStone
Nollis
Tällä hetkellä coronaan menehtyneitä on n. 0,00065% maailman väestöstä.
Joo ja ilmastonmuutokseen tulee kuolemaan paljon paljon vähemmän. Ainahan voit verrata maapallon väestöön, mutta se on erittäin ajatusköyhä verrokki.
ilikkaK
ilikka Kokkolasta kyselee, jos ymmärrän oikeen, tää juttu lähti Kiinasta, esim lepakoiden syönnistä, tiiä onko totta, tehän kuitenkin syötte kaikkea ymå
Nollis
Part
Ja lisät päälle se on 2500€. Toi on propagandaa
Kaikki sairaanhoitajat eivät saa lisiä
Sukaton
Leiah81
Oon old school jonka lisäksi vanha eli 38 v ja ekaa kertaa jaksan edes vaivautua tällaisiin koska nyt mulla kerrankin on jotain annettavaa
50v M.Sc, katsonut matematiikkaa näistä aikalailla eli ei ihan tyhjää löpinää. MUTTA: jos jotakin positiivista niin epidemiologit tietävät että virus leviää jos kykenee, liian sairaat ovat kotona joten laimeampi virus leviää -> mitä kauemmin kestää että saa viruksen sen "lievempi" se on.
Leiah81
Tiedoksi, mulla todettu korona... eka testi virheellinen negatiivinen ja nyt olen jo 15 päivää kamalassa kunnossa kotona. En kuitenkaanntarpeeksimkamalassa kunnossa et ois sairaalahoidon tarpeessa. Eli jos puhun suojaimien käytöstä jne niin mul syytä siihen..
Yle Kioski - Aleksi
Antti Loiva
Tuleeko Paavo Väyrynen vielä kanavalle?
Ei taideta Paavoa nähdä tässä lähetyksessä :D
MikeM
Minuavei todellakaan askarruta, mitä seuraavaksi tapahtuu, vaan ihan että mitä NYT tapahtuu!
anonyymi195010
Lähettäkää ne ei-sairaalaan soveltuvat suojaimet elintarviketeollisuuteen. Siellä myös huutava pula suojaimista!!!! Turvataan tätä kautta epidemian leviäminen.
Räiskäle
Part
Ja lisät päälle se on 2500€. Toi on propagandaa
lisät on korvaus menetetystä vapaa-ajasta ja epämukavista työvuoroista
Kilroy56
Jaa, keskustelu lähti taas noudattamaan edellisten keskustelujen viitoitoittamalle tielle, eli salalittoteoriohin... Pitäkää tunkkinne
ValtteriA
Paavolla olisi varmasti sanansa sanottavana, kuten aina joka asiaan :D
SILLAIKAI
Antti Loiva
Tuleeko Paavo Väyrynen vielä kanavalle?
Väyrynen on varmaan tämänkin arvannut etukäteen
Witroni
Bernie Sanders Drops Out of 2020 Presidential Race 19m ago 04:02
AnosOros
Selvittäkää minulle,kun valtiot ottavat KAIKKI velkaa? Mistä ne ottavat sitä? Eikö silloin jonkun pitäisi rikastua?
DM187
GaryStone
Ei ole 12%. Lancetissa jo todettiin, että tartunnan saaneita on huomattavasti enemmän. Miksi et lue päivitettyjä tietoja?
Villi veikkakseni on että Italiassa on jo miljoona sairastunutta. Nojaa lähinnä siihen kun suuri osa on oireettomia tai heitä ei muuten vain testata.
TahdotonTahti
Tunteet on kuin puita. Vitsaus liittyy aina minuun, tiiviisti liityn lasiin välissämme. Lasi on suuri huijaus.
Ihmekö
Sairaanhoitomme taso? Ei tiedetä kaikkien Koronaan menehtyneiden ikää.
Juki707
AnosOros
Kuka rikastuu,kun kaikki valtiot ottavat Velkaa? Anu Kantola??
1%
GaryStone
DM187
Miettikää Italian lukemia. Ei siellä ole 10% kuolemisriski. Se syntyy pelkästään siitä kun lasketaan testatut 80,000 ja sit 8,000 kuollutta. Mutta on siis täysin riippuvainen testattujen määrästä, eikä todellisista sairastuneista
Niin, toki jos teholle joudut Italiassa niin kuolet tällä hetkellä yli 90% todennäköisyydellä.
Fragile lion
Monet laihtuu, ku ei oo rahaa käytössä entiseen tapaan. Se on aika isolle osalle suomalaisia vaan hyvä asia. Voi mahdollisesti perusterveydentila monella parantua (diabetes ym.). Onkohan kukaan tehnyt arviolaskelmia kuinka paljon koronan aiheuttama köyhyys vähentää muita terveydenhoidon kustannuksia, jotka ovat sidonnaisia "ylihyvinvoinnista"
Pipsavee
AnosOros
Selvittäkää minulle,kun valtiot ottavat KAIKKI velkaa? Mistä ne ottavat sitä? Eikö silloin jonkun pitäisi rikastua?
Yanis varoufakis puhuu taloustieteilijänä ainakin pankkien "mustasta magiasta" eli siitä et otetaan lainaa NS. Omasta tulevaisuudesta koska se pitäisi maksaa siinä samalla takaisin. Monimutkainen järjestelmä, vaikea selittää, kaikki on sekaisin velkaa toisilleen.
Marasireeni
Mitä opimme pandemiatilanteista koronakriisin aikana? Mitä eri valtiot, hallitukset, yhteisöt, unionit ja organisaatiot ovat tähän mennessä saaneet irti tilanteesta? Kansainvälinen kriisi on mainio tilaisuus oppia jotain.
ValtteriA
Kiinaan on nyt kohdennettu paljon aggressiota varsinkin Britannian ja Yhdysvaltojen toimesta, oikeaa asiaa puhuu tämä kaveri.
mronkainen
AnosOros
Selvittäkää minulle,kun valtiot ottavat KAIKKI velkaa? Mistä ne ottavat sitä? Eikö silloin jonkun pitäisi rikastua?
Valtiot ottavat muutenkin velkaa ristiin toinen toisiltaan. Eli sekä velat että saatavat lisääntyvät.
Mila2020
Ikävä kyllä lieveilmiöt ovat läsnä.. meillä Suomessa mm. alkoholismi/perheväkivalta jne.. Ihan kuin ei tässä muutenkin olisi ongelmia... oi voi..
Leiah81
Mitä,teidän asiantuntijat ovat kieltä siitä että kansa käyttäisi kasvusuojaa kaupassa käydessä JOS niistä ei olisi pulaa?
TahdotonTahti
Kyllä!
Sukaton
anonyymi195010
Lähettäkää ne ei-sairaalaan soveltuvat suojaimet elintarviketeollisuuteen. Siellä myös huutava pula suojaimista!!!! Turvataan tätä kautta epidemian leviäminen.
Tuota, eivät auta, jos viidestä miljoonasta viruksesta uloshengityksessä menee osa läpi, vaikka 30.000 ja tartuttavuus vakava - ei tiedetä - aika turhaa.
Kaisalove
janikaaro
Suurin osa meistä selviää koronasta. Niinpä suurimman osan on tultava toimeen maailmassa, jonka korona on muuttanut. Minusta keskeinen kysymys on, ryhdymmekö pelastamaan kapitalismia sellaisena kuin sen tunnemme. Jos lähdemme sille linjalle, ja jos teemme sitä samalla kurjistuspolitiikalla kuin tähän asti, on varmasti tulossa kurjat ajat. Espanjan perustulopäätös kielii ehkä toisenlaisesta strate
Jos selviäminen tässä tapauksessa tarkoittaa, ettei kuole siihen niin mietin, miten vallalla olevan kapitalismin muotoon voi vaikuttaa turpiin saaneena, toimeentulon ja yrityksen menettäneenä masentuneena ja todella köyhänä. Heitä ja meitä nimittäin tulee olemaan ja paljon.
Wigord
janikaaro
Suurin osa meistä selviää koronasta. Niinpä suurimman osan on tultava toimeen maailmassa, jonka korona on muuttanut. Minusta keskeinen kysymys on, ryhdymmekö pelastamaan kapitalismia sellaisena kuin sen tunnemme. Jos lähdemme sille linjalle, ja jos teemme sitä samalla kurjistuspolitiikalla kuin tähän asti, on varmasti tulossa kurjat ajat. Espanjan perustulopäätös kielii ehkä toisenlaisesta strate
Eikös tähän vaikuta suuresti myös se ketkä politiikot kuolevat koronaan. Jos esim. Trumppi tai Putin heittää henkensä, niin kukaan ei tiedä mitä tulee tapahtumaan. Tai jos koko Kreml tai valkoinentalo joutuu eristyksiin tai teholle. 🤷‍♂️
Part
mronkainen
Valtiot ottavat muutenkin velkaa ristiin toinen toisiltaan. Eli sekä velat että saatavat lisääntyvät.
Velkaa otetaan paljon eri maiden eläkejärjestelmiltä.
sarkku420
Voiko olla että tämä kaikki luo isompaa rakoa rikkaitten ja köyhien välille?
Antti Loiva
Nyt on otollinen aika avioeroille.
Leiah81
He,metin typot...
DM187
AnosOros
Selvittäkää minulle,kun valtiot ottavat KAIKKI velkaa? Mistä ne ottavat sitä? Eikö silloin jonkun pitäisi rikastua?
Joo, siis rahaahan luodaan lähinnä tyhjästä, mutta tarkemmin sanottuna se luodaan lainana ja lupauksella tulevaisuuden työvoimasta
Herttileijaa25
Kertokaa, miksi ihmeessä kampaamot sitten ovat ylipäätään auki??? Saksikäsi ihmettelee..
anonyymi817053
@Etulinja @Räiskäle ...amiskoulutus 2v apuhoitaja ootte? Nimi nykyään Lähihoitaja
ATK-nainen
#kysymys Roope: miten tulevaisuuden super pöpöihin ja viruksiin voidaan paremmin valmistautua paitsi politiikan, mutta eritoten tieteen ja teknologian saroilla?
GaryStone
Etulinja
Niin hunajaa että olisit itse valmis tarvittaessa uhraamaan terveytesi tai henkesi noin 1900€ kuukaudessa?
Ei sotilaille makseta tuon enempää. Mikä on pointtisi. Miten näet palkankorotusten rahoittamisen kun koko valtion talousjärjestelmä menee parin vuoden sisään täysin uusiksi.
Tukesfimea
Rahaa luodaan tyhjästä, jotta saadaan "elvytyspaketteja". Inflaatio kutsuu
TahdotonTahti
Vaan henkinen evoluutio. Simppeli " fraasi" . Materiaalinen on jo aika hyvä
JKM83
Takeaway
Yksi asia hieman vaivaa, on vaikea tietää onko itse tehnyt riittävästi (tai liikaa) minimoidakseen ihmiskontaktien määrän. Vedänkö eristäytymisen yli, mitä muut edes tekevät social distancingin suhteen?
Itse oon viimeiset pari viikkoa viettänyt useimmat päivät kotioven sisäpuolella, ja jos kauppareissuja ei huomioida, niin muut sosiaaliset kontaktit ovat olleet yksi tavarantoimitusvisiitti porukoiden luo ja pari yhden ystävän kanssa tehtyä kävelylenkkiä, joissa niissäkin on pidetty aika paljon tavanomaista pidempää etäisyyttä...
Sukaton
Herttileijaa25
Kertokaa, miksi ihmeessä kampaamot sitten ovat ylipäätään auki??? Saksikäsi ihmettelee..
Ei ole pakko mennä.
citykaniini
Kapitalistinen utopia on rikastua kovalla työllä pk-yrittäjänä. Harhaa se on. Valta tuo rahaa.
Andy17
Eikö maailmanpolitiikan professori Heikki Patomäki olisi ollut parempi vieras Mika Aaltolan tilalle. Aaltolaa kritisoitu usein ja voimakkaasti värittyneistä mielipiteistä. Kiitos.
KysyväEiTieltäEksyEikäTietävä
Miksi senioreiden hoitohenkilökuntaa ei eristetty perheineen muista tai henkilökuntaa eristetä hoitopaikkaan riskiryhmien suojaksi? Kuka koordinoi hallitusti koko asiaa ja pitäisikö perustaa erillinen koordinointiryhmä ilman poliiseja ja lakimiehiä. Voisiko valtio omistaa keskeiset suojainten tuotantolaitteet ja materiaalin? Miksei kansalaisille jaettu maskeja tai suojaimia (esim. 3 / 2 vkoa)?
Jerezz69
Busines Finland ja ELY keskus tukee kyllä vahvalla pohjalla olevia yrityksiä ja uusia vahvalla pohjalla olevia. Mutta kuinka esimerkiksi Minun vuodesta -94 toiminut perheyritys kenellä merkintä käyttöpääoma menetetty. mutta yrityksen kasvu kuitenkin taas Positiivinen ja työllistänyt kymmeniä ihmisiä. nyt kun kriisi tyhjentänyt tilaus kannasta 90% Ei mitään tukia ole saatavilla
MerMat
Kysymys Lehtoselle Voisiko tästä Uudenmaan rajojen aukaisusta nyt Lehtonen informoida hallitusta ja muita jotka päättää siitä ettei tapahdu sitä taudin leviämistä kun on saatu jo rajattua aika hyvin.
SILLAIKAI
Paljonko säästetään kun eläkeläisiä on vähemmän
janikaaro
Wigord
Eikös tähän vaikuta suuresti myös se ketkä politiikot kuolevat koronaan. Jos esim. Trumppi tai Putin heittää henkensä, niin kukaan ei tiedä mitä tulee tapahtumaan. Tai jos koko Kreml tai valkoinentalo joutuu eristyksiin tai teholle. 🤷‍♂️
Lähettääkäämme rukouksemme Borikselle. (Riipumatta siitä mitä ajattelemme hänen politiikastaan.)
ilikkaK
siis kierrätte ympäri maailmaa ja syötte mitä tarjotaan, lepakot ja mitä muuta, onko oikeen
eeroanterokoo
Huolta myös herättää tuhoutuneen Rooman valtakunnan ensioireet kansalle"teetä ja sirkushuveja"-tyyliin ummistamalla silmänsä todellisuudelta.Sitten kun odottamaton,maailmanjärjestystä sekoittava kaaos koittaa, kaikki pesmat menee uusiksi.Luin juuri Tekniikan maailman 9/2019 artikkelin,joka liittyy pandemiavaaraan.Osuva näkemys vain paria kuukautta ennen ensioireita tulevasta.
JKM83
janikaaro
Suurin osa meistä selviää koronasta. Niinpä suurimman osan on tultava toimeen maailmassa, jonka korona on muuttanut. Minusta keskeinen kysymys on, ryhdymmekö pelastamaan kapitalismia sellaisena kuin sen tunnemme. Jos lähdemme sille linjalle, ja jos teemme sitä samalla kurjistuspolitiikalla kuin tähän asti, on varmasti tulossa kurjat ajat. Espanjan perustulopäätös kielii ehkä toisenlaisesta strate
Palaaminen edes vähän lähemmäs reaalitaloutta olisi kyl varsin <3
Antti Loiva
Taantuva elementti vahvistuu, ellei rahaa jaeta kansalle.
Yle Kioski - Aleksi
HOX! linkkejä ei julkaista ku ei oo aikaa tarkistaa mitä niiden takana on.
anonyymi863987
Nyt olis kansalaispalkan paikka!
DM187
GaryStone
Niin, toki jos teholle joudut Italiassa niin kuolet tällä hetkellä yli 90% todennäköisyydellä.
Pitääpä tutkia tuota tarkemmin... Mikseihän Suomesta lähetetä sitten sinne kanssa lääkäreitä..
ValtteriA
Minusta on hyvä asia, että globaali markkinatalous alkaa vähenemään ja paikallisuus kasvaa. Raa'asti sanottu
jormadick
Olisi ollut mahdollisuus saada huoltosuhde kuntoon
miehinen
Hitto miten hyvä klitsu! Piti mennä nukkumaan mutta tässä sitä chattailllaan ka katsotaan kiitti Riku ja Tunna
Antti Loiva
Trump tietää, mistä puhuu.
Part
Autettiin italiaa ja Espanjaa kyllä mutta EU ei ole osannut mainostaa sitä kuten ryssä ja Kiina
GaryStone
Etulinja
2500€ miinus verot niin käteen jää noin 1900€
Ei terveydenhuollon työntekijät tarvitse korotusta. Korkeintaan lähihoitajien palkkoihin iso leikkaus jotta amk sairaanhoitajiin edes jotain eroa.
Sukaton
ValtteriA
Minusta on hyvä asia, että globaali markkinatalous alkaa vähenemään ja paikallisuus kasvaa. Raa'asti sanottu
Et ole tainnut lukea "economic hitman"-kirjaa
Yle Kioski - Aleksi
miehinen
Hitto miten hyvä klitsu! Piti mennä nukkumaan mutta tässä sitä chattailllaan ka katsotaan kiitti Riku ja Tunna
Öitä!! 😌😌
Herttileijaa25
Saksikäsi ei halua koronaa, mutta on vaarassa päivittäin useita kertoja asiakkaita vastaan ottaessaan kampaamossa. Työnantaja ei kanna vastuuta eikä sulje kampaamoa..
90800
Solidarisuus?
KysyväEiTieltäEksyEikäTietävä
Eikö oikeanlainen suojain kuhunkin käyttötarkoitukseen estä epidemiaa kahdella tavalla. Ensin mitään pisaroita ei pääse oireettomalta leviämään suojaimen ulkopuolelle ja toiseksi riskiryhmäläinen ei hengitä virusta sisäänsä?
Mila2020
Pihalla ollaan.. Ikävä kyllä mulla ei oo enää kysyttävää... #katsekoreaan
Foliohat
Monissa testeissä on todettu jopa hiirien kuolema näihin 5G aaltoihin? Eikö kukaan muu ole tutkinut tätä asiaa?
Tony Soprano70
Eniten mua ihmetyttää se, ettei monikaan pariskunta tule toimeen keskenään, kun jäädään 4 seinän sisälle? Siis, mikä on homman nimi? Eikös oma perhe ole kaikkein tärkein asia? Omaan puolisoon pitää voida luottaa, että on tukena toinen toisilleen ja lapsilleen?
Part
Foliohat
Monissa testeissä on todettu jopa hiirien kuolema näihin 5G aaltoihin? Eikö kukaan muu ole tutkinut tätä asiaa?
Voisko nää moderoida pois
ISK
Antti Loiva
Trump tietää, mistä puhuu.
Mutta ei taida puhua, mistä tietää.
TahdotonTahti
Hullunmylly uusi normaali
Leiah81
Loppuiko Docventures vai jatkuuko vielä?
Sontag
Metrin turvaväli ei riitä, se on jo todettu tutkimuksissa. Eikä metrinkään turvaväli aina toteudu, ainakaan tällä hetkellä.
JKM83
60lukulainen
Taloudesta sen verran, että valtion pitää avustukset yrityksille jakaa mahdollisimman paljon suunnattuna osakeantina eli ottaa osuus firmasta. Kun yritys on jaloillaan, niin osuus voidaan myydä takaisin. Norja teki 80-luvun lopun pankkikriisissä näin ja teki lopulta voittoa. Suomessa pankkien tappiot luvattiin kattaa ja pankit tappoivat tuhansia yrityksiä. Velalliset ja valtio kärsivät!
Tän kun vielä sais jenkeillekin menemään perille... "Voitot yksityistetään ja tappiot sosialisoidaan"
SILLAIKAI
Onha rimmerit keksitty partureille
Yle Kioski - Aleksi
POLLI TULILLE
Honkkibadi
ATK-nainen
#kysymys jos kerran kaikki valtiot ovat velkaantumassa pahasti ja muutenkin taloussuhteet horjuvat, eikö voitais räjäyttää nykyinen talousjärjestelmä ja rakentaa uusi kestävämpi malli?
MIKÄÄN ei ole tuntunut niin lohduttavalta kuin teidän kahden avoin henkilökohtainen pohdintanne ja kokemukset ! Kiitos avustanne Riku ja Tunna ❤️
MikeM
Ai me kuollaankin 5G:hen?
HannibalFinland
-kdtn-
YLEläiset kirjoitaa ja lähettää TV-ohjelmia siitä miten pitäisi suojautua ja ottaa huomioon korona-virus näinä aikoina. Hyvä juttu, näitä tarvitaan. Lisätkää nyt kuitenkin niihin teidän infoihin että COVID-19-koronavirus leviää pintojen kautta tiettävästi ainakin pari tuntia kosketuksesta. Vaikka olisit jo sairastanut taudin se koskee edelleen sinun käsiäsi! Kädet ovat samanlainen pinta kuin pöytä
Edelleen: huolellinen käsienpesu eikä käsiä kasvoihin!
Yle Kioski - Aleksi
JOS D EI VOITA OON PETTYNY
AnosOros
717717
Sukaton
Foliohat
Monissa testeissä on todettu jopa hiirien kuolema näihin 5G aaltoihin? Eikö kukaan muu ole tutkinut tätä asiaa?
Se on säteilyä siinä missä muukin, laske itse vaikutukset ! Kun kirjastot aukeaa tai katso matematiikkaa netistä.
ArPeKu
Foliohat
Monissa testeissä on todettu jopa hiirien kuolema näihin 5G aaltoihin? Eikö kukaan muu ole tutkinut tätä asiaa?
Mitä sillä on tekemistä tämän keskustelun kanssa
GaryStone
DM187
Villi veikkakseni on että Italiassa on jo miljoona sairastunutta. Nojaa lähinnä siihen kun suuri osa on oireettomia tai heitä ei muuten vain testata.
En muista tarkkoja lukuja, mutta 11 euroopan maassa arvioivat että tartuntoja 6milj.-46milj. siis viime viikolla.
Raaka-Arska1980
Miksi koko Suomessa ei laiteta voimaan 30 päivän Lockdown tilaa poislukien elintärkeät alat ja näille aloille vasta-ainetestaus sekä koronatestit?
JKM83
Pessimistihän ei koskaan joudu pettymään :P
ValtteriA
A SE ON ALEKSI ÄLÄ VIITSI
Pipsavee
Uskoni tulevaisuuteen ei juuri ole ikinä ollut vahva t millenniaali
lonewol
Yle Kioski - Aleksi
JOS D EI VOITA OON PETTYNY
+Minä myös
GicGer
No mitä muuta tuohon voi nyt vastata?!?
Areena47
Foliohat
Monissa testeissä on todettu jopa hiirien kuolema näihin 5G aaltoihin? Eikö kukaan muu ole tutkinut tätä asiaa?
Olen tutkinut ei vaikutusta hiiriin mutta juuston kulutukseen suuri
Rapsa76
Etulinja 22:41 2500€ miinus verot niin käteen jää noin 1900€
Fragile lion
Nyt pitäis tehdä päätöksiä, että terveyttä edistävät elintarvikkeet hinnoteltaisiin korona-kukkarolle sopiviksi ja vastaavasti haitalliset tuotteet alkoon myyntiin...heh
Shamaanimummo
Tästä tulee suomen uusi nokia, en vaan vielä tiedä miten.
DM187
Antti Loiva
Trump tietää, mistä puhuu.
Trump haluaa että hänen korjaamansa talous jatkaisi nousuaan, mutta se peli on jo menetetty.
miehinen
EU on ollut yllättävän hiljaa tässä katastrofissa. Kaikki maat tekevät omiaan ja vetävät omaa linjaa. EU:n tulevaisuus on mun mielestä aika ohuella.
Tukesfimea
Foliohat
Monissa testeissä on todettu jopa hiirien kuolema näihin 5G aaltoihin? Eikö kukaan muu ole tutkinut tätä asiaa?
Mistä moinen tieto?
TahdotonTahti
Tupakka on ollut tarkoituksen mukaista ihmiselle ja sen keuhkoille. Puhtaus on sana joka pitäisi jättää museoon. Tupakalle hatun nosto, pinenä julmurina.
janikaaro
Pitäisikö Italiaa auttaa? Suomi kuuluu EU:ssa eri klikkiin kuin Italia ja vetää (ymmärrettävästi) kotiin päin. Onko Italia uusi Kreikka?
JKM83
KysyväEiTieltäEksyEikäTietävä
Miten näiden pisaroiden ja viruksen aerosolimuodon leviämisen ehkäiseminen niissä paikoissa missä ihmisiä liikkuu tulee toteutumaan (kaupat, apteekit, huoltoasemat) - leviävyys; pisarat 1-2m ja erosolimuoto 7-8 metriä? Lyödäänkö kaupat kiinni ja kassit noutoon parkkipaikalta. Aloitetaanko parkkipaikkojen desinfiointi? Miksi ihmisiä ei ohjeisteta käymään enintään kerran viikossa kaupassa?
Ne itse askarrellutkin maskit voivat oleellisesti auttaa tämän asian suhteen!
GaryStone
DM187
Pitääpä tutkia tuota tarkemmin... Mikseihän Suomesta lähetetä sitten sinne kanssa lääkäreitä..
Skype toimii, miksi lähteä italiaan?
eija251956
Foliohat
Eikö nämä 5G yhteydet vaikuta ihmisen solurakenteisiin?
Ei sen enempää kuin tämän nettiyhteyden käyttäminen. Siirry kynään, paperiin ja postikortteihin sekä lankapuhelimeen.
AnosOros
Tukesfimea
Mistä moinen tieto?
Huuhaa.totuus net
mronkainen
Ei muuten ole siivoojillakaan kovin kummoiset liksat, vaikka kovalla riskillä menevät näissä oloissa.
Svände
Sain viestin Jörn nimiseltä herralta rajan tuolta puolen; "Mikään ei muutu, dorka."
Foliohat
Ei me kuolla siihen, mutta meidän piti ottaa tietoinen riski 5G vaikutuksista jotta ihmiskunta voi kehittyä
anonyymi817053
@anonyymi863987 oot peruskoulupohjalla? 🤨
Sukaton
Raaka-Arska1980
Miksi koko Suomessa ei laiteta voimaan 30 päivän Lockdown tilaa poislukien elintärkeät alat ja näille aloille vasta-ainetestaus sekä koronatestit?
Testit epävarmoja.
Antti Loiva
Meillä on hyvät systeemit.
JannaS
miehinen
EU on ollut yllättävän hiljaa tässä katastrofissa. Kaikki maat tekevät omiaan ja vetävät omaa linjaa. EU:n tulevaisuus on mun mielestä aika ohuella.
EU ei ole mikään liittovaltio ja jokainen maa hoitaa omat päätöksensä. Toivottavasti tästä kuitenkin opitaan, että yhteistyötä pitää lisätä ja tiivistää entisestään.
ValtteriA
janikaaro
Pitäisikö Italiaa auttaa? Suomi kuuluu EU:ssa eri klikkiin kuin Italia ja vetää (ymmärrettävästi) kotiin päin. Onko Italia uusi Kreikka?
Italia auttoi Kiinaa lähettämällä tavaraa, nyt kun Italia tarvitsee apua, on Kiina valmis myymään Italian lahjoittamat tavarat takaisin sinne. Kiina sikailee ihan täysillä tässä
Wigord
Ja Suomella on jopa varmuusvarastot.
anonyymi863987
Miten olisi folio aski?
Raaka-Arska1980
Miksi ei koko Suomeen määrätä 30 päivän hengityssuojain pakkoa?
Eihättää
Ruotsi selviää tästäkin sodasta!
Ihmekö
Hieno kirje tuli sos-terv ministeriöltä. Odotin että mukana olisi lähetetty edes hengityssuojain. Nyt rahat laitettiin pelkkään kirjeeseen, jonka sisältö oli kaikille tuttu.
TahdotonTahti
Pelkoa vähän väreilee sieltä. Tulevaisuus siinä aina vaan nenän edessä :)
lonewol
eija251956
Ei sen enempää kuin tämän nettiyhteyden käyttäminen. Siirry kynään, paperiin ja postikortteihin sekä lankapuhelimeen.
Hollannissa lopetettiin 5g tornien rakennus koska asiaa ei ole tutkittu vielä tarpeeksi.
GaryStone
mronkainen
Ei muuten ole siivoojillakaan kovin kummoiset liksat, vaikka kovalla riskillä menevät näissä oloissa.
Ja hyvä niin.
TELKKUnekku67
Niin ollaan me veneessä, samaan aikaan, mut eri vene. Mun oma puuvene menee hulluna soutaen eteenpäin, kaverin vene vuotaa. Ja huvijahdit keinuttaa kumpaakin, kun ne huitelee ohi myötävirtaa melkosta vauhtia muista välittämättä.
ArPeKu
Foliohat
Ei me kuolla siihen, mutta meidän piti ottaa tietoinen riski 5G vaikutuksista jotta ihmiskunta voi kehittyä
nyt nukkumaan sieltä
Yle Kioski - Aleksi
Onks tol jäbällä greenscreen 🤔🤔 mitä se piilottelee ?! 🤔🤔
annakar
Fragile lion
Monet laihtuu, ku ei oo rahaa käytössä entiseen tapaan. Se on aika isolle osalle suomalaisia vaan hyvä asia. Voi mahdollisesti perusterveydentila monella parantua (diabetes ym.). Onkohan kukaan tehnyt arviolaskelmia kuinka paljon koronan aiheuttama köyhyys vähentää muita terveydenhoidon kustannuksia, jotka ovat sidonnaisia "ylihyvinvoinnista"
Vähävaraisuus aiheuttaa kyllä ennemmin lihomista ja muita terveysongelmia eikä laihtumista. Epäterveellinen ruoka on huomattavasti halvempaa kuin esim. tuoreet kasvikset. Lisäksi terveellisempää safkaa tarjoavat lounasruokalat on kiinni, mäkkärit erittäin halpoja ja auki. Moni hamstraa herkkuja ja alkoholia kun ei ole muutakaan tekemistä.
miehinen
Sairaalat ovat valmistautuneet mun mielestä hyvin. Varsinkin maakunnissa tilanne on aika rauhallinen ja valmustautuminen on timanttia
MHirvonen
Jos jotain hyvää hakee, niin nyt on hyvä aika kokeilla kotiviinin ja hunajasiman valmistusta.
suenpentu
Tarkoitus ois huomenna lähettä kasa postikortteja ihan vaan mulle tärkeiden ihmisten iloksi.
DM187
GaryStone
En muista tarkkoja lukuja, mutta 11 euroopan maassa arvioivat että tartuntoja 6milj.-46milj. siis viime viikolla.
Joo arvelinkin että olet nähnyt arvioita, etkä vain nojaa testattujen lukemiin, jota media harmillisesti vain mainitsee, vaikka se on merkittävää oikeastaan vain sairaalan henkilökunnille eikä epidemologeille. Arvioissa vaan huonoa tuo suuri hajonta tällä hetkellä
Herttileijaa25
Sukaton
Ei ole pakko mennä.
Saksikäden on pakko mennä työhön, kun työnantaja vaatii..
Henri1234567
Toivoisin päättäjiltä jämäkkyyttä. Laajempi testaus ja karanteenikäytännöt käyttöön koko Suomessa.
Kastehelmi333
Henkisessä piireissä tätä pidetään ihmiskunnan mahdollisuutena uuteen, parempaan tulevaisuuteen. Päästäänkö kapitalismista ihmiskunnan henkiseen heräämiseen?
Penny
Palaan vielä lopuksi ja uudelleen kaikkien yhteiseen vastuun kantamiseen: kummastuttaa se, että esim.edelleen tänään Lauttasaaren luontopoluilla kolmen leveässä rintamassa kulki 20-40v kuolematonta ihmistä, joita piti itse väistää pusikkoon ettei tartuta tai saa heiltä tartuntaa. Miten tämän simppeleimmän viestin edes auttavasta turvavälistä saisi kaikille perille? Ehkä tätä kautta?
AnosOros
Mitenkäs tulevaisuus Roope? Heikkeneekö dollarin merkitys
ilikkaK
kannattaako syödä kaikke
Väiskii_97
Tunteista puheen ollen, kyllä välillä hieman pelko tulee takaraivoon kun ei voi tietää mitä tuleman pitää 🤔
Juki707
Hippi telkkarissa , heh he
Foliohat
Olen samaa mieltä myös tän tulevaisuuden tutkijan kanssa!
Part
lonewol
Hollannissa lopetettiin 5g tornien rakennus koska asiaa ei ole tutkittu vielä tarpeeksi.
Eikä lopetettu t. Telealalla
ValtteriA
#kysymys Tälle miehelle - miten tämä vaikuttaa ns "toisen prioriteetin" töihin, eli ei-alkutuotantoon - hiljentyykö ravintolaelämä ja massakulttuuri tulevaisuudessa, jatkavatko oletettavasti ihmiset "välttelevää" käyttäytymistä myös tulevaisuudessa vielä vuosien ajan? Tämä sosiologinen aspekti kiinnostaa itseäni valtavasti. Sen vaikutus on itse virusta suurempi
HannibalFinland
Leiah81
Tiedoksi, mulla todettu korona... eka testi virheellinen negatiivinen ja nyt olen jo 15 päivää kamalassa kunnossa kotona. En kuitenkaanntarpeeksimkamalassa kunnossa et ois sairaalahoidon tarpeessa. Eli jos puhun suojaimien käytöstä jne niin mul syytä siihen..
Paranemista!
mronkainen
Yle Kioski - Aleksi
Onks tol jäbällä greenscreen 🤔🤔 mitä se piilottelee ?! 🤔🤔
Sillä on joku jättimäinen 5G-säteilytin, joka on aiheuttanut koko tän epidemian... :D
Yle Kioski - Aleksi
mronkainen
Sillä on joku jättimäinen 5G-säteilytin, joka on aiheuttanut koko tän epidemian... :D
Huutista 😂😂
AnosOros
Roopella on Zoom
Sukaton
Viime keväänä tämä oli monen "fiksun" mielestä vakavin maailman turvallisuusuhka, osapuilleen mitään ei tehty.
CeeTheC
ValtteriA
Italia auttoi Kiinaa lähettämällä tavaraa, nyt kun Italia tarvitsee apua, on Kiina valmis myymään Italian lahjoittamat tavarat takaisin sinne. Kiina sikailee ihan täysillä tässä
Juuri näin ja jopa enemmän
Opettajaäiti
Meillä on hyvä hallitus tähän hätään, hyvä terveydenhuolto tähän hätän ja paljon muuta hyvää. Kaikenmaailman oman edun tavoitteijat, persut sun muut vois katsoa peiliin ja etsiä sieltä rehellistä "talvisodan" henkeä maan edun hyväksi. Näkyykö?
anonyymi1456261
Rajat avataan liian aikaisin. Yritysjohtajat joita itse myös tunnen, lypsävät omiin taskuihinsa rahaa. Lomautukset jatkuu. Opiskelijoita eikä työttömiä oteta huomioon. Rahaa ei ole kohta tähän sähkön käyttöön (ostamme Venäjältä (itä, joka ottaa jo hyvin palloa haltuun) noin 50%). Kiina päästää viruksen valloilleen (helppo reagoida kun tietää mitä tulossa) ja myy kalliilla huonolaatuisia tuotteita.
Antti Loiva
Tulevaisuus on täysi arvoitus - arvaamaton odottaa jo meitä oven takana. Pelastustoimet ovat jatkossa arkipäivää. Johtaminenkin on hyvin komplekseista. Ongelmat kumuloituvat. Valtiot kutistuvat ja diktatuurit nousevat.
TahdotonTahti
Sististitesti olet kyllä täysin siististi iisi. Kunhan en käräytä naapuria
GaryStone
DM187
Joo arvelinkin että olet nähnyt arvioita, etkä vain nojaa testattujen lukemiin, jota media harmillisesti vain mainitsee, vaikka se on merkittävää oikeastaan vain sairaalan henkilökunnille eikä epidemologeille. Arvioissa vaan huonoa tuo suuri hajonta tällä hetkellä
Taisi olla jonkun brittiläisen epidemiologian laitoksen arvio mitä toitotettiin.
miehinen
Dystopiaa ken haluaa: Huxley: uusi uljas maailma ja Orwell: 1984
Myrskylintu_1
Yle Kioski - Aleksi
Onks tol jäbällä greenscreen 🤔🤔 mitä se piilottelee ?! 🤔🤔
Missä päin maailmaa paistaa aurinko tuolla tavalla tähän aikaan?
Pipsavee
Mikä salaliittoteoria-chat tästä yhtäkkiä tuli 🤔
DM187
ValtteriA
#kysymys Tälle miehelle - miten tämä vaikuttaa ns "toisen prioriteetin" töihin, eli ei-alkutuotantoon - hiljentyykö ravintolaelämä ja massakulttuuri tulevaisuudessa, jatkavatko oletettavasti ihmiset "välttelevää" käyttäytymistä myös tulevaisuudessa vielä vuosien ajan? Tämä sosiologinen aspekti kiinnostaa itseäni valtavasti. Sen vaikutus on itse virusta suurempi
No sehän riippuu siitä miten hyvin media vakuuttaa kansan että kaikki on "ok", vaikka ei ole.
Lomo
Nyt muistakaa suosia kotimaista. Pieni 3 henkilön kotimainenyritys jonka tuotteet saattaa maksaa 10% enemmän kuin ulkomailta tilattu, parhaillaan työllistää kaikkien mutkien kautta lopulta monia kymmeniä suomalaisia! Mikäli olet itse tai tiedät jonkun joka on lomautettu, kelaa tätä seuraavalla ostosreisulla. Samalla ilmasto kiittää.
Haitta-apina
Voiko sairaalat ottaa vapaaehtoisia töihin jos tilanne pahenee? Ei tietenkään ammattititoa vaativiin hoitohommiin jos ei ole koulutusta, mutta erilaisiin avustaviin töihin, esim. varastohommat, potilaiden siirrot, liikenteenohjaus, siivous tms... Olen valmis auttamaan ilman palkkaa jos moinen on mahdollista, en kuulu riskiryhmiin.
Tony Soprano70
Eli tää on sittenkin 5g pandemia? 😑
AnosOros
Kuoleeko kapitalismi
JKM83
Antti Loiva
Trump tietää, mistä puhuu.
Ootko siis ihan oikeasti katsonut/kuunnellut/lukenut niitä Trumpin viimeaikaisia esiintymisiä? :D
Areena47
Yle Kioski - Aleksi
Onks tol jäbällä greenscreen 🤔🤔 mitä se piilottelee ?! 🤔🤔
Ei puutu muuta kuin foliohattu päästä
GicGer
En olisi koskaan uskonut et joku jätkä Kiinassa söi lepakon ja nyt joudun istumaan kotona karanteenissa.
MinnaTohtori
Nyt on ollut tosi hiljaista terveydenhuollossa ja päivystyksessä. Toki varmaankin joku osa yhteydenotoista on päivystykseen aina vääräaikaisia, mutta älkää nyt hyvät ihmiset välttäkö hätätapausten hoitoa. Sydän ja aivotapahtumat pitää hoitaa heti, ettei tule pysyviä ongelmia!
TahdotonTahti
Korona vapaaksi
TJPablo
Nyt riittää jo pelko ei riitä mielissä seinät ja rajat kunhan rakkaus riittää onha meillä ulkona puut ja sisällä patjamajat nyt ei käydä sotaa toisiamme vastaan et tarvitse paperimuuria et ruokavarastoja itestäs korkeempia sun luulot tän maailman lopusta on liian suuria niitten rinnalla ihmiset sun rinnalla näyttää pieniltä suorastaan mitättömiltä ja virukset joka pinnalla jkolmemetrisiltä
Pipsavee
AnosOros
Roopella on Zoom
Zoomista painajaisia koska yliopiston luennot
Wigord
Kaikki valtioden väliset liitot on perustettu johonkin kriisiin, yleensä sotaan. Myös valtiot on lähestulkoon kaikki käyneet läpi jonkinlaisen sisällissodan. Yhdistääkö tämä nyt euroopan?
GaryStone
Viime pandemiassa tais olla syypää 3g vai 4g en muista. SARS:n aikaan tais syy olla gsm verkossa.
Juki707
Tony Soprano70
Eli tää on sittenkin 5g pandemia? 😑
Selittämättömiö yhtäläisyyksiä löytyy
Thelba
Tahdon utopian <3 <3
Kettukettu1973
uskomatonta miten nopeasti ilmasto tervehtyy - se voitaisiin pitää
Sukaton
#kysymys tälle-heebolle Kuinka hyväveli-järjestelmä auttaa, eli poliitikot jakaa rahaa kaveriensa suuryrityksille, sen sijaan että (esim. USA) annettaisiin käteistä jokaiselle ?
GaryStone
Juki707
Selittämättömiö yhtäläisyyksiä löytyy
😃😃
volvo kuski
Miten on mahdollista että uudenmaan rajalta pääsee muualle suomeen ja poliisi ei tarkista kuumeen mittaus laitteella ihmisiä niinkuin muualla maailmassa tehdään olen tätä toimintaa katsonut huolestuneena raja vuotaa kuin seula !
ata1
Hullua on, kun jotkut syyttelevät poliittisia puolueita tai vaikka jotain 5G-tekniikkaa tällaisesta viruksesta.-..
mronkainen
Ozzy Osbournehan puri lepakolta pään jo 1982. Aiheuttiko Ossi koko sotkun?
CliffaFriidu
Eikö tämä MrAngryBird voisi käyttää Kiina-suhteitaan, jotta saataisiin edes kunnollisia suojavälineitä...
MHirvonen
Varsin jees tuo tulevaisuuden tutkija
Katjapeltola123
Yhdessä kaikki on mahdollista🙂
japek72
sanokaa nyt jumalauta ihmisille että pitää ottaa muutki huomioon..ja hengityssuojaimet kaikille
TahdotonTahti
Mikä halutaan mahdollisekdi, heh he hee
ATK-nainen
Se joka on joskus sanonut ettei yksi ihminen voi muuttaa maailmaa ei ikinä oo syöny lepakkoa!
HannibalFinland
Roope toi virkistävää uutta tähän keskusteluun!!!!
Diamondsandrust
Olipa kerran pikku korona joka tuli ja kertoi ihmiselle että et olekkaan kuolematon. Että elämä on rajallinen ja arvokas sellaisena kuin se juuri nyt on...
Cribsmeister
Katsokaa kaikki foliohatut, David Icken LondonRealiin tekemä haastattelu, tämä on youtubesta ja vimeosta poistettu video!! Erittäin päräyttävää informaatiota! Ja myös suuri suositus kaikille muillekin ketkä haluavat näille asioille hieman eri perspektiiviä ja teorioita! :)
AnosOros
Keksikääpä jotain muita syitä, kuin pandemia ja sota,jolla syyllä voisi sulkea maita
eeroanterokoo
Luin jostain tiedejulkaisusta että Ebolakin olisi ollut hiuskarvan varassa levitä muualle maailmaan,jos epidemia olisi tapahtunut turistivetoisemmassa maassa.
Siiderivalas
Miksi nämä asiantuntijat ovat niin pessimistisiä? Tässähän on mahdollisuus uudistua! Miksi peilata sitä, miten historiassa on tehty, missä luottamus ihmisten uusiutumiskykyyn? Miksi pelätään, että Suomessa siirryttäisiin jonkinlaiseen diktatuuriin? Hei kamoon, vähän optimismia kehiin!
Wigord
Italiaa voisi ennemminkin rankaista.
DM187
JKM83
Ootko siis ihan oikeasti katsonut/kuunnellut/lukenut niitä Trumpin viimeaikaisia esiintymisiä? :D
Trump oli alkuun tosi ignorantti että virus olisi ongelma, mutta onneksi on alkanut myöntää, jotta voi tehdä ratkaisuja joilla viruksesta saadaan pienempi uhka.
Tatuoo
GaryStone
Viime pandemiassa tais olla syypää 3g vai 4g en muista. SARS:n aikaan tais syy olla gsm verkossa.
Hah. Joo ja NMT toi suomeen laman 😂
Areena47
GaryStone
Viime pandemiassa tais olla syypää 3g vai 4g en muista. SARS:n aikaan tais syy olla gsm verkossa.
SARSiahan se tää Covid19:kin on
MHirvonen
AnosOros
Keksikääpä jotain muita syitä, kuin pandemia ja sota,jolla syyllä voisi sulkea maita
Kelpaako luonnonkatastrofi?
Pipsavee
Joko tää nyt taas loppuu :(
Antti Loiva
Kelataan eteenpäin.
tikavikki
Tämä on hyvä harjoitus sen varalle mitä biologisilla aseilla saa aikaan.
anonyymi1456153
Vanha hieno Winston Churchillin ajatus tuo viimeinen....
Fann
Hirvittää mitä tulee vastaan kun tämä roihahtaa vanhustenhoidossa. Mummot kulkee joka paikassa ja lääppivät ja pissivät ympäriinsä.. suojavarusteita toivottavasti siis saadaan tarpeeksi, sopii epäillä, maakunnissa niitä ei ole paljon näkynyt.
MarkkuPulu
Booker T -palkittu :)
GaryStone
Areena47
SARSiahan se tää Covid19:kin on
okei no SARS-Cov-1 jos haluut olla nihilisti
Sannelik
Mitä meille jäi tästä?
Fragile lion
Uusi Suomi kehään...MUUTOS on mahdollisuus
Sukaton
Katsokaa epidemioita vrt. auringonpilkkuihin, menivät suhteessa 1-1 viime vuosisadalla. Nyt ei.
Docventures Mode
Pipsavee
Joko tää nyt taas loppuu :(
Kaikki loppuu aikanaan. Ilmeisesti myös korona-aika!
Thelba
Tahtoo myös lisää Docventures koronaextraa !!!
DM187
DM187
Trump oli alkuun tosi ignorantti että virus olisi ongelma, mutta onneksi on alkanut myöntää, jotta voi tehdä ratkaisuja joilla viruksesta saadaan pienempi uhka.
Trump yrittää avata Amerikan jotta talous ei täysin kuolisi. Se on hänen prioriteetti, eikä viruksen uhrien vähentäminen.
TahdotonTahti
Vä vähäisin. Tähän ei ihan vielä päästä
MHirvonen
Koska saadaam kirjastoihin Riku Rantalan lukemia äänikirjoja?
Jpena
Haitta-apina
Voiko sairaalat ottaa vapaaehtoisia töihin jos tilanne pahenee? Ei tietenkään ammattititoa vaativiin hoitohommiin jos ei ole koulutusta, mutta erilaisiin avustaviin töihin, esim. varastohommat, potilaiden siirrot, liikenteenohjaus, siivous tms... Olen valmis auttamaan ilman palkkaa jos moinen on mahdollista, en kuulu riskiryhmiin.
Iso osa noistakin töistä vaatii infektioiden torjunnan osaamista. Kyllä kuitenkin jatkossa "hanttihommia" tulee olemaan työttömille ja lomautetuille
V3lhoTV
Ilonpilaajat
Yle Kioski - Aleksi
Noniiiin!! se oli siinä !!
Sukaton
Hyvää yötä, älkää stressatko !
GicGer
Jos jotain hyvää tästä tilanteesta, niin saatiin ylimääräinen docventures-lähetys, kiitos kaikille seurasta!
JP620
lopettakaa nyt tietoliikenneverkkojen ja viruksien sotkeminen keskenääb
Ali_L
Pipsavee
Mikä salaliittoteoria-chat tästä yhtäkkiä tuli 🤔
Samaa ihmettelin, hetken oli muutama järkevä välissä ja taas kosahti
Rapsa76
Fann
Hirvittää mitä tulee vastaan kun tämä roihahtaa vanhustenhoidossa. Mummot kulkee joka paikassa ja lääppivät ja pissivät ympäriinsä.. suojavarusteita toivottavasti siis saadaan tarpeeksi, sopii epäillä, maakunnissa niitä ei ole paljon näkynyt.
Eipä suojavarusteita oo.
HannibalFinland
Hyvää yötä!
Nollis
Kiitos ja kumarrus!
JKM83
Yle Kioski - Aleksi
Onks tol jäbällä greenscreen 🤔🤔 mitä se piilottelee ?! 🤔🤔
Oon jo tovin pohtinut, että mahtaako esim. Daily Social Distancing Showkin olla "taustakorjattu" :)
Wigord
AnosOros
Keksikääpä jotain muita syitä, kuin pandemia ja sota,jolla syyllä voisi sulkea maita
Ilmastonmuutos ja sen luomat pakolaiset.
Pipsavee
Kiitos taas keskusteluista, pysykää terveinä ja pitäkää muutkin turvassa ❤️🐯
Herr Direktör
Öitäh
Docventures Mode
Olipa huikee ilta, tämäkin! Kiitos kiitos kiitos teille kaikille siitä, että olitte messissä!
Yle Kioski - Aleksi
TUHANNET KIITOKSET OSALLISTUNEILLE 🥰🥰🥰
Cribsmeister
Katsokaa kaikki foliohatut, David Icken LondonRealiin tekemä haastattelu, tämä on youtubesta ja vimeosta poistettu video!! Erittäin päräyttävää informaatiota! Ja myös suuri suositus kaikille muillekin ketkä haluavat näille asioille hieman eri perspektiiviä ja teorioita! :)
Maifiina
Kiitos seurasta!
Lartsenekkeri
Kiitos!
Docventures Raattori
Kiitos jokaiselle chattaajalle, tämä oli suuri ilo. Stay safe joka iikka!
MHirvonen
Olkaa kilttejä, älkääkä syökö keltaista lunta
suenpentu
Kiitos jälleen!
mronkainen
Kerrankin jaksoin valvoa ja katsoa. Kiitokset!
Antti Loiva
Kiitos!
Rapsa76
Kiittoos
DM187
Icke uskoo reptiileihin. Sen tiedon jälkeen ei enää kiinnostanut hänen matsku :D
anonyymi375651
Heti kun lähetys loppu niin Tunna rapsuttamassa antaumuksella nenää 😂😂
AnosOros
Cribsmeister
Katsokaa kaikki foliohatut, David Icken LondonRealiin tekemä haastattelu, tämä on youtubesta ja vimeosta poistettu video!! Erittäin päräyttävää informaatiota! Ja myös suuri suositus kaikille muillekin ketkä haluavat näille asioille hieman eri perspektiiviä ja teorioita! :)
Hän on lisko. Kiitos Docventures. Taas
Tilitunttu
Lomautukset vaikuttavat tuloihin, joiden perusteella ainakin parinkymmenen tuhannen tulevan äidin äitiysrahat määräytyvät. Toivottavasti tämä huomioidaan päätöksissä ja voitaisiin tehdä poikkeus tukien määräytymiseen, kunnes tilanne normalisoituu.
Fragile lion
Merci beaucoup
anonyymi817053
Hallitus jakaa mazzii julkiselle nyt vaan. 6+ viikon lomautusaika ... ja me maksetaa. Yksityisellä 5pv HIENOA MAZZZZI MARIN
Wigord
Tuleekos huomenna radionpuolelta Docventures löpinät? Meni ohi jos mainittiin.
Docventures Mode
Illan aktiiveille spessuterkut! Kiitos DM187, ValtteriA & GaryStone
Docventures Mode
Ja KIITOS TE KAIKKI MUUTKIN! Öitä ja seuraavaan kertaan!
Launder Source
Kiitos!
Docventures Mode
Ja palautetta saa laittaa tulemaan: ylechat.palaute@yle.fi

Uusimmat sisällöt - Docventures