Hyppää pääsisältöön
Yle yhtiönä

Vuoden kohokohdat 2019

Tutustu Ylen vuoden 2019 kohokohtiin: sisältöihin televisiossa, radiossa ja verkossa, tapahtumiin ja palveluihin.

Ylen aamu-tv uudistui Ylen aamuksi

Eduskunta- ja europarlamenttivaalit eri kielillä

Naisten jalkapallon MM-kisat Ranskassa

Yle on panostanut määrätietoisesti erityisesti urheilun tasa-arvon edistämiseen sekä digitaaliseen tarinankerrontaan. Tuomme monipuolisesti esille kotimaisten urheilulajien kirjoa sekä liikuntaa harrastuksena. Urheilun uutistoiminnassa ja tapahtumatarjonnassa nostettiin esiin ilmiöitä yli sadasta urheilulajista. Naissurheilun määrä urheilusisällöissämme on kasvanut merkittävästi.

Nenäpäivä

YleX Naurumaraton

YleX järjesti Nenäpäivän yhteydessä 41 tuntia kestäneen suoran Naurumaraton-lähetyksen, joka keräsi kampanjalle yli 176 000 euroa ja sai Kultaisen Venlan vuoden parhaana ohjelmana.

Valtakunnallinen I love muovi -kampanja ja kierrätyshaaste

Saunapäivänä 203 037 löylyttelijää ja kartalla yli 1 000 saunaa

Pointti-kaupunkifestivaali

Uutena yhteistyön ja vuorovaikutuksen muotona järjestimme elokuussa Helsingin kaupungin kanssa kolmipäiväisen Pointti-kaupunkifestivaalin, jossa kävijät pääsivät muun muassa seuraamaan Ylen lähetyksiä ja keskustelemaan tekijöiden kanssa. Tapahtuma keräsi noin 25 000 kävijää.

Radio Sodoma 2

Ted & Kaj -podcast

Elämäni biisi

SuomiLOVE

Radion sinfoniaorkesteri

Radion sinfoniaorkesterille vuosi oli yleisömenestys; Helsingin Musiikkitalon konserttisalin täyttöaste oli 99 prosenttia. Yle välitti kaikki konsertit radion, television ja verkon kautta, ja jokainen konserttiohjelma tavoitti arviolta 200 000 kuulijaa, mikä on Suomen kokoisessa maassa taidemusiikin saralla merkittävä määrä.

Koivisto-sarja

M/S Romantic

Invisible Heroes

Muumilaakso

Ylen toistaiseksi suurin yhteistuotanto, suomalais-brittiläinen Muumilaakso-animaatiosarja sai ensi-iltansa helmikuussa 2019. Sen ensimmäisen jakso nousi Yle Areenan kaikkien aikojen katsotuimmaksi ohjelmaksi 2,1 miljoonalla katsojalla. Sarjan toinen tuotantokausi nähdään keväällä 2020. Siitä julkaistaan ensimmäisen tuotantokauden tapaan jaksoja myös saameksi.

Pikku Kakkosen Eskari-sovellus

Yle jatkoi edelleen lasten ja nuorten ohjelmien ja verkkokonseptien kehitystyötä. Alle kouluikäisille julkaistiin uusi Pikku Kakkosen Eskari-sovellus, jonka pelikokonaisuus kehittää lasten lukivalmiuksia leikin ja vuorovaikutuksen keinoin.

Kehoni on minun -kokonaisuus

Lapsille suunnatussa Kehoni on minun -kokonaisuudessa harjoiteltiin turvataitoja. Asiantuntijanatahona toimi Pelastakaa Lapset ry ja norjalainen tuotantoyhtiö Bivrost Film.

Yle Areenan kaikki sisällöt avautuivat EU-alueella matkustavien käyttöön

Ylen sisältöjen saatavuus ulkomailla laajeni edelleen, kun veimme EU:n siirrettävyysasetuksen soveltamisen päätökseen vuoden aikana. Sen myötä kaikki Yle Areenan sisällöt avautuivat EU-alueella matkustavien ja Suomessa pysyvästi asuvien käyttöön eri laitteilla Yle Tunnuksen avulla.

Tyynenmeren ydinkokeita esitteli Paratiisi-VR

Valeuutisten levittämistä havainnollisti Trollitehdas-mobiilipeli