Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Yle Urheilu tarjoaa jumppaohjelmaa

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastauksia ja oikaisuja. Tämä vastaus on lähetetty Helsingin Sanomiin 9.4.2020.

Olavi Lehtinen toivoi mielipidepalstalla (HS 9.4.) Urheiluruudun tilalle jumppaohjelmaa, myös uusia tuotantoja.

Lehtisen toivetta on jo toteutettu. Yle Urheilun tuottama uusi Jumppahetki-ohjelma alkoi maanantaina 6. huhtikuuta. Uusia jaksoja tulee maanantaista perjantaihin Yle TV2:ssa kaksi kertaa päivässä sekä koottuna kokonaisuutena lauantaisin. Ohjelmat ovat katsottavissa myös Yle Areenassa. Yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa tehdyt Jumppahetket ovat löytäneet heti yleisönsä katsojalukujen valossa ilahduttavalla tavalla.

Jumppahetki-ohjelman lisäksi Ylen kanavilla ja Yle Areenassa nähdään ja kuullaan mm. Iltajumppaa, Sporttituokioita, Voimaharjoittelusarjaa ja Radiojumppaa. Lisääkin on suunnitteilla. Voi siis todeta, että Yle panostaa tosissaan liikunnan edistämiseen.

Urheiluruudun lähetyksistä ja lähetysminuuteista on vähennetty yli puolet, ja näitä minuutteja käytetään uutislähetysten laajentamiseen poikkeuksellisessa tilanteessa. Kerromme päivittäin lyhyesti urheilumaailman tärkeimmät uutiset, jotta tyydytämme yleisön tiedonjanon myös urheilua ja liikuntakenttää koskettavissa aiheissa.

Joose Palonen
urheilupäällikkö
Yle