Hyppää pääsisältöön

Dokkarifestaria ja uutta, ylistettyä brittidraamaa – viikolla 16 jatkuvat myös Teeman New York -leffat!

Klassikkoromaaniin perustuva brittisarja kolmesta erilaisesta perheestä. joiden elämät risteävät sattumalta,
Uusi brittidraama Talo jalavan varjossa alkaa. Sarjassa nähdään muun muassa Tracey Ullman. Klassikkoromaaniin perustuva brittisarja kolmesta erilaisesta perheestä. joiden elämät risteävät sattumalta, Kuva: Laurie Sparham © 2017 Starz Entertainment, LLC / Lions Gate International Limited Yle TV1,Talo jalavan varjossa

Dokkarifanit saavat tällä viikolla katsottavakseen valikoiman kovimpia, koskettavimpia ja tuoreimpia dokkareita, kun Areenan ja Teeman Dokkarifestivaali pyörähtää käyntiin! Lisäksi luvassa mm. uusi, ylistetty brittidraama Talo jalavan varjossa.

Dokkarifestivaalilla on tarjolla niin koskettavia tarinoita sodan keskeltä, maailmaa lasten näkökulmasta kuin tarinaa legendaarisesta jalkapalloilijasta Diego Maradonasta. Dokkarifestarin dokumentit on esitelty alla Teeman esityspäivän mukaan.

Kriitikoilta loistavat arvostelut saanut neljäosainen minisarja Talo jalavan varjossa on Oscar-palkitun käsikirjoittaja Kenneth Lonerganin ja BAFTA-palkitun ohjaajan Hettie Macdonaldin yhteistyö. E. M. Forsterin vuonna 1910 julkaistun romaanin uusi draamatulkinta kuvaa tuoreesti luokkayhteiskunnan tilaa ja sen hidasta muutosta 1900-luvun alun Englannissa. Minisarja kertoo kolmen hyvin erilaisista taustoista ponnistavan perheen vaiheista hetkellä, jolloin niiden elämäntarinat risteävät sattuman kautta.

Kandit saapuvat ruutuihin jälleen uudella tuotantokaudella uusien kandien ja eläintarinoiden kera. Sarjan kuudennella tuotantokaudella Kandit kohtaavat eläinpotilaansa ja niiden omistajat Ylitorniolla, Toholammilla ja Vöyrillä.

Teemalauantaissa nautitaan Broadwayn sykkeestä. Illan aikana nähdään uusi dokumentti steppitanssin historiasta sekä mestaritanssija-koreografi-ohjaaja Bob Fossen omaelämäkerrallinen elokuva vähän liian kovasta sykkeestä New Yorkin Broadwaylla.

Luvassa on myös muun muassa uusi podcast-sarja Virtasen taloushistoria, joka avaa talouteen liittyvien tapahtumien ja mekanismien taustoja. Sarjan isäntä Juha Virtanen vie kuulijat taloushistorian maailmaan tarinoiden kautta, jotka tarjoavat oivalluksia, sivistystä ja viihdettä. Jaksoissa käsitellään mm. 1990-luvun alun syvää lamaa, maailmanlaajuista finanssikriisiä, IT-kuplan hajoamista ja taloudellista riippumattomuutta.

Katso viikon parhaat tv- ja radio-ohjelmatärpit alta!

DOKKARIFESTIVAALI

Dokkarifestivaali Yle Areenassa ja Teemalla

Areena 13.4-19.4.
Teema 15.4.-17.4.

Diego Maradona, For Sama, Leftover Women, School of Seduction, Aatos ja Amine, Mating ja vaikkapa kaupan päälle vielä Love Child ja Veeran Maaginen Elämä.

Dokkarifestivaalilla on valikoima parhaita, kovimpia, koskettavimpia ja tuoreimpia dokumentteja. Tee oma festivaalisi missä ikinä oletkin, tee se millaiseksi sen ikinä haluatkaan. Tee testejä, tee listasi, lue artikkeleita, katso Sama-tytön tarina, katso sotavalokuvaajan arkea tai tutustu luontoinstallaatiotaidetta tekevään artistiin. Katso, mitä Dokkarifanit suosittelevat. Neljän kopla katsoi valikoiman ja teki valintansa. Tule katsomaan, miltä maailma näyttää nyt juuri dokkaristien kertomana ja dokkarifanien suosittelemana.

Dokkarifestivaalin dokumentit:
Diego Maradona (Areena 12.3.2022 saakka, Yle Teema 17.4.) Veeran maaginen elämä (Areena 12.10.2020 saakka, Yle Teema 16.4.) , For Sama (Kirje Alepposta, Areena28.2.2022 saakka, Yle Teema 16.4.), Love Child (Yhdessä Aina, 90 vrk), This Train I Ride (Areena 180 vrk), Colombia In My Arms (Areena 180 vrk), Carnival Pilgrims (Ikuiset Vaeltajat, Areena 90 vrk), Photographer of War (Sota sisälläni, Areena 12.10.2020 saakka, Yle Teema 15.4.), Fatei and The Sea (Fatei ja meri, Yle Areena 180 vrk), Leftover Women (Areena 90 vrk), Aatos ja Amine (Areena 10.10.2020 saakka, Yle Teema 15.4.), Walking on Water (Areena 120 vrk, Yle Teema 15.4.), There Are No Fakes (Areena 90 vrk), Mating (=Parning), School of Seduction (Areena 90 vrk), Fraemling (Vieras ystäväni, Areena 90 vkr), Jäte (Areena 30 vrk), Earth (Areena 90 vrk), Maailman onnellisin kansa (Areena 2025 saakka), Nepalin morsian (Areena 90 vrk, Yle TV1 15.4.)

Kuvassa jalkapalloilija Diego Maradona pitelemässä naista sylissään ja kävelemässä hiekkarannalla.
Dokkarifestivaali. Kuvassa jalkapalloilija Diego Maradona pitelemässä naista sylissään ja kävelemässä hiekkarannalla. Kuva: Atlantida Dokkarifestivaali

TIISTAI 14.4.

Virtasen taloushistoria – uusi podcast!

Yle Areena
Kuuntele tästä
Oli vuosi 2008. Upouusi unelmakoti oli juuri rakenteilla. Kylppäriin valittiin isot, punaiset kaakelit ja olohuoneeseen teetettiin lisätöinä upea takka. Samaan aikaan toisella puolella maapalloa, maailman finanssikeskittymässä New Yorkin Wall Streetillä kaatui kuuluisa rahoitusalan yritys. Rakennusliike meni konkurssiin. Maailmanlaajuinen finanssikriisi vyöryi suomalaisten elämään.

Virtasen taloushistoria -podcast-sarja avaa talouteen liittyvien tapahtumien ja mekanismien taustoja. Sarjan isäntä Juha Virtanen vie kuulijat taloushistorian maailmaan tarinoiden kautta, jotka tarjoavat oivalluksia, sivistystä ja viihdettä. Jaksoissa käsitellään mm. 1990-luvun alun syvää lamaa, maailmanlaajuista finanssikriisiä, IT-kuplan hajoamista ja taloudellista riippumattomuutta.

Kaisa Pulakan tutkimuksia – Pelko! – uusi sarja!

Yle Radio 1 klo 17.10 ja Yle Areena
Kuuntele tästä
Kaisa Pulakan Pelko!-audiosarja käsittelee pelon ja pelolla hallitsemisen kulttuurihistoriaa. Sarja tutkii, millaisia asioita ja ilmiöitä ihmiset ovat eri aikoina pelänneet, miten näitä pelkoja on hyödynnetty ihmisten ohjailussa ja miten pelot ovat heijastuneet kulttuurissa - millaista musiikkia, taidetta ja kirjallisuutta ne ovat synnyttäneet.

Kahdeksassa jaksossaan Pelko! tutustuttaa kuulijansa mm. ruton pelon innoittamiin itsensäruoskimiskulkueisiin, renessanssiajan noitavainoihin, valistusajan moraalisista peloista syntyneeseen kauhukirjallisuuteen, kylmän sodan kauhuihin populaarikulttuurissa, ilmastoahdistukseen ja pandemiapelkoon sekä kirjallisuuden luomiin dystooppisiin tulevaisuuskuviin. Sarja ei kuitenkaan pelottele kuulijaansa, vaan tarjoaa mahdollisuuden oppia pientä pelkokriittisyyttä!

Talo jalavan varjossa (12) – uusi sarja!

Yle TV1 klo 19.00
Katso tästä
(Howards End, UK/USA 2017) Kriitikoilta loistavat arvostelut saanut neljäosainen minisarja Talo jalavan varjossa on Oscar-palkitun käsikirjoittaja Kenneth Lonerganin ja BAFTA-palkitun ohjaajan Hettie Macdonaldin yhteistyö. E. M. Forsterin vuonna 1910 julkaistun romaanin uusi draamatulkinta kuvaa tuoreesti luokkayhteiskunnan tilaa ja sen hidasta muutosta 1900-luvun alun Englannissa. Minisarja kertoo kolmen hyvin erilaisista taustoista ponnistavan perheen vaiheista hetkellä, jolloin niiden elämäntarinat risteävät sattuman kautta.

Schlegelin perheessä kasvaa nuoria mammonasta piittaamattomia älykköjä ja idealisteja, Wilcoxit ovat perineet rahansa ja vain takovat sitä lisää, kun taas Bastit kuuluvat työväenluokkaan, joka saa raataa elantonsa eteen ja voi ainoastaan haaveilla paremmasta. Toisille maallinen rikkaus on tärkeintä elämässä, toisille arvot ja periaatteet ovat kaikki kaikessa.

Pääosissa nähdään mm. Agent Carter -sarjasta ja Captain America -elokuvista tunnettu Hayley Atwell sekä Succession-sarjan Matthew Macfadyen. Muut pääosat: Tracey Ullman, Philippa Coulthard, Joe Bannister, Jonah Hauer-King, Joseph Quinn, Rosalind Eleazar. Käsikirjoitukseksi muokannut: Kenneth Lonergan. Ohjaus: Hettie MacDonald. Tuotanto: Playground Television, Cityentertainment, Kippster Entertainment, BBC Starz, Britannia/Yhdysvallat, 2017-18.

Lue lisää täältä!

Klassikkoromaaniin perustuva brittisarja kolmesta erilaisesta perheestä. joiden elämät risteävät sattumalta,
Talo jalavan varjossa. Klassikkoromaaniin perustuva brittisarja kolmesta erilaisesta perheestä. joiden elämät risteävät sattumalta, Kuva: Laurie Sparham © 2017 Starz Entertainment, LLC / Lions Gate International Limited Yle TV1,Talo jalavan varjossa

Valitut sanat

Yle Teema klo 20.00 ja 20.30 - uudet jaksot alkavat!
Katso tästä

Thuy & Hosseini
Pettävä muisti kerii omintaikeisia kuvia menneisyydestä. Kim Thúyn omaelämäkerrallinen romaani sodasta, venepakolaisuudesta ja kotoutumisesta on ylistys elämälle. Haastattelijana Silvia Hosseini.

Blasim & Saarikoski
Maanpakolaisuus on kirjailijalle lahja. Irakilaissyntyiselle suomalaiskirjailija Hassan Blasimille ajatus yhdestä, pysyvästä identiteetistä kuulostaa hirvittävän tylsältä. Haastattelijana Laura Saarikoski.

Hassan Blasim
Valitut sanat: Hasam Blasim. Hassan Blasim Kuva: Yle Kuvapalvelu asiaohjelmat,valitut sanat: Hasam Blasim

Mies joka kuvasi New Yorkin – New York Yle Teemalla!

Yle Teema klo 21.00
Katso tästä
(The Man Who Shot New York, Britannia 2019) Harold Feinstein oli yksi Amerikan arvostetuimpia valokuvaajia. Hänen mustavalkokuviinsa tallentui inhimillisyyttä huokuvia otoksia niin Manhattanin kaduilta, maaseudun hippialueilta kuin Korean sodastakin. Dokumentti esittele Feinsteinin haastattelun hänen elämänsä viimeisiltä vuosilta - ajalta, jolloin hänen työnsä nautti jälleen suurta arvostusta. Yle Areena 31.8.2021 saakka

Valokuvaaja Harold Feinstein säätää kameraansa kadulla New Yorkissa
Mies joka kuvasi New Yorkin. Valokuvaaja Harold Feinstein säätää kameraansa kadulla New Yorkissa Kuva: Harold Feinstein New York,Harold Feinstein,teeman dokumentit

KESKIVIIKKO 15.4.

Prisma: Vuorovesi 1-3

Yle TV1 klo 19.00
Katso tästä
(Tide, Britannia 2019) Vuorovesi on voimakas ja ihmeellinen luonnonvoima, jonka ihminen on jo vuosisatojen ajan pyrkinyt valjastamaan omiin ympäristöllisiin, sosiaalisiin ja taloudellisiin tarkoituksiinsa. Dokumentti kuvaa vuoroveden vaikutuksia meren äärellä asuviin ihmisiin ja erilaisiin maisemiin ympäri maailmaa. Yle Areena 30.9.2021 saakka

Lue lisää täältä!

Sukeltaja meressä
Prisma: Vuorovesi. Sukeltaja meressä Kuva: Yle Kuvapalvelu Prisma,Prisma: Vuorovesi

Kandit, S6 – uusi kausi!

Yle TV1 klo 20.00
Katso tästä
Kandit on koskettava, yllättävä ja ronski kuvaus kolmen eläinlääketieteen kandin ensimmäisestä itsenäisestä kesästä lääkärinä. Uuden kohtaaminen, epävarmuus ja kasvaminen ovat osa viittä vaille valmiiden eläinlääkärien tulikastetta. Kandeille unelma-ammatista tulee totta.

8-osainen dokumentaarinen televisiosarja on kuvattu silloin kun apua tarvitaan, hetkellä jolloin eläimet, eläinten omistajat ja Kandit kohtaavat. Kauden aikana nähdään mm. hellyydenkipeä kastroitava pässi, kissa, jonka anestesia on loppua kesken leikkauksen sekä hurja operaatio navetassa. Entä miten paljasjalkainen helsinkiläinen Matias pärjää kandina Lapissa? Onnistuuko hän saamaan ajokortin, joka on aivan välttämätön kunnaneläinlääkärin työssä? Sarjan kuudennella tuotantokaudella Kandit kohtaavat eläinpotilaansa ja niiden omistajat Ylitorniolla, Toholammilla ja Vöyrillä. Kandeina uudessa kaudessa ovat Matias Kylliäinen (Ylitornio), Ilkka Ahola (Toholampi) ja Emma Woivalin (Vöyri).

Kolme rohkeaa kandia Matias Kylliäinen, Ilkka Ahola ja Emma Woivalin näyttää, kuinka työ sujuu.
Kandit. Kolme rohkeaa kandia Matias Kylliäinen, Ilkka Ahola ja Emma Woivalin näyttää, kuinka työ sujuu. Kuva: Ilmari Fabritius / Yle Yle TV1,kandit

Aatos ja Amine (S) – Dokkarifestivaali

Yle Teema klo 20.02 ja Yle Areena
Katso tästä
(Suomi 2019) Dokkarifestivaalin Yle Teemalla avaa suuria kysymyksiä lasten silmin tutkiva Aatos ja Amine. Yhdessä ystävykset Aatos ja Amine pohtivat jumaluutta ja elämän tarkoitusta Brysselin Molenbeekin lähiössä. Kahdesta eri kulttuurista tulevan lapsen ystävyys ajautuu kriisiin terrori-iskujen jälkeen. Ohjaus: Reetta Huhtanen. Yle Areena 10.10.2020 saakka

Två små pojkar, Aatos Amine, sitter bakom varandra på en gräsmatta i en park och leker tåg. Stillbild från dokumentären Aatos ja Amine.
Aatos ja Amine. Två små pojkar, Aatos Amine, sitter bakom varandra på en gräsmatta i en park och leker tåg. Stillbild från dokumentären Aatos ja Amine. Kuva: Hannu-Pekka Vitikainen lapset (perheenjäsenet)

Sota sisälläni (12) – Dokkarifestivaali

Yle Teema klo 21.15 ja Yle Areena
Katso tästä
(Photographer of War, Tanska 2017) Palkittu tanskalainen sotakuvaaja Jan Grarup palaa kotiin kuolemansairaan vaimonsa luo. Yhtäkkiä kiireinen isä on vastuussa surunsa kanssa kamppailevasta perheestä samalla kun maailman kriisipesäkkeet vetävät puoleensa. Ohjaus: Boris Benjamin Bertram. Yle Areena 12.10.2020 saakka

Miehiä mustavalkoisessa kuvassa. Yksi pitää itkevänä toista sylissä, toinen seisoo surullisen näköisenä takana.
Sota sisälläni. Miehiä mustavalkoisessa kuvassa. Yksi pitää itkevänä toista sylissä, toinen seisoo surullisen näköisenä takana. Kuva: Jan Grarup/LAIF/Yle Kuvapalvelu Dokkarifestivaali,Sota sisälläni

TORSTAI 16.4.

Kynän jäljet – käsin kirjoittamisen historiaa

Yle Radio 1 klo 17.10
Kuuntele tästä
Milloin viimeksi kirjoitit jotain käsin? Digitaalisessa maailmassa kynään ja paperiin tarvitsee tarttua enää harvoin. Suuri muutos on tapahtunut lyhyessä ajassa, noin 15 vuodessa. Tuona aikana taskuihimme ovat ilmestyneet älypuhelimet, kirjeiden tilalla ovat sähköposti ja tsätit ja allekirjoitus hoituu pankkitunnuksilla. Kouluissa ei enää opeteta kaunokirjoitusta ja ylioppilaaksi kirjoitetaan nykyään kynän sijaan tietokoneen näppäimistöllä.

Mistä oikein luovumme, kun luovumme käsin kirjoittamisesta? Muistammeko enää mitään, kun emme käytä kynää? Neliosainen sarja Kynän jäljet sukeltaa kirjoittamisen historiaan ja pohtii myös nykyhetkeä ja tulevaa. Sarjan toimittaja on Niina Mäkeläinen ja tuottaja Sari Siekkinen

Dokumenttiprojekti: Nepalin morsian (7) – Dokkarifestivaali

Yle TV1 klo 19.00 ja Yle Areena
Katso tästä
(Suomi 2019) Pienessä nepalilaisessa kylässä tytöt naitetaan ennen kuin he ehtivät pilata maineensa. Nyt tulee 13-vuotiaana Rekhan vuoro, mutta mitä hän itse toivoisi elämältään? Ohjaus: Tiina Madisson. Yle Areena 90 päivää

Lue lisää täältä!

Käsitelty kuva, jossa nuori tyttö katsoo surumielisesti alaspäin. Taustalla pellolla mies työväline kädessään.
Nepalin morsian. Käsitelty kuva, jossa nuori tyttö katsoo surumielisesti alaspäin. Taustalla pellolla mies työväline kädessään. Kuva: Yle Kuvapalvelu Dokkarifestivaali,Nepalin morsian

Veeran maaginen elämä (7) – Dokkarifestivaali

Yle Teema klo 20.02 ja Yle Areena
Katso tästä
(Suomi 2019) Traumaattisia muistoja pakoillut Veera palaa lapsuuden maisemiin tehdäkseen sovinnon menneisyytensä kanssa. Apuna hänellä on larppauksen taikavoimat. Ohjaus: Tonislav Hristov. Tuotanto: Making Movies. Yle Areena 12.10.2020 saakka

mies ja nainen katsovat lamppuun ylhäällä, toinen kurottaa siihen kädellään
Veeran maaginen elämä. mies ja nainen katsovat lamppuun ylhäällä, toinen kurottaa siihen kädellään Kuva: Alexander Stanishev/Yle Kuvapalvelu Dokkarifestivaali,Veeran maaginen elämä

Kirje Alepposta (16) – Dokkarifestivaali

Yle Teema klo 21.25 ja Yle Areena
Katso tästä
(For Sama, Itävalta 2019) Aleppossa, sodan keskellä Wa'd al-Khatib elää, rakastuu ja saa tyttären. Nuori äiti dokumentoi elämää sodan runtelemassa Syyriassa viiden vuoden ajan. Siitä tulee kirje tyttärelle. Keskellä Aleppon tuhoa Waad pohtii uskaltaako hän jatkaa taistelua vapauden puolesta, vai tuleeko hänen paeta maasta oman ja tyttärensä hengen edestä. Yle Areena28.2.2022 saakka

Nainen kuvaa kameralla aleppolaista sotaisaa katutilaa parvekkeelta.
Kirje Alepposta. Nainen kuvaa kameralla aleppolaista sotaisaa katutilaa parvekkeelta. Kuva: Abd Alkader Habak/Yle Kuvapalvelu Dokkarifestivaali,Kirje Alepposta

Ulkolinja: Aasian ratkaisut epidemiaan

Yle TV1 klo 22.00 ja Yle Areena
Katso tästä
Koronavirusepidemia alkoi Kiinasta ja levisi ensin Aasiassa, sitten koko maailmaan. Kiinassa epidemian hillitsemiseksi otetiin käyttöön tiukat rajoitukset. Etelä-Korea valvoi kansalaisiaan teknologian avulla, Taiwan luotti ihmisten solidaarisuuteen ja Japani uskoi tehokkaaseen terveydenhuoltoonsa. Ne kaikki kuitenkin osoittavat, että koronavirus on voitettavissa.

Lue lisää täältä!

PERJANTAI 17.4.

Diego Maradona (7) – Dokkarifestivaali

Yle Teema klo 20.02 ja Yle Areena
Katso tästä
(Ruotsi 2019) Dokumenttielokuva Diego Maradonasta: jalkapallokenttien ihmeistä, huumeista ja mafiasta. Palkittu ohjaaja Asif Kapadia (Amy ja Senna) sai käsiinsä 500 tuntia ennennäkemätöntä kuvamateriaalia jalkapallon jumalaksikin kutsutusta Diego Maradonasta. Yle Areena 12.3.2022 saakka

Mies kantaa hiekkarannalla naista sylissään
Diego Maradona. Mies kantaa hiekkarannalla naista sylissään Kuva: Yle Kuvapalvelu Dokkarifestivaali,Diego Maradona

Mating – Dokkarifestivaali

Yle Teema klo 22.08 ja Yle Areena
Katso tästä
(Ruotsi 2018) Mating kertoo Edvinin ja Naomin rakkaustarinan, kahden Z-sukupolven kuvauksen suhteesta. Kuinka sosiaalinen media on osallisena nuorten identiteeteissä, kuinka se muuttaa suhteita - hyvässä ja pahassa. Ohjaaja Lina Maria Mannheimerin käsistä on syntynyt hienosti virittynyt, moderni kertomus kahdesta toisiaan etsivästä ihmisestä. Yle Areena 90 päivää

LAUANTAI 18.4.

Kummeli-maraton

Yle TV2 klo 12.05
Katso tästä
Tutut hahmot valtaavat ruudun. Varikset aloittavat kirjastontädin kiusaamisoperaation, Mauno Ahonen raportoi tärkeimmät uutiset ja efektimies päästelee omituisia ääniä. 90-luvun komediaklassikkoa tarjolla maratonina.

Kuvassa Kummeli-sarjan hahmot Kinnulan veljekset (Heikki Silvennoinen ja Timo Kahilainen).
Kummeli. Kuvassa Kummeli-sarjan hahmot Kinnulan veljekset (Heikki Silvennoinen ja Timo Kahilainen). Kummeli

Teemalauantai Broadwaylla – New York Yle Teemalla

Yle Teema klo 20 alkaen

Tap dance, and all that jazz! Uusi dokumentti steppitanssin historiasta ja mestaritanssija-koreografi-ohjaaja Bob Fossen omaelämäkerrallinen elokuva vähän liian kovasta sykkeestä New Yorkin Broadwaylla.

American Tap
Katso tästä
(American Tap, USA 2018)Uusi dokumenttielokuva stepistä sekä tämän amerikkalaisista amerikkalaisimman tanssityylin juurista ja historiasta. Ohjaus Mark Wilkinson. Yle Areena 30 päivää

Syke ei sammu (16)
Katso tästä
(All That Jazz, USA 1979) Legendaarisen koreografi-ohjaajan Bob Fossen neljällä Oscarilla palkittu omaelämäkerrallinen mestariteos. Elokuva kertoo Broadway-ohjaajasta, joka yrittää samanaikaisesti luoda uutta musikaalia, leikata viimeisimmän elokuvansa kuntoon, saada tolkkua naissuhteisiinsa ja ylipäänsä elää lujaa ja kovaa vaikka se tappaisi hänet. Pääosissa Roy Scheider, Jessica Lange, Leland Palmer ja Ann Reinking. Yle Areena 14 päivää

Nainen tanssii steppikengissä.
American Tap. Nainen tanssii steppikengissä. Kuva: Patrick Randak / Poorhouse International steppi,teema tanssii

SUNNUNTAI 19.4.

Radio Variaatio: Metsien miehet

Yle Radio 1 klo 18.00 ja Yle Areena
Kuuntele tästä
Metsätyömiehien, metsurien työ on muuttunut radikaalisti viime vuosikymmenien aikana. Sarkavaatteet, kirves ja pokasaha ovat vaihtuneet nettiyhteydellä varustettuihin, lämmitettyihin ja ilmastoituihin metsätyökoneisiin. Ammattitaitoa on tarvittu ennen ja tarvitaan nykyäänkin, taidot ovat kuitenkin erilaiset. Itseluottamus ja ammattiylpeys ovat säilyneet. Metsämiehien työnkuvan muutos kuvastaa koko Suomen muutosta. Käsikirjoitus ja ohjaus: Sami Juola, Marko Rikala ja Hannu Karisto. Äänisuunnittelu: Kai Rantala. Tuottaja: Hannu Karisto.

Hotel Artemis (16)

Yle TV2 klo 21.00
Katso tästä
(USA 2018) Jodie Fosterin tähdittämä mustan huumorin höystämä railakas tomintajännäri salaisesta losangelesilaisesta yksityisssairaalasta, jossa äveriäämmät rikolliset hoidetaan kuntoon. Eräästä katumellakoiden täyttämästä yöstä tulee tavallista kiireisempi kun paikalle kerääntyy liikaa toisensa tuntevia konnia. Pääosissa Jodie Foster, Sofia Boutella, Dave Bautista, Jeff Goldblum ja Zachary Quinto. Ohjaus: Drew Pearce.
Yle Areena 30 päivää

Sjuksköterskan och fransyskan inbegripna i förtroligt samtal.
Hotel Artemis. Sjuksköterskan och fransyskan inbegripna i förtroligt samtal. Kuva: Finnkino Hotel Artemis,Sofia Boutella,Jodie Foster

Lue myös - yle.fi:stä poimittua