Hyppää pääsisältöön

Toivo runoa niille, joiden seuraa kaipaat

Nalle istuu sadepisaraisen ikkunan edessä ja katsoo ulos
Nalle istuu sadepisaraisen ikkunan edessä ja katsoo ulos Kuva: Raili Tuikka / Yle nallet,sade,ikkunat,odotus,yksinäisyys,suru

Saako korona-eristys kaipaamaan työtovereiden naurua tai hassuttelua harrastuskavereiden kanssa. Ikävöitkö isovanhempien seuraa? Onko rakkaasi maitten ja merten takana? Toivo runoa hänelle jonka seuraa kaipaat! Toukokuun toisen päivän runolähetyksessä saa lähettää terveisiä!

Kuulijoiden toiverunoja tulkitsevat Mirjami Heikkinen ja Eero Ojala. Lähetyksen toimittaa Kaisa Pulakka.

Toiveet sähköpostiin toive.runot@yle.fi tai alla olevalla lomakkeella. Kerro lomakkeen perustelut-osiossa kenelle runotervehdyksesi on osoitettu! Jätäthän myös yhteystietosi, jotta voimme olla sinuun tarvittaessa yhteydessä. Vastauksesi voi olla osa Tämän runon haluaisin kuulla -ohjelmaa.
Lähetyspäivänä klo 18-21 runotoiveita otetaan vastaan numerossa 09 144 800.

Runotervehdyksiä kuullaan Tämän runon haluaisin kuulla -ohjelmassa lauantaina 2.5. 2020 klo 19-21.

Täytä lomake.

Runoja voi toivoa lauantaihin klo 18 saakka sähköpostitse ja lomakkeen kautta. Sen jälkeen toiveita otetaan vastaan puhelimitse numerossa 09 144 800 klo 21 asti.

 • Hartauspuhujat elokuussa

  Yle Radio 1:n hartauspuhujat elokuussa 2020

  Aamuhartaus ma-la klo 6.15 ja 7.15 (uusinta) Iltahartaus ma-pe klo 18.50, ehtookellot ja iltahartaus la klo 18.00. Iltahartauden uusinta ma-la klo 23.00.

 • Jumalanpalvelukset elokuussa

  Jumalanpalvelukset elokuussa 2020

  Yle Radio 1:n jumalanpalvelukset elokuussa 2020. Sunnuntaisin klo 10.00 luterilainen jumalanpalvelus. Sunnuntaisin klo 11.00 vuorottelevat ortodoksisen liturgian kanssa vapaiden kirkkojen ja seurakuntien sekä katolisen kirkon jumalanpalvelukset. Kuuntele jumalanpalveluksia Areenassa.

 • Naisten merkitys perheen elättäjänä on kasvanut Kilimanjarolla, ja samalla murtuvat sukupuoliroolit

  Tutustu Muuttuva Afrikka -radiosarjan vieraaseen!

  Yhä useammat naiset Tansaniassa Kilimanjarolla elättävät perheitään, koska miesten tulot ovat pienentyneet ja ruoanviljelyyn käytettävissä oleva maa-ala on vähentynyt. Muutos on tapahtunut viime vuosikymmeninä. Miehille palkkatyö julkisella sektorilla on ollut tärkeä tulonlähde siirtomaa-ajoista lähtien. Myös heidän yritystoimintansa on ollut aktiivista eri puolilla Tansaniaa ja Keniaa.

 • ”Ugandan homovastaiset lait periytyvät briteiltä”

  Tutustu Muuttuva Afrikka -radiosarjan vieraaseen!

  Länsimaiden mediassa Ugandasta kerrotaan usein maana, jossa on vaarallista kuulua seksuaali- tai sukupuolivähemmistöihin. Ugandan homovastaisella lainsäädännöllä on kuitenkin länsimaiset juuret. Ugandan homoseksuaalisuuden vastainen lainsäädäntö juontaa juurensa aikaan, jolloin aluetta hallitsi britti-imperiumi. Uganda ei ollut siirtomaa, vaan protektoraatti eli sillä oli oma hallinto.