Hyppää pääsisältöön

Tutustu Ylen teknologiatiimeihin - Mediateknologian osasto

Kuvassa Yle Mediateknologian osaston työntekijöitä työssään.
Kuvassa Yle Mediateknologian osaston työntekijöitä työssään. Yle,media,teknologia,tekniikka,mediateknologia

Meille teknologia on intohimo

TV:tä katsoessa tai radiota kuunnellessa harvemmin tulee ajatelleeksi tarkemmin miten ja minkälaisilla välineillä sisältöä tehdään.

Miten se toimittajan ääni oikeastaan saavuttaa keittiön radion tai miten ihmeessä se kuva tuohon telkkariin oikein syntyy?

Kuvassa Yle Mediateknologian osaston työntekijöitä palaverissa.
Kuvassa Yle Mediateknologian osaston työntekijöitä palaverissa. Yle,media,tekniikka,teknologia,mediateknologia

Näitä asioita ja teknisiä ratkaisuja kuitenkin pohditaan joka päivä Mediateknologia- osastolla Ylessä. Mediateknologia on osa Ylen Teknologia- ja kehitysyksikköä, joka vastaa Ylen teknologiajohtamisesta, tekniikasta, toimitiloista ja jakelusta.

Kuvassa kehityspäällikkö Mikko Nevalainen testaamassa.
Kuvassa kehityspäällikkö Mikko Nevalainen testaamassa. Yle,teknologia,tekniikka,media,mediateknologia

Mediateknologiassa työskentelee 53 IT- ja tuotantotekniikan asiantuntijaa. Monet ovat aloittaneet työuransa tuotannon tehtävissä kuten videonleikkaajina tai äänitarkkailijoina, mutta ovat sittemmin siirtyneet tietoteknisempiin tehtäviin toimintojen digitalisoitumisen myötä.

Aiemmin hankituista tuotannollisista taidoista on hyötyä, kun pohdimme miten sisällöllinen tuotantotyö kehittyy ja minkälaisia teknisiä ratkaisuja se vaatii tuekseen.

Kuvassa Yle Mediateknologian osaston työntekijä.
Kuvassa Yle Mediateknologian osaston työntekijä. Yle,media,tekniikka,teknologia,mediateknologia

Meille teknologia on intohimo. Mm. radiota on tehty samalla tavalla jo liki 100 vuotta, mutta teknologian avulla olemme voineet ja voimme jatkossakin antaa audiolle täysin uusia muotoja.

Me Mediateknologian asiantuntijat haluamme olla jatkossakin mukana kehittämässä tarinankerronnassa tarvittavia tuotantojärjestelmiä- ja tapoja.

  • Liikkuvaa hevosta on helpompi ohjastaa

    Yhteinen visio, yhteiset tavoitteet, yhteinen pyrkimys

    “Liikkuvaa hevosta on helpompi ohjastaa” eli kannattaa lähteä rohkeasti liikkeelle uuden kanssa ja oppia matkan varrella. Erilaisia johtamisen malleja ja metodeja pitää soveltaa iloisesti – ei tule nojautua liikaa teorioihin. Pelkkä ohjausmallin soveltaminen ei riitä – tarvitaan selkeät tavoitteet ja toimenpiteet niiden taakse.

  • Datavideoilla asiakasymmärrystä etätöiden tueksi

    Korona-aika vaati uusia toimenpiteitä viestin viemiseksi.

    Palautteet datavideoista ovat olleet erittäin rohkaisevia. Uskomme, että videoiden avulla yhä suurempi joukko yleläisiä pystyy kehittämään sisältöjä ja palvelemaan paremmin ihmisiä eri elämänvaiheissa ja eri puolilla Suomea.