Hyppää pääsisältöön

Murha paratiisissa – jäähyväisiä ja uusia alkuja brittidekkarin 9. kaudella

Murha paratiisissa -sarjan uusi 9. kausi.
Rikoskomisario Jack Mooney (Ardal O'Hanlon) jatkaa yhdeksännellä kaudella aukotonta päättelyään. Murha paratiisissa -sarjan uusi 9. kausi. Kuva: Denis Guyenon / BBC Yle TV1,Ardal O'Hanlon,murha paratiisissa

TV1 maanantaista perjantaihin 20. - 29.4.2020 klo 17.08 - 18.00, uusinta seuraavana arkipäivänä klo 12.30, Areenassa 30 päivää

Karibian aurinko ja valkoinen hiekka kutsuvat!

Saint-Marien paratiisisaarelle asettunut rikoskomisario Jack Mooney (Ardal O'Hanlon) pääsee jälleen näyttämään aukotonta päättelykykyään.

Vuorossa ovat suosikkisarjan Murha paratiisissa (12) yhdeksännen tuotantokauden uunituoreet jaksot. Katsojat valloittaneen dekkarisarjan uusin kausi saatiin Britanniassa päätökseen helmi-maaliskuun vaihteessa.

Jäähyväisiä ja uusia alkuja

Kahdeksassa uudessa jaksossa Jackin apuna jatkaa tuttu konstaapeli JP Hooper (Tobi Bakare). Joukkoon on liittynyt 8. kaudella ylikonstaapeli Madeleine Dumas (Aude Legastelois), joka saapui tutkimaan saarelta sittemmin muuttaneen ylikonstaapeli Florence Cassellin (Joséphine Jobert) dramaattista juttua. Ryhmään kuuluu myös poliisipäällikön veljentytär, konstaapeli Ruby Patterson (Shyko Amos). Päällikön tärkeää virkaa hoitaa Selwyn Patterson (Don Warrington).

Saint-Marien vilkasta rantabaaria pyörittää edelleen Catherine Bordey (Elizabeth Bourgine).

Murha paratiisissa -sarjan uusi 9. kausi.
Konstaapelit JP Hooper (Tobi Bakare) ja Ruby Patterson (Shyko Amos). Murha paratiisissa -sarjan uusi 9. kausi. Kuva: Denis Guyenon / BBC Yle TV1,murha paratiisissa

Murha paratiisi -sarjan yhdeksännellä kaudella rikoskomisario jäljittää ryhmänsä kanssa naamioituneen rikollisen henkilöllisyyttä. Kuuluisan taiteilijan tapaus testaa Jackin timanttista päättelykykyä. Erään pyöräilijän tapaus vaikuttaa onnettomuudelta, mutta liittyykö juttuun sittenkin rikos.

Uudella kaudella nähdään jäähyväisiä ja uusia alkuja. Jackin elämään on tullut uusia sävyjä ja hän aikoo tehdä tärkeän päätöksen. Saarelle saapuva komisario Neville Parker (Ralf Little) saa tehtäväkseen selvittää nuoren naisen kohtaloa ylellisessä lomakohteessa.

Komea kattaus hittisarjojen näyttelijöitä

Murha paratiisissa -sarja on tullut tunnetuksi sivurooleissa vierailevista näyttelijöistään. Yhdeksännellä kaudella nähdään komea kattaus hittisarjojen näyttelijöitä.

Sivurooleissa vierailevat muun muassa Victoria-sarjasta tuttu Neil Hudson, Mr Selfridge -sarjan Samuel West, Downton Abbeyn Samantha Bond, Inside No. 9:n Steve Pemberton, EastEndersin Nina Wadia ja Holby Cityn sairaalan Adrian Edmondson,

Rooleissa näyttelevät myös Sherlock-sarjan Louise Brealey, Peep Shown Matt King, Doctor Fosterin Clare Hope-Ashitey, Espanjalainen prinsessa -sarjan Elliot Cowan, Valkoisen kuningattaren Amanda Hale, Sanditon-sarjan Alexandra Roach, Paha paikka -sarjan Chanel Cresswell sekä Durrellin perheen Barbara Flynn.

Murha paratiisissa -sarjan uusi 9. kausi.
Komisario Neville Parker (Ralf Little) ja poliisipäällikkö Selwyn Patterson (Don Warrington). Murha paratiisissa -sarjan uusi 9. kausi. Kuva: Denis Guyenon / BBC Yle TV1,Ralf Little,murha paratiisissa

Korona siirtää 10. kauden kuvauksia

Sympaattiseen brittisarjaan Murha paratiisissa on tulossa jatkoa, sillä BBC on tilannut myös 10. kauden. Alkuperäisen aikataulun mukaan kymppikauden kuvaukset oli määrä aloittaa kauniissa Karibian Guadeloupen saaristossa huhtikuussa.

Maailmanlaajuinen koronaepidemia siirtää suosikkisarjan kuvauksia eteenpäin. Tilanteen ovat vahvistaneet muun muassa brittisarjan käsikirjoittaja Robert Thorogood ja Red Planet Pictures -tuotantoyhtiön vastaava tuottaja Tim Kay.

Tuotannoissa seurataan Kayn mukaan tarkasti Englannin viranomaisten ja Maailman terveysjärjestön WHO:n ohjeita ja suosituksia. Kuvausten uudesta aikataulusta ei ole vielä tietoa.

Death in Paradise. Idea ja käsikirjoitus: Robert Thorogood. Tuotanto: BBC, Red Planet Pictures, Atlantique Productions, Britannia, 2020.

Keskustele
 • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

  Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

  Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.

 • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

  Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

  Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

 • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

  Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

  Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.